Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

Służby pewnie prześwietliły, pytanie tylko czy temat został olany, czy KO chciała grać czysto - w co też nie wierzę

moim skromnym zdaniem jako szeregowy pracownik IPNu był prześwietlony "z grubsza", po łebkach i nie znaleźli wówczas trupów w szafie (akcji z mieszkaniem jeszcze nie było, ustawki były zanonimizowane) więc nie było się do czego doczepić.

Grubsza weryfikacja weszła, jak miał wejść na czoło tej instytucji - wówczas mogła być mu już założona teczka, by ewentualnie prościej się sterowało typem w przyszłości.

4 minuty temu, Kaczkofan napisał(a):

W kwestii haków na Rafała Trzaskowskiego - 8 lat PiS miał dostęp do wszystkich możliwych metod inwigilacji, prześwietlania (z Pegasusem włącznie) i niespecjalnie dużo znaleźli. Służby też tutaj dały dupy, czy faktycznie za wiele nie ma? 

a jak myślisz? Mając do dyspozycja absolutnie każdą służbę, jawną i cichą, narzędzia legalne i nielegalne i jedyne co znaleźli to to, że się zesrał do Wisły i pomaga pomarańczowym odklejeńcom :E 

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, huudyy napisał(a):

Co oznacza "nie ja te pierdy zaczynam"?

To jak ktoś żyje i oddycha polityką. To jak ktoś próbuje mi wciskać agitację wyborczą i pierdzieli farmazony o końcu Polski z rąk Brukseli albo drugiej Białorusi.

Prowokujesz innych bo ktoś ma inne zdanie niż Ty i ma przy tym czelność być

Nope. To tacy ludzie znają moje zdanie, a i tak próbują na nie wpłynąć.

podekscytowany

Polityką do tego stopnia?

No to dla mnie to...

Gorzej jak dziecko.

Zresztą, w sumie lepszej odpowiedzi od Ciebie się nie spodziewałem, skoro Ty jawnie trollujesz i się butnie do tego przyznajesz. 

:cool:

Edytowane przez crush
Opublikowano
11 minut temu, huudyy napisał(a):

moim skromnym zdaniem jako szeregowy pracownik IPNu był prześwietlony "z grubsza", po łebkach i nie znaleźli wówczas trupów w szafie (akcji z mieszkaniem jeszcze nie było, ustawki były zanonimizowane) więc nie było się do czego doczepić.

Grubsza weryfikacja weszła, jak miał wejść na czoło tej instytucji (...)

Jak on miał być prześwietlony jako szeregowy pracownik IPNu? Pewnie tak samo jak pracownik poczty polskiej czyli zaświadczenie o niekaralności i tyle. Swoją drogą nieźle mu się udało, chodził na ustawki i żadnego wyroku nie dostał. Jak szedł wyżej, to co mogli sprawdzić? Pewnie KSIP, skarbówka, może wywiad środowiskowy i nic więcej. Ja nawet nie mam służbom niczego do zarzucenia bo jesli w KSIPie niczego nie było, sąsiedzi i koledzy nie powiedzieli niczego szokującego to co jeszcze mieli zrobić? Dopiero dziennikarze prześwietlili go na wylot i wyszło szydło z worka. Watergate też odkryli dziennikarze, a nie służby :) 

• Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, huudyy napisał(a):

Za czasów IPN to on był prześwietlany przez służby pisowskie... :rotfl:

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, crush napisał(a):

To jak ktoś żyje i oddycha polityką. To jak ktoś próbuje mi wciskać agitację wyborczą i pierdzieli farmazony o końcu Polski z rąk Brukseli albo drugiej Białorusi.

Nope. To tacy ludzie znają moje zdanie, a i tak próbują na nie wpłynąć.

Polityką do tego stopnia?

No to dla mnie to...

:cool:

Nie wiem co jest złego w tym, że ktoś się ekscytuje polityką. Zresztą nie wierze, że ludzie się do ciebie pchają tylko po to, żeby spróbować ciebie przekonać. W internecie trolujesz to na żywo pewnie też. Jeśli na żywo serio się tak zachowujesz, to jesteś zwykłym bucem i burakiem a najgorsze, że się jeszcze tym chwalisz i jesteś z tego dumny. U mnie wzbudzasz co najwyżej politowanie, chociaż nawet i to nie bardzo, raczej jesteś obojętny jak woda destylowana. 

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Zresztą nie wierze, że ludzie się do ciebie pchają tylko po to, żeby spróbować ciebie przekonać.

"Hej. Co tam?"

"Leci. A słyszałeś o tym Mateckim???"

To jest Twoim zdaniem normalne?

Opublikowano
7 minut temu, hubio napisał(a):

Za czasów IPN to on był prześwietlany przez służby pisowskie... :rotfl:

I tak i nie. Pracę w IPN zaczął za Tuska a prezesem został z Morawieckiego. Czego by nie mówić to za Tuska wymagali od niego najwyżej zaświadczenia o niekaralności :D 

Opublikowano
6 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

W internecie trolujesz to na żywo pewnie też.

W internecie to jest mój wybór żeby wejść do tematu politycznego. A jak nie chcę to nie wchodzę.

Opublikowano
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jeśli na żywo serio się tak zachowujesz, to jesteś zwykłym bucem i burakiem a najgorsze, że się jeszcze tym chwalisz i jesteś z tego dumny.

Na żywo to jest jednak bardziej subtelny trolling bo na części z tych osób mi jakoś tam zależy. To są jeszcze jednostki do wyleczenia z politycznej sraczki mózgowej.

A największych wariatów po prostu unikam. Ale jak już się trafią to jest ogień.

Moim małym, nisko priorytetowym celem jest sprawić żeby się kiedyś czubek KOwski/Lewicowy pobił z czubkiem PiSowskim/Konfederackim. :cool:

Opublikowano
Teraz, crush napisał(a):

"Hej. Co tam?"

"Leci. A słyszałeś o tym Mateckim???"

To jest Twoim zdaniem normalne?

Tak, ludzie tak rozmawiają. To nie jest zachęcanie do czegokolwiek, to jest zupełnie normalna rozmowa i u mnie w pracy też tak jest. Czy mi się to podoba? Nie. Czy mnie to dziwi i jestem z tego powodu dla kogoś niemiły? Nie. 

Jestem niemiły dla mojego sąsiada, który zagaduje mnie na tematy polityczne, ale tam to wygląda inaczej. 

" - dzień dobry

- dzień dobry,

- słyszał Pan panie Heniu, co ta ruda k*rwa znowu od***ała? Nie dość, że mi za**bał emeryturę w 2013 roku to teraz ku**a ściąga te śniade ku**y z pakistanu żeby pracowali z 10zł za godzinę a potem nas mordowały ch*je je**ne". 

Ja nawet już kazałem mu się ode mnie odstosunkować a wręcz spierdalać, ale on musi próbować mnie ratować, to nie jest normalne. To co Ty podałeś jako przykład to zupełnie normalna rozmowa w pracy. 

1 minutę temu, musichunter1x napisał(a):

@hubioRaz wpadasz w paranoję, że Nawrocki wprowadzi wojsko na ulicę, a teraz wypierasz fakty. :E
Był prześwietlony 2 razy za rządów "Tuska".  
https://www.facebook.com/share/v/16XE6EZYMt/

Na razie większość doniesień o Nawrockim pochodzi od Jacka Murański. Ciekawe co tam sąd powie. 

Ok, był srawdzany ale co to właściwie znaczy? Co oni mogli więcej zrobić niż sprawdzić KSIP? Jesli tam niczego nie było to co, śledzili go przez pół roku i zbierali informacje czy co? 

Co do doniesień na jego temat, to podobno Onet w ogóle nie bazował na informacjach od Murański a od innych świadków. 

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

I to zazwyczaj następuje po tym o czym ja napisałem. Z podziałem na ta POwska ku i ta PiSowska ku.

No to wygląda to jednak zupełnie inaczej niż Twój poprzedni przykład. Jeśli ktoś jest wulgarnym ciulem i jedyne co umie robić to wyzywać to może spróbuj powiedzieć tej osobie, że nie będziecie rozmawiać o polityce, tak będzie łatwiej. 

Na mojego sąsiada to nie działa, ale to jest inny przypadek bo to jest zdemenciały facet po 80. Jak mnie ktoś bardziej normalny zamęczał polityką, to po prostu ucinałem temat, nawet jeśli musiałem na chwilę podnieść głos i krzyknąć "dość, nie będę o tym gadać". 

Opublikowano (edytowane)
43 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Ok, był srawdzany ale co to właściwie znaczy?

A co oznacza te całe nakręcenie się sprawą, bo bez akt, spraw sądowych i rzeczowych dowodów to na razie jest to tylko plotką. ;) 

43 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Co do doniesień na jego temat, to podobno Onet w ogóle nie bazował na informacjach od Murański a od innych świadków. 

Dwóch anonimowych świadków, bez materiałów pomocniczych: dokumentów, relacji osób postronnych...
Wojciech Sumliński już kiedyś wygrał sprawę, gdzie załatwili mu fałszywego świadka i całą narrację, a media tam również na niego naskoczyły w ~2008r. Sąd w 2016r oznajmił, że padł ofiarą prowokacji oficerów WSI i nawet skazał jednego na 4 lata.
Ciekawe jak potoczy się ta sprawa. 

Edit. Ktoś podał nawet artykuł z listopada 2024 i jakoś przez tyle czasu nie mają bardziej konkretnych dowodów i ustaleń? https://wyborcza.pl/magazyn/7,124059,31341980,karol-nawrocki-prezes-ipn-typowany-na-kandydata-pis-boksu.html

Edytowane przez musichunter1x
  • Haha 1
Opublikowano
59 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jak on miał być prześwietlony jako szeregowy pracownik IPNu? Pewnie tak samo jak pracownik poczty polskiej czyli zaświadczenie o niekaralności i tyle.

Nie mam zielonego pojęcia jak tam wyglądają procedury, czy mają dostęp do kancelarii tajnych, do tego też dostęp do ogromnej bazy danych... może faktycznie, za dużo wymagam od naszego państwa.

Opublikowano
12 minut temu, huudyy napisał(a):

Nie mam zielonego pojęcia jak tam wyglądają procedury, czy mają dostęp do kancelarii tajnych, do tego też dostęp do ogromnej bazy danych... może faktycznie, za dużo wymagam od naszego państwa.

Jest oświadczenie ABW, że nie przeszedł pozytywnie kontroli, a i tak dostał okejkę xD

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, skypan napisał(a):

A co z resztą ?

Reszta to poza ustawkami nieoficjalne informacje niepotwierdzone przez samego zainteresowanego. Naprawdę byś chciał żeby służby ingerowały w proces wyborczy w demokratycznym kraju? Tusk sam powiedział, że nie chce używać aparatu państwa.

3 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Jest oświadczenie ABW, że nie przeszedł pozytywnie kontroli, a i tak dostał okejkę xD

Od czopka, który jakoś nie dziwi, że powędrował do pałacu...

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Kamiyanx napisał(a):

Tym samym oznacza kompromitację po całości ABW. Tak za PiS robiły służby specjalne, a Siemioniak jako koordynator służb specjalnych i jego ludzie nadal to kontynuują xD.

Edytowane przez Spl97
  • Upvote 4