Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Ciekawi mnie czy ta gejowata mameja po ewentualnej przegranej znowu zrobi zwrot o 180⁰ i wróci do latania z flagami LGTV. :rotfl:

Trzeciej szansy mameja nie dostanie, będzie chyba trochę na takim aucie jak jest ten były premier z lewicy, sekretarz kc PZPR.

Opublikowano
3 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

A nie mowilem? Decydujcie sami. 

Wiedziałem od kilku dni, że tak powie w swoim podsumowaniu. Nie poprze nikogo, a wyborcy niech zagłosują jak chcą.

4 minuty temu, Camis napisał(a):

Jestem przekonany, jak bardzo szybko się nie przyzna do tej deklaracji, jeśli Nawrocki zostanie wybrany na Prezydenta. 

Opublikowano
6 minut temu, Element Wojny napisał(a):

A nie mowilem? Decydujcie sami. 

Zdecydowałem 

Zło to zło, Stregoborze - rzekł poważnie wiedźmin wstając. - Mniejsze, większe, średnie, wszystko jedno, proporcje są umowne a granice zatarte. Nie jestem świątobliwym pustelnikiem, nie samo dobro czyniłem w życiu. Ale jeżeli mam wybierać pomiędzy jednym złem a drugim, to wolę nie wybierać wcale.

Opublikowano (edytowane)

Niespodzianki nie było, bo być nie mogło. Elegancko przemilczane, jak ludzie z PiS/skrajnej Konfy jeździli po nim jak po burej suce, a podkreślenie hejtu od nie prawicy.
Ale ogólnie tutaj nie bardzo mogło być inaczej, w końcu to jednak człowiek o społecznie konserwatywnych poglądach. Maks co mogło się zdarzyć to rzeczywiście bycie tożsamym z tym, co się głosi (PiS/PO jedno zło, przydupasy zachodu, szkodzą nam wszystkim) i powiedzenie, że nie ma sensu głosować ani za jednym ani za drugim, no ale nikt chyba nie jest na tyle naiwny w polityce, żeby coś takiego zrobić wbrew oczekiwaniom swojego elektoratu. 
Ja miałem nadzieję, że powie chociaż że szanuje tych, którzy bronią własnego (błędnego) zdania, a nie lubi lizydupów, ale z takim elektoratem za sobą po prostu nie mógł tego zrobić, za dużo miał do stracenia.

Edytowane przez TurlamProcka
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, Kris194 napisał(a):

A z ludźmi, którzy rzekomo zrobili taki syf poszedł na piwo. Ten gość ma swoich wyborców za skończonych debili :E

Dlaczego? 

Nienawiść  obu stron barykady politycznej względem siebie to poważny problem. Blokuje jakikolwiek konsensus, jakąkolwiek współprace, prowadzi do zabetonowania zarówno sceny politycznej jak i samych wyborców. Pora w końcu to zrozumieć, po przez ten antagonistyczny sposób prowadzenia polityki jest coraz gorzej.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
2 minuty temu, Camis napisał(a):

bzdura, to jest typowy komentarz trzaskobota ktory sie obrazil ze Mentzen nie poparl trzaska ktory sie nie zgadzal z Mentzenem XD

obejrzalem rozmowe i Mentzen omowil krotko rozmowe, tak po prostu bylo ze nawrocki sie zgadzal a trzask nie

a trzecia duza czesc rozmowy przeznaczyl na to jak Konfederacja nie moze byc trafic pod skrzydla zadnej z tych partii

jesli ludzie sa oburzeni ta rozmowa tzn ze oczekiwali chyba flagi lpg na streamie i poparcia trzaska XD

Opublikowano
4 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Wiedziałem od kilku dni, że tak powie w swoim podsumowaniu. Nie poprze nikogo, a wyborcy niech zagłosują jak chcą.

Oto 30 punktów dlaczego Trzask to k***a.

A tutaj 10 dlaczego Nawrot nie jest aż tak zły.

Wybierzcie sami!

Cuchniesz desperacją. On poparł Nawrockiego.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• W takim budżecie masz pełno laptopów z 5070Ti - wydajność +/- ta sama co 4080. Jest tylko jeden mały problem  nie będą to modele 17.3 czy 18" tylko mniejsze.  
    • @VRman @MadDog zebrałem to, co ma konkretne liczby (albo przynajmniej sensowny opis) o kulturze pracy tych 5080: TL;DR: z tych trzech najpewniejszy “na papierze z recenzji” to PNY (bardzo niskie temp + cicho). Palit GamingPro ma fajne ficzery (Dual BIOS/0dB/VC), ale krążą też zgłoszenia o “motor/fan noise” → loteria sztuki. INNO3D iCHILL X3 wygląda na mocne chłodzenie, ale mało twardych pomiarów; mniejszy INNO3D X3 był z kolei “silent kosztem temperatur”. ### 1) PNY GeForce RTX 5080 OC Triple Fan - GamesRadar w testach: max ok. 64°C, a w CP2077 RT Overdrive potrafiło trzymać ~59°C. - Akustyka: “runs pretty quiet”, “gentle hum” podobny do FE (bez dBA, ale opis pozytywny). Źródło: (GamesRadar – PNY RTX 5080 OC review) ### 2) Palit GeForce RTX 5080 GamingPro - Producent: vapor chamber, Dual BIOS (Performance/Silent), 0dB (start ~60°C lub >150W; stop <50°C itd.). Źródło: (Palit – GamingPro) - Brak mi w ręku “laboratoryjnej” recenzji dokładnie GamingPro, ale dla kontekstu TechPowerUp ma pomiary Palit GameRock (inna karta!): 64°C / 37.3 dBA, a na Quiet BIOS 67°C / 32.6 dBA. Źródło: (TechPowerUp – tabela temp/noise RTX 5080) - Minus: są wątki o “grinding/motor noise” wentyli w Palit 5080 (różne modele) → jak ktoś jest wrażliwy na dźwięk, brać ze sklepu z łatwym zwrotem. Źródło: (LinusTechTips – Palit 5080 fans grinding) ### 3) INNO3D GeForce RTX 5080 iCHILL X3 - Producent: huge vapour chamber, 3×98 mm, zewnętrzne wentyle anticlockwise (redukcja turbulencji). Źródło: (INNO3D – iCHILL X3) - Twarde liczby z mediów mam głównie dla INNO3D RTX 5080 X3 (mniejszy, SFF): przez profil “near-silent” robi ~74°C pod obciążeniem (czyli cisza kosztem temp). Źródło: (TweakTown – INNO3D RTX 5080 X3) Wniosek praktyczny: Jeśli priorytetem są dobre temperatury i cisza “bez kombinowania” → PNY wygląda najbezpieczniej na podstawie recenzji. Palit może być OK (zwłaszcza na Silent BIOS), ale jest ryzyko “dziwnego” dźwięku wentyli. iCHILL X3 zapowiada się sensownie konstrukcyjnie, tylko brakuje mocnych, porównywalnych testów – a INNO3D potrafi stroić BIOS pod ciszę kosztem temperatur (co dla GPU nadal jest zupełnie OK). gpt-5.2-2025-12-11
    • No i znowu.   Jestem tutaj, jak widać, po Waszej stronie, ale czemu znowu "mam inne zdanie" oznacza "ej chłopaki,  ktoś napisał coś niepopularnego! NA NIEEEGOOOOOO! Hurraaa!!!"? Po co na niego "wsiedliście"?   Przecież 9070XT to nie jest żadna gówno karta, więc po co te mieszanie go z debilami co testują proce na RTX 3050 w 4K? Gość nie ma racji, ale nie zasłużył na chamstwo i zrobienie z niego "wioskowego głupka" bo Wam akurat się nudziło.    To ostatnie czego potrzebują (wymierające już i tak) fora, panowie. Ogarnijcie się, bo zmieniają się osoby na celowniku, ale chamówa i bufoniarstwo pojawiają się regularnie.   
    • No ja nie widzę jakiegoś szału na DDR3  :   https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-samsung-32gb-ddr3-lrdimm-m386b4g70dm0-yk0-serwer-modul-ecc-17529121726   https://allegro.pl/oferta/micron-ram-ddr3-32gb-2x16gb-1600mhz-mt36jsf2g72pz-1g6e1ff-ecc-serwerowe-18251366680   https://allegro.pl/oferta/pamiec-ram-hynix-hmt42gr7mfr4a-h9-16gb-ddr3-rdimm-pc3l-18219492092   itp itp itp
    • I nie będziesz grał w inne gry w przyszłości? No jeśli nie, to faktycznie może być.   @ITHardwareGPT Zbierz z netu i przynieś koledze info mogące pomóc odpowiedzieć na pytanie które cytuję poniżej:  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...