Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, SM_M4E5TRO napisał(a):

I co w praktyce to POSWIADCZENIE ZA NEONAZISTE zmienilo, dalo, whatever

ja bym się rwa mać wstydził za kogoś takiego świecić moim nazwiskiem, ale może Ci nie przeszkadza kumpel neonaziol, no to faktycznie whatever.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Fatality napisał(a):

To chyba dobrze robił? Czy wolisz aby gwałciciele mieli bardziej wygodne życie na koszt podatnika?

Tak, wiezienia to tylko i wylacznie 100% mordercow i gwalcicieli :E

• Confused 1
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tu jest akurat proste uzasadnienie - Ziobro mocno pogarszał warunki i prawo karne z perspektywy skazanych. Starał się usuwać gwarancje procesowe, dodawał opłaty za prąd, pogarszał warunki w celach etc. 

Dość logiczne, że nie zagłosują na jego obóz - cynicznie.

Oczywiście że tak, za PO więźniowie mieli lepiej, za to ludzie w DPS gorzej, ale dostali ZIEMNIAKI xDxD 

Przecież oni takie torpedy sobie strzelali na kilka dni przed wyborami że nawet nieudolny PiS tak nie umie xD 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Fenrir_14 napisał(a):

W Siemensie pewnie dzisiaj ciasta nie będzie 🤣

Dla mnie wiatraki to sztandarowy pokaz polskiego niedasizmu. Za czasów PRLu Polska potrafiła wybudować krótką (prototypową) serię wiatraków polskiej produkcji, które działają i generują prąd do tej pory jednak po 1989r nastąpiła wielka pomroczność umysłowa, że nic się nie da. W sumie co się dziwić patrząc na zarobki górnika a profesora na uczelni. Dramat jakim nieinnowacyjnym krajem jest Polska a wisienką na torcie był pomysł nazwania polskim samochodem zlepka myśli chińsko-koreańsko-niemieckiej i nazwania tego Izera.

Edytowane przez trepek
Uściślenie myśli
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano
2 minuty temu, SuLac0 napisał(a):

problem w tym, ze jezeli ten "bardziej lotny" elektorat nie potrafi wyciagac wnioskow z historii, i caly czas robi te same bledy, probujac za kazdym razem w ten sam sposob przekonac tych "mniej lotnych", to mam duze watpliwosci co do tej "lotnosci" tych pierwszych, bo "Tylko idiota robi to samo i oczekuje roznych rezultatow…"

To akurat nie jest kwestia elektoratu, tylko polityków - powinni wybrać kandydata, który ma szansę wyrwać coś z prawej strony, bo konserwatystów w tym kraju jest więcej. I moglibysmy mieć zdrowszy konserwatyzm - taki, gdzie są związki partnerskie dla osób LGBT. Gdzie jest in vitro i cała reszta. 

Ale Tusk bał sie o władzę w partii i wybrał gościa, który przegrał już kiedyś wybory i nie powiększył elektoratu. 

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Tu jest akurat proste uzasadnienie - Ziobro mocno pogarszał warunki i prawo karne z perspektywy skazanych. Starał się usuwać gwarancje procesowe, dodawał opłaty za prąd, pogarszał warunki w celach etc. 

Dość logiczne, że nie zagłosują na jego obóz - cynicznie.

Akurat na platforuskich to od zawsze głosują w zakładach karnych. 
Także kulą w płot z tym argumentem.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

bo prawo azylowe zawiesił.... Tusk. A PIS wpuszczał jak leci. Za łapówki. 

Tak samo jak mówią, ze pakt migracyjny nie wejdzie, a na drug dzień europejscy politycy mówią publicznie że Tusk to klepnął bez wahania. 

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

. Ja z kolei nie mogę uwierzyć, że można myśleć, iż "sprowadzanie murzynów KO ma w programie"

Niemiecki rząd ma to w programie, więc i PO też automatycznie

• Like 2
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

To chyba dobrze robił? Czy wolisz aby gwałciciele mieli bardziej wygodne życie na koszt podatnika?

Moim zdaniem - źle zrobił.

Ja jestem zwolennikiem resocjalizacji, a ta daje rezultaty przy zapewnieniu odpowiednich warunków. 

Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że finansowanie więziennictwa jest na dość niskim priorytecie i powinno na takim pozostać, dopóki nie rozwiążemy wazniejszych problemów (np. służby zdrowia).

Ale jestem przeciw nieludzkiemu traktowaniu. 

No i jeszcze dwie kwestie: 

życie w więzieniu nie jest wygodne, a pisanie o gwałcicielach, czyli odwoływanie się do emocji pokazuje, że nie miałeś racjonalnych argumentów, stąd użycie emocjonalnego. 

3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Tak samo jak mówią, ze pakt migracyjny nie wejdzie, a na drug dzień europejscy politycy mówią publicznie że Tusk to klepnął bez wahania. 

Ok, masz dowód? :) 

Bo pakt migracyjny został uzgodniony za czasów rządu Morawieckiego. No, ale to niewygodny szczegół. 

3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Niemiecki rząd ma to w programie, więc i PO też automatycznie

Ok, czyli kolejne kłamstwo. 

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Teraz będą się dziwić czemu Koalicja nic nie zrobiła, jak Rezydent będzie wszystko blokować, nawet nie ma sensu nikogo skazywać za te mafijne 8lat, bo Nawrocki wszystkich ułaskawi, pod Trybunał dla Dudy czy Glape też już nic nie da. Można powiedzieć, że to koniec rządu. 
Wrócą do rządzenia stworzą swoje nowe przepisy, wrzucą kolejnych neo sędziów, polityków do tzw TK i nadal wszystko będzie zabetonowane jak w Rosji. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
35 minut temu, Roman_PCMR napisał(a):

Pamietam jak @GordonLameman pisal ze pisowcy beda mieli po wyborach, cytat: 'Dupy zesrane'

Wlasnie takie komentarze i takie osoby wepchneli na sile tych nie zdecydowanych w rece Nawrockiego.

W wyborach nie glosowalem ale czytajac jego i takich jak on mialem ochote wlasnie glosowac na Nawrockiego. Ciekawe drogi gordonie czy przelkniesz teraz gorzka pigulke czy dalej bedziesz sial nienawisc w internecie calymi dniami....

Dalej czekam na cytat, kłamco.

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, skypan napisał(a):

Już widzę szukania winnych gdzie indziej niż w samym PO. A to ci nie zagłosowali, a to tamci coś tam. PO to debile. Rozdawali karty i przegrali.

Wyborca PO jest bardziej wymagający i zmienny niż wyborca prawicy, i to się potwierdza z słabszych wyników przekazanych głosów z lewicy i centrum. 
Gdyby wyborcy PO postępowali tak jak wyborcy PiSu to PO by nie spadło do 20%. A PiS od 12 lat ma betonowe 30%, a nawet miał 44%. 

Edytowane przez TheMr.
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja jestem zwolennikiem resocjalizacji, a ta daje rezultaty przy zapewnieniu odpowiednich warunków. 

Jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że finansowanie więziennictwa jest na dość niskim priorytecie i powinno na takim pozostać, dopóki nie rozwiążemy wazniejszych problemów (np. służby zdrowia).

Ale jestem przeciw nieludzkiemu traktowaniu. 

Więzienie jest od karania a nie resocjalizacji. Jak chcesz nawet resocjalizować drobnego przestępcę, to wiesz jaki zespół dobrych psychologów potrzeba? Jak dużo kasy państwo musiało by w to pompować? To jest NIEREALNE aby działało jak opisujesz.

Załóż zbiórkę na grupy wsparcie dla więźniów którzy odbyli wyrok jak tak wierzysz w resocjalizację

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Tak można to skwitować, tak teraz będzie w PiSie

Jedzą, piją, lulki palą,

Tańce, hulanka, swawola;

Ledwie karczmy nie rozwalą,

Cha cha, chi chi, hejza, hola!

Nic im już nie straszne, Rezydent wszystko zrobi co powie najwyższy prezes. 

• Haha 1
Opublikowano

Zajrzałem tu z ciekawości i dobrze zrobiłem omijając ten temat na forum. 

Oczywiście jak wszędzie walka peowców z pisiorami, podziały, obrzucanie się gównem, nakręcanie nienawiści czyli Polska w pigułce :flaga2:

• Like 2
  • Sad 1
  • Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ok, masz dowód? :) 

Bo pakt migracyjny został uzgodniony za czasów rządu Morawieckiego. No, ale to niewygodny szczegół. 

Jaki dowód? Mas publiczne wypowiedzi gdzie Tusk mowi, że Polska nie musi przyjmować murzynów, a na drugi dzień niemcy mówią że Polska przyjmie

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, Fatality napisał(a):

No jakbyś był chociaż trochę obiektywny to byś widział jak 95% forum je**ło PIS podczas ich rządów. Teraz jak rządzi Tusk, to są jakieś podwójne standardy?

Chciałoby się napisać, że podwójne standardy tak jak ma część prawicowych katolików, czyli miłość bliźniego, dopóki ma te same poglądy :P 

W praktyce to jednak dalej jest różnica między tym co odwalał PiS a tym co robi koalicja. Półtora roku i z inflacji wynoszącej kilkanaście % uzyskano inflację poniżej 5%, czyli krok w stronę stabilności cen, możliwości lepszego planowania biznesów, inwestycji czy nawet codziennych wydatków. 

Wróciły badania prenatalne, pomoc psychologiczna dla dzieci i przywrócenie telefonu zaufania, zmieniono część podatków, zmieniono sposób rozliczania przedsiębiorców (choć tu jeszcze jest sporo do zrobienia), zmieniono przepływ pieniędzy publicznych przez fundusze i fundacje wszelkiego rodzaju, co wcześniej woalowało pewne wydatki.

(Edit: oczywiście wady też są, bo wiele rzeczy nie zostało wprowadzonych czy uregulowanych, a koalicja nie we wszystkim potrafi się dogadać, ale mimo wszystko moim zdaniem poziom działania jest znacznie łagodniejszy i lepszy niż PiSu)

Wprowadzono wiele innych zmian, wiele projektów jest złożonych, np. nowa ustawa wiatrakowa z marca tego roku. Tylko ludzie się po prostu nie interesują, łykają wszystko co im media podsuną w danym momencie. Dlatego jest jak jest.

Edytowane przez LeBomB
  • Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, galakty napisał(a):

PO jak zwykle potrafi tylko atakować, wyzywają ludzi od nieuków, a potem zdziwienie że przegrywają. Jedni i drudzy siebie warci, oby w końcu pojawiła się jakaś realna trzecia siła.... 

Realna siła będzie musiała wyłazić w odbyt tym grupom społecznym, których jest fizycznie najwięcej. A teraz napisz sobie program dla tej trzeciej siły i wyjdzie ci PIS...

Edytowane przez Suchy211
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Niebezpieczne będzie to, że Alfons, kibol  będzie zwierzchnikiem sił zbrojnych . On ma tak szemrany życiorys, że będzie podatny na wszelkie szantaże z zewnątrz no i uzależnienie. Dramat.

Ale chyba będzie można go usunąć bo będzie miał postępowanie odnośnie niewłaściwego wydawania pieniędzy jako prezes ipn i zostanie skazany.

Straszne jest też to, że będzie stosował prawo laski wobec pisowcow którzy kradli.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie ma problemu. Znowu brakowało 400k głosów, znowu frekwencja, i znowu wyborcy Biejat, Hołowni, Zandberga storpedowali wynik KO. 

a ja myslalem ze to wina KO, ze to wina nieudolnego rzadu ktory nic nie zrobil, wina nie spelnienia swoich 100 konkretow, nawet tak banalnych jak niedziele handlowe XD "Polacy sie przyzwyczaili"

myslalem ze wina wpuszczenia lewicy do rzadu i robienia kpiny z edukacji, np wycofaniem prac domowych z czego szybko sie wycofali jak zobaczyli jakie fatalne efekty to przynosi u dzieci,

moze wina politykow KO ktorzy na zlecenie putina biegali z reklamowkami do "uchodzcow" z bialorusi kiedy Polacy dobrze widzieli co sie dzieje w calej EU i po co Putin ich nasyla na granice

moze wina koalicji ktora glosowala przeciw podwyzszeniu kwoty wolnej od podatku (1/100 konkretow) a trzask zapowiedzial ze on jako prezydent do tego doprowadzi XD (jawna kpina z elitarnych wyborcow KO)

moze wina KO ktora miala rozliczyc PIS z 1237891239 afer a zrobili sobie tylko cyrk

moze nawet tego ze jedyne co zaproponowali na 2 ture to atak na Nawrockiego za mieszkanie i ustawki XDDDDDDDDD

a moze tego jak kpia z Polakow ktorzy maja inne zdanie, czego odzwierciedleniem jestescie wy na forum, wy, elitarna czesc narodu, ktora kpi i atakuje kazdego kto mysli inaczej

a moze tego ze wystawili kandydata dlugopisa z flagami LPG kiedy mieli do wyboru powaznego polityka Sikorskiego ktory realnie mogl zawalczyc o czesc wyborcow konserwatywnych?

troche sie tego zebralo

ale okazalo sie winna byla frekwencja (rekordowa), biejat, holownia i zandberg XDDDDDDDD

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Więzienie jest od karania a nie resocjalizacji. Jak chcesz nawet resocjalizować drobnego przestępcę, to wiesz jaki zespół dobrych psychologów potrzeba? Jak dużo kasy państwo musiało by w to pompować? To jest NIEREALNE aby działało jak opisujesz

Bzdura. 
Wklejałem już w tym temacie jakie są cele kary pozbawienia wolności.

Wiezienia są po to, aby odizolować od społeczeństwa i pozwolić wrócić do społeczeństwa tak aby nie było recydywy. To jest cel kary. 

I wynika to już z przepisów oraz samej filozofii karania w demokratycznym państwie prawa. &nbsp

Pokazałeś swoją niewiedzę w temacie. Niestety. Dlatego właśnie takimi jednostkami jak ty łatwo się manipuluje - bo mimo posiadania narzędzi , nie czerpiecie wiedzy.