Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Zandberga dobrze Biejat podsumowała. To komentator polityczny. Z autopsji wiem, że łatwiej mówić o rządzeniu niz faktycznie rządzić. Różnica jest w zasadzie dramatyczna. 

Ale Zandberg ma ciągle te same postulaty. Jego to wina, że KO nie chce nic z tego zrealizować? Ja tam szanuję, że się nie skutfił

@Camis Props za Didaskalia. Super kanał, super prowadzący, super goście.

Opublikowano
50 minut temu, Camis napisał(a):

No i zrazić do siebie z >20% swojego elektoratu który się w*** i na nich nie zagłosuje, super pomysł! :boink:

Nasz elektorat musi zrozumieć, że aby pokonać piskonfę trzeba zainwestować w poparcie facetów z podstawowym wykształceniem z małych miasteczek :) 

Pomysł @crush z niewolnicami nie taki głupi, ale niestety jakieś 400 lat temu bardziej by był możliwy :) 

Opublikowano
15 minut temu, Kamiyanx napisał(a):

Ale Zandberg ma ciągle te same postulaty. Jego to wina, że KO nie chce nic z tego zrealizować? Ja tam szanuję, że się nie skutfił

A kiedykolwiek powiedział jak chce swoje postulaty zrealizować? Same postulaty to taki sam populizm jak u wszystkich.

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

Zandberg się nie skukiził i to mu na pewno trzeba zaliczyć na plus.

Program młodej oksanki dla każdego na pewno jest warty uwagi. Byle by ich Mykoły zostały tam u siebie.

Edytowane przez adashi
Opublikowano

Ja mam gotowy projekt, który o dziesięć procent obniża grawitację. Będzie również działał wstecz, od pierwszego dnia rządzenia przez Koalicję Obywatelską.

Wszyscy, którym dotychczasowe prawo powszechnego ciążenia utrudniało życie otrzymają wyrównania swojego ciężaru, także wstecz.

Opublikowano
9 minut temu, adashi napisał(a):

Ja mam gotowy projekt, który o dziesięć procent obniża grawitację. Będzie również działał wstecz, od pierwszego dnia rządzenia przez Koalicję Obywatelską.

Wszyscy, którym dotychczasowe prawo powszechnego ciążenia utrudniało życie otrzymają wyrównania swojego ciężaru, także wstecz.

W czym problem?

retrospektywne działanie prawa to normalna rzecz. A zaliczenie jdg do stażu pracy to raczej dobra zmiana. Nie rozumiem problemu.

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, crush napisał(a):

I nikt im nie broni nauki ukraińskiego. Ale to ma być obok polskiego.

A po co mają się uczyć polskiego skoro już nawet etykiety produktów w polskich sklepach są po ukraińsku? Mało tego, czasem opis na odwrocie (skład, ostrzeżenia itp) są NAJPIERW po ukraińsku, a potem po polsku xD 

Gdzie my żyjemy :E 

Edytowane przez galakty
  • Upvote 1
Opublikowano
19 minut temu, galakty napisał(a):

A po co mają się uczyć polskiego skoro już nawet etykiety produktów w polskich sklepach są po ukraińsku? Mało tego, czasem opis na odwrocie (skład, ostrzeżenia itp) są NAJPIERW po ukraińsku, a potem po polsku xD 

Gdzie my żyjemy :E 

O nie!

I może jeszcze chodzi o produkty importowane z Ukrainy?! 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, hubio napisał(a):

elektorat musi zrozumieć, że aby pokonać piskonfę trzeba zainwestować w poparcie facetów z podstawowym wykształceniem z małych miasteczek :) 

już widzę, jak mieszkańcy Polski B czy nawet C głosują na tego homosia z Wawki :E

3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

O nie!

ćśśśś, nie psuj mu narracji. Polska dla polaków, Anglia dla anglików i polaków.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

O nie!

Wtedy bym zrozumiał... Ale nie, to nie import z Ukrainy, produkcja Belgia, dystrybutor Polska.

Wiem że dla Was to zabawne, ale ja się pytam czemu ich język ma pierwszeństwo w polskim sklepie? Mieli 3 lata na naukę polskiego. 

2 minuty temu, huudyy napisał(a):

Anglia dla anglików i polaków.

Czy w Anglii masz etykiety po polsku? Czy na stronach państwowych/rządowych masz polski język? Jeśli tak to spoko. 

Opublikowano
1 minutę temu, galakty napisał(a):

Wtedy bym zrozumiał... Ale nie, to nie import z Ukrainy, produkcja Belgia, dystrybutor Polska.

Wiem że dla Was to zabawne, ale ja się pytam czemu ich język ma pierwszeństwo w polskim sklepie? Mieli 3 lata na naukę polskiego. 

Daj zdjęcie produktu. :) 

A to "pierwszeństwo" to taka kpina jaka tylko może być :) 

1 minutę temu, galakty napisał(a):

Czy w Anglii masz etykiety po polsku? Czy na stronach państwowych/rządowych masz polski język? Jeśli tak to spoko. 

https://www.gov.uk/guidance/the-uks-points-based-immigration-system-information-for-eu-citizens.pl

Angielski jest dużo bardziej uniwersalny.

• Upvote 1
Opublikowano

Ukraińców w Polsce mieszka około 6% populacji ogólnej, w UK Polakow jest 1.35%. Różnica dosyć spora. 
Nie widzę powodów by firma nie zaadresowała swojego produktu do 2 mln obywateli i odpuściła dodatkowy zarobek. Często na etykietach mamy język Rosyjski który jest kompletnie niepotrzebny, albo Holenderski. 

• Upvote 5
Opublikowano
12 godzin temu, crush napisał(a):

Ja chcę żeby te dzieci były Polakami pochodzenia ukraińskiego, a nie Ukraińcami z polskim paszportem.

Nigdy nie będą Polakami w takim sensie jak my ale przez wzgląd na dzieciństwo i edukację będą silnie z Polską związani a potem jeszcze dojdzie im tożsamość "europejska", to naprawdę da się pogodzić. Prawda jest taka, że idziemy w stronę państwa wielonarodowego czyli czegoś co już było i działało (Rzeczpospolita Obojga Narodów).

• Upvote 3
Opublikowano
9 minut temu, galakty napisał(a):

5 minut temu, galakty napisał(a):

Czy w Anglii masz etykiety po polsku? 

W tym sklepie na pewno nie znajdę nic, co ma w całości etykietę po polsku

image.thumb.png.18eca20ef0cd3e9d98ad65f0de461da4.png

Opublikowano (edytowane)

Jest na pewno sporo stron gdzie są dostępne tłumaczenia w PL lub innych językach. Co do etykiet to większość produktów ma po x języków z opisem w tym można czasem znaleźć po PL, za to każdy sklep, który sprzedaje Polskie, Rumuńskie itp produkty musi mieć naklejkę z opisem produktu po ENG.

Edytowane przez MAKU
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, huudyy napisał(a):

W tym sklepie na pewno nie znajdę nic, co ma w całości etykietę po polsku

No a u nas masz Ukrainoczkę. Ja mówię o sklepie pokroju Kaufland i np. produktach czystości xD 

Wam się rzadko spina narracja i odlatujecie do innych krajów żeby znaleźć coś skrajnego xD 

Jak będzie ukraiński zamiast niemieckiego w szkołach to też będą klaskać... :E 

Edytowane przez galakty
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galakty napisał(a):

No a u nas masz Ukrainoczkę. Ja mówię o sklepie pokroju Kaufland i np. produktach czystości xD 

kurde chłopie, przestań rzeźbić chochoły, bo to jest zwyczajnie głupie:

https://www.alamy.com/polish-food-on-sale-in-a-uk-tesco-supermarket-image64362146.html

łap, zdjęcie z promocji z Tesco, czy coś jeszcze potrzebujesz?

tutaj jakaś bułka tarta, nazwa po angielsku i polsku
https://www.alamy.com/stock-photo-packaged-polish-food-in-a-uk-supermarket-33369592.html

po co robisz taką durną narrację? Wymiana handlowa istnieje, eksport/import również. Na półkach ląduje to co SIĘ SPRZEDAJE, a skoro jest 2 miliony ukraińców u nas, to byłoby to skrajnie głupie olewać taką dużą grupę klientów.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano

@galakty a czemu się tak nie bulwersowałeś jak na wielu produktach sprzedawanych i dystrybuowanych w Polsce opis w języku Polskim znajduje się po wielu innych językach? 

4 minuty temu, huudyy napisał(a):

po co robisz taką durną narrację?

Bo chodzi o to żeby jątrzyć, nic więcej.

• Upvote 5
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

a czemu się tak nie bulwersowałeś jak na wielu produktach sprzedawanych i dystrybuowanych w Polsce opis w języku Polskim znajduje się po wielu innych językach? 

Odpisywałem tylko na post o nauce ukraińskiego w polskich szkołach :E Że po co skoro i tak im robimy dobrze :E 

Zapomniałem że zaraz się zlecą obrońcy i Anglia dla Polaków :E 

Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, galakty napisał(a):

Odpisywałem tylko na post o nauce ukraińskiego w polskich szkołach :E Że po co skoro i tak im robimy dobrze :E 

Zapomniałem że zaraz się zlecą obrońcy i Anglia dla Polaków :E 

weź jeszcze mnie dopisz do tej grupy... :E ja nic o szkole się nie wypowiadałem, podkreśliłem tylko, że robisz z siebie błazna jeśli chodzi o produkty w sklepach z etykietami w róznych językach.

Teraz, MAKU napisał(a):

BTW w UK każdy większy supermarket ma alejkę z World Foods, od Europy po Azje itp.

zasadniczo każdy większy market w Polsce też, Leclerc, Auchan mają też takie alejki, Lidl ma swoje tygodnie kuchni świata...

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 4