Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, TheMr. napisał(a):

Całość inwestycji Huawei została w PL zablokowana. 5G stoi na Ericssonie i Nokii, dlatego były opóźnienia z wdrożeniem 5G w PL. 

A politycy z tego co widziałem to korzystają z Apple. A powinni z BlackBerry :) 

Dasz linka do źródeł? Ja pamiętam, że jak się zrobiło głośno to było o blokadzie. A później się okazało, że jednak będziemy nadal korzystać z chńskiego sprzętu. GPT wręcz mówi, że korzystaliśmy i korzystamy, a Polska nie wprowadza nawet zaleceń Unii w tej kwestii.

Naszej obronności też nie powinniśmy opierać o drony chińskie, a opracowywać własne rozwiązania.

Ogólnie mam opinię, że nasi rządzący w ogóle się nie przejmują zagrożeniami i scenariuszem, w którym za np. 5-10 lat będziemy po dwóch stronach barykady z Chińczykami.

Opublikowano
2 godziny temu, prystek napisał(a):

jak ktoś jest śmieciem i paprochem to nawet tytuł króla tego nie zmieni a prezydent jest co najwyżej funkcja administracyjna na szczęście żyjemy jeszcze w wolnym i demokratycznym kraju i po takich Panach mój dziad na koń wchodził wiec i ja mogę

A sprawdzimy tą demokrację? 😈

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Kris194 napisał(a):

Nie, to niemożliwe, jak do tego mogło dojść :E

Cicho bądź! W Rumunii też zblokowali niewinnego kandydata tylko dlatego, że to wstrętna Łunia chciała się pozbyć kandydata opozycji! Nie było żadnych ruskich i chińskich wpływów! 

A jak piszesz o zagrożeniach, bo na Węgrzech już Kremliny obsadziły cały rząd swoimi, do tego to samo właśnie robią w USA, do tego Fico i AFD oraz lepenowcy we Francji - to jesteś fan teorii spiskowych!

Na forum też nie ma żadnych ruskich troli.

Na pewno ten news to tylko jakieś nieporozumienie. Pewnie tylko przypadkiem ludzie mieli takie samo nazwisko jak agenci ruskich służb. To nie oni! 

;)

A na serio: powtórzę: każdego polityka (lub osobę mającą wpływ na opinię publiczną) kto chwali Putina i Orbana w Polsce powinno się w Polsce  wsadzać dożywotnio do pierdla za zdradę stanu.

I jak ktoś jedzie na CPAC się obściskiwać z Fico, Orbanami i AfDowcami - to od razu po powrocie do kraju powinno być zaproszenie do aresztu i konkretne przetrzepanie nie tylko tej osoby, ale całego otoczenia. 

Ruscy przeciwko zachodowi prowadzą wojnę agentami wpływu i nie ma się co z tym cackać.

Edytowane przez VRman
  • Upvote 1
Opublikowano
10 minut temu, VRman napisał(a):

Dasz linka do źródeł? Ja pamiętam, że jak się zrobiło głośno to było o blokadzie. A później się okazało, że jednak będziemy nadal korzystać z chńskiego sprzętu. GPT wręcz mówi, że korzystaliśmy i korzystamy, a Polska nie wprowadza nawet zaleceń Unii w tej kwestii.

Naszej obronności też nie powinniśmy opierać o drony chińskie, a opracowywać własne rozwiązania.

Ogólnie mam opinię, że nasi rządzący w ogóle się nie przejmują zagrożeniami i scenariuszem, w którym za np. 5-10 lat będziemy po dwóch stronach barykady z Chińczykami.

Plus kompletnie nie używa Huawei. Jesli mówisz o routerach i sprzęt od Huawei to tak, nadal ich używamy, na to nie ma blokady, ale masztów od 5G Huawei nie ma bądź ich jest niewielka ilość. Mają za to 60% LTE. 

Opublikowano
2 godziny temu, Badalamann napisał(a):

@Element Wojny A zarazem nadal wyłudzacz mieszkań, chuligan i sutener. To się nie "zmazuje".

Ciekawe i niezwykle oryginalne połączenie z Prezydentem RP ;) 

A wydawało się że gorzej niż Długopis to już nie będzie xD 

Jeszcze się zdziwisz. Na razie nie wiem o co narzekacie- może i sutener, może i chuligan ale obiecał opozycji, że pomoże zrealizować jej 100 konkretów :faja:

Opublikowano
13 godzin temu, AndrzejTrg napisał(a):

Niech oni najpierw ogarną kolejki na NFZ, a później coś kombinują, testowanie służby zdrowia :E ona teraz kuleje a Ci jeszcze chcą coś testować. Nie w naszym kraju, bo jak coś działa kulawo to działa, a jak zaczną testować to już kaplica będzie :) 

Dlaczego, przecież tak dobrze przetestowali system prawny... że prawie przestał działać :lol2:

Opublikowano
4 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Plus kompletnie nie używa Huawei. Jesli mówisz o routerach i sprzęt od Huawei to tak, nadal ich używamy, na to nie ma blokady, ale masztów od 5G Huawei nie ma bądź ich jest niewielka ilość. Mają za to 60% LTE. 

Moim zdaniem udział softu i sprzętu chińskiego w takich newralgicznych rzeczach jak komunikacja 4G/5G/6G powinien wynosić 0% i powinno się podjąć kroki aby do tego zero dojść jak najprędzej, jeśli nie da się natychmiast. Wyobraź sobie drony korzystające z łączności komórkowej lecące z Rosji na nas w 2030r. i co jeśli wtedy będzie wojna zachód vs. Rosja+Chiny? 

Tu powinno obowiązywać podejście "lepiej dmuchać na zimne". Ja wiem, że to ogromne koszty, ale sytuacja zrobiła się zdecydowanie za poważna. Prawie codziennie jakieś newsy. Jak nie dziwne chipy w panelach, to wykryte kolejne backdoory itp. 

Opublikowano
2 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Jeszcze się zdziwisz. Na razie nie wiem o co narzekacie- może i sutener, może i chuligan ale obiecał opozycji, że pomoże zrealizować jej 100 konkretów :faja:

Nie sądzę bym się zdziwił. 

Jestem w pełni świadomy że Batyr będzie sabotował rząd, tak by zwiększyć wynik pisu i konfederosji w wyborach parlamentarnych.

Opublikowano
Teraz, Badalamann napisał(a):

Jestem w pełni świadomy że Batyr będzie sabotował rząd, tak by zwiększyć wynik pisu i konfederosji w wyborach parlamentarnych.

Sabotował przez próbę wprowadzenia elementów które obiecali w kampanii? 🤔

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

może być na odwrót. Może pomagać spełnić obietnice drenujące budżet. Nawet sam zaproponował kwotę wolną od podatku 60k zł.
Będzie wrzucał populistyczne ustawy byle pokazać że PiS lepszy a koalicja będzie je odrzucać w głosowaniach bo budżet się nie zepnie. 

Opublikowano
5 godzin temu, Szambo napisał(a):

Ale to oznacza, że wybór języka będzie niejako dodatkowy?

Czy np. jak ktoś trafi do konkretnej klasy to będzie się musiał uczyć tego języka?

No tak jest obecnie. Wybierasz A a jak masz za mało pkt to trafiasz do wyboru B i tam możesz mieć akurat taki język ukraiński lub nawet fiński co się trafi :)

Opublikowano

trzeba by poczytać co nieco o aferze z językiem ukraińskim. 
Nie wierzę w prawicowe nagłówki jak i w to że będzie to jeden z przymusowych języków nauczania. 
W niektórych przypadkach może się przydać ten język ale na Ukrainie za dużo ludzi zna i posługuje się rosyjskim.

Pewnie chodzi głownie o ukraińskie dzieci.

Opublikowano
5 minut temu, Dimazz napisał(a):

może być na odwrót. Może pomagać spełnić obietnice drenujące budżet. Nawet sam zaproponował kwotę wolną od podatku 60k zł.
Będzie wrzucał populistyczne ustawy byle pokazać że PiS lepszy a koalicja będzie je odrzucać w głosowaniach bo budżet się nie zepnie. 

Dlaczego Tusk miał w kampanii obietnice drenujące budżet i niewykonalne? 🤔

Dlaczego wolno rozliczać z tego PiS ale Ojca Tuska należy zrozumieć? 🤔

• Like 2
  • Upvote 2
Opublikowano
3 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

I od teraz juz nie alfons czy sutener, ale Pan Prezydent. 

Teraz przy zamówieniu dziwki trzeba będzie powiedzieć odpowiednią regułkę "Panie Prezydencie poproszę o blondynkę/brunetkę na ...h i klucze do Pana apartamentu"

• Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano
8 minut temu, Dimazz napisał(a):

Nie powinni tak robić. Skoro obiecali to powinni dowieźć te tematy.

Jasne, można się bawić jak PiS z obniżeniem VAT - czyli obnizyć VAT pod warunkiem dobrej sytuacji budżetowej, a potem zrobić wszystko, aby tej dobrej sytuacji budżetowej nie było, ale to raczej nei zadziała na wyborców KO i tych centrowych, bo wykazują oni wyższą świadomość. 

• Upvote 3