Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, maxmaster027 napisał(a):

Nie no chyba tam odklejka mała jest. Jakby to miało byc legalnie, to by najpierw szły papiery potem akceptacja badz nie, nastepnie byłby by punkty umówionego "zrzutu".

Akceptacja bądź nie? A co my mamy do akceptowania skoro oni u nas dostali wizę?

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Jaka wize, tam masz karte A4 badz A5 wymietoloną, 1/3 z nich to 01.01. i jakis tam rok . Daj spokój wierzysz w te kocopoły. Niemcy naprzyjmowali migrantów bo taka była polityka Merkel. Dopiero od niedawna kurs jest inny. Wiec dlatego juz ich nie chca i sie ich pozbywaja, albo po prostu taki zrobili pretekst aby zamknac granice. Wierzysz komus na słowo? Tak mieli wize podrzucilismy ich w nocy do lasu. Prosze Cie. Ja tam jestem za ogolnie wolnoscia poruszania sie, tylko problem z tym, że Ci ludzie nie znaja jezyka w ogole, czesto niewiedza gdzie sa, oni sa w pewnym sensie ofiarami systemu i wojen czy tez destabilizacji rejonu, czesc z nich (pewna grupa ludzi) moze wygladac tak samo, ale byc lepiej wykształcona i infiltrowac spoleczenstwo dla jakiejs lewackiej organizacji z zagranicy. 

Możliwosci jest tyle ile jest ludzi. Przecież nie przyjmiesz tutaj wszystkich, ba nawet nie dał bys rady przyjąć jednego kraju z Afryki np Nigerii, tam sie w ciagu 30lat namnożyło ich 2x jest ich ponad 200milionow, bo tam jest praktycznie wszystko mozna, wiec ludzie sie mnożą. Tutaj system w ciagu ostatnich 30 lat namnożył tak ludzi że jest ich mniej. I to nie dlatego, że jest bogactwo tylko wlasnie dlatego, że jest bieda i podprogowy przekaz "nie da sie" i cała masa negatywnych oddziaływań. Efektem tego jest poteżny spadek dzietnosci. 

Jak juz KO wpusci z 5-10mln ludzi to trudno, ale niestety widac, na przykładzie Niemiec i Francji, że niekoniecznie chcą miłości i uczciwosci oraz rozsiewać czar. Wiadomo jezeli ktos w potrzebie trzeba pomóc, problem w tym, ze ta pomoc jest troche jak wychowywanie cudzego dziecka, nie okaze Ci ono wdziecznosci niestety.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Środowisko kibolskie do niczego nie jest potrzebne. Jedynie do utylizacji się nadają. Mnóstwo takich półgłówków jest na Zachodzie i robią nam opinię Polaka buraka.

Nie interesuje mnie opinia ludzi którzy nawpuszczali do siebie tony szarańczy.

Każdy sprzeciw jest na plus. Nieistotne z jakich środowisk.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, Asag napisał(a):

Co do wydarzeń z Limanowej to powiem tak. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd dla wszystkich służb zaangażowanych w jego ściganie.

Mieszkam w Małopolsce a więc całkiem niedaleko miejsca zdarzenia. Chłop podobno wrócił w miejsce zamieszkania dwukrotnie i strzelał do policjantów którzy byli w okolicy, i naprawdę w dzisiejszych czasach gdy mamy helikoptery, drony, kamery na podczerwień nie da się chłopa złapać czy choćby ustalić jego przybliżonego położenia? 

Myślałem że sytuacje jak te z próby zatrzymania gościa z Lexusa pod sklepem gdzie policjant postrzelił policjanta to po prostu jednostkowy przypadek nieudolności służb tyle że głośny ale u nas chyba naprawdę wszystko funkcjonuje nie tak jak trzeba :mad:

Obejrzyj Rambo Pierwsza Krew i się zastanów co napisałeś.

Jak ktoś zna swoje lasy to ma ogromną przewagę.

Edytowane przez ODIN85
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Winter napisał(a):

I. Brak zadań domowych. 
II. Telefony komórkowe od przedszkola. 
III. Tik-tok’i, Facebook’i i internet bez limitu. 
IV. Czasy dzieci z dyskalkulią, dysortografia, bez mózgią itd. 
V. Zwolnienia z wf’u. Smart ŁACZ dba o moje zdrowie. 
VI. NIE każdy musi mieć maturę, a tym bardziej nie musi iść na studia! 
VII. Brak przedmiotów: podstawy ekonomii, podstawy przedsiębiorczości itp. przedmioty szkolne - „a na co to komu?! Po co to komu?!”
VIII. Uczyć się w szkole?! W telefonie mam EJ-AJ - to wystarczy %-)
IX. Brak matematyki! Mam kalkÓlator w ajfonie!, a potem bENDE u Jaworowicz, w programie: „a ja nie wiedzioł co podpisuje w banku i o co chodzi z procentami?! Jo myśloł że to % alkoholu jest wpisany”. 

a potem mamy m.in: 

- Komisja nr 1 pomyliła 520 głosów.

- Komisja nr 2 zamieniła wyniki kandydatĄ. 
- Komisja nr 3 zgubiła 167 głosów kandydatowi. 
(…) 

- Komisja nr 1843 zasnęła w nocy, zanim zaczęli liczyć głosy. 

- Komisja nr 1844 zapomniała wpisać kandydatowi jego głosy. 
- Komisja nr 1845 wrzuciła wszystkie głosy jednemu kandydatowi, bo nie chciało im się liczyć… przecież i tak mają już zapłacone. 
————-

Jestem za tym postulatem tego chłopaka z video ww., a nawet PRZECIW! 

Edytowane przez kanon7
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

https://www.onet.pl/styl-zycia/onetkobieta/policja-zatrzymala-prawicowego-publicyste-jest-podejrzewany-o-okrutny-czyn/268t5ht,2b83378a

Ziobro zaskoczenia.

Jak tylko ktoś nosi „patriotyczną odzież” to od razu mam go w podejrzeniu, że to łajdak, oszust, przestępca albo po prostu odpad. I zazwyczaj się sprawdza - choćby to pierwsze.

@kanon7

Jaki sens mają zadania domowe? Czego niby mają nauczyć? 
Szczególnie, gdy rodzice pozwalają na to, aby dzieci wysługiwały się AI? :) 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Do tej pory np. 45 minut matematyki, pozwoliło nauczycielowi wytłumaczyć nowe zagadnienie i pokazał to na przykładzie 3-4 zadań matematycznych. W domu uczeń miał za zadanie utrwalić te zagadnienie na kolejnych zapisanych równaniach itd. 
To że weszło AI i przez to wywalamy zadania domowe,  bo i tak uczeń zrobi; kopiuj -> wklej, to bardzo słaby znak rozumowania… 

Idąc dalej możemy zlikwidować przedmiot język polski; bo powiesz do telefonu, a on Ci to zapisze. 
Możemy tak do wieczora mnożyć idiotyczne przykłady: przyczynowo - skutkowe… 

A to że rodzic pozwoli dziecku zrobić zadanie domowe przez AI (Twój przykład) tylko świadczy, że „nie daleko spada jabłko od jabłoni”.

Edytowane przez kanon7
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)

Po co w życiu geografia, chemia, fizyka, biologia...i wymień co tam jeszcze chcesz :) To wszystko to jakieś pierdoły, z których nikt nic nie pamięta. Same ciemne byki mają dookoła wszędzie chodzić .

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 2
Opublikowano
21 minut temu, kanon7 napisał(a):

Do tej pory np. 45 minut matematyki, pozwoliło nauczycielowi wytłumaczyć nowe zagadnienie i pokazał to na przykładzie 3-4 zadań matematycznych. W domu uczeń miał za zadanie utrwalić te zagadnienie na kolejnych zapisanych równaniach itd. 
To że weszło AI i przez to wywalamy zadania domowe,  bo i tak uczeń zrobi; kopiuj -> wklej, to bardzo słaby znak rozumowania… 

Idąc dalej możemy zlikwidować przedmiot język polski; bo powiesz do telefonu, a on Ci to zapisze. 
Możemy tak do wieczora mnożyć idiotyczne przykłady: przyczynowo - skutkowe… 

A to że rodzic pozwoli dziecku zrobić zadanie domowe przez AI (Twój przykład) tylko świadczy, że „nie daleko spada jabłko od jabłoni”.

1. Kto to robił? Kto pilnował dziecka w domu żeby robiło zadania?

2. Mnożenie idiotycznych przykładów jest niemerytoryczne :) 

3. Jestem bardzo daleki od tezy, że brak zadań domowych wykreuje idiotow. 

Opublikowano

czasy się zmieniają i gdy wszystko sprowadza się do przepisania z google albo użycia AI to zadania domowe w szkołach nie mają dużego sensu.

Rodzic musiałby pilnować i trochę pomagać dziecku a to jest w dzisiejszych czasach prawie niewykonalne

Opublikowano
19 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Po co w życiu geografia, chemia, fizyka, biologia...i wymień co tam jeszcze chcesz :) To wszystko to jakieś pierdoły, z których nikt nic nie pamięta. Same ciemne byki mają dookoła wszędzie chodzić .

Jak coś nie wiem to szukam w necie.

Opublikowano
32 minuty temu, Dimazz napisał(a):

czasy się zmieniają i gdy wszystko sprowadza się do przepisania z google albo użycia AI to zadania domowe w szkołach nie mają dużego sensu.

Później na kartkówkach to wychodzi :E 

Opublikowano
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Jest to złoty temat całkowicie zmarnowany przez Tuska - wystarczyłoby dzień i noc walić w PIS, że każdy ten imigrant jest z afery wizowej i jednocześnie odsyłać ich do Niemiec/kraju pochodzenia. Ale premier Tusk "nic nie mogę" woli sobie walnąć twita na X'ie. 

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, ODIN85 napisał(a):

Kartkówki muszą być teraz zapowiadane:E

NIe, kartkówki nie muszą być zapowiadane. Sprawdziany i prace klasowe tak. Jak za moich czasów nauki w latach 90/00.

• Upvote 1