Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś Ci przytoczę

"Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem. Nie byłem komunistą.
Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem. Nie byłem związkowcem.
Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem. Nie byłem Żydem.
Kiedy przyszli po katolików, nie protestowałem. Nie byłem katolikiem.
Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

Nie życzę Ci abyś kiedyś musiał to zrozumieć.

• Upvote 2
Opublikowano

Niesamowicie głębokie.

Po katolików przychodzą w wielu miejscach, a na głównych stronach widzę tylko małych terrorystów z Palestyny i Iranu nad którymi mam zapłakać.

Ja Ci też coś powiem. U mnie te krokodyle nie byłyby na zewnątrz. :cool:

3 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Kiedy przyszli po mnie, nikt nie protestował. Nikogo już nie było."

Czy to o islamizacji Europy? To w punkt.

Opublikowano

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-07-02/paulina-hennig-kloska-w-gosciu-wydarzen-transmisja-w-polsat-news/

Pani minister właśnie przyznała się w rozmowie, że kroją Polaków na potęgę poprzez zamrożenie cen energii do końca  roku :) Muszą sobie odbić dopłaty do energii za 2024 bo były bardzo duże. Chociaż przyznała, że te dopłaty i tak były z naszych podatków :) A tak cyk zamrozili powyżej faktycznej ceny. 

Opublikowano
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

A co tu się odwaliło? Chyba muszą ustalić wspólną narrację bo im się zaczyna rozjeżdżać :E

To jest skutek zbieraniny losowych imbecyli.

Podobny efekt widać aktualnie w koalicji rządzącej.

Opublikowano (edytowane)
13 godzin temu, TheMr. napisał(a):

A patrz na Trumpa jak wprowadził przed chwilą największe zadłużenie państwa w historii ;) 

No właśnie chyba nie wprowadzi jednak. Inba w USA trwa, znalazło się kilku Republikanów, którym nie podoba się ta ustawa budżetowa. Po ostatnim głosowaniu jest 217 do 207 przeciwko. Zakulisowe walki trwają.*

* choć za każdym razem głosów na nie przybywa, heh.

Edytowane przez Lypton
Opublikowano (edytowane)

czyli co Pawłowicz miała 4700 emerytury a teraz będzie miała ponad 30k na rękę. Emeryturę z waloryzacją i za stan spoczynku. 

Cytat

Krystyna Pawłowicz zarabia w Trybunale Konstytucyjnym 40 190 zł brutto miesięcznie. To oznacza, że w stanie spoczynku będzie pobierać około 30 tys. zł brutto.

Z opublikowanego ostatniego oświadczenia wynikało, że pobiera emeryturę z ZUS w wysokości 4 750 zł. "Uwzględniając wszystkie waloryzacje, teraz jej emerytura z ZUS może wynosić 10,6 tys. zł brutto"

A zaraz jeszcze Piotrowicz

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano
9 godzin temu, skypan napisał(a):

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2025-07-02/paulina-hennig-kloska-w-gosciu-wydarzen-transmisja-w-polsat-news/

Pani minister właśnie przyznała się w rozmowie, że kroją Polaków na potęgę poprzez zamrożenie cen energii do końca  roku :) Muszą sobie odbić dopłaty do energii za 2024 bo były bardzo duże. Chociaż przyznała, że te dopłaty i tak były z naszych podatków :) A tak cyk zamrozili powyżej faktycznej ceny. 

Podobnie z paliwem, baryłka podskoczyła na dwa-trzy dni kilka dolców w górę by zaraz spaść do wcześniejszego pułapu a na stacjach momentalnie w górę, na wielu nawet 40gr. na litrze i do dzisiaj trzyma te "wojenną" cenę. Wczoraj "łaskawcy" u mnie obniżyli kuswa o 3grr...za to letnia PROMOCJA  w łekendy...Kroją Polaków aż rudemu dupa się marszczy z radości.

Opublikowano

@Kris194 Ten Sławuś ładnie manipuluje tym zrzutem ekranu. Oglądałem całość i tam wyjaśnia co by musiało zaistnieć by wybór został obalony. Nic takiego nie zaszło.  W swojej wypowiedzi RPO wskazał także, że rząd wielokrotnie zwracał się w innych sprawach do tej nieuznawanej izby i akceptował jej orzeczenia.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Cenckiewicz na czele BBN, ktoś się spodziewał że będzie normalnie? Ten sam co udostępnił dane Błaszczakowi. Niech już będzie koniec tego cyrku, bo ileż można. Zdegenerowane społeczeństwo głosujące na takiego "Prezydenta". Ręce opadają. 

Cytat

Prezydent elekt Karol Nawrocki ogłosił, że nowym szefem Biura Bezpieczeństwa Narodowego zostanie historyk Sławomir Cenckiewicz.

Cytat

Nawrocki pytany w Polsat News, czy ma już ministra, który będzie odpowiedzialny za sprawy międzynarodowe, Nawrocki odparł, że będzie to poseł PiS Marcin Przydacz, który wcześniej był m.in. szefem Biura Polityki Międzynarodowej w kancelarii prezydenta Andrzeja Dudy.

Miał być "obywatelski":E a jest partyjny co było widać od pierwszego dnia jego namaszczenia przez JK.

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 5
Opublikowano
5 minut temu, Reddzik napisał(a):

Cenckiewicz na czele BBN, ktoś się spodziewał że będzie normalnie? Ten sam co udostępnił dane Błaszczakowi. Niech już będzie koniec tego cyrku, bo ileż można. Zdegenerowane społeczeństwo głosujące na takiego "Prezydenta". Ręce opadają. 

Mają to na co głosowali.

elect-a-clown-expect-a-circus-sticker.jp

• Like 2
  • Upvote 3
Opublikowano
28 minut temu, skypan napisał(a):

W swojej wypowiedzi RPO wskazał także, że rząd wielokrotnie zwracał się w innych sprawach do tej nieuznawanej izby i akceptował jej orzeczenia.

No własnie, pamiętam cyrki Hołowni z tą izbą dotyczące Wasika i Kamińskiego.

Opublikowano
21 minut temu, Kris194 napisał(a):

Czyli umieją liczyć i mają łeb na karku.

:rotfl2::rotfl2::rotfl2:

16 minut temu, Reddzik napisał(a):

ktoś się spodziewał że będzie normalnie?

Teraz zobaczycie skuteczność rozliczeń PIS.

10 minut temu, Badalamann napisał(a):

Batyr będzie robił wszystko by pomóc pisowskiej ośmiornicy wrócić do większości sejmowej.

Jak na razie wszystko robi KO żeby wrócili.