Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Klakier1984 Nowacka robi dobrą robotę. Nie wiem skąd pomysł że miałaby być wymieniona.

Ona i jej ekipa w ministerstwie dowiozła konkretne tematy. I to trudne, bo mowa też o starciu z Kościołem i obcięciu o połowę ilości lekcji religii oraz nie wliczaniu oceny z niej do średniej.

Sam dałeś kolejna dobrą zmianę. 

Pełnoletni sam o sobie decyduje. Rodzice przestają za niego odpowiadać. 

Nie ma już tez nawet obowiązku szkolnego, może przerwać edukacje jeśli tak sobie zdecyduje.

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
40 minut temu, huudyy napisał(a):

jak?  

Pod koniec kobieta przytrzyma nogami.

45 minut temu, Camis napisał(a):

Poprawi też sprzedaż liny w sklepach i zmniejszy populacje mężczyzn...

Nie panikujmy. Rozwiązania leżą na stole.

Zrzut ekranu 2025-07-25 124639.png

• Like 1
Opublikowano

jesteś na forum komputerowym.  Powinieneś znać sytuację intela. Przez lata klepali te same procki. Konkurencja zostawiła ich w tyle. 

Intel obecnie nie istnieje ani w procesorach serwerowych ani w gamingu

• Upvote 3
Opublikowano
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Dobrze jest. Był problem z ogromną niesprawiedliwością wobec mężczyzn w sprawach o dzieci i alimenty? Był. Potężny. No to rząd się za problem zabrał.

I dowalił im jeszcze gorzej.

Kolega leci na mocnych psychotropach, bo mu sąd wyliczył alimenty według zarobków gdy pracował zagranicą i zarabiał 5x więcej niż teraz by mógł. Dosłownie zero szans, żeby mógł znaleźć pracę jaka wystarczy aby to płacić i żyć normalnie. 

Miał szczęście z tamtą fuchą. Firma niestety upadła i był powrót do szarej Polskiej rzeczywistości. 

Jakbym go nie znał całe życie to bym nie uwierzył, że takie wygląda "prawo" w Polsce. 

Sąd wymierzając sumę z kosmosu nie brał pod uwagę faktu, że żona zajumała mu dom jaki postawił dzięki harówie latami za granicą. Równouprawnienie, bulwa! 

Dajcie więcej kobietom, one są takie dyskryminowane! 

A czemu nie uchyli alimentów skoro teraz ma mniejsze zarobki?

Opublikowano
30 minut temu, Badalamann napisał(a):

@Klakier1984 Nowacka robi dobrą robotę. Nie wiem skąd pomysł że miałaby być wymieniona.

Ona i jej ekipa w ministerstwie dowiozła konkretne tematy. I to trudne, bo mowa też o starciu z Kościołem i obcięciu o połowę ilości lekcji religii oraz nie wliczaniu oceny z niej do średniej.

Sam dałeś kolejna dobrą zmianę. 

Nie ma już tez nawet obowiązku szkolnego, może przerwać edukacje jeśli tak sobie zdecyduje.

Heh no cóż ...zdaniem wszystkich od prawa do lewa jest to najgorszy minister tego rządu ale jakoś nie dziwię się, że tobie imponują jej osiągnięcia.

• Thanks 1
Opublikowano
3 minuty temu, Dimazz napisał(a):

jesteś na forum komputerowym.  Powinieneś znać sytuację intela. Przez lata klepali te same procki. Konkurencja zostawiła ich w tyle. 

Intel obecnie nie istnieje ani w procesorach serwerowych ani w gamingu

No właśnie siedzę. Gdzie został w tyle? Bo wam z 30% taxem sprezentowało amd procesory z większą ilością cache? Widzisz tą róznicę pewnie jak siedzisz na top gpu.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Badalamann napisał(a):

No najważniejsze. C**j, że społeczeństwo nam idiocieje. 

Ważne, że nie będzie religii na którą i tak wszyscy mieli jaja wywalone. xD

47 minut temu, Badalamann napisał(a):

Ale rodzic szkołę opłacać powinien. Prawda? 🤗 

Bo skoro decyduje w pełni o sobie, to powinien pójść na swoje. Prawda? 🤗

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, areczek1987 napisał(a):

No właśnie siedzę. Gdzie został w tyle?

na giełdzie. 60% spadku w zeszłym roku, przy rekordowych zyskach chociażby TSMC czy AMD.

7 minut temu, crush napisał(a):

Ale rodzic szkołę opłacać powinien. Prawda? 🤗 

Bo skoro decyduje w pełni o sobie, to powinien pójść na swoje. Prawda? 🤗

Rodzice płacili za Twoją szkołę? Do jakiejś bananowej prywaty chodziłeś czy co?

A skoro uczeń decyduje się na zablokowanie e-dziennika, to nikt też nie broni wyrzucić gnojka z domu, skoro jest pełnoletni. Nie o to chodzi konfiarzom? wolność wyboru dla każdego!

W mojej szkole średniej osoby pełnoletnie mogły same usprawiedliwiać swoje nieobecności - tyle, że każdy to robił na własną odpowiedzialność, tak jak z przykładaniem się do nauki. 

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Heh no cóż ...zdaniem wszystkich od prawa do lewa jest to najgorszy minister tego rządu ale jakoś nie dziwię się, że tobie imponują jej osiągnięcia.

No nie. Jak pisałem, ma konkretne osiągnięcia w realizacji programu koalicji. Nie ma natomiast żadnego powodu, z którego miałaby odejść z stanowiska.

Najsłabsi wypadli z gry podczas rekonstrukcji.

• Haha 2
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, huudyy napisał(a):

Rodzice płacili za Twoją szkołę? Do jakiejś bananowej prywaty chodziłeś czy co?

Mnie to nie dotyczy i dotyczyć nie będzie. Ale mało osób chodzi do płatnych placówek?

A lokum, w przypadku nauki po za miejscem zameldowania?

7 minut temu, huudyy napisał(a):

A skoro uczeń decyduje się na zablokowanie e-dziennika, to nikt też nie broni wyrzucić gnojka z domu, skoro jest pełnoletni. Nie o to chodzi konfiarzom? wolność wyboru dla każdego!

No dokładnie. Jak by mi dziecko zablokowało dostęp do dziennika, to ja bym zablokował dostęp do wszystkich pieniędzy. 🤗

Edytowane przez crush
  • Like 1
Opublikowano
8 minut temu, crush napisał(a):

A lokum, w przypadku nauki po za miejscem zameldowania?

W dalszym ciągu, obowiązek szkolny jest do 18 roku życia, masz obowiązek utrzymywać swoje dziecko tak długo jak nie jest pełnoletnie*.

Nikt Ci nie broni przestać łożyć na dziecko potem, z wyjątkiem społeczeństwa, które zapewne będzie cię miało za wyrodnego śmiecia/ojca roku (w zależności od obozu)

*wyjątek to bodajże alimenciarze, co muszą łożyć przez cały czas trwania nauki, aż do 25 roku życia. @GordonLameman możesz mnie poprawić jakbym walił głupoty :E piszę to co kojarzę z głowy.

6 minut temu, crush napisał(a):

No dokładnie. Jak by mi dziecko zablokowało dostęp do dziennika, to ja bym zablokował dostęp do wszystkich pieniędzy. 🤗

Zapewne też bym tak zrobił, aczkolwiek w pierwszej kolejności trzeba by się dowiedzieć DLACZEGO dziecko chce go zablokować.

Moi rodzice przyjaźnili się z wychowawczynią, mogli uzyskać wgląd w oceny moje czy mojego brata w każdym momencie, ale tego nie robili - kwestia zaufania. Kontrola efektów była na wywiadówkach i z tego byłem potem rozliczany. 

Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

2c405d103bf99467a6a278104e002b1ce6f007ea

kto jest zdziwiony? Przecież to reformy Ziobry i kolegów pogorszyły warunki bytowe osadzonych, to Ziobro mocno zaostrzył KK.

Jakby osadzeni głosowali na PiS to tak, jakby jakiś gejuch głosował na Konfę czy incel na lewicę :E 

Opublikowano
20 minut temu, huudyy napisał(a):

na giełdzie. 60% spadku w zeszłym roku, przy rekordowych zyskach chociażby TSMC czy AMD.

Skulumowany dobry marketing jak i zły... Jak patrzeć że ten 3d vcache  jest parowany z dalej 8r/16t i patrząc na to co daje to w starszych gierkach+ testy 14600k po oc z ram (ten jak ktoś wie co robi to się nie zdegraduje) vs 7800x3d u konkurencji to raczej nie zasłużenie. Nie jestem fanboyem którejkolwiek z korporacyjnacji ale tak trochę i dla nas w tym wszystkim się złożyło... Tu przedewszystkim zagrały nastroje amerykańskie główną rolę. Zasłużenie bądź nie.

Opublikowano
11 minut temu, huudyy napisał(a):

Kontrola efektów była na wywiadówkach i z tego byłem potem rozliczany. 

Lepiej być bardziej na bieżąco. Choćby po to żeby się nie okazało, że semestr przeimprezowany.

Opublikowano
8 minut temu, areczek1987 napisał(a):

Tu przedewszystkim zagrały nastroje amerykańskie główną rolę.

O tym właśnie mówimy. Intel jest w dupie, nastroje minorowe, cięcia nieuniknione przez rząd złych decyzji.

- zamiast strategii Tik-tok to oni zrobili tik-tok-tok-tok-tok... ile można grzać starego kotleta? 

- problem z oksydacją 13 i 14 serii

- odbicie sektora serwerowego przez AMD

- pójście w rozwój GPU, który może się okazać bardzo kosztowną ślepą uliczką

i nagle okazuje się, że hegemon się kruszy.

4 minuty temu, crush napisał(a):

Lepiej być bardziej na bieżąco. Choćby po to żeby się nie okazało, że semestr przeimprezowany.

U mnie były minimum 4 wywiadówki w roku, co więcej jak nauczyciele widzieli, że coś się dzieje złego z uczniem, to też potrafili wzywać rodziców do szkoły. To nie tak, że w przeciągu jednej nocy dziecko zawala semestr/klasę, to jest cały proces który trwa miesiącami. Jak rodzic na koniec semestru się orientuje, że synuś ma gonga z matmy i przyry, do tego NKL z polaka, to jednak tutaj wszyscy zawalili - rodzice, szkoła, uczeń, ale przede wszystkim rodzice. 

Każdy ma prawo wychowywać dziecko jak chce - mi rodzice dali kredyt zaufania, jak kredyt nadszarpnąłem, to pilnowali mnie trochę lepiej, ale nie tyle, bym czuł się jak pies prowadzony na smyczy. Od połowy szkoły średniej praktycznie przestali interesować się moimi wynikami, bo wiedzieli że sobie radzę ¯\_(ツ)_/¯

Opublikowano

a pobór prądu procesorów?

ile biorą intela a ile amd.

13 i 14 to stare generacje ale nikt już nie pamięta o jakichś 245, 265, 285 :D

80W amd kontra 250W intela przy podobnej ilości klatek w grach.

No i nowe procki amd odskoczyły jeszcze bardziej a dodatkowo można je wsadzić na starą budżetową płytę bo nie pobierają dużo prądu.

w serwerach wydajność na wat jest ważna i tu intel też leży.

Dopóki intel nie będzie miał nic konkurencyjnego to leży bo na razie jedzie na renomie wyperaccowanej przez lata i fanbojach

9800x3d  nie ma żadnej konkurencji można go kupić a 2000zł i wsadzić na płytę za 500zł

a jest to topowy procesor do gier

• Upvote 3
Opublikowano
8 minut temu, huudyy napisał(a):

U mnie były minimum 4 wywiadówki w roku, co więcej jak nauczyciele widzieli, że coś się dzieje złego z uczniem, to też potrafili wzywać rodziców do szkoły. To nie tak, że w przeciągu jednej nocy dziecko zawala semestr/klasę, to jest cały proces który trwa miesiącami. Jak rodzic na koniec semestru się orientuje, że synuś ma gonga z matmy i przyry, do tego NKL z polaka, to jednak tutaj wszyscy zawalili - rodzice, szkoła, uczeń, ale przede wszystkim rodzice. 

Ale czy to wszystko nie przeczy tej mitycznej wolności i niezależności do której dążą takie wybitne umysły jak pani minister? 🤔

A inwestycje trzeba obserwować na bieżąco. 🧐

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, crush napisał(a):

Ale czy to wszystko nie przeczy tej mitycznej wolności i niezależności do której dążą takie wybitne umysły jak pani minister? 🤔

Mógłbyś przestać przeinaczać wypowiedzi innych pod swoje widzimisie? To jest naprawdę nudne takie wieczne prostowanie głupot.

Nowacka mówi o wolności dla uczniów powyżej 18 roku życia. Do osiemnastki dziecko jest pod kuratelą swojego opiekuna i może sobie co najwyżej popłakać w kącie nad brakiem mitycznej wolności.

3 minuty temu, crush napisał(a):

A inwestycje trzeba obserwować na bieżąco. 🧐

To jest twój wybór, pisałem już o tym.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 2
Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Mógłbyś przestać przeinaczać wypowiedzi innych pod swoje widzimisie? To jest naprawdę nudne takie wieczne prostowanie głupot.

No ale ja mówię o uczniach 18+. Ona twierdzi, że to oni powinni decydować. A ja twierdzę, że to stworzy jeszcze więcej matołów w imię wolności.