Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Camis gdzie tam masz informację, że to do KPO i HoReCa jak tam jest informacja o zamówieniach publicznych przekraczających progi unijne?

Edit: post wrzucony wcześniej przez Camisa okazał się fejkiem, już poprawione.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
Cytat

PiS - 29%
KO - 28,2%
Konfederacja - 14,2%
KKP (Braun) - 6%
Nowa Lewica - 5,9%
____
Razem - 4,1%
PL2050 - 3,4%
PSL - 1,4% <3

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/partia-brauna-z-cztery-razy-lepszym-wynikiem-niz-psl-jest-tez-nowy-lider-sondaz/

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

https://www.pb.pl/szefowa-mfipr-mala-rewizja-kpo-i-idzmy-do-przodu-1223297

Cytat
Cytat

exodus999 said: 
Stawiam tezę że bardziej ludzi wkurza nie realizowanie pewnych obietnic niż afery typu "jacht z KPO"

No nie wiem, mówisz o ludziach którzy dopiero co usłyszeli że budżet dziurawy więc o podwyższeniu kwoty wolnej (chociażby o stopę inflacji) mogą zapomnieć, o przywróceniu VAT 22%, podobnie, o kasie na asystentów dla niepełnosprawnych zapomnij, o złagodzeniu 50% wzrostu ogrzewania mieszkań też proszę nie myśleć, i tak można by wymieniać i wymieniać, a zaraz potem dowiadują się, że to samo państwo lekką rączką finansuje panamery, jachty i wuj wie co jeszcze.
Szczerze powiem, gdybym przez tydzień siedział i kombinował w jaki sposób mogę najmocniej w*** wyborców, to i tak nic lepszego bym nie wymyślił.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194255014

A podobno zaczęło się od niewinnego X:

:rotfl2:

• Upvote 2
Opublikowano
1 minutę temu, LeBomB napisał(a):

jak tam jest informacja o zamówieniach publicznych przekraczających progi unijne?

Już skasowałem fejka.

Cytat

Dla mnie najbardziej zaskakujące jest to jak Tuskowi się po prostu nie chce. Do wyborów z 2023 roku biła z niego jeszcze energia, ale od momentu zostania premierem stracił inicjatywę, stworzył wizerunek rządu który hamuje projekty rozwojowe i nie ma w ogóle wizji Polski 2030 lub 2035 (czy słusznie czy nie to inna sprawa, ale wizerunkowo jest tutaj katastrofa), a na każdą aferę reaguje jakby od niechcenia i z kilkudniowym opóźnieniem. Kaczyński rządził z tylnego siedzenia, jest osiem lat starszy i przeszedł operacje, przez które w pewnym momencie ledwo chodził, ale miał więcej werwy w kierowaniu swoją ekipą.

Przecież to jest niepoważne żeby sami wyborcy musieli przez 1,5 roku prosić się o powołanie rzecznika rządu.

https://www.skyscrapercity.com/threads/polityka-już-bilet-kupiony.2410635/post-194255956

• Upvote 1
Opublikowano

ale piekny pozar i proby damage control na forum XDDDDDDDDD

a jest dokladnie tak jak pisalem:

20 minut temu, Camis napisał(a):

cale rodziny i znajomi politykow chcialy wydoic panstwo i wszystko by sie udalo gdyby ludzie nie zaczeli robic afery po sprawdzeniu mapki XDDDDDDDDD

• Thanks 1
  • Sad 1
Opublikowano

Wszystko jest do sprawdzenia. Instytucje odpowiadające za rozdział środków oraz kontrolę w trybie informacji publicznej będą musiały się wyspowiadać na co poszły środki. Coś czuję, że przez najbliższe dni będą pojawiały się ciekawe kwiatki.

Opublikowano (edytowane)

Dlatego jak ktoś twierdzi, że KO=PiS to...no nie. Każdy ma prawo oceniać działalność rządu ale pisiory i KO to dosłownie dwa przeciwległe bieguny jeśli chodzi o pewne kwestie. Ostatnie co byśmy kiedykolwiek zobaczyli to właśnie taki system, który teraz jest opracowywany przy udziale ministerstw będących pod kontrolą KO i Lewicy.

Edytowane przez Kris194
Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Dlatego jak ktoś twierdzi, że KO=PiS to...no nie. Każdy ma prawo oceniać działalność rządu ale pisiory i KO to dosłownie dwa przeciwległe bieguny

zawsze smieszy jak beton bawi sie w nieudolny damage control i w najwiekszych aferach interesuja go tylko takie pierdoly XDDDDDDDDDD

8 minut temu, Camis napisał(a):

%-)

dobra ten wygral, na tego dajcie podwojna dotacje XDDDDDDDDDDDDDDDD

dla Janusza jest ochrona przed inflacja i dotacja na Bitcoina,

dla ciebie areczku jest kolchoz i 30lat kredytu na apartament 30m2

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Dobra, pogrzebałem, bo strona znów działa.

@Camis w ramach którego programu to dofinansowanie dla Cashify? Bo przejrzałem wszystkie mapy dotacji i patrząc po adresie prowadzenia działalności tego podmiotu, czyli na Puławskiej 145 w Warszawie, nie ma takiego w żadnym programie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

ale pozar u dwoch kolegow,

szukaja teraz kazdego wpisu z neta po wszystkich mapach XDDDDDDDD

Nie, nie szukam każdego wpisu, tylko w tym momencie wyłapuję fejki, bo jest ich coraz więcej, ale widocznie nie potrafisz tego ogarnąć.

Edit: i widzisz, żart firmy, a lata miejscami po sieci jako przykład kolejnego wyciągania kasy z KPO. Wcześniej też był wpis, który odnosił się do listy aut, które podlegają pod zamówienia publiczne gdy przekraczasz progi unijne zamówień, a też opisany jako lista aut na dotację z KPO. Tego jest coraz więcej, dlatego trzeba pewne rzeczy sprawdzać.

Edit 2: i ja pożaru nie mam, po prostu mam rozsądek i ostrożność w ocenianiu sytuacji, a nie gówniarskie śmieszkowanie.

Edytowane przez LeBomB
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Kris194 napisał(a):

A co miał zrobić z czymś o czym nie wiedział?

Na konferencji prasowej: Wiceminister funduszy i polityki regionalnej Jan Szyszko, potwierdził że od co najmniej kilku tygodni wiedzieli o tym.
A tusk, jako 10 in 1, premier, rzecznik, minister wszystkiego i nadzoru wszystkiego, kontroler całej rady ministrów, nauczyciel i mentor rządu o tym nie wiedział xD 

Po drugie pamiętaj, to tylko 0.4% KPO, czyli ->  1 600 000 000 zł 

Beznazwy.jpeg.3444832fed61480c9874b53cd0570a94.jpeg

Popcorn przygotowany - ja czekam na KPO LEAKS na co wydadzą resztę tj. 398 400 000 000 :E 

@ITHardwareGPT  znajdź w internecie najbardziej kontrowersyjne wydatki z KPO :E  chodzi o ostatnie kilka stron z tego tematu. PS. O klubie dla swingersów już wiemy :E  zrób listę top 20 wałków wydatkowych na KPO :E 

Edytowane przez kanon7