Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A z czym mam się nie zgadzać? Z tym, że jako państwo nie jesteśmy całościowo wiarygodnym partnerem/sojusznikiem? Tym, że patriotyzm to nie jest puste wymachiwanie flagą/krzyżem a przy tym realizowanie ruskich celów/interesów?

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
Godzinę temu, Kris194 napisał(a):

GzXv1ZHXQAAkMa9?format=jpg&name=large

Kolejny memiczny gość :E

Ty serio zamierzasz każde zdjęcie Nawrockiego tytułować jako "Nawrocki zmiażdżony!, Nawrocki ustawiony w szeregu! Nawrocki pokonany! Nawrocki zmieszany z błotem! Nawrocki właśnie podrapał się po nosie, co za klęska na wizji! Nawrocki... "

Przecież to taki cringe że ja się zastanawiam czy oprócz ciebie to ktokolwiek bierze to na poważnie. 

• Upvote 2
Opublikowano
28 minut temu, Winter napisał(a):

Radzio i "poważna" polityka twitterowa. Gdybym był obcokrajowcem i bym to przeczytał na oficjalnym koncie polskiego MSZ to uznałbym, że tak pracują jakieś debile.

GzXfMB-XEAAVlbc.png

Poważną politykę prowadzi się wśród poważnych polityków. Sikorski po prostu dostosowuje się do poziomu odbiorcy czyli Karola albo wręcz odbiorców.

• Upvote 1
Opublikowano
39 minut temu, Winter napisał(a):

Znam tą podstawę prawną, o którą pyta Miller. Mianowicie "Wszystko co mamy Ukrainie oddamy"

Mi podobała się reakcja redaktorzycy na słowa Leszka gdy wspomniał gdzie jeszcze ta kasa trafia. No i redaktorzyca: Tak dla szpitali, szkół :) A Leszek: Nie Ja mówię o władzy :boink:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Winter napisał(a):

Z tymi wiatrakami nikt nie wspomina o jednym ważnym fakcie. Dopiero za kilka lat miałyby one wpływ na obniżkę ceny prądu.

Mnie bardziej interesuje wpływ na portfele polityków bo Tusk walczy o nie odwrotnie jak z podatkiem Belki 

Opublikowano (edytowane)
32 minuty temu, KiloKush napisał(a):

https://wykop.pl/link/7778609/rzad-chce-ominac-weto-prezydenta-w-sprawie-wiatrakow

Dla Was Polaczki podwyższone podatki i mniej swobód. A dla Siemensa i Vestasa biznes kosztem obywateli. Co tam, że czyiś dorobek życia straci na wartości. Polak może stracić, Niemiec i Duńczyk nie.

Było dopiero o tym

14 minut temu, Digger napisał(a):

Śmieszny jest ten kwik prawactwa kremlopolactwa o wiatraki XDDD

Walka z wiatrakami nabrała dosłownego znaczenia :E

5 minut temu, Asag napisał(a):

Śmieszny jest ten kwik lewactwa o weto wiatraków które rzekomo miały pozwolić na zamrożenie cen prądu jakby je mieli w 4 miesiące postawić. 

Takie osoby jak ty potrafią żyć bez kłamstwa? Wiatraki nie mają pozwolić na zamrożenie cen prądu tylko na ich trwałe obniżenie.

Edytowane przez Kris194
  • Upvote 2
Opublikowano
11 minut temu, Kris194 napisał(a):

Takie osoby jak ty potrafią żyć bez kłamstwa? Wiatraki nie mają pozwolić na zamrożenie cen prądu tylko na ich trwałe obniżenie.

Przeczytaj jeszcze raz co zacytowałeś a jak dalej nie rozumiesz to poproś kogoś bardziej ogarniętego o wyjaśnienie.  

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Kris194 napisał(a):

Było dopiero o tym

Walka z wiatrakami nabrała dosłownego znaczenia :E

Nie wiem czy sam płacisz rachunki czy nie ale na moim rachunku koszt energii to 49%  tego rachunku. Reszta to opłaty z doopy bo mogą. Więc nawet jakby obniżyli o połowę cenę 1 hWh to płacił bym zamiast 600 zł całe 450 zł. A mieszkam w domu na wsi i wybacz ale nie chcę tu wiatraków. Ludzie mieszkający w blokach pewnie tego nie zrozumieją bo im nikt nie wpier*** wiatraka w mieście. 

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Teraz, Winter napisał(a):

Mamy rekordy instalacji fotowoltaicznych, a ceny mimo to nie spadły.

Co ciekawe gdyby nie ta ustawa blokująca max stawkę to prund byłby jeszcze droższy dla gospodarstw domowych :E 

Ttaryfa całodobowa G11.

WzWPRmM.png

https://enerad.pl/ceny-pradu/

Nie wiem ile ciebie tam w Holandii prund wychodzi za kWh, ale mi w drogich DE 28 centów za kWh w taryfie całodobowej czyli ~1,19pln. Polska odlatuje z cenami i nie tylko prądu :E.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Mieszkam blisko wiatraków więc WIEM że te kremlopolackie prawckie pier... o tym jakie to wiatraki są straszne to po prostu brednie. 

Edytowane przez Digger
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
10 minut temu, KiloKush napisał(a):

Nie wiem czy sam płacisz rachunki czy nie ale na moim rachunku koszt energii to 49%  tego rachunku. Reszta to opłaty z doopy bo mogą. Więc nawet jakby obniżyli o połowę cenę 1 hWh to płacił bym zamiast 600 zł całe 450 zł. A mieszkam w domu na wsi i wybacz ale nie chcę tu wiatraków. Ludzie mieszkający w blokach pewnie tego nie zrozumieją bo im nikt nie wpier*** wiatraka w mieście. 

Ale ty wiesz, że gmina może odmówić? Cały paradoks polega na tym, że chcącemu nie dzieje się krzywda.

• Upvote 1
Opublikowano
5 godzin temu, Kris194 napisał(a):

https://www.prawo.pl/biznes/weto-do-nowelizacji-ustawy-o-zapasach-ropy-i-gazu,534630.html

Ty nie rozumiesz co PDT mówi co mnie jakoś nie dziwi.

"Jest weto prezydenckie, przygotowaliśmy już rozporządzenie i bez ustawy, niezależnie od weta, zwiększymy moc wiatraków lądowych, przede wszystkim przez tak zwany repowering" – mówił szef rządu. Wyjaśnił, że chodzi o zastępowanie starszych turbin nowymi, bardziej wydajnymi. – "To będą dużo wydajniejsze turbiny. Tam, gdzie przepisy środowiskowe na to pozwolą, staną także wyższe maszty" – dodał."

Byłbyś lepszym rzecznikiem rządu niż ta cała ekipa nieudaczników co tam siedzą w sejmie i wydaje im się że rządzą 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Digger napisał(a):

I w 95% gmin nie będzie wiatraków, bo szury krzyczą że ludzie od tego będą umierać a kury to nawet depresji dostaną.

Trzeba patrzeć na najlepszych a nie najgorszych ,  na państwa które są mocarstwami USA Rosja Chiny czy wchodzące mocarstwa Brazylia Japonia i w tym temacie robić to co oni a nie robić to co każą nam Niemcy

To tak jakby naśladować piłkarza z B klasy zamiast Lewandowskiego i jeszcze dziwić się że nie ma się dobrych wyników , kompletne idiotyzmy 

Edytowane przez voltq