Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

żona Krakowiana trafiła w totka. Milion pln zebrane i może se na hawaje jechać. 

Mimo wszystko chyba wolałbym mieć męża na jej miejscu niż milion, zwłaszcza że na pewno nie biedowali (pani doktor I wysoko postawiony pilot wojskowy) - Inna sprawa, że taka zrzutka to kolejna patologia. 

• Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, huudyy napisał(a):

Trzeba ryzykować życie pilotów i samoloty warte setki miliony złotych żeby gawiedź miała zabawę? XD 

Na czacie wczoraj pisałem, jak chcą takie show robić, to niech przywiozą te f-16 postawią na płycie lotniska i niech sobie stoją ludzie pooglądają, ewentualnie prosty przelot tam i z powrotem niech plebs zrobi łoooo i tyle :) to się też jeden burzył że to promowanie wojska itp itd 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Sam lubię parady wojskowe, Z racji zawodu bliskiego członka rodziny sam wielokrotnie byłem na święcie Brygady i obserwowałem szarże ułanów (cos niesamowitego) czy niskie przeloty Mi 24 - I to było spoko, każdy się świetnie bawił, był efekt wow i co najważniejsze NIKT NIE ZGINĄŁ. 

Opublikowano
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Trzeba ryzykować życie pilotów i samoloty warte setki miliony złotych żeby gawiedź miała zabawę? XD 

Nie ma co, zajebiste podejście, w końcu stać nas. 

Chcesz mi powiedzieć, że rodzice nigdy na nic cie nie szczepili? Przykre. Brak miłości i troski rodziców o dziecko odbija się negatywnie na jego rozwoju jak widać. 

No i to jest to wasze wymyślanie niestworzonych historii. Gówno wiecie ale sobie je dopisujecie zależnie od potrzeb. Nie byłem szczepiony ze względu na stan zdrowia. Mam skrzywienie kręgosłupa od 2 lat i miałem nie jeden zabieg na kręgosłup. Do 18 roku życia to co trochę siedziałem w szpitalu. Jak były szczepienia to rodzinny lekarz nie zezwolił na szczepienie bo się bał że mogą wystąpić komplikacje. A rodzicie dbali o mnie bardziej niż o pozostałe rodzeństwo. Tak że zanim zaczniecie gadać głupoty to proponuje na przyszłość 2 razy się zastanowić zanim coś ktoś napisze.

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, sabaru128 napisał(a):

No i to jest to wasze wymyślanie niestworzonych historii. Gówno wiecie ale sobie je dopisujecie zależnie od potrzeb. Nie byłem szczepiony ze względu na stan zdrowia. Mam skrzywienie kręgosłupa od 2 lat i miałem nie jeden zabieg na kręgosłup. Do 18 roku życia to co trochę siedziałem w szpitalu. Jak były szczepienia to rodzinny lekarz nie zezwolił na szczepienie bo się bał że mogą wystąpić komplikacje. A rodzicie dbali o mnie bardziej niż o pozostałe rodzeństwo. Tak że zanim zaczniecie gadać głupoty to proponuje na przyszłość 2 razy się zastanowić zanim coś ktoś napisze.

Ile jest takich przypadków jak twój? Jeden na 10 tysięcy? Na 50 tysięcy? Jesteś cholernym wyjątkiem I przykro mi z tego powodu, ale pisanie DURNYCH POSTÓW o tym, że wyrosną ci skrzydła po szczepieniu sprawiają, że sam stawiasz się w pozycji szura, z którego należy publicznie się śmiać. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@sabaru128 ale musisz zdawać sobie sprawy z jeszcze jednej rzeczy. To że byłeś nieszczepiony i obyło się bez tych poważniejszych chorób wynika także z tego, że twoi rówiesnicy było wyszczepieni. Bo tak to działa. Jak nie ma po kim to choroba się nie rozchodzi. Nawet jak są w sieci jednostki potencjalnie podatne.

• Confused 1
  • Upvote 7
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, huudyy napisał(a):

Ile jest takich przypadków jak twój? Jeden na 10 tysięcy? Na 50 tysięcy? Jesteś cholernym wyjątkiem I przykro mi z tego powodu, ale pisanie DURNYCH POSTÓW o tym, że wyrosną ci skrzydła po szczepieniu sprawiają, że sam stawiasz się w pozycji szura, z którego należy publicznie się śmiać. 

Skrzydła może nie wyrosną ale jakiś zator się może pojawić 

https://wiadomosci.onet.pl/nauka/dziwne-zgony-i-skutki-uboczne-pacjentow-testujacych-szczepionke-pfizera-na-covid/7lj0w87

Znów mowa nienawiści i łamanie regulaminu wzywam płomiennych szermierzy @bergercs @Zhao będzie jakaś reakcja ?

2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

@sabaru128 ale musisz zdawać sobie sprawy z jeszcze jednej rzeczy. To że byłeś nieszczepiony i obyło się bez tych poważniejszych chorób wynika także z tego, że twoi rówiesnicy było wyszczepieni. Bo tak to działa. Jak nie ma po kim to choroba się nie rozchodzi. Nawet jak są w sieci jednostki potencjalnie podatne.

Może ty jesteś wszczepiony  , człowiek się może zaszczepić wyszczepic to możesz bydło 

Edytowane przez voltq
  • Haha 3
Opublikowano
Teraz, voltq napisał(a):

Skrzydła może nie wyrosną ale jakiś zator się może pojawić 

https://wiadomosci.onet.pl/nauka/dziwne-zgony-i-skutki-uboczne-pacjentow-testujacych-szczepionke-pfizera-na-covid/7lj0w87

Znów mowa nienawiści i łamanie regulaminu wzywam płomiennych szermierzy @bergercs @Zhao będzie jakaś reakcja ?

Czy ty potrafisz czytać i łączyć kropki? 

Bo my mówimy o szczepieniach na polio, gruźlicę, różyczkę, świnkę I wielu innych, a ty w to wklejasz CoVid. 

Szkoda mordy na ciebie strzępić skarpetosceptyku. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

Czy ty potrafisz czytać i łączyć kropki? 

Bo my mówimy o szczepieniach na polio, gruźlicę, różyczkę, świnkę I wielu innych, a ty w to wklejasz CoVid. 

Szkoda mordy na ciebie strzępić skarpetosceptyku. 

Kolejne łamanie regulaminu i mowa nienawiści z twojej strony , wzywam płomiennych szermierzy @bergercs @Zhao jakaś reakcja ?

• Haha 5
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie no, jest super

Nie mówię że jest idealnie, za to odnoszę wrażenie, że chcesz tymi artykułami udowadniać, że jest tragicznie. Nie jest ani tak, ani tak. W skali ogólnokrajowej jest po prostu średnio i powinno być lepiej. Tylko że to zupełnie inne zagadnienie. 

Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

"Finansowo nie jesteśmy atrakcyjni, jako pracodawca, dla pedagogów. Cały czas, pomimo podwyżek i dodatkowych świadczeń, problem pozostaje. Po drugie, w pierwszych czterech latach pracy nauczyciel otrzymuje właściwie najniższą krajową, co jest dość długim okresem"

50% ludzi w Polsce zarabia poniżej 6882,80 zł brutto bo tyle wynosi mediana zarobków. Wg danych GUS około 3,1 miliona osób zarabia najniższą krajową, czyli 4666 zł brutto. Wynagrodzenie zasadnicze nauczyciela, to najniższe, to 5153 zł brutto, więc nie zarabia najniższej krajowej, choć tak, zgadzam się że dalej mało. 

Zgadzam się też z tym, że nauczyciel w świetle wszystkich przepisów wprowadzanych w ostatnich niemalże 20 latach stracił swój autorytet, co też jest moim zdaniem złe. Braki kadrowe wśród nauczycieli zawodowych też są konsekwencją reform i pewnych trendów z ostatnich kilkudziesięciu lat, bo "idź do liceum i na studia, bo papier ważny", "idź co najmniej do technikum, bo zawodówka to dla tych, co mają najgorsze stopnie" itd. Teraz nagle się okazuje że po zawodówce czy technikum osiągasz więcej przed 30 r.ż. niż po liceum i studiach i jako osoba z wiedzą techniczną masz szansę na znacznie lepsze zarobki i pracę, a dokształcić się można później, w trakcie by np. móc awansować, więc tacy ludzie nie garną się do nauczania, bo i po co, sama kasa ich nie zachęci.

Jak pisałem, całokształt zawodu nauczyciela i szkolnictwa to temat rzeka i ma wiele bolączek, ale nauczyciele ogólnie nauczyli się narzekania tak samo jak górnicy i kilka innych grup zawodowych, bo wtedy mają większe prawdopodobieństwo że wywalczą więcej. Tylko teraz zobacz, ok, dajmy pensję podstawową 10 tys. zł brutto, ale zabieramy część przywilejów i ustalamy np. 30 godzin pracy tygodniowo. Będzie zaraz narzekanie że wchodzą w 2 próg podatkowy, że za dużo pracy, że jak to bez przywilejów itd. ZAWSZE coś będzie nie tak.

Tylko że to dalej inne zagadnienie niż to o czym mowa.

1 godzinę temu, ibizpl napisał(a):

Fragment który przytoczyłeś opisuje tylko proceduŕę, pamiiętaj że dyskusja dotyczy noweli i twojej opinii że posiadanie kwitu zwalnia szkołę a po noweli musiała by podejmować dodatkowe kroki, co moim zdaniem dalej jest komlpletną bzdurą. 

Fragment który przytoczyłem pochodzi z karty nauczyciela. Ale tak, Ty masz swoją opinię, ja mam swoją. Ty uważasz że moja jest bzdurą, ja uważam że nie. To chyba jest wystarczające ;) 

Godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Dodatkowo, nie oszukujmy sie, nauczyciele to osoby które słabo poradzili sobie na studiach, czołówka idzie na zachód, albo pracuje w korpo. Nawet jakby nauczyciel zarabiał tyle ile w korpo. 

Bez przesady.

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, voltq napisał(a):

Kolejne łamanie regulaminu i mowa nienawiści z twojej strony , wzywam płomiennych szermierzy @bergercs @Zhao jakaś reakcja ?

Jak to jest, że jak tylko pojawia się temat Ukrainy, ruskiego bydła albo szczepień to się automatycznie odpalasz? 

PS jak nie wiesz jak się zgłasza prawidłowo posty, to tutaj masz małą instrukcję: klikasz 3 kropeczki, potem zgłoś, a następnie wpisujesz co uraziło twoje biedne ego. 

Screenshot_2025-08-30-10-05-50-33_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.jpg

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Tobie nie wstyd pisać takie rzeczy? 

Nie dlaczego miałoby mi być wstyd?  Jak jest teraz głośno, praca, praca, praca i dom. Pewnie tam za dużo miłości nie było skoro rzadko w domu bywał.

Teraz jest głośno, żona przytuli kasę i za miesiąc temat przycichnie i dalej życie będzie się toczyć do następnej sytuacji.  Nowy mąż, nowa chata.

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano (edytowane)

Zamknąć wątek! Ten tam w pod ścianą widziałem jak się krzywo spojrzał!

A przy wejściu ktoś na mnie nieprzyjemnie chuchnął! :gordon:

Gdzie jest moderacja ja się pytam?! :tuptup:

(to wołanie modów 2 posty wyżej przebiło chyba prośby o bany za "mowę nienawiści" z wątku o imigrantach za czasów Laba :E )

Proponuję dać moderacji dostęp do dodatkowej, ekskluzywnej reakcji-emotki, którą mogliby wklejać: image.png.bfcb5b64f23bba1d153521a95434fe2e.png

Mamoooooo!!!

On mnie nazwał skarpetosceptykiem! Mamoooooo!

Jezu. Niektórzy to mają problemy :lol2:

Zazdroszczę. Chciałbym mieć tylko takie.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
  • Haha 2
Opublikowano
25 minut temu, sabaru128 napisał(a):

I nie chorujesz dzięki temu że reszta się szczepiła. Zacznij myśleć.

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano

Ja się nie zaszczepiłem na COV ale nie dlatego, że nie wierzę w szczepionki tylko dlatego, że dzisiejsze szczepionki, które brałem były testowane przez parę dekad. W historii było wiele przypadków szczepionek wprowadzanych na rynek, które powodowały duże skutki uboczne. Tak więc nie chciało mi się wierzyć, że szczepionka testowana nawet nie 2 lata ma być bezpieczna. Zwłaszcza, że przy pandemii zyski z bycia pierwszym producentem szczepionki spokojnie zabiły by jakiekolwiek sumienie  korporacji farmaceutycznej.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Crew 900 napisał(a):

Nie dlaczego miałoby mi być wstyd?  Jak jest teraz głośno, praca, praca, praca i dom. Pewnie tam za dużo miłości nie było skoro rzadko w domu bywał.

Teraz jest głośno, żona przytuli kasę i za miesiąc temat przycichnie i dalej życie będzie się toczyć do następnej sytuacji.  Nowy mąż, nowa chata.

Przestań pisać takie brednie.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Ludzie, ale my nie mówimy o szczepionkach na CoVid!! 

Więcej szczepień w aptekach. Jakie nowości?

Do szczepionek przeciw COVID-19, grypie i pneumokokom dołączyło osiem kolejnych preparatów. Chronią przed:

kleszczowym zapaleniem mózgu;

błonicą, tężcem i krztuścem (jedna szczepionka);

HPV;

półpaścem;

odrą, świnką i różyczką (jedna szczepionka);

ostrym nagminnym porażeniem dziecięcym;

wirusowym zapaleniem wątroby typu A lub B;

RSV.

Po co zmieniacie temat na CoVid, skoro nie o tym mowa?? 

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
14 minut temu, huudyy napisał(a):

Ludzie, ale my nie mówimy o szczepionkach na CoVid!! 

Więcej szczepień w aptekach. Jakie nowości?

Do szczepionek przeciw COVID-19, grypie i pneumokokom dołączyło osiem kolejnych preparatów. Chronią przed:

kleszczowym zapaleniem mózgu;

błonicą, tężcem i krztuścem (jedna szczepionka);

HPV;

półpaścem;

odrą, świnką i różyczką (jedna szczepionka);

ostrym nagminnym porażeniem dziecięcym;

wirusowym zapaleniem wątroby typu A lub B;

RSV.

Po co zmieniacie temat na CoVid, skoro nie o tym mowa?? 

Na takie rzeczy warto się szczepić. Tak samo jak przeciwko meningokokom. Te drugie to strasznie niebezpieczne gówno :/

• Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Crew 900 napisał(a):

Teraz to pewnie będą chcieli udupić kontrolera ruchu lotniczego i zaraz na niego będzie zbiórka  na adwokata.

podobno przed samą katastrofa było o krok od innej, dużo większej XDD 

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/grozny-incydent-i-blad-kontrolera-przed-katastrofa-f-16-ujawnili-nagrania-z-wiezy/wv9d4mf,79cfc278

Jak długo będziemy się jeszcze bawić w okrutnie niebezpieczne wywijasy Na niebie maszynami służącymi do obrony kraju wartymi setki milionów złotych zanim ktoś stwierdzi że to zwyczajne szafowanie życiem ludzkim? 

Opublikowano
23 godziny temu, Suchy211 napisał(a):

To jest ta część której nie przyjmują do siebie ludzie mówiący "jest ryzyko, jest zabawa".

Wojna polsko polska to wymyślona i tym razem prawdziwa "wina Tuska PiSu". Co więcej. oni wiedzą że to skuteczne i z tego nie zrezygnują. 

Ale że co? Czy ty wlasnie probojesz mi powiedziec ze to pis nakreca te wojenke a kało to nie? :hmm:

10 minut temu, Camis napisał(a):

Nie wiem czy bylo to zawarte w filmiku bo nie ogladalem.

Ale ostatnio czytalem, że vw dal opcje wykupienia abonamentu, żeby odblokować maksymalną prędkość.

Oni sami sie proszą o upadek

• Like 1