Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Keller napisał(a):

Tak naprawdę jedyny wybór to brak głosu.

Więc na jedno wyjdzie ;D, a jako hipokryta powiesz jak PiS z konfą obejmą władzę - przecież ja na nich nie głosowałem ;D Nie pójście na wybory i zagłosowanie na KO = oddanie władzy PiS i konfie. Więc ja już wolę wzmocnić Konfederację bo kolejnych 8 lat PiS - Polska nie wytrzyma :) Wiadomo, że z Konfederacją ogromne ryzyko, ale chyba już naprawdę wszyscy mamy dość POPiSu, a tylko Konfederacja może go rozbić. No i za rogiem czai się Braun z 7% poparcie co byłoby wielkim nieszczęściem dla Polski.

Edytowane przez hubio
  • Like 1
Opublikowano
7 minut temu, kubikolos napisał(a):

2 niedziele to smiech a nie kompromis, skoro w zakazie chodzi o zycie rodzinne pracownikow to wystarczy gwarantowac pracownikom 2 niedziele a nie liczyc niedziele sklepom i sluchac ogloszen jaka niedziela wypada XD

To jest kompromis skoro jedna strona chce 0 niedziel, a druga 4 :) 

Wprowadzanie 2 niedziel handlowych gwarantuje 2 niedziele wolne pracownikom... ;) 

To jest niezłe rozwiązanie. 

• Upvote 5
Opublikowano
13 minut temu, hubio napisał(a):

Więc na jedno wyjdzie ;D, a jako hipokryta powiesz jak PiS z konfą obejmą władzę - przecież ja na nich nie głosowałem ;D Nie pójście na wybory i zagłosowanie na KO = oddanie władzy PiS i konfie. Więc ja już wolę wzmocnić Konfederację bo kolejnych 8 lat PiS - Polska nie wytrzyma :) Wiadomo, że z Konfederacją ogromne ryzyko, ale chyba już naprawdę wszyscy mamy dość POPiSu, a tylko Konfederacja może go rozbić. No i za rogiem czai się Braun z 7% poparcie co byłoby wielkim nieszczęściem dla Polski.

No ale to po Twojemu będzie bo tak się ślizgasz do tej konfy mimo że sadyści i ZERO rozwiązań. Albo brak głosu albo na wszystko byle nie konfa, tak będzie.

Opublikowano

Kompromis najlepszy w sprawie niedziela handlowych moim zdaniem. Jak każda będzie pracująca to znajdzie sie sposób aby wszystkich ściągnąć do pracy, bo zawsze się znajduje. Luka w przepisach się znajdzie. Pewnie coś w stylu: w tygodniu pracujesz w spółce podstawowej, w 2 niedzielę w spółce "wykładanie towaru", a kolejne dwie w spółce "obsługa kas". 

• Upvote 4
Opublikowano
11 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Będziesz miał taniej! :E 

8 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Kompromis najlepszy w sprawie niedziela handlowych moim zdaniem. Jak każda będzie pracująca to znajdzie sie sposób aby wszystkich ściągnąć do pracy, bo zawsze się znajduje. Luka w przepisach się znajdzie. Pewnie coś w stylu: w tygodniu pracujesz w spółce podstawowej, w 2 niedzielę w spółce "wykładanie towaru", a kolejne dwie w spółce "obsługa kas". 

Albo na dodatkowym zleceniu w drugiej spółce tego samego właściciela :) 

Opublikowano
17 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Tylko że ta obsługa kas zaczyna wymierać. Jako że rzadko chodzę po supermarketach, to ostatnio byłem w "swoim" lidlu, jak jakiś czas temu było 5-6 kas(oczywiście czynne 2) i jakieś tam samoobsługowe, to nie dawno był remont i teraz jest kilka kas samoobsługowych i jedna normalna, także życie pań ekspedientek zbliża się ku końcowi.  

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Tak, tak - polskie władze występowały do chaturbate o dane IP i identyfikacyjne dziewczyn, a rano o 6 panowie z KAS wpadali z pistoletami.... :rotfl2: Może i dziewczyny by się ucieszyły... :lovin::salut::hihot:

Niekiedy poziom absurdu państwa polskiego to jak za czasów Haška i Gogola... Aż NSA musiało się wypowiedzieć bo dziadostwo chciało zarabiać nawet na pie....niu.... Szkoda słów... I jak tu nie głosować na Konfederację jak się słyszy takie rzeczy? Przecież tą bandę całą myślącą tylko jak nam dokręcić śrubę trzeba rozgonić w diabły

Edytowane przez hubio
Opublikowano
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Będziesz miał taniej! :E 

?

Dlaczego dziwka ma nie płacić podatku, a hydraulik, elektromechanik i inni już tak? Dawaj jakiegoś fikoła typu białorycerz xD 

Teraz, hubio napisał(a):

Niekiedy poziom absurdu państwa polskiego to jak za czasów Haška i Gogola... Aż NSA musiało się wypowiedzieć bo dziadostwo chciało zarabiać nawet na pie....niu.... Szkoda słów... I jak tu nie głosować na Konfederację jak się słyszy takie rzeczy? Przecież tą bandę całą myślącą tylko jak nam dokręcić śrubę trzeba rozgonić w diabły

Nawet dziwka ma lepiej niż fachowiec, a mimo to wciąż czytam w jakim ohydnym patriarchacie żyjemy. Ojej xD 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@nozownikzberlina nikt nie powinien - ani dziewczyna ani fachowiec. A na pewno nie takie jak są w Polsce. W UK do naprawdę wysokiego progu dochodu płaci się 0 - ZERO. Podobnie w USA. W Polsce karze się ludzi za to, że nie chcą tyrać po 8-10h dla korpo. Nie wspiera się drobnych przedsiębiorców. Pompuje kasę w korpo, które często nic nie płacą. Układy  owsikowo-mbankowo-tefałenowsko-kaowskie - mam serdecznie tego dość. A byłem po tej stronie naprawdę długo bo niemal od 1989r.

Edytowane przez hubio
  • Haha 4
  • Upvote 2
Opublikowano
9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

?

Dlaczego dziwka ma nie płacić podatku, a hydraulik, elektromechanik i inni już tak? Dawaj jakiegoś fikoła typu białorycerz xD 

Nawet dziwka ma lepiej niż fachowiec, a mimo to wciąż czytam w jakim ohydnym patriarchacie żyjemy. Ojej xD 

To dla Marianny :E 

Opublikowano
21 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

?

Nie uważam że powinny :)

dostrzegam jednak pewien humor w tym🤣

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Keller napisał(a):

No ale to po Twojemu będzie bo tak się ślizgasz do tej konfy mimo że sadyści i ZERO rozwiązań.

Ja wiem jedno - mnie jako przedsiębiorcy pod rządami Konfederacji będzie zawsze lepiej. Dlatego też pisałem, że w zależności od tego co będę robił za 2 lata tak będę głosować. Wielka szkoda, ze wyborcy kłócą się o jakieś LGBT i imigrantów itp bzdury, a nie o poprawę swojego życia. Może dlatego, że korporacje stają na głowie, żeby wyborca nie myślał :) 

Więc taka mała tabelka.

"hubio" za 2 lata ;D:

- etat w urzędzie, nauczyciel, prawnik - KO

- dumny ojciec 2 dzieci na etacie - PiS

- pracownik fizyczny na etacie - PiS

- dyrektor w korporacji - KO

- Mikro przedsiębiorca - Konfederacja

- Właściciel małej, średniej frmy - Konfederacja

- Właściciel dużej firmy - KO

- Fachowiec usługowy - Konfederacja

Edytowane przez hubio
  • Haha 6
Opublikowano

Konfa tak cię w dupe walnie ze szkoda komentować tak Ci dobrze zrobi xD. Głosuj, głosuj. Czym szybciej zbankrutujesz tym lepiej, szybciej na UOP pójdziesz. Widać że życie musi Cię mocno walnąć żebyś czegokolwiek się nauczył. 

• Haha 1
  • Upvote 5
Opublikowano
22 minuty temu, hubio napisał(a):

Ja wiem jedno - mnie jako przedsiębiorcy pod rządami Konfederacji będzie zawsze lepiej. Dlatego też pisałem, że w zależności od tego co będę robił za 2 lata tak będę głosować. Wielka szkoda, ze wyborcy kłócą się o jakieś LGBT i imigrantów itp bzdury, a nie o poprawę swojego życia. Może dlatego, że korporacje stają na głowie, żeby wyborca nie myślał :) 

Więc taka mała tabelka.

"hubio" za 2 lata ;D:

- etat w urzędzie, nauczyciel, prawnik - KO

- dumny ojciec 2 dzieci na etacie - PiS

- pracownik fizyczny na etacie - PiS

- dyrektor w korporacji - KO

- Mikro przedsiębiorca - Konfederacja

- Właściciel małej, średniej frmy - Konfederacja

- Właściciel dużej firmy - KO

- Fachowiec usługowy - Konfederacja

Już wiem czemu nie pracujesz w zawodzie :rotfl2:

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Konfa tak cię w dupe walnie ze szkoda komentować tak Ci dobrze zrobi xD.

Możesz rozwinąć? Bo oprócz inwektyw nie masz nic mądrego do powiedzenia. Ale może to ja czegoś nie zrozumiałem w ich programie to mnie popraw. Z tego co zrozumiałem ma wprowadzić dobrowolny ZUS, zmniejszyć wszystkie składki więc z czym ma mnie cyt. "kopnąć w dupe"?

Czym szybciej zbankrutujesz tym lepiej, szybciej na UOP pójdziesz.

Bardzo niemiło życzyć komuś nieszczęścia. Oj bardzo niemiło. Zachowanie typowego hejtera. Ja mógłbym ci też pożyczyć żeby cię zwolnili z etatu albo żebyś na coś zachorował. Pamiętaj - KARMA wraca przez takie życzenia

Widać że życie musi Cię mocno walnąć żebyś czegokolwiek się nauczył. 

Walnęło mnie i i to tak, że ani tobie ani innym mądrusiom z tego tematu nie przyszło by do głowy jak bardzo. Ja napisałem szczerze, że jestem przedsiębiorcą. Gordon napisał, że doradza korporacjom. O tobie nic nie wiem. Napisz to może też będę mógł ci wysyłać odpowiednie "życzenia"... I do tego jeszcze piszesz niesprawiedliwie bo napisałem na kogo mogę zagłosować za 2 lata wg tabelki. Ani decyzja przesądzona ani nawet nie wiem czy pójdę na te wybory.

2 godziny temu, GordonLameman napisał(a):

Już wiem czemu nie pracujesz w zawodzie :rotfl2:

Pracowałem 5 lat :) Wystarczy mi tego bagna. Prawo karne, karno-skarbowe, administracyjne :) 

Nie wiem czy też tak miałeś, ale ja zacząłem zaraz po studiach i jak to mówią: wszystkie ideały ze studiów rozwiały się po 2 dniach pracy. Prawo to jedno wielkie bagno. Może w przypadku doradzania w zakresie ochrony danych osobowych itp pierdół z połączenia IT i prawa można zarobić dobre pieniądze, ale nie siedzisz w tym bagnie i w sumie dobrze. Ale dla mnie, generalnie to wszystko było za nudne :) Za dużo siedzenia przy biurku. Od czasu jak mam własną DG jest ciekawiej i bardziej się realizuję choć w tamtym zawodzie też mnie bardzo chwalono i też było mi dobrze. Ale tu jest lepiej :) To co mnie najbardziej irytowało w pracy na etacie to to, że ja coś zrobiłem 5xszybciej i 5xlepiej, ale miałem płacone dokładnie tak samo jak koleżanka, która coś zrobiła 5xwolniej i 5xgorzej, ale najgorsze, że ja wszystko zrobiłem w ciągu 2 godzin i 6 godzin mega się nudziłem... Pisałeś mi gordon, że jak ja mogę pracować po 2 godz czy 4 godz? Zaręczam Ci, że przeciętny Polak by to samo robił 8-10h :) No i po 21 latach dochodzi się do wprawy :) 

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)

@TheMr. ponieważ zachowujesz się jak zwykły hejter atakując mnie personalnie z zerową odp. merytoryczną trafiasz do zaszczytnej listy ignorów. Przyrzeczenia danego samemu sobie, że nigdy na tym forum nie wyślę raportu nie złamę i nie wyślę raportu, ale ten post który napisałeś to po prostu mowa nienawiści i hejt! I żadnego merytorycznego zdania. Nikt mnie z niczym nie wyjaśnia. Co do prawa wielokrotnie Gordon się ze mną zgadzał w różnych kwestiach. W sprawach opodatkowania ryczałtu to wy nic nie wiedzieliście. A program Konfy odnośnie przedsiębiorców znam.

https://konfederacja.pl/ustawa-dobrowolny-zus-dla-przedsiebiorcow-projekt/

Edytowane przez hubio
  • Upvote 2
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/afd-atakuje-polske-po-decyzji-sadu-prawicowy-polityk-zada-sankcji-7212870541941728a

W sumie afd jest nastawione do Polski jak PiS do Niemiec, prawica lubi szczuć na sąsiadów a że kawałek dalej jest wojna z Rosją? Mają to gdzieś, chrzanić sojusze, najważniejsze szczucie :)

14 minut temu, TheMr. napisał(a):

Nie masz żadnej wiedzy ani studiów, bo 

Trochę za ostro lecisz imo, hubio nikomu krzywdy nie robi, można spokojniej :)

• Thanks 1
Opublikowano

@hubio

pracy w urzędzie nie uznaje za pracę prawnika :) 

Uznałem że nie pracujesz w zawodzie bo w twoim wywodzie brakuje logiki, a to elementarny fragment pracy prawnika :) 

Ja np. Nie głosuję tak jakby mialo być najlepiej dla mnie ale jak uważam że będzie najlepiej dla Polski. To duża różnica :) 

• Like 2
Opublikowano

@GordonLameman nie wiem co uznajesz za pracę prawnika a co nie... Prokurator jest dla ciebie już zawodem prawniczym? :)  Policjant? Kontroler z UKS (teraz KAS) ? Adwokat? Wszyscy oni taplają się w tym. Na pewno wiesz o czym piszę, ale to nie dyskusja na otwarte forum :) 

I chyba wiem co masz na myśli pisząc o logice. Że jak konfa rozwali cały kraj to i tak wszystko popłynie? Tak to jest dobry argument, ale co ja jako przedsiębiorca zyskam przez te kilka lat to moje :) No i dla Polski lepiej z dwojga złego aby to Konfa rozdawała karty, a nie PiS. Tak mi się wydaje. A KO jest bez szans - nawet patrząc na wpisy tutaj ile osób w ogóle nie chce iść na wybory. Ale ok. Są jeszcze 2 lata. Na razie KO idzie na ostry kurs kolizyjny z utrzymaniem władzy :)