Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Henryk Nowak napisał(a):

Bronisz. Zmienili tvp w tubę propagandową w stylu koreańskim, kupili kilkadziesiąt gazet za pieniądze podatników i zrobili z nich pisemka propagandowe żeby wmawiać ludziom, że jest dobrze kiedy nie było po to, żeby trwać przy władzy i kraść, sprzedali Lotos, srali się na obywateli w każdy możliwy sposób, nic sobie nie robili z masowych protestów przeciwko zaostrzeniu prawa aborcyjnego mimo tego, że widzieli, że to się ludziom nie podoba, wybrali stanie po stronie pedofilów w sukienkach, nielegalnie podsłuchiwali opozycję i długo by tak można. Ja to widzę tak, że dopchali się do władzy tylko po to żeby móc kraść i srać na obywateli, dlatego teraz mam gdzieś pod jaki kodeks to podchodzi, ja bym najchętniej widział ich wszystkich w pudle. Nawet bym nie miał niczego przeciwko skazaniu przez sąd tych moim zdaniem najgorszych jak kaczor, ziobro, morawiecki, obajtek czy czarnek na śmierć przez powieszenie. Robili burdel z kraju w którym mieszkam od urodzenia i wydawali grubą kasę żeby wmówić kretynom, że robią dobrze, to jest najgorsza możliwa manipulacja. Teraz barany z PO powinni doprowadzić do tego, żeby już nikt inny nie ośmielił się srać na obywateli w tak perfidny sposób, niestety w ogóle im nie wychodzi. I nawet nie próbuj insynuować, że jestem jakimś świrem z KO, nawet na nich nie głosowałem, po prostu nie lubię złodziejstwa i srania na zwykłych ludzi. 

Nie, nie bronię. I to wszystko święta prawda co napisałeś. Mam dokładnie takie same przemyślenia. Ale nie chcę, żeby za parę lat wybuchła wojna domowa. A to co napisałeś (specjalnie wyłuszczona czcionka) do tego by doprowadziło. No i dziwię się Gordonowi który zalajkował to. Naprawdę? Gordon? :) Chciałbyś aby skazano na śmierć Kaczyńskiego, Morawieckiego, Obajtka i Czarnka? :) Pomijam kwestię, że w całej UE kara śmierci jest zakazana :) 

@Henryk Nowak Wyobraź sobie, że za parę lat role się odwrócą i ktoś napisze, że chciałby aby Tuska powiesić. Na całe szczęście "barany" z PO nie mają możliwości prawnych doprowadzić do tego bo sądy wciąż są niezawisłe, a to one decydują póki co w Polsce o karach. Nie decyduje ani Tusk ani Kaczyński. W Polsce tylko w czasach stalinowskich politycy mieli bezpośredni wpływ na sądy. Znane są przypadki ingerencji w orzeczenia SN np. przez Bieruta. 

No i przypominam ci, że co najmniej 1/3 czynnych wyborców w Polsce czyli jakieś parę milionów ludzi głosowało na PiS i dalej chce głosować i to im absolutnie nie przeszkadza. Jest więc różnica pomiędzy złodziejem czy bandytą, a partią z którą zgadza się parę milionów wyborców.

Nie mam jakoś ochoty wchodzić w polemikę dotyczącą rozliczeń PiS i być "adwokatem diabła". W moim odczuciu bardziej dotkliwe niż kary więzienia byłyby konfiskaty majątków. No i pozew do Obajtka na 5mlrd jest jakąś szansą. Choć jak znam sądy cywilne to będzie trwało dekadami.

Jak już pisałem - sądy są w Polsce obecnie ostatnią linią obrony przed anarchią i wojną domową. Okazuje się, że PiS na swoje własne szczęście nie zniszczył niezawisłego sądownictwa bo myślę, że ekipa Tuska nie zawahała by się tego użyć. Na naszych oczach od jakiś 10 lat obserwujemy jak niezwykle ważne są niezawisłe sądy. Ważne dla wszystkich. Sędziowie dostający takie sprawy polityczne naprawdę muszą wykazać się najwyższym poziomem standardów etycznych i prawnych.

edit//

@Camis po reakcji na mój post wnoszę, że nie podoba ci się niezawisłe sądownictwo w Polsce i chciałbyś aby politycy wsadzali przeciwników politycznych do więzień? A może ich wieszali? :rotfl2:

Nie potrafię ogarnąć jednej rzeczy - protestowaliśmy w Warszawie w czasach PiS o wolne, niezależne sądy i prokuraturę! Sędziowie niezłomni: Igor Tuleja, Paweł Juszczyszyn, Beata Morawiec i inni byli szykanowani, prześladowani po to, żeby w Polsce nie było rządów autorytarnych. A teraz chcecie aby Tusk powsadzał do więzienia Kaczyńskiego i Ziobro? Marzy wam się Bereza Kartuska? A może to poziom dyskusji spod warzywniaka - osób kompletnie nie wiedzących jak działa prawo.... Eeee Pani - powiesić Kaczora.... A co tam Pani wie - powiesić niemca Tuska... :rotfl2:

JEDYNY zarzut jaki można mieć do KO o czym wspominał Gordon to zbyt opieszałe działania prokuratury. Tylko Gordon - a może jest tak, że nie ma po prostu dobrego materiału dowodowego i nie ma z czym iść do sądu? No i druga sprawa - przecież za KO prokuratura miała być niezależna od polityków. Więc jak można mieć pretensję do rządu? Zacytuję osobę na którą głosowałeś czyli niejakiego Szymka (w abdykacji :) ) ROZRÓŻNIAJMY PUBLICYSTYKĘ OD PRAWA... W sensie publicystycznym chęć powsadzania pisowców nie jest mi obca :)  bo to wszystko co pisał @Henryk Nowak to prawda, ale wciąż jednak żyjemy w państwie prawa.

Edytowane przez hubio
  • Confused 2
Opublikowano
32 minuty temu, hubio napisał(a):

Nie, nie bronię. I to wszystko święta prawda co napisałeś. Mam dokładnie takie same przemyślenia. Ale nie chcę, żeby za parę lat wybuchła wojna domowa. A to co napisałeś (specjalnie wyłuszczona czcionka) do tego by doprowadziło. No i dziwię się Gordonowi który zalajkował to. Naprawdę? Gordon? :) Chciałbyś aby skazano na śmierć Kaczyńskiego, Morawieckiego, Obajtka i Czarnka? :) Pomijam kwestię, że w całej UE kara śmierci jest zakazana :) 

Umiesz tagować? :) 

Opublikowano
10 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Chciałbyś aby skazano na śmierć Kaczyńskiego, Morawieckiego, Obajtka i Czarnka? :) Pomijam kwestię, że w całej UE kara śmierci jest zakazana :) 

Zaraz tam na śmierć - na dożywocie, w końcu jesteśmy cywilizowanym krajem.

• Like 1
Opublikowano
40 minut temu, hubio napisał(a):

po reakcji na mój post wnoszę, że nie podoba ci się niezawisłe sądownictwo w Polsce i chciałbyś aby politycy wsadzali przeciwników politycznych do więzień?

Gdzie tak napisałem?, jesli popełnili takie ciężkie przewały to  tak chciałbym żeby trafili do wiezienia po wyroku co w tym dziwnego?.

Jeśli te wałki im się upieką to już nigdy nie uwierzę w rozliczenia i prawo.

• Upvote 3
Opublikowano

@hubioChce głosować na konforuskich a teraz przypomnijmy sobie co mówił ich lider Mentzen w sejmie na temat pegazusa:

Cytat

Państwa totalitarne, bezpieki państw totalitarnych w XX wieku nie miały takich możliwości naruszenia czyjejś prywatności. Nie miały takich możliwości inwigilowania kogoś. Historia użycia przez rząd PiS-u, przez służby PiS-u Pegasusa, od samego początku jest historią działań nielegalnych, niemoralnych, wręcz obrzydliwych. Zaczęło się od tego, że nielegalnie przekazano z Funduszu Sprawiedliwości 25 milionów złotych do CBA. Następnie CBA nielegalnie kupiło oprogramowanie niezgodne z polskim prawem. A następnie te nielegalnie sfinansowane i nielegalnie zakupione oprogramowanie używało w nielegalnym celu.

Cytat

Ludzie, politycy, którzy za to odpowiadali nie powinni siedzieć tutaj z nami w Sejmie, tylko powinni siedzieć w więzieniu i to przez długie lata. Bo ci mentalni ubecy, te moralne zera inwigilowały swoje ofiary w sposób zupełnie nieuzasadniony. Czytaliście wiadomości, oglądaliście zdjęcia, przeglądaliście, słuchaliście czyichś rozmów. Mogliście włączać komuś kamerę albo mikrofon w najintymniejszym momencie. A następnie te dane leciały prosto do TVP i frunęły prosto na zagraniczne serwery kontrolowane przez obce wywiady. Nie ma możliwości, żeby coś takiego się jeszcze raz zdarzyło. Trzeba bardzo przykładnie ukarać tych ludzi i skazać, znaczy ich na wieloletnie więzienie. Jeżeli to się nie wydarzy, jeżeli ktoś za to co tu się stało na długie lata nie pójdzie siedzieć, to znaczy, że jako państwo nie prędko pozbędziemy się swojej, swego tekturowego, kartonowego, bananowego charakteru. Dlatego oczywiście jako Konfederacja popieramy wniosek o komisję śledczą. Bardzo dziękuję.

Cytat

Zresztą najlepiej o waszych esbeckich rządach, o waszych esbeckich służbach świadczy to, że na dzień przed ciszą wyborczą opublikowaliście w TVP zapis rozmowy pomiędzy prezesem Najwyższej Izby Kontroli a jego adwokatem. Co by się wydarzyło, co byłoby dalej, gdybyście jakimś nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności rządzili trzecią kadencję? Oglądalibyśmy w "Wiadomościach" rozmowy polityków opozycji z ich psychologiem, z ich lekarzem? A może zrobilibyście pierwszą w historii transmisję spowiedzi prosto z konfesjonału? Bo ludzie tam też mają telefony, ich też mogliście ich podsłuchiwać. Czym takie postępowanie różni się od tego, co SB robiło w PRL-u?

No ale Hubio jest po prawie i według niego za to nie należy się wiezienie :rotfl2:

A co do konforuskich i Mentzena to tylko puste słowa, później głosowali przeciw zdjęciu Immunitetów pisiorom. Teraz będzie kolejne sprawdzam jak będzie głosowanie za zdjęciem Ziobrze, jestem w 99% pewny że konforuskie i Mentzen znowu będą przeciw. 

• Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubio napisał(a):

No i przypominam ci, że co najmniej 1/3 czynnych wyborców w Polsce czyli jakieś parę milionów ludzi głosowało na PiS i dalej chce głosować i to im absolutnie nie przeszkadza. Jest więc różnica pomiędzy złodziejem czy bandytą, a partią z którą zgadza się parę milionów wyborców.

Na tych złodziei nikt oprócz konserwatywnych osób, którzy kupują te tanie bujdy na resorach o złym Tusku czy o tym, jakim wielkim "patriotą" jest Jarek Kaczyński nie głosuje. Nawet ci, którzy już teraz głosowali bądź zagłosują na tych z Konfy bądź na KKP Brauna, a wcześniej byli wyborcami PiS-u, choć trochę zaczyna do nich docierać prawda o PiS-ie, pomijając to, że przy pomocy Konfy i KKP mogą w wysokim stopniu sprawić powrót PiS-u do władzy.

Dlaczego wciąż kilka mln osób głosuje na PiS i nadal zamierzają tak zrobić, pomimo tego, że po konserwatywnej stronie jest wiele opcji do wyboru? Przyczyn jest wiele, a na pewno są dwa, pierwsze to, że są ogłupieni przez przekaz z TV Republika czy z Gazet Polskich (tam kluby Gazety Polskiej mają sympatycy PiS-u), a drugie jest to, że dzięki PiS-owi mają cokolwiek załatwione, nawet taką zwyczajną pracę coś lepszego niż za minimalną czy posadę, nierzadko coś intratnego i ze strachu, o to, że może w danych rejonach przyjść kto inny i może potem ich wywalić bądź unieważnić kontrakty, to są gotowi na ten złodziejski PiS głosować. Jeszcze połącz to, że na wschodzie Polski, w bastionach PiS-u, w wielu takich rejonach jest bieda, gdzie jakikolwiek pracodawca to Janusze z pracą na minimalnej i dla wielu ludzi, takowy PiS i załatwienie cokolwiek dzięki ich pomocy jest nierzadko jedyną możliwością na wyjście z biedy.

Ta druga zasada, owszem dotyczy również PO/KO i ich wyborców, choć zachód Polski jest nieporównywalnie bogatszy od wschodu i strzelam, że jest trochę mniej tego typu "patologii".

Edytowane przez Spl97
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Okazuje się, że PiS na swoje własne szczęście nie zniszczył niezawisłego sądownictwa bo myślę, że ekipa Tuska nie zawahała by się tego użyć.

Ta sama ekipa, za rządów której zatrzymywani są też "swoi"?

Wniosek o uchylenie immunitetu Ziobry ma 158 stron. Ty myślisz, że prokurator napisał jedną stronę i zrobił 157 razy CTRL+C, CTRL+V?

Naprawdę aż żal klawiatury, żeby komentować te bzdury, które zaczynasz produkować.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubio napisał(a):

Nie, nie bronię. I to wszystko święta prawda co napisałeś. Mam dokładnie takie same przemyślenia. Ale nie chcę, żeby za parę lat wybuchła wojna domowa.

Jasne, nie bronię ALE. Bronisz. Co to za kiepski argument z wojną domową? Można niczego nie robić i tolerować bezkarne rozkradanie państwa, porzucanie standardów demokratycznych, rozdawnictwo w imię utrzymania władzy, tępą propagandę i w jej wyniku skłócanie Polaków, świetna alternatywa. Jak gówno śmierdzi to trzeba je wyrzucić do klozetu i spłukać wodę a nie się bać, że pobrudzę ręce kiedy je dotknę. Czasem trzeba się pobrudzić żeby posprzątać. 

3 godziny temu, hubio napisał(a):

A to 1/3 wyborców nie może zgadzać się ze złodziejem? Poparcie społeczne daje im prawo do okradania nas jak leci? Co ty piszesz za brednie? Przede wszystkim zwróć uwagę ile pieniędzy oni wydali na propagandę, stworzyli cały aparat przychylnych im mediów jak tv republika czy kanał zero. mają farmę trolli i manipulują ludźmi żeby utrzymać takie wysokie poparcie. Nie pamiętasz co się działo kiedy byli u władzy? Z rachunkiem za prąd dostawaliśmy ulotki informujące o tym, że wspaniały pis mrozi ceny prądu, stojąc w kolejce w sklepie widzieliśmy informację (obowiązkową), że VAT na podstawowe produkty został obniżony dzięki PiS. 

image.thumb.png.a83dd90fe5bdcd08f2ce000279b58e96.png

Ciągle informowali jacy są wspaniali, rzucali nam ochłapy a w tym samym czasie kradli setki milionów, dorabiali się na kilka pokoleń naprzód jak obajtek, który zapisał osiem działek swojemu synowi, za pieniądze Orlenu wybielał sobie zęby i robił face lifting, to jest skurczysyństwo, oni muszą zostać przykładnie ukarani albo następni złodzieje przy korycie nie będą mieć hamulców i nie będą bać się kraść. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Like 1
  • Upvote 7
Opublikowano
3 godziny temu, Camis napisał(a):

@hubioChce głosować na konforuskich

Nie nie, chcę. Jakbym chciał to musiałbym być zdecydowany na 100%, a nie jestem nawet na 30%.

Dalsza polemika z mojej strony na temat rozliczeń zakończona bo jeszcze wyjdzie na to, że nie chcę rozliczenia PiSu co by było chyba piramidalną bzdurą :) Cofnijcie się na początek tematu do 2023 r. i sprawdźcie co pisałem na ten temat. Nic tu się nie zmieniło. Ja próbowałem tylko nakreślić wam pewne aspekty prawne tego i ewentualne konsekwencje pomijania prawa.

2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Wniosek o uchylenie immunitetu Ziobry ma 158 stron. Ty myślisz, że prokurator napisał jedną stronę i zrobił 157 razy CTRL+C, CTRL+V?

Ok... Zobaczymy jak to oceni sąd. Nie sądzę aby były kary bezwzględne. Ale zobaczymy. Może i będą bo sędzia będzie miał z tyłu głowy, że Nawrocki i tak ułaskawi.

Opublikowano
5 godzin temu, Camis napisał(a):

jesli popełnili takie ciężkie przewały to  tak chciałbym żeby trafili do wiezienia po wyroku co w tym dziwnego?.

No i ja też chcę, ale to co wiem i to jak oceniam wynika jedynie z przekazu medialnego. Nie znam akt spraw. Nie znam opinii biegłych. Pisowcy mówią, że wszystko było ok :) Niech to oceni sąd.

5 godzin temu, Camis napisał(a):

To już możesz zacząć przestać wierzyć bo koniec tej drogi będzie zawsze jeden - ułaskawienie Prezydenta... Pytanie tylko czy w stylu PADa jak tylko trafi akt oskarżenia czy poczeka na wyrok.... ;D

4 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Na tych złodziei nikt oprócz konserwatywnych osób, którzy kupują te tanie bujdy na resorach o złym Tusku czy o tym, jakim wielkim "patriotą" jest Jarek Kaczyński nie głosuje. Nawet ci, którzy już teraz głosowali bądź zagłosują na tych z Konfy bądź na KKP Brauna, a wcześniej byli wyborcami PiS-u, choć trochę zaczyna do nich docierać prawda o PiS-ie, pomijając to, że przy pomocy Konfy i KKP mogą w wysokim stopniu sprawić powrót PiS-u do władzy.

Dlaczego wciąż kilka mln osób głosuje na PiS i nadal zamierzają tak zrobić, pomimo tego, że po konserwatywnej stronie jest wiele opcji do wyboru? Przyczyn jest wiele, a na pewno są dwa, pierwsze to, że są ogłupieni przez przekaz z TV Republika czy z Gazet Polskich (tam kluby Gazety Polskiej mają sympatycy PiS-u), a drugie jest to, że dzięki PiS-owi mają cokolwiek załatwione, nawet taką zwyczajną pracę coś lepszego niż za minimalną czy posadę, nierzadko coś intratnego i ze strachu, o to, że może w danych rejonach przyjść kto inny i może potem ich wywalić bądź unieważnić kontrakty, to są gotowi na ten złodziejski PiS głosować. Jeszcze połącz to, że na wschodzie Polski, w bastionach PiS-u, w wielu takich rejonach jest bieda, gdzie jakikolwiek pracodawca to Janusze z pracą na minimalnej i dla wielu ludzi, takowy PiS i załatwienie cokolwiek dzięki ich pomocy jest nierzadko jedyną możliwością na wyjście z biedy.

Ta druga zasada, owszem dotyczy również PO/KO i ich wyborców, choć zachód Polski jest nieporównywalnie bogatszy od wschodu i strzelam, że jest trochę mniej tego typu "patologii".

Ja tylko stwierdziłem fakt. A przyczyny dlaczego tak, a nie inaczej głosują to już osobna historia. Ale faktem jest, że parę milionów ludzi to legitymizuje... Jakby Ziobro zabił kogoś albo skrzywdził dziecko na co byłyby niezbite dowody to by wyborcy tego nie legitymizowali. Ale to są sprawy polityczne. Wydawanie pieniędzy z FS niezgodnie z przepisami to bardzo śliska sprawa i zaręczam ci, że różni biegli różnie to ocenią. Co do naszej "Watergate" to już tu PiS się raczej nie wybroni (też to piszę z przekazów miedialnych) choć w PL akurat służby stosują inwigilację na potęgę, często niezgodnie z prawem. Uchylając rąbka tajemnicy powiem, że znam osobiście człowieka - zwykłego, szarego, którego też inwigilowano i to za czasów PO bezprawnie. Przez policję... :) Nie chodziło o żadne sprawy polityczne. Sądy dostają do przyklepania i właściwie nie analizują. Zresztą i pegasusa ZA KAŻDYM razem przyklepał sąd. Wiec i tu pisowcy mają pole do obrony... Przecież prokurator musi dostać zgodę sądu....

Ja wam chcę tylko trochę nakreślić MERYTORYCZNIE, że to nie takie proste, a wy się na mnie rzucacie... Może mój szanowny kolega - drugi prawnik @GordonLameman się wypowie na ten temat i nie piszę tego wcale ironicznie. Po prostu chciałbym poznać jego zdanie od strony prawnej.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, Camis napisał(a):

Gdzie tak napisałem?, jesli popełnili takie ciężkie przewały to  tak chciałbym żeby trafili do wiezienia po wyroku co w tym dziwnego?.

Mniejsza o naszą wiarę w rozliczenia. Problemem jest jej brak wśród polityków i przekonanie, że bez względu na to co zrobią wszystko będzie dla nich w porządku. 

9 godzin temu, Alek_M napisał(a):

Każdemu podejrzanemu politykowi powinno z miejsca zakazać się opuszczania kraju, bo takie działania tylko pokazuja nieudolnośc obecnego rządu.

To jest przede wszystkim nieudolność systemu. Tu przede wszystkim nadzieja w ....PiSie, że tak zmienią prawo, aby takie ucieczki nie były możliwe. Partie środka i na lewo nie są wstanie z powodów światopoglądowych ich i ich wyborców takich rozwiązań wprowadzić. 

13 godzin temu, hubio napisał(a):

Ja tylko stwierdziłem fakt. A przyczyny dlaczego tak, a nie inaczej głosują to już osobna historia. Ale faktem jest, że parę milionów ludzi to legitymizuje... Jakby Ziobro zabił kogoś albo skrzywdził dziecko na co byłyby niezbite dowody to by wyborcy tego nie legitymizowali. Ale to są sprawy polityczne. Wydawanie pieniędzy z FS niezgodnie z przepisami to bardzo śliska sprawa i zaręczam ci, że różni biegli różnie to ocenią. Co do naszej "Watergate" to już tu PiS się raczej nie wybroni (też to piszę z przekazów miedialnych) choć w PL akurat służby stosują inwigilację na potęgę, często niezgodnie z prawem. Uchylając rąbka tajemnicy powiem, że znam osobiście człowieka - zwykłego, szarego, którego też inwigilowano i to za czasów PO bezprawnie. Przez policję... :) Nie chodziło o żadne sprawy polityczne. Sądy dostają do przyklepania i właściwie nie analizują. Zresztą i pegasusa ZA KAŻDYM razem przyklepał sąd. Wiec i tu pisowcy mają pole do obrony... Przecież prokurator musi dostać zgodę sądu....

O i to jest przekonujący argument. Jeszcze dodać do tego, że będą u władzy można sobie przepchnąć ustawę która sprawi, że coś co każdy normalny człowiek nazwie kradzieżą w świetle przepisów nie będzie kradzieżą. Zresztą do czego służyły te nocne głosowania PiSu? Czy na przykład utworzenie Rady Mediów Publicznych, aby móc przejąć TVP. Wszyscy wiedzą że to przewał, ale PiS sobie zrobił ustawę, która przynajmniej pozwala sądzić im się że ten przewał jest legalny, a gdzie są wątpliwości sądzi się na korzyść oskarżonego. 

No i jeszcze jedno. Zbyt wielu ludzi ma tak naprawdę w dupie czy politycy skradną, czy nie. Liczy się tylko co z rządów tych polityków dla nich wyniknie. Sam fakt że popierają przestępców lub po prostu śmieci moralnych jakoś sobie zracjonalizują albo z whatebautismują, bo tak to działa. 

Edytowane przez Suchy211
  • Like 1
  • Upvote 1