Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, different napisał(a):

braun 10%, ciekawe ile z tych 10% to prawdziwi debile, a ile to poparcie ludzi, którzy to robią dla beki.

Wybory dla beki, takim to trzeba by było zabierać prawo głosu. Dla beki to można inne rzeczy zrobić, a nie decydować o 4 latach swojego narodu. W sumie, lewicowcy tak pomyśleli i dla beki zagłosowali na prawice pewnie. 
Pewnie znaczna część to prawdziwe ujemne jednostki którym w życiu nie wyszło, ale głos na partię która im dużo obiecuje to magicznie naprawi ich żywot :E 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)

Wiecie co mnie PORAŻA? To jak zakompleksione ludziki leczą kompleksy w internecie. Prawda, prawo, dobre obyczaje, etyka przestają mieć znaczenie. Liczy się tylko: uderzyć w przeciwnika. Tak samo mnie maksymalnie wkur...ia jak w komentarzach na YT pod materiałem o Ziobro wszyscy piszą jak go nienawidzą, co go to nie spotka jakby osobiście im coś zrobił. Z kolei w materiałach RV Republika dokładnie to samo odnośnie Tuska. Jaki to zdrajca i sposoby aby go załatwić. Właściwie jakby zamienić takiego Ziobro na Tuska to można by odnieść wrażenie, że piszą ci sami ludzie...

I to właśnie miałem na myśli pisząc o "chorych" rozliczeniach. Bo rozliczenia powinny być, ale w granicach prawa i ZE ZROZUMIENIEM I APROBATĄ ze strony przeciwników politycznych. Nie ma w Polsce już prawa jeśli chodzi o polityków. Ludzie z 2 stron uważają, że ekipa sprawująca władzę powinna dojechać drugą stronę. Opcje są DWIE - albo rzeczywiście tak jest i grozi nam wojna domowa, albo (i ku temu się skłaniam) to polityczna szopka, a po cichu zaplecze Tuska mówi: Zbyszek jedź na Węgry a my tu rozpętamy piekło żeby usatysfakcjonować tłum... ;D I tak - należy się to bezmózgiemu tłumowi - ludzikom leczącym swoje frustracje w internecie. Tego k. nie da się czytać. Jeden kanał i 90% w jedną stronę. Inny kanał i 90% w drugą stronę. Napisz coś obiektywnie to się zakrzyczą. Skoda słów.

I na tym tle tego wszystkiego okazuje się, że Konfederacja, a raczej ich wyborcy to ludzie najbardziej obiektywni. Nie zamknięci w swoich twierdzach. Chyba najlepiej odczytujący ten spektakl dla mas.

Pisałem, że nie wiem na kogo głosować. I co do Konfederacji mam obiekcje, ale jakby taki Stanowski/Rymanowski założyli partię to kto wie. Bo jak słucham kanału ZERO to ocena różnych bieżących wydarzeń politycznych jest mi najbliższa. A jakby jeszcze dołączył koleś z kanału Bez Cenzury sam bym się do takiej partii zapisał :) . Ale tego całego g. popisowskiego i tego tłumu napier....go się nawzajem to ja już na to rzygam. Tylko kreml się z tego cieszy.

Edytowane przez hubio
  • Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, hubio napisał(a):

Wiecie co mnie PORAŻA? To jak zakompleksione ludziki leczą kompleksy w internecie. Prawda, prawo, dobre obyczaje, etyka przestają mieć znaczenie. Liczy się tylko: uderzyć w przeciwnika. Tak samo mnie maksymalnie wkur...ia jak w komentarzach na YT pod materiałem o Ziobro wszyscy piszą jak go nienawidzą, co go to nie spotka jakby osobiście im coś zrobił. Z kolei w materiałach RV Republika dokładnie to samo odnośnie Tuska. Jaki to zdrajca i sposoby aby go załatwić. Właściwie jakby zamienić takiego Ziobro na Tuska to można by odnieść wrażenie, że piszą ci sami ludzie...

I to właśnie miałem na myśli pisząc o "chorych" rozliczeniach. Bo rozliczenia powinny być, ale w granicach prawa i ZE ZROZUMIENIEM I APROBATĄ ze strony przeciwników politycznych. Nie ma w Polsce już prawa jeśli chodzi o polityków. Ludzie z 2 stron uważają, że ekipa sprawująca władzę powinna dojechać drugą stronę. Opcje są DWIE - albo rzeczywiście tak jest i grozi nam wojna domowa, albo (i ku temu się skłaniam) to polityczna szopka, a po cichu zaplecze Tuska mówi: Zbyszek jedź na Węgry a my tu rozpętamy piekło żeby usatysfakcjonować tłum... ;D I tak - należy się to bezmózgiemu tłumowi - ludzikom leczącym swoje frustracje w internecie. Tego k. nie da się czytać. Jeden kanał i 90% w jedną stronę. Inny kanał i 90% w drugą stronę. Napisz coś obiektywnie to się zakrzyczą. Skoda słów.

I na tym tle tego wszystkiego okazuje się, że Konfederacja, a raczej ich wyborcy to ludzie najbardziej obiektywni. Nie zamknięci w swoich twierdzach. Chyba najlepiej odczytujący ten spektakl dla mas.

Pisałem, że nie wiem na kogo głosować. I co do Konfederacji mam obiekcje, ale jakby taki Stanowski/Rymanowski założyli partię to kto wie. Bo jak słucham kanału ZERO to ocena różnych bieżących wydarzeń politycznych jest mi najbliższa. A jakby jeszcze dołączył koleś z kanału Bez Cenzury sam bym się do takiej partii zapisał :) . Ale tego całego g. popisowskiego i tego tłumu napier....go się nawzajem to ja już na to rzygam. Tylko kreml się z tego cieszy.

ty niby prawo skończyłeś? to chyba w chipsach wybrałeś... PiS rozwala przez 10 lat polskie prawo, Ziobro robi co chce jako prokurator, a ty niby prawnik na koniec byś tak to olał? Stanowski/Rymanowski na czele partii, na którą zagłosowałbyś? Dobrze się nam tutaj przedstawiłeś, więcej mówić nie mówisz. 

• Like 3
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
4 godziny temu, different napisał(a):

Ale przecież to nic nie zmieni. Pisiorski beton i tak będzie na nich głosował choćby Jaro ruchał małe dzieci. Republika powie, że to ściema itp. i rozejdzie się po kościach.

Cały PiS to jedna wielka hakownia, każdy główny w tej partii zbiera haki na każdego PiS-owca, a Kaczyński to poszedł jeszcze głębiej, przez Pegasusa to chciał zbierać haki na opozycję, w tym również na konfiarzy, z kolei Ziobro to jeszcze miał w garści Hermesa.

Takich rzeczy to właśnie ludzie na Republice się nie dowiedzą. 

3 godziny temu, hubio napisał(a):

ale jakby taki Stanowski/Rymanowski założyli partię to kto wie. Bo jak słucham kanału ZERO to ocena różnych bieżących wydarzeń politycznych jest mi najbliższa. A jakby jeszcze dołączył koleś z kanału Bez Cenzury sam bym się do takiej partii zapisał :).

Stanowski z 1% poparcia miałby założyć partię razem z tymi podobnymi typami dziennikarskimi :E. Właśnie, gdyby w wyborach prezydenckich osiągnąłby wynik z kilka ładnych procent, to taki plan się jak najbardziej ziścił, a tak to do tego nie dojdzie, bo kto miałby głosować na tych, którzy po cichu wspierają PiS albo dostali kasę od PiS-u, chociażby od Spółek Skarbu Państwa jak Stanowski?

Kanał Zero to nadal jest pisowska propaganda, choć nie tak tępa jak ta na Republice.

Opublikowano
3 godziny temu, different napisał(a):

Przecież w ostatnich prezydenckich głosowano dla beki. Ziomek ziomka mówił, że nie ma na kogo głosować, to głosuje dla beki na Brauna.

No ale przecież jest beka, i to jaka. Powiedziałbym nawet że takiej jeszcze nie widziałem. Więc cel osiągnięty.

7 godzin temu, TheMr. napisał(a):

Dyplomacja debili z USA. Sankcje na Rosję żeby Rosję zdusić, i nie miała kasy z ropy i gazu. Wyjątek dla Węgier żeby mogły finansować dalej wojnę :E Bareja. 
Oba państwa to wyjątkowe pajace. W latach 50-80 byliby wyrzuceni na bruk polityki. 

Możliwe, że po prostu oto na naszych oczach stopniowo zmienia się epoka z dominacji państw demokratycznych na autorytaryzmy.  

Opublikowano (edytowane)

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/bialoruska-nagroda-dla-grzegorza-brauna-europosel-apeluje-do-ministra/cjhsfxv

Cytat

image.png.b5e0303998d80f47eb903e5a091f9217.png

Co za śmieszna bezczelność tego typa :E

Ja to odczytuję tak:

Białoruscy się zagalopowali i zapomnieli, że ja oficjalnie nie mogę być kojarzony z ruską agenturą. Teraz mnie hejtujom  i wyzywajom od Czeczków w internetach! Miliiiicjaaaaaa! Niech ktoś coś zrobi z tą okropną mową nienawi... a nie, wróć.. DEFAMACJĄ! 

:hahaha:

Edytowane przez VRman
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, different napisał(a):

ty niby prawo skończyłeś? to chyba w chipsach wybrałeś... PiS rozwala przez 10 lat polskie prawo, Ziobro robi co chce jako prokurator, a ty niby prawnik na koniec byś tak to olał? Stanowski/Rymanowski na czele partii, na którą zagłosowałbyś? Dobrze się nam tutaj przedstawiłeś, więcej mówić nie mówisz. 

Ale po co te docinki personalne? Może pochwal się sam co kończyłeś i czym się zajmujesz. Z otwartą przyłbicą, żeby i po tobie mógł jechać jakiś random z netu PERSONALNE... Może byłoby nieco uczciwiej?

I - nie, nie olałbym. Absolutnie. Jeszcze raz przeczytaj, tym razem ze zrozumieniem to co napisałem. Od czasu jak jestem na tym forum i w tym wątku stwierdzam, że wyborcy KO NICZYM się nie różnią od wyborców PiS. To są obecnie dwie sekty. Wojna domowa nakręcana przez polityków, a ty się dajesz omamić.

Nie zrozumiałeś kompletnie tego co napisałem. Ani ja ani żaden polityk w Polsce nie jest od wsadzania ludzi do wiezienia. W NORMALNYM, powtarzam - NORMALNYM kraju działa prawo i jak ktoś popełnia przestępstwo to NIEZALEŻNIE od władzy jest sądzony. Jeszcze nie tak dawno tak było i i nas jak za czasów SLD wsadzono Pęczka i nikt nie robił cyrków. Ale wtedy rzeczywiście prokuratura była niezależna. Głosowanie w sejmie ok nad uchyleniem immunitetu, ale cała otoczka w mediach społecznościowych, docinki Premiera i polityków KO, nie mówiąc już o wyborcach co pisali to nie jest już PRAWO tylko jakieś leczenie frustracji małych człowieczków.

Pamiętaj (cie) za parę lat to samo, a pewno gorzej pisowcy będą robić z ludźmi z KO. Wtedy pewnie będziesz pełen oburzenia na takie komentarze polityczne i ręczne sterowanie prokuraturą.

Jak pisałem - rzygać mi się chce na POPiS a właściwie kretyństwo ludzi, którzy w to wierzą.... :rotfl2: Politycy to rozgrywają dla siebie. Nie bój się. Oni wszyscy i ich rodziny z obu obozów są poustawiani do końca życia, a ludzie łykają to i się emocjonują... I to tylko świadczy o tych ludziach, którzy są takimi debilami, że nie widzą jak ich państwo razem z korpo dymają na każdym kroku i zajmują się Ziobro co im personalnie nic nie zrobił. Owszem - Ziobro powinien odpowiedzieć za swoje czyny. Kiedyś i mnie wyrządził krzywdę i to osobiście, pośrednio, ale żeby mnie to bardziej emocjonowało niż pogoda to nie wiem... A emocjonuję się jak słyszę ile zapłacę za ZUS w przyszłym roku, albo jak Ukrainiec - kierownik poniżał polskich pracowników w jednym zakładzie za granicą. O tak - to mnie emocjonuje.

Albo kolejna sprawa - nie daj Boże zachorować w tym kraju i nie mieć pieniędzy na leczenie prywatne. To też mnie interesuje.

To poniższe dedykuję @GordonLameman, który niedawno tak po mnie jechał za składkę zdrowotną. Po polskim ładzie podobno miało się zmienić. Na co ja k. dołożyłem w tym roku 5000zł oprócz składek rocznie 8400zł (czyli ze swojej własnej kieszeni płacę 12400zł - to są moje pieniądze bo na ryczałcie nie ma odliczania!) Tak mi pisałeś, że w razie czego będę mieć pomoc. Posłuchaj:

Tak więc... Tak - są rzeczy które powinny ludzi emocjonować i to niezależnie od tego czy popierają PiS czy KO czy partię płaskoziemców... W powyższym kontekście tylko dodam, że dzięki koneksjom i pieniądzom Ziobro miał operację i leczenie w Szwajcarii, na co 99% Polaków nie stać, ale oni wolą się dojeżdżać w necie jak ty do mnie....:rotfl2: No cóż - ludzie są KRETYNAMI!

4 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Stanowski z 1% poparcia miałby założyć partię razem z tymi podobnymi typami dziennikarskimi :E.

No bez przesady z tymi typami dziennikarskimi. Rymanowskiego oglądałem jeszcze w TVN24 i starał się zachować obiektywizm. Tylko on widzi ten spektakl i mówi o tym. Stanowski dostał 1% bo każdy wiedział, że robi to dla jaj. Nie mam żadnych badań i analiz. Pisałem po prostu, że mógłby mnie przekonać. Słowo mógł to tryb przypuszczający - piszę dla niektóych z tego wątku co po mnie jechali bo rzekomo miałem głosować na Konfederację :) 

Właśnie, gdyby w wyborach prezydenckich osiągnąłby wynik z kilka ładnych procent, to taki plan się jak najbardziej ziścił, a tak to do tego nie dojdzie, bo kto miałby głosować na tych, którzy po cichu wspierają PiS albo dostali kasę od PiS-u, chociażby od Spółek Skarbu Państwa jak Stanowski?

Myślę, że jego kanał ma tyle wyświetleń, że raczej nie potrzebuje wsparcia od pisowców. Co do wyniku wyborczego - partia to nieco inaczej niż wybory na Prezydenta.

Kanał Zero to nadal jest pisowska propaganda, choć nie tak tępa jak ta na Republice.

Tak - rzeczywiście bardziej sprzyjają PiS, ale w kwestiach korpo, w kwestiach ekonomicznych czy np pojechanie po Wieniawie za hasło, że bieda to san umysłu koleś u mnie zaplusował. 

Ani Konfa ani Stanowski to nie są idealni kandydaci dla mnie, ale POPiSu mam serdecznie dość, jak, podejrzewam ok 25% wyborców w Polsce.

Tutaj Migalski trochę pokazuje jak to działa:

https://wiadomosci.wp.pl/efekt-zurka-opinia-7218890484058912a

No i jednak ludzie są debilami... Miałem rację... Zresztą widząc to co się dzieje w rosji, jak zarabiają 500zł i wielbią putlera to widać, że rzeczywiście świat jest podzielony na "wilków" i "owce". Wilków jest 20%. Owiec 80%. I widać, że te owce są tak nieogarnięte, że można je zagnać do obory, napluć im, a one i tak będą wdzięczne... :rotfl2: Więc ja się muszę przestać dziwić tylko wyrachowanie zastanowić do której części chcę należeć... :) 

Edytowane przez hubio
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano

I tak się żyje w tej Polsce...

Cytat

Afera między RegioJet i PKP Intercity. Były naciski, żeby czeskie pociągi jeździły wolniej od Pendolino

RegioJet zapowiada wysłanie skargi do UOKiK oraz Komisji Europejskiej na PKP Intercity, której działania mocno utrudniają rozwój Czechów na polskim rynku. Na długiej liście zarzutów znalazło się m.in. wywieranie presji na PKP PLK, by ten sztucznie spowalniał pociągi RegioJet w stosunku do równoległych relacji PKP Intercity.
Czeski RegioJet, który we wrześniu uruchomił rejsy z Krakowa do Warszawy, ma ogromne ambicje, by rzucić rękawicę PKP Intercity. Od 14 grudnia przewoźnik zwiększy liczbę kursów z Warszawy do Krakowa, a część tych połączeń wydłuży do Gdyni. Dodatkowo uruchomi też kursy z Warszawy do Poznania, a także z Warszawy do Poznania. A to dopiero początek ich ekspansji, bo wkrótce charakterystyczne żółte pociągi pojawią się też na wielu innych trasach w naszym kraju. Wtedy też miał wyrównać czas przejazdu na trasie pomiędzy Krakowem i Warszawą do czasu… Pendolino.

https://www.fly4free.pl/wojna-pkp-intercity-regiojet/

I jeszcze z wykopu nie wiem czy to prawda:

image.png.353d07064d9b9c84b7bb213dbb6dc3f0.png

https://wykop.pl/link/7828335/afera-na-kolei-pkp-naciskalo-by-regiojet-jezdzilo-wolniej-niz-pendolino/komentarz/134019709/przeciez-od-czasow-uruchomienia-pendolino-trwa-ta-afera-wszystkim-pociagom-obnizono-priorytety-zeby-pokazac-ze-pendolino-ma-rekordowe-wyniki-czasowe-a

• Like 1
Opublikowano

Na kanał zero zajrzałem. Po staremu: włażenie ruskim w dupę jak zwykle

Chce ktoś sobie zrobić studium ruskiej propagandy wycelowanej w Polaków to tu będzie bardzo dobry przykład:

https://www.youtube.com/watch?v=ZHyu5m8e_Ww

Wkurzające to jest. To jak wybielają tu Orbana i to co widać w komentarzach. Nie wszystkie te komentarze to ruskie boty. 

Gdyby państwo nie było z kartonu to by zadbało o to, aby takiej pro-ruskiej propagandy nie szerzyć.

Wszystko co robi Orban to z chęci zysku. No tak, Unia która wydaje na pomoc Ukrainie grube miliardy nie byłaby w stanie mu zaoferować lepszej kasy niż ruscy. I wtedy Orban nie pierd(..)liłby tych kocopołów na temat Ukrainy czy nawet Polski, tak? :E

Niestety propaganda jest na wysokim poziomie, a poddanie tych bredni testowi logiki nie przyjdzie do głowy sporej części słuchaczy. 

Nie wchodzi w grę też zadanie sobie pytania, czemu wszystko co choćby się ociera o rosję, ma na kanale zero taką samą narrację i te same problemy z wybiórczym podawaniem informacji. Inne kraje nie mają problemu z wygraną osób którym ruscy pomagali. Nie. Oni wedle tej narracji - są dowodem na to, że podejście się popularyzuje. :E

Żadnego wspólnego mianownika typu "śmierdzi onucą na kilometr wokół tych osób" też wielu nie dostrzeże.

A potem Konfie i Braunom rośnie.

I rośnie.

I rośnie.

A potem będzie zdziwienie i za późno na obronę przed wstawieniem nam do rządu ruskich pacynek. 

Słabo to wygląda :(

Opublikowano

Stanowski to taki nowoczesny Rydzyk, ma swoich akolitów tylko zamiast moherowych beretów mają chłopski rozum i wszystko łykają. Stanowski robi gruby pieniądz na głupocie ludzi. On już dawno zrozumiał co się dobrze klika i nie ma sensu bawić się w coś skierowanego do mniejszej liczby odbiorców.

• Upvote 1
Opublikowano

@hubio

Pomijając polityczne docinki w tym wpisie, to na ileset czy tysięcy szpitali wstrzymano lub uwaga! planuje się  wstrzymanie przyjęć? W 10. Tak, wiem, sytuacja nie powinna mieć i tak miejsca, ale zauważ że w części z nich problem finansów jest spowodowany nadwykonaniami, czyli usługami medycznymi wykonanymi ponad to co zakontraktowano z NFZ. To tak jakbyś podpisał umowę z firmą na konkretną kwotę a potem by Ci powiedzieli że no sorry ale wyszło więcej. Jeżeli te nadwykonania dotyczą przypadków pilnych, ratowania życia itp. to sprawa oczywista że powinni to jak najszybciej zapłacić takiemu szpitalowi. Tylko doskonale też wiesz jak się pewne rzeczy odbywają i należałoby dokładnie sprawdzać z czego wynikają te wyższe kwoty niż zakontraktowane.

• Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, ghostdog napisał(a):

Stanowski to taki nowoczesny Rydzyk, ma swoich akolitów tylko zamiast moherowych beretów mają chłopski rozum i wszystko łykają. Stanowski robi gruby pieniądz na głupocie ludzi. On już dawno zrozumiał co się dobrze klika i nie ma sensu bawić się w coś skierowanego do mniejszej liczby odbiorców.

Ten gruby pieniądz, to Stanowski zaczął robić dopiero po wsparciu przez PiS w postaci kasy od Spółek Skarbu Państwa oraz wejściu na dziennikarstwo okołopolityczne. Do tego momentu był tylko pismakiem sportowym ;).

Opublikowano
23 godziny temu, different napisał(a):

Przecież w ostatnich prezydenckich głosowano dla beki. Ziomek ziomka mówił, że nie ma na kogo głosować, to głosuje dla beki na Brauna.

Samych kandydatów też wystawiono dla beki. Trzask od Prince Polo i marszów równości jako poważny kandydat... Po drugiej stronie kibol :E