Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 godzin temu, Camis napisał(a):

Pisowski katolik

Obrzydliwy robak.

W ogóle sytuacja w USA jest straszna. Te służby Trumpa to takie współczesne Gestapo.

O ile jeszcze w przypadku Renee Good faktycznie ona tam ruszała, chciała uciec (co nie powinno być powodem ostrzelania), to przypadek z soboty to jakieś szaleństwo.

Szkoda, że ofiara nie była czarna, może wtedy zaczęłoby się coś dziać w społeczeństwie. Co jak co, ale czarni potrafią się lepiej zmobilizować, co było widać w 2020.

Opublikowano
4 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

tą która chciała przejechać policjanta czy ta druga, co chciała oblać policjanta wrzątkiem?

Nikogo nie chciała rozjechać. Nie rozsiewaj oczywistych kłamstw, które można zweryfikować oglądając filmik i mając IQ powyżej 70. Tarczyński nie spełnia tego drugiego warunku - gdybyś był ciekawy :) 

Opublikowano
1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

no nie, nie. 

Odskoczył a i tak dostał zderzakiem :) Dlaczego kłamiesz? 

Ona chciała odjechać, a nie go rozejchać :) 

1 minutę temu, nozownikzberlina napisał(a):

raczej lewaczka myślała, że jej wszystko wolno, ale została szybciutko wyjaśniona. 

Raczej myślała, że istnieje pewna wolność w USA, a nie prawicowy faszyzm, który cieszy umysłowe ameby pokroju Tarczyńskiego. 

Opublikowano
1 minutę temu, Grolshek napisał(a):

Została zamordowana z zimną krwią czyli jak to u praciot nazywają "wyjaśniona:.

Niektórzy po prostu są obrzydliwi.

Teraz, nozownikzberlina napisał(a):

stworzyła oczywiste zagrożenie więc nie wiem czego się spodziewałeś xD graj w głupie gry, wygrywaj głupie nagrody 

Dobra, lecisz do ignorów, bo to doprawdy żałosne. 

Opublikowano
17 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

dobrze że pod rządami PO i Herr Tuska policja jest grzeczna i nikogo nie bije ani nie morduje 

I z całości wstawiłeś:

Obrazek nr 1 - policjant kopiący uczestnika marszu niepodległości w 2011 roku. Policjant został skazany na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata i ośmioletni zakaz wykonywania zawodu policjanta, ochroniarza lub detektywa.

Obrazek nr 2 - protesty rolników przed sejmem z marca 2024.

Idąc Twoją narracją: dobrze że za PiSu takich rzeczy nie było, a nie, czekaj

Cytat

21-letni Adam zginął w Koninie w listopadzie 2019 roku po strzale z policyjnej broni

Kiedy ruszył proces? 4 lata po zdarzeniu.

Śmierć Igora Stachowiaka w 2016 roku.

To dwa najgłośniejsze, a wg Rzecznika Praw Obywatelskich w ostatnich latach (dane z października 2024 roku obejmujące lata rządów PiS) było 111 przypadków podejrzanych śmierci po interwencji policji.

Owszem, prawo w takich przypadkach działa jak działa i niektóre sprawy są umarzane albo ciągną się latami.

Nie zmienia to faktu, że wybrałeś sobie kiepską narrację i na prawdę słabe argumenty.

Opublikowano
12 minut temu, LeBomB napisał(a):

I z całości wstawiłeś:

Obrazek nr 1 - policjant kopiący uczestnika marszu niepodległości w 2011 roku. Policjant został skazany na 1,5 roku więzienia w zawieszeniu na trzy lata i ośmioletni zakaz wykonywania zawodu policjanta, ochroniarza lub detektywa.

Obrazek nr 2 - protesty rolników przed sejmem z marca 2024.

Idąc Twoją narracją: dobrze że za PiSu takich rzeczy nie było, a nie, czekaj

Kiedy ruszył proces? 4 lata po zdarzeniu.

Śmierć Igora Stachowiaka w 2016 roku.

To dwa najgłośniejsze, a wg Rzecznika Praw Obywatelskich w ostatnich latach (dane z października 2024 roku obejmujące lata rządów PiS) było 111 przypadków podejrzanych śmierci po interwencji policji.

Owszem, prawo w takich przypadkach działa jak działa i niektóre sprawy są umarzane albo ciągną się latami.

Nie zmienia to faktu, że wybrałeś sobie kiepską narrację i na prawdę słabe argumenty.

ale to Ty mi wciskasz tą narrację, bo ja nigdy nie pisałem, że za pisu takich rzeczy nie było. 

wymyśliłeś sobie tezę którą mi wcisnąłeś, a potem ją bohatersko zgniotłeś. Mistrz!

Opublikowano (edytowane)

Agenci ICE - poruszają się cywilnymi samochodami, zmieniają tablice rejestracyjne, żeby nie można było ich zidentyfikować. Dwie włoskie dziennikarki jeździły za nimi i ich filmowały, to zatrzymali się i zagrozili, że jak będą to robić, to wybiją szyby i je wyciągną z auta. 

To są już po prostu metody nielegalne, a to co te dziennikarki robią jest prawem konstytucyjnym w USA wynikającym z pierwszej poprawki.

Cytat

Congress shall make no law respecting an establishment of religion, or prohibiting the free exercise thereof; or abridging the freedom of speech, or of the press; or the right of the people peaceably to assemble, and to petition the Government for a redress of grievances.

Niestety ale tak jak w skrajnej lewicy był upadek moralności i pewnych zasad społecznych, tak w skrajnej prawicy widać jest upadek wolności i praw obywatelskich.

@nozownikzberlina sam się odniosłeś wyłącznie do przypadków rządów PO w dodatku wyciągając kiepskie argumenty, którymi sugerowałeś brutalność policji podobną do ICE z USA za czasów PO. Zatem to sprostowałem i uzupełniłem o na prawdę poważne przypadki, z konkretnym wskazaniem, które miały miejsce za czasów rządów PiS.

Pozostaje tylko pytanie ile było takich przypadków łącznie np. od 2006 roku.

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano
Teraz, LeBomB napisał(a):

@nozownikzberlina sam się odniosłeś wyłącznie do przypadków rządów PO w dodatku wyciągając kiepskie argumenty, którymi sugerowałeś brutalność policji podobną do ICE z USA za czasów PO. Zatem to sprostowałem i uzupełniłem o na prawdę poważne przypadki, z konkretnym wskazaniem, które miały miejsce za czasów rządów PiS.

a ja nie kupuję Twojej narracji, ze jak pis mógł to PO w sumie git, tez może 

Opublikowano

@nozownikzberlina no to gdzie napisałem że PO może? Nie napisałem. Wskazałem tylko, że ty sam odniosłeś się do dwóch spraw gdzie:

1. w jednej z nich policjant poniósł konsekwencje (kopanie uczestnika marszu)

2. w sprawie rolników, rolnicy nie byli bez winy, zdjęcie jest z zatrzymania, zatrzymany żyje, czy policja była brutalna, to należałoby ocenić z nagrania a nie ze zdjęcia, w którym policja próbuje unieruchomić zatrzymywanego (po zdjęciu nie widać czy to moment zakładania kajdanek, czy już je ma).

Dlatego po prostu w mojej ocenie to beznadziejne argumenty, którymi próbowałeś uargumentować brutalność policji.

Opublikowano
Godzinę temu, FadedIntoNight napisał(a):

Obrzydliwy robak.

W ogóle sytuacja w USA jest straszna. Te służby Trumpa to takie współczesne Gestapo.

O ile jeszcze w przypadku Renee Good faktycznie ona tam ruszała, chciała uciec (co nie powinno być powodem ostrzelania), to przypadek z soboty to jakieś szaleństwo.

Szkoda, że ofiara nie była czarna, może wtedy zaczęłoby się coś dziać w społeczeństwie. Co jak co, ale czarni potrafią się lepiej zmobilizować, co było widać w 2020.

W przypadku tej Pani powiedzmy że mogło się temu ICE wydawać że rusza w niego. Choć jego ocena była błędna i koniec końców powinien zostać ukarany, chce lżej niż w przypadku tego faceta. Natomiast z tym facetem, to była egzekucja. To się kwalifikuje na karę śmierci jeśli jest wykonywana w tym Stanie. 

Opublikowano
19 minut temu, LeBomB napisał(a):

@nozownikzberlina no to gdzie napisałem że PO może? Nie napisałem. Wskazałem tylko, że ty sam odniosłeś się do dwóch spraw gdzie:

1. w jednej z nich policjant poniósł konsekwencje (kopanie uczestnika marszu)

2. w sprawie rolników, rolnicy nie byli bez winy, zdjęcie jest z zatrzymania, zatrzymany żyje, czy policja była brutalna, to należałoby ocenić z nagrania a nie ze zdjęcia, w którym policja próbuje unieruchomić zatrzymywanego (po zdjęciu nie widać czy to moment zakładania kajdanek, czy już je ma).

Dlatego po prostu w mojej ocenie to beznadziejne argumenty, którymi próbowałeś uargumentować brutalność policji.

ja nie chce argumentować brutalności policji, ale przedstawiane są tutaj jakieś idiotyczne argumenty o wolności w przykładzie, gdzie baba chce "odjechać" (uciec) z miejsca przed policją, jeden z nich stoi przed maską - ta rusza z impetem wali w niego zderzakiem mimo, ze zrobił unik - ten reaguje strzałami, a wielcy oświeceni wolnościowcy mówią, że to jest morderca bo zabił niewinną babę xD 

przecież nawet W POLSCE gdzie policja bardzo rzadko po broń sięga, podobne sytuacje się zdarzały. Choćby sławetne nie strzelaj w instrybutor. Tyle, że w Polsce strzela się wszędzie, byle nie w osobę która stwarza zagrożenie. 

Opublikowano
2 minuty temu, nozownikzberlina napisał(a):

Tyle, że w Polsce strzela się wszędzie, byle nie w osobę która stwarza zagrożenie. 

No to teraz powiedz jak rozbrojony facet na glebie, spryskany gazem pieprzowym i przygnieciony kilkoma facetami stwarzał zagrożenie dla otoczenia na tyle duże, że trzeba było go odstrzelić jak na egzekucji.

Opublikowano (edytowane)
Teraz, huudyy napisał(a):

No to teraz powiedz jak rozbrojony facet na glebie, spryskany gazem pieprzowym i przygnieciony kilkoma facetami stwarzał zagrożenie dla otoczenia na tyle duże, że trzeba było go odstrzelić jak na egzekucji.

Nie stwarzał. Ten co go zastrzelił powinni siedzieć w pace 

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano
1 minutę temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman Powiedz ile chcesz i dostaniesz, proponuję od razu 3 miesiące.

czuć poniedziałek w powietrzu.

8 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

Nie stwarzał. Ten co go zastrzelił powinni siedzieć w pace 

i tu jest ten problem, bo znaczna część społeczeństwa nie dosyć że broni tego mordercy, to jeszcze mu przyklaskuje.