Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Czyli to jednak ja trafiłem :lol2:

wiesz, bardziej mi chodziło o to że jak ktoś kogoś zaczyna nazywać, np. trolem internetowym to takiej osobie zaczyna brakować argumentów na obalenie tej drugiej osoby jej tezy. Takie teksty już zaczynały być niemodne 20 lat temu. Po za tym jestem za stary i za długo korzystam z internetu żeby mnie takim czymś obrazić albo żebym się przeją.

Opublikowano
22 minuty temu, sabaru128 napisał(a):

wiesz, bardziej mi chodziło o to że jak ktoś kogoś zaczyna nazywać, np. trolem internetowym to takiej osobie zaczyna brakować argumentów na obalenie tej drugiej osoby jej tezy. Takie teksty już zaczynały być niemodne 20 lat temu. Po za tym jestem za stary i za długo korzystam z internetu żeby mnie takim czymś obrazić albo żebym się przeją.

Sęk w tym, że to nie zmieni ani nie zakończy Internetu. Twoje wizje są bzdurne. Za to może utrudnić “psucie” młodzieży. Nie wiem czemu to w ogóle dla Ciebie nie jest problem :) 

Opublikowano (edytowane)

@sabaru128 Co do SCT to ktoś Ci naściemniał. Każdy chcący wprowadzić strefę wiedział co to oznacza. Jak są niezadowolenie to tylko z tego że póki ograniczenia są tak mało znaczące, wielu mieszkańców liczło na silniejsze normy.

W efekcie wejścia w Krakowie ruszyły tematy sct w kilku innych dużych miastach. Także do kilku lat wejdą w kolejnych.

Co do jakiejś weryfikacji tożsamości w necie, to myślę że wejdzie niezależnie od organiczeń społecznościówek dla małoletnich. Trzeba jakoś zacząć walczyć z farmami botów i fejkami. Obecnie nie bardzo się to udaje.

@GordonLameman Młodzież sobie poradzi. Wystarczy że założy przez vpn konto w USA lub u nas na jakiegoś stałego bywalca monopolwego/żabki ;) Tak jak teraz rejestruja karty tel. Na jeden dowód można po kilkanaście u jednego operatora. To tak apropo rodziców myślących że udało im się poblokowac dziecku rzeczy na telefonie ;) 

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano
35 minut temu, Badalamann napisał(a):

@GordonLameman Młodzież sobie poradzi. Wystarczy że założy przez vpn konto w USA lub u nas na jakiegoś stałego bywalca monopolwego/żabki ;) Tak jak teraz rejestruja karty tel. Na jeden dowód można po kilkanaście u jednego operatora. To tak apropo rodziców myślących że udało im się poblokowac dziecku rzeczy na telefonie ;) 

Uroczy jest ten twój chłopski rozum :) 

Opublikowano

@GordonLameman tak wygląda rzeczywiste rozwiązanie tych sytuacji.

Nie ma tu nigdzie "chłopskiego rozumu".

W żabce stali bywalcy ;) rejestrują karty sim, koszt to "na flaszkę"; czy dorobienie klucza do drzwi klatki i piwnicy, to już opłata dla "osób w kryzysie bezdomności".

Drugi tel o którym nie wiedzą rodzice to może 200-300 zł za używany, w pełni sprawny smartfon.

A nawet na tym poblokowanym przez rodziców można otworzyć filmiki w niektórych komunikatorach, które mają wewnętrzną przeglądarke czy kodeki.