Polityka w Polsce i na Świecie - wątek ogólny
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez huudyy · Opublikowano
To jest park zabaw dla dzieci, moja 10 letnia chrześnica bawiła się świetnie (ja w sumie też :E) - Energylandia to zupełnie inna liga. -
Przez Lameismyname · Opublikowano
Fakty? Jakie fakty. FSR na dzień dzisiejszy jest na przyzwoitym poziomie, a generator klatek AMD też daje radę. W serii RX 9xxx poprawili znacząco wydajność Ray Tracingu, jedynie Path Tracing trochę odstaje porównując konkurencyjne karty AMD/Nvidia. Przykład Resident Evil Requiem czyli gry, która miała wczoraj premierę. (https://ithardware.pl/testyirecenzje/resident_evil_requiem_test_kart_graficznych-48976.html) 9070XT i 5070ti idą łeb w łeb, nawet w RT/PT. Znowu Kryzzp wczoraj testował parę RTX w tym tytule, to RTX 5070 dostawał zadyszki przez 12GB VRAM. W życiu nauczyłem się jednej ważnej rzeczy - najczęściej nie kupuje tego co chcę, tylko to co jest najbardziej rozsądne. Akurat się trafiła niezła promka na GPU z sygny i jeszcze myślałem, że wyrwę kodzik na Resident Evil Requiem - niestety kodu nie udało się pozyskać... amazon.pl ma jakiegoś laga, nieważne. Tak czy srak grę kupiłem, bo taki był plan i całe te perturbacje ze zmianą GPU wyszły mi na plus z paru względów. Jak kupowałem w marcu czy tam kwietniu 2025 kartę graficzną poprzednim razem, to z realnie dostępnych miałem wybór między XFX RX 9070XT MERC za 3750zł i Inno3d RTX 5070ti X3 za 3900zł, to wybrałem Nvidię bo różnica raptem 150zł. Jednak różnica teraz 1000zł, a z RX 9070 1500zł? Bez sensu... Autor łyknie RX 9070, wgra bios od XT i w jego budżecie (ok. 2,5k zł) to jest najlepsza opcja. Amen. A gdyby nie mój konkretny scenariusz, miałbym RX 9070/XT i bym nie płakał Aż mi się stary kawał przypomniał: Czyli można powiedzieć, że z tym RT/PT na RTX 5070 niby jest ale realnie go nie ma Kryzzp to poruszał. Ciąć tekstury na medium/low, cienie i inne ustawienia aby Tracingi działały normalnie to trochę jak wstawić alusy za parę tysięcy złotych do poloneza. -
Przez MarcoSimone · Opublikowano
@Pitt_34 będę zobowiązany @Phoenix. sztuka trzymała 5600Mhz w BF6 na vcore ~1.28v (o ile pamiętam). Fajnie, że @Zachy kopie w Rysiach jak dzik w żołędziach, bo jest okazja na uzyskanie jakiegoś poglądu na top mozliwości najlepszych sztuk tej rewizji procka X3D.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi