Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, ptys napisał(a):

było w przypadku KPO

PiS sam sobie winny za te machlojki jakie robili, a teraz częściowo za to odpowiadają. Nadal prezydent pilnuje by to pisowcy wybierali sędziego w sejmie a nie ci co się na tym znają i to sędziowie powinni a upolityczniać jak to ma zwyczaj robić PiS, oni wszystko robią pod siebie. 

Opublikowano
9 minut temu, VRman napisał(a):

ej, ale może byście ustalili między sobą raz i na stałe co? 

Bo raz raz, raz siak. Dopiero co moderacja pisała, że ma w dupie i za pierdolety nie będzie nikomu walić kar, że jesteśmy dorośli więc będą kary tylko za pojechanie po bandzie.

A teraz znowu inaczej.

To już lepiej było wcześniej.

Poza tym jak zwykle

strona antytrolowa zgłasza - ŹLE! Wpada moderacja i opierdziela zgłaszających.

trole zgłaszają - moderacja wpada i znowu opierdziela ale tym razem wszystkich. :E

Ja to piszę jako niezaangażowany bo nikogo nie obraziłem, ale widziałem wyżej określenia, które nie są nawet obraźliwe: kacap.

Za nazywanie po imieniu, a nie wyzywanie (istotna różnica) osobą skarpetosceptyczną będzie kara czy nie? Gdzie jest linia? Bo moim zdaniem powinno być tak jak było. Za ostre i wulgarne wyzwiska - tak, ale za pierdoły lżejsze niż lecą w telewizji na żywo przy dyskusjach polityków - nie.

W każdym razie, bo zszedłem z tematu - ustalcie jedno i zostawcie, bo :stukniety: jak co 5 minut zmieniacie zasady.

a ty co  wyrocznia jakaś, dla ciebie jeden może być kacapem czy ruskim trollem a dla innego ty możesz być banderofilem, nie potrafisz przyjmować faktów a każdy mający inne zdanie jak ty jest ruską onucą

4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

PiS sam sobie winny za te machlojki jakie robili, a teraz częściowo za to odpowiadają. Nadal prezydent pilnuje by to pisowcy wybierali sędziego w sejmie a nie ci co się na tym znają i to sędziowie powinni a upolityczniać jak to ma zwyczaj robić PiS, oni wszystko robią pod siebie. 

ale teraz co prokuratura i sądownictwo jest apolityczne? no nie tfusk ciągnie to ale w swoją stronę, mało tego w sądownictwie nie zaszły w zasadzie żadne zmiany a pieniądze z KPO płyną i jak widzę na jakie bzdury są wydawane to mam szczerą nadzieję że żadnej pożyczki nie będzie, jak to jest że TK jest "nielegalny" ale jedne wyroki tfusk uznaje a innych nie publikuje, takie działania nie prowadzą do wzmocnienia państwa tylko do jego rozpadu a warto przypomnieć że nie dostał mandatu i zaufania na samodzielne podejmowanie decyzji w takich sprawach jak pożyczka na dziesiątki lat, bo ostatnie wybory przegrał tylko wziął sobie kilka partyjnych sprzedajnych prostytutek i utworzył z nimi koalicję

ę

Opublikowano (edytowane)

TK a w nim pisowski prokurator stanu wojennego, drugi kolega Ziobry, posłanka Pawłowicz super apolityczny twór. %-)

Takich cyrków nie było za czasów AWS czy SLD, czy PO, doszedł PiS do władzy i wszystko rozpieprzył. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
13 minut temu, ptys napisał(a):

a ty co  wyrocznia jakaś, dla ciebie jeden może być kacapem czy ruskim trollem a dla innego ty możesz być banderofilem, nie potrafisz przyjmować faktów a każdy mający inne zdanie jak ty jest ruską onucą

O, i znowu skrypcik odpalony. Widać niestety na niektórych działa.

Coś jak politycy gadający bzdury w nadziei, że się ktoś nie połapie.

Dlatego odpisuję, żeby ci się ten fikołek (znowu) nie udał

- nie masz żadnych podstaw, aby mnie nazywać banderofilem. Nie zrobiłem i nie napisałem niczego co by dawało ci choć jeden argument "za" do tego. 

- ty za to, srałeś ruską propagandą dziesiątki razy, spamujesz gdzie się da, pakujesz się nieproszony odpisując ludziom którzy z tobą nie dyskutowali. Za każdym razem zachowujesz się jak propagandysta - odwracasz kota ogonem i wykorzystujesz każdą okazję, a nawet ją kreujesz tam gdzie jej nie ma (pisząc nie na temat) aby tylko móc dosrać trochę więcej ruskiej propagandy, dziwnym trafem tylko i wyłącznie takiej, która jest ważna dla rusków, czyli np. sianie nienawiści do Ukraińców, wybielanie rusków itp. itd. Do tego jest cała lista rzeczy, które sobie notuję, ale nie napiszę gdzie się wyłożyłeś, bo nie chcę ci pomagać poprawić prompta. 

Jak się nie podobają określenia "kacap" czy "onuca" to strasznie mi z tego powodu wszystko jedno. To nie jest nawet mocne wyzwisko. Nic za co ktokolwiek normalny by biegł na skargę do moderacji. 

Ale to też jest oczywiście strategia - wkurzaj moderację spamem raportów, to ta się wkurzy, ale nie na ciebie a na wszystkich. Nawet sprytne. Szkoda, że ktoś może napisać posta takiego jak ten i wszystko popsuć, ale sprytne :D

Opublikowano
29 minut temu, Reddzik napisał(a):

Z tymi sędziami to też są warci siebie ( PiS i PO ), tutaj masz "niezależnych i niezawisłych" razem z bandą POwców ( wtedy byli opozycją ):

https://dorzeczy.pl/kraj/124111/spotkanie-sedziow-z-prominentnymi-politykami-opozycji.html

Opublikowano

Tymczasem w pisowskiej TV nadal twierdzą że Safe jest niemiecki, a nie UE. Ściek ściekiem pogania :hihot: Wiadomo upolityczniony KRRiT nic z tym nie zrobi, w normalnym państwie przestaliby istnieć pisząc tego typu banialuki. Muszą jakoś trafić do swoich wyborców.
Tak nie nawidzą Niemców, że aż piszą po niemiecku... jeżdżą niemieckimi autami itd. można wymieniać. 

obraz.thumb.png.8f75f4118c538111db15e553822063a7.png

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

to czemu niemcy i reszta nie biorą kredytu jak taki super on jest, no słucham 

Zapytaj się, ja nie mam fioła na punkcie Niemców, to PiS co chwila o nich mówi, to oni Tuska wyzywają od Niemców, tak samo wszelkie internetowe trolle robią identycznie to samo. Nie interesują mnie te "twoje" Niemcy. Jak to mawiają pisowscy tu jest POLSKA! :E:flaga:

Zresztą żeś z Berlina to powinieneś wiedzieć w czym problem. :hmm:

Nawrocki kłamie... ale u niego to norma

Zresztą warto wiedzieć, będąc w Nato i tak podlegamy obcemu dowództwie, gdyby przyszło co do czego.

W Rosji strzelają korki z szampanów na wieść o tym co pisiaki wyprawiają. 

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano (edytowane)

Chcieliście listy SAFE czyli co jest zaplanowane w polskim przemyśle

https://www.gov.pl/web/premier/nowe-zdolnosci-wojska-polskiego-dzieki-programowi-safe---lista-zadan

Do tego lista obejmuje sprzęt np. ze Szwecji czy USA. 

Jednak znaczna większość to produkty polskie, produkowane w Polsce.

@Kris194 @nozownikzberlina

Tak, wystarczy spojrzeć tutaj

https://pl.tradingeconomics.com/country-list/rating

Kraje, które nie przystępują do SAFE w większości nie robią tego dlatego, że mogą dostać kredyty czy sprzęt na kredyty na znacznie lepszych warunkach niż te proponowane w SAFE. Polska nie jest w tanie uzyskać takiego ratingu i kredytów na lepszych warunkach niż SAFE. 

Edytowane przez LeBomB
Opublikowano (edytowane)

Wg mnie dobrze że poszło veto. To powinna być zrzuta wszystkich krajów UE na wzmocnienie wschodniej flanki a nie jakiś kredyt do spłacenia. Albo wszyscy pokazują, że mają jaja, albo robią minę do złej gry. Oczywiście kasa powinna być rozliczona co do złotówki by nie mogli położyć na niej łapy dewelopuchy i inne zakały narodu. 

Nie wnikam nawet jako był prawdziwy powód tego veta, choć się domyślam, ale już samo to że jest to kredyt, jest dla mnie nie do przyjęcia. 

Edytowane przez Totek