Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Grolshek napisał(a):

Batyr chyba nie ogarnął że już nie jest w Grand Hotelu. Żenujący ćwok.

Dziwię się nieco tobie jak i temu Jakubowi. Może czegoś nie wiem, ale nie obowiązuje już art. Art. 135 § 2 KK  ? :) 

§  2.
Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Czy to tak, że jak prokuratura tuskowa to nie wszczyna? Przyjdzie zmiana władzy i wtedy ruszy? A potem cyk: zmiana politycznej władzy: Prezydent z KO, a rząd z PiS i wtedy z kolei też nie będzie się ścigało? 

To co w Polsce się robi z prawem od 10 lat to jest parodia. Ale może rzeczywiście Polacy nie potrafią sami sobą rządzić :) 

Opublikowano
1 minutę temu, hubio napisał(a):

Dziwię się nieco tobie jak i temu Jakubowi. Może czegoś nie wiem, ale nie obowiązuje już art. Art. 135 § 2 KK  ? :) 

§  2.
Kto publicznie znieważa Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

Czy to tak, że jak prokuratura tuskowa to nie wszczyna? Przyjdzie zmiana władzy i wtedy ruszy? A potem cyk: zmiana politycznej władzy: Prezydent z KO, a rząd z PiS i wtedy z kolei też nie będzie się ścigało? 

To co w Polsce się robi z prawem od 10 lat to jest parodia. Ale może rzeczywiście Polacy nie potrafią sami sobą rządzić :) 

Ale ja nic do jaśnie pana prezydenta nic nie mam. Ja mówię o Batyrze. Tadeuszu Batyrze. Nie wiem co moja wypowiedź na temat pana Tadeusza Batyra może mieć wspólnego z jedynym wspaniałym i niepowtarzalnym Prezydentem Rzeczpospolitej panem Karolem Nawrockim. Do pana Karola Nawrockiego natomiast mam sporo pretensji, na przykład to że z Konstytucji zrobił sobie ścierkę do podłogi ale to już temat rzeka.

Opublikowano (edytowane)

@Grolshek zacytowałeś niejakiego Jakuba, który podpisał odpowiednio filmik z udziałem Prezydenta, a pod tym napisałeś co napisałeś :) Więc tu się nie da powiedzieć, że chodzi o co innego. Z ostrożności prawnej przestrzegam przed takimi akcjami. Natomiast po całości poleciał już ten Jakubek i jak przypuszczam takich tekstów o Prezydencie jest w necie pełno bo kozacy w necie się czują bezkarni póki rządzi KO.

Zastanówcie się jednak dlaczego żadna władza dotąd nie zlikwidowała tego przepisu? Hahahaha - bo nie. Tak samo jak było kłamstwo Tuska w sprawie likwidacji abonamentu radiowo telewizyjnego. Mi nie chodzi o to czy słusznie się krytykuje Prezydenta czy nie. I nawet nie wiem czy potrzebnie jest ten przepis z art 135 KK, ale póki jest.... To, że go się bezkarnie łamie, dokładnie tak samo jak łamie się setki innych przepisów przez obywateli świadczy, że Polska to kraj z kartonu. Kraj zarządzany na model wschodni gdzie na każdego można mieć bata, ale używa się go wybiórczo. To jeden z powodów dla których odszedłem z tego zawodu i jak widzę co obecnie się odwala kompletnie tego nie żałuję. Ktoś kto naprawdę wierzy w prawo, praworządność i sprawiedliwość nie ma czego szukać w tym zawodzie w Polsce.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
6 godzin temu, galakty napisał(a):

10 lat temu była większa bieda jednak, a dorabianie jak piszesz bardziej się opłacało.

Dziś nie wyobrażam sobie żeby ktoś wymęczony produkcją wsiadał na 3h do auta i woził pijanych łebków po nocy... 

W ochronie lecą po 72h jak da radę a Ty o 3h płaczesz:E

Opublikowano (edytowane)

@ODIN85 co to za Ochrona jak z 24h 8 prześpisz, kolejne 8 oglądasz seriale na smartfonie, a ostatnie 8 się pokręcisz, albo posiedzisz przy szlabanie na krześle też oglądając youtuby i tylko naciskając guzik jak coś przejeżdża :E 

Praca w prawdziwej ochronie to nie przelewki

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
45 minut temu, hubio napisał(a):

@Grolshek zacytowałeś niejakiego Jakuba, który podpisał odpowiednio filmik z udziałem Prezydenta, a pod tym napisałeś co napisałeś :) Więc tu się nie da powiedzieć, że chodzi o co innego. Z ostrożności prawnej przestrzegam przed takimi akcjami. Natomiast po całości poleciał już ten Jakubek i jak przypuszczam takich tekstów o Prezydencie jest w necie pełno bo kozacy w necie się czują bezkarni póki rządzi KO.

Zastanówcie się jednak dlaczego żadna władza dotąd nie zlikwidowała tego przepisu? Hahahaha - bo nie. Tak samo jak było kłamstwo Tuska w sprawie likwidacji abonamentu radiowo telewizyjnego. Mi nie chodzi o to czy słusznie się krytykuje Prezydenta czy nie. I nawet nie wiem czy potrzebnie jest ten przepis z art 135 KK, ale póki jest.... To, że go się bezkarnie łamie, dokładnie tak samo jak łamie się setki innych przepisów przez obywateli świadczy, że Polska to kraj z kartonu. Kraj zarządzany na model wschodni gdzie na każdego można mieć bata, ale używa się go wybiórczo. To jeden z powodów dla których odszedłem z tego zawodu i jak widzę co obecnie się odwala kompletnie tego nie żałuję. Ktoś kto naprawdę wierzy w prawo, praworządność i sprawiedliwość nie ma czego szukać w tym zawodzie w Polsce.

Jest kilka krajów w których za takie głupoty można dostać dożywocie: Rosja, Korea Północna, Chiny. Podoba ci się taka opcja? Jest to dla ciebie wzór do naśladowania?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Grolshek napisał(a):

Jest kilka krajów w których za takie głupoty można dostać dożywocie: Rosja, Korea Północna, Chiny. Podoba ci się taka opcja? Jest to dla ciebie wzór do naśladowania?

Przeczytaj jeszcze raz to co napisałem. Tylko na spokojnie i wszystko, a przeczytasz, że napisałem:

59 minut temu, hubio napisał(a):

I nawet nie wiem czy potrzebnie jest ten przepis z art 135 KK, ale póki jest.... 

... więc chyba jasno dałem do zrozumienia, ze to nie jest dla mnie wzór do naśladowania.

Uważam, że politycy jak i Prezydent powinni korzystać dokładnie z takiej samej ochrony prawnej jak zwykli obywatele. Czyli pozwy cywilne i ewentualnie znieważenie z KK. Nie widzę potrzeby, żeby Prezydent był dodatkowo chroniony. Natomiast nawet z tych "zwykłych" przepisów Prezydent wobec hejtu mógłby wystąpić z pozwami czy sprawami o znieważenie. Jak pisał Jakubek.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
12 minut temu, nozownikzberlina napisał(a):

serio ktoś tam słyszy "niech spier**la"? x D 

Bardziej bym powiedział rozpier....dala :E 

Ale mi obojętne. Przecież niemal wszyscy w PL używają tego typu wyrażeń, Politycy może nawet i jeszcze częściej z racji zawodu :E Nie lubię tego kołka Nawrockiego, ale dalej obojętne. 

Opublikowano
Teraz, Grolshek napisał(a):

Czuję się znieważony faktem przebywania tego człowieka na stanowisku prezydenta jako mojego reprezentanta. Czy jest na to jakiś paragraf? 

Nie, ale huberta to nie słuchaj. On nie potrafi posta napisać bez bzdury i jakiegoś infantylnego kłamstewka :) 

Opublikowano (edytowane)

Uważajcie, panowie, oficer polityczny jak widać jest na forum i czuwa. :E 
Nie no, żeby z całej masy przykładów posłużyć się akurat bezsensem szczególnej ochrony prezydenta jako dowodem ułomności polskiego prawa? 

A tak swoją drogą - najlepsze przepisy powstały albo w czasach PRL-u (choćby Kodeks Cywilny w swojej podstawowej wersji), albo były tworzone przez "komunistycznych" profesorów. Co za chichot historii. :E 

... z drugiej strony to może trudno się dziwić, bez tej sraczki legislacyjnej każdy prawnik mógł się faktycznie skupić nie tylko na kombinowaniu i naciąganiu paragrafów, ale też na rozumieniu prawa i jego istocie. 

Edytowane przez Zas
Opublikowano (edytowane)

A nawet jakby tak było to już lewa strona zapomniała jaką piękną polszczyzną posługiwali się politycy PO u Sowy? ;D

Uważacie, że Kwaśniewski albo Komorowski przy wyłączonych mikrofonach nie używali słów typu: spie... czy k. ???? :rotfl2: Głowa mała jaka hipokryzja! Tutsi i Hutu okładający się pięściami od dekady! Nieważne co się dzieje: murem za "swoimi"... 

Mam złą informację: Polacy już tak bardzo nienawidzą tego całego POPiSu że nawet osoby tak bardzo, zawsze oddane PO jak ja przechodzą na inne pozycje. Ja głównie pod wpływem camisów i gordonów z tego forum :) , ale i po prostu mam tak bardzo dość tej wzajemnej wojenki i leczenia kompleksów. Na dzisiaj głosuję na Zandberga. Pewno sporo osób z obozu PiSu wybierze brauna i konfę. Ale jedno jest pewne: POPiS jak nie teraz to za chwilę zniknie w podręcznikach historii. Ludzie mają tego dość!

Wytykacie Nawrockiemu język i udajecie, że Trzaskowski, Komorowski albo Kwaśniewski tak nie mówili?

Edytowane przez hubio
Opublikowano

Co do tego filmiku z Uncle Snusem to ja mam tu odwrotnie.

To, że to jest człowiek z mentalem kibola, to było przecież wiadome.

Mnie za to interesuje zagadkowość faktu, że on wydaje się być tutaj autentycznie wkurzony. Albo długo to trenował i umie grać aktorsko lepiej niż bracia Mroczki, albo temat jego przynależności do partii całującej się z ruskimi pacynkami jest bardziej skomplikowany niż się wydawało. 

I przypomina mi słowa Stanowskiego jak wygadywał bzdury o tym jak to Nawrocki go przekonował tym, że wydawał się wierzyć w to co mówi.

Może jak ktoś wynajdzie wehikuł czasu to go zatrudni do jakiegoś Klanu czy coś, to by się może tam chłop odnalazł i nie zostawał PISującym się prezydentem.