Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Właśnie zacząłem swoją "przygodę" (choć to raczej złe słowo) na walkę o świadczenia zdrowotne, na które płacę od polskiego pie...o ładu po ok 450zł co miesiąc co obecnie dałoby mi już możliwość wykonania tych badań w asyście nagich pielęgniarek na rajskiej wyspie :) Wygląda to tak, że tam gdzie chcę termin jest na przyszły rok, a w znieczuleniu za 2 lata :rotfl2: I tak: im gorsze opinie, im gorszy kontakt tym terminy na NFZ są bliższe. Więc teoretycznie nie jest aż tak bardzo źle. Ale jak chcą mieć dobrego lekarza albo muszę zapłacić dodatkowo ( i na co poszły moje składki?) albo czekać rok lub dwa. W ciągu paru miesięcy mam niby, ale trzeba się mocno naszukać i do tego im szybciej tym gorsze opinie. Więc nie jest może aż tak bardzo źle co ludzie piszą, że czeka się po kilka lat, ale też nie jest jakoś super dobrze. Albo zdecyduję się zapłacić i będę mieć jakieś normalne terminy albo będę czekać rok lub 2(ze znieczuleniem). Albo "wezmę co będzie" najszybciej na NFZ. Więc moja ocena na dzisiaj to takie 6/10.

Najbardziej wkurzające jest to, że mam świadomość, że płacę i tak co miesiąc, a i tak pewno będę musiał zapłacić. I taki dylemat ma pewno bardzo wielu Polaków. U mnie to jeszcze jest o tyle bolesne, że ja nie mam "na pasku" teoretycznych liczb na co poszła kasa jak u etatowców, ale muszę z własnych pieniędzy co miesiąc to płacić z konta. Więc ten "nóż w kieszeni" u przedsiębiorców jeszcze bardziej się otwiera jak słyszą jakie mają terminy.

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)

Walka z państwem u pana Hubio część 2137. Lepiej napisz jak tam operacja guza, albo przeszczep by cię kosztował. Bo byś się nie wypłacił do końca życia a kredyt to byłby równy ładnej kawalerki w centrum :E 450 zł to jest mizerna kwota, płacę 2k zł co miesiąc i jakoś nie stękam co rusz, bo wiem że mógłbym żyć na zachodzie i płacić dwa razy więcej. Chcesz mieć szybciej? Dopłać do NFZ trzykrotność obecnego budżetu, otwórz więcej placówek i zatrudnij więcej lekarzy :) 

A, zapomniałem, ty chcesz na już płacąc 0 :E 

Edytowane przez TheMr.
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Kris194 napisał(a):

Mów co chcesz ale PDT nie musiał wracać, kasy ma na tyle, że mógłby siedzieć do końca życia na emeryturze i to już od lat. Swoją drogą też mam nadzieję być w takiej formie co on w tym wieku.

Te ptd to jakieś schorzenie? Jeśli chodzi o powrót Tuska to tu pytanie czy faktycznie taki materiał w 3 roku rządów z takim deficytem jak i brakiem jakiejś odpowiedzi za te dofinansowanie horeca jest co najmniej zabawne. Może wrócił by sobie zaszkodzić i przypomnieć.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Kris194 napisał(a):

PDT a nie ptd- Premier Donald Tusk.

Ja to nawet "alfons" napiszę z małej litery. Będziesz oburzony? Zgłosisz to? BTW zedytowałem post i się trochę wyjaśniłem.. Pomyliło mi się z PTSD.

Szkoda że Camis zabrakło bo by tu zrobił research co ta koalicja ma zamiar jeszcze w tej kadencji dopiąć.

Edytowane przez areczek1987
Opublikowano
34 minuty temu, Kris194 napisał(a):

To nic nie da, najpierw trzeba ograniczyć patologię w NFZ.

To swoją drogą. Tylko nadal system mamy niedofinansowany oraz sztuczne ograniczenie ilości lekarzy :) Wydajemy bardzo mało PKB na leczenie w kontekście Europy :) 

Opublikowano
Teraz, TheMr. napisał(a):

To swoją drogą. Tylko nadal system mamy niedofinansowany oraz sztuczne ograniczenie ilości lekarzy :) Wydajemy bardzo mało PKB na leczenie w kontekście Europy :) 

Daj spokój. Gość to jest fantasta. Wystarczy jeden poważniejszy zabieg aby wszystkie składki pochłonąć.

w dodatku w prywatnej opiece medycznej ma za tą kwotę tylko podstawowy pakiet. No, ale tak to jest jak się nie ma jakiegokolwiek pojęcia o temacie i leniwa, roszczeniową postawę. 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, TheMr. napisał(a):

Walka z państwem u pana Hubio część 2137. Lepiej napisz jak tam operacja guza, albo przeszczep by cię kosztował. Bo byś się nie wypłacił do końca życia a kredyt to byłby równy ładnej kawalerki w centrum :E 450 zł to jest mizerna kwota, płacę 2k zł co miesiąc i jakoś nie stękam co rusz, bo wiem że mógłbym żyć na zachodzie i płacić dwa razy więcej. Chcesz mieć szybciej? Dopłać do NFZ trzykrotność obecnego budżetu, otwórz więcej placówek i zatrudnij więcej lekarzy :) 

A, zapomniałem, ty chcesz na już płacąc 0 :E 

Tylko w takim razie skoro nic się nie zmieniło to dlaczego te pazerne dziadowskie k. z państwa podwyższyły składki? Takie były argumenty Pinokia Morawieckiego, że się poprawi, że max. będzie się czekać 3 miesiące!!! Przecież ja płaciłem składki zdrowotne i przed tym zje.... polskim ładem. Tylko nie takie. I mogłem je odliczyć od podatku. I tak - za to co wtedy płaciłem taka jakość usług medycznych byłaby zrozumiała, ale mógłbym przynajmniej odłożyć na prywatne badania.

Fajnie, że bronisz PiS! Mi nie chodzi nawet o to ile teraz płacę tylko NIC SIĘ K. NIE ZMIENIŁO !!! Było czekanie 2 lata i jest czekanie 2 lata ! Tak tu wszyscy jadą po sklepach. Nie daj Boże kupić rozpakowaną kartę to z mordą na sklep, negatyw itp. Bo wielki KLIENT zapłacił. A państwo to też taki nasz wspólny sklep. Wzięli 2x tyle (w moim przypadku) a dalej jest chłam jak był... A tu już z mordą się nie leci bo każdy wie, ze państwo ma nas dymać? Na tym konfederacja i korona mogą zbić OLBRZYMI kapitał polityczny bo każdy kto ma coś do załatwienia w państwowej służbie zdrowia i ogarnie ile pieniędzy ma zabierane to przyjmie argumenty, że płaci się na nic. Dzisiaj mi Pani na infolinii powiedziała, że NFZ kolejny raz przyciął limity.

Operacje guza? Co ty k. pier....sz za farmazony? Jak kogoś nie stać prywatnie zrobić głupie badanie i ma np. podejrzenie raka to jak w ogóle dożyje za rok badania to już nie będzie czego operować. Ja mam badania zlecone na cito. Pani na infolnii mi powiedziała, że każdy tak ma :rotfl2:

Bronisz k. bandy pazernych świn z władzy i to każdej, która jedyne co umie to brać od ludzi pieniądze i dba wyłącznie o siebie jak np sprawa kredytów frankowych gdzie sami mieli politycy i owsiki z tvn mieli te kredyty. A zwykła uboga osoba utrzymuje ten system, a w zamian może umrzeć po to, żeby ZUS nie wypłacił im ICH własnych pieniędzy! System stworzony do dymania ludzi! Z jednej strony korpo, a z drugiej strony państwo! Szkoda słów!

Edytowane przez hubio
Opublikowano
19 minut temu, TheMr. napisał(a):

A to standard. Masz wysoki abonament a na ortopedę masz minimum miesiąc czekania. Ale…. Możesz bez abonamentu umówić się od razu. 

ktokolwiek kto myśli że te abonamenty mogą zastąpić państwową służbę zdrowia jest albo skrajnie infantylny albo zwyczajnie głupi. Składka zdrowotna jest jak ubezpieczenie a nikt chyba nie patrzy na zasadność płacenia ubezpieczenia wyłącznie przez pryzmat tego czy je zrealizował. 

13 minut temu, hubio napisał(a):

Tylko w takim razie skoro nic się nie zmieniło to dlaczego te pazerne dziadowskie k. z państwa podwyższyły składki? Takie były argumenty Pinokia Morawieckiego, że się poprawi, że max. będzie się czekać 3 miesiące!!! Przecież ja płaciłem składki zdrowotne i przed tym zje.... polskim ładem. Tylko nie takie. I mogłem je odliczyć od podatku.

Fajnie, że bronisz PiS! Mi nie chodzi nawet o to ile teraz płacę tylko NIC SIĘ K. NIE ZMIENIŁO !!! Było czekanie 2 lata i jest czekanie 2 lata ! Tak tu wszyscy jadą po sklepach. Nie daj Boże kupić rozpakowaną kartę to z mordą na sklep, negatyw itp. Po wielki KLIENT zapłacił. A państwo to też taki nasz wspólny cel. Wzięli 2x tyle (w moim przypadku) a dalej jest chłam jak był...

Operacje guza? Co ty k. pier....sz za farmazony? Jak kogoś nie stać prywatnie zrobić głupie badanie i ma np. podejrzenie raka to jak w ogóle dożyje za rok badania to już nie będzie czego operować. Ja mam badania zlecone na cito. Pani na infolnii mi powiedziała, że każdy tak ma :rotfl2:

Bronisz k. bandy pazernych świn z władzy i to każdej, która jedyne co umie to brać od ludzi pieniądze i dba wyłącznie o siebie jak np sprawa kredytów frankowych gdzie sami mieli politycy i owsiki z tvn mieli te kredyty. A zwykła uboga osoba utrzymuje ten system, a w zamian może umrzeć po to, żeby ZUS nie wypłacił im ICH własnych pieniędzy!

Nie no nie można mieć 40 lat i być dalej tak infantylnym, to jest aż niemożliwe….

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, TheMr. napisał(a):

Z tej prywatnej opieki medycznej to jedynie PZU tak naprawdę miało (może ciągłej ma?) sens bo mając u niech wykupiony pakiet można było korzystać ze specjalistów we wszystkich naszych "prywatnych przychodniach" i nie zdarzyło mi się nigdy czekać dłużej niż 3 dni na termin. 

W poszczególnych placówkach jest dramat. Miałem kiedyś Luxmed i nie byłem do końca zadowolony ale to co teraz mam w Medicover to padlina totalna. Wiele spraw jestem w stanie załatwić szybciej w publicznej placówce. Naturalnie jak chcesz zapłacić za wizytę poza abonamentem to jak pisał @GordonLameman termin jest na już.

Jeżeli komuś zdrowie dopisuje to abonament nie ma sensu. Lepiej te 2-3 razy zapłacić w roku i badanie masz od ręki.

Edytowane przez Klakier1984