Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

O takich imigrantach jakich my mamy czyli Ukraińcach to tacy Francuzi albo Niemcy albo Skandynawowie by tylko marzyli :) Bo tam część ich imigrantów pracuje, ale niestety też pewna mała część tworzy gangi :) U nas jak się złapie jednego albo 2 Ukraińców na jakimś przestępstwie na kilka mln to już wielkie halo. A jak było wcześniej mówione pracują na ZUS, na podatki. Wykonują wiele prac fizycznych. Nawet jakby spytać wyborcę konfy to on ogólnie jest przeciw Ukraińcom, ale jakby spytać czy miał jakieś nieprzyjemne sytuacje z nimi w życiu osobistym to będzie chwalił, że fajni ludzie, przyjaźni i pracowici :) Natomiast jestem przeciwny aby korzystali z przywilejów socjalnych jak Polacy np. 800+ i innych. Uważam też, że nie powinny ich obowiązywać regulacje odnośnie najniższej krajowej. Jedynie zasad BHP. Dlaczego? Bo Ukraina nie jest w UE i także regulacje państw członkowskich nie muszą być jednolite dla obywateli danego kraju i imigrantów.

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Michaelred napisał(a):

do połowy. a tak serio ubytek Ukraińców widać. Jakby ich było wystarczająco (tych chętnych do pracy). To nikt by nie myślał o ściąganiu Filipińczyków itd

Oczywiście, że by myślał. Oni są jeszcze tańsi i da się ich trzymać w jeszcze gorszych warunkach.

Opublikowano

Ukrainiec jak chce pracować to niech zostaje...
pod warunkiem, że:

1. Podpiszę deklarację, że bandera to **uj i całe to OUN UPA.
2. Nie będzie ciągnął socjalu dopóki nie wypracuje określonej ilości lat.
3. Będzie się przyuczał języka polskiego i zadba o to aby jego dzieci również wychowywały się w ramach polskiej kultury.

• Haha 1
Opublikowano

Trzaskowski został namaszczony przez Trumpa?.

5 minut temu, Umpero napisał(a):

3. Będzie się przyuczał języka polskiego i zadba o to aby jego dzieci również wychowywały się w ramach polskiej kultury.

Mam nadzieje że takie same warunki też postulujesz dla Polaków za granicą. 

• Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano
12 minut temu, Umpero napisał(a):

Ukrainiec jak chce pracować to niech zostaje...
pod warunkiem, że:

1. Podpiszę deklarację, że bandera to **uj i całe to OUN UPA.

1. W dupie to mam dopóki tego nie propaguje.

2. Jeśli pracuje i odprowadza podatki to powinien mieć prawa do tych samych przywilejów.

3. Racja. I to nie wcale nie musi oznaczać polonizacji. Po prostu integracja kulturowa. A więcej języków to zawsze plus. To samo polecałbym zresztą Polakom na obczyźnie.

12 minut temu, Camis napisał(a):

Oczywiście, że tak. Pasożyt to pasożyt.

• Upvote 1
Opublikowano
2 minuty temu, crush napisał(a):

1. W dupie to mam dopóki tego nie propaguje.

2. Jeśli pracuje i odprowadza podatki to powinien mieć prawa do tych samych przywilejów.

3. Racja. I to nie wcale nie musi oznaczać polonizacji. Po prostu integracja kulturowa. A więcej języków to zawsze plus. To samo polecałbym zresztą Polakom na obczyźnie.

Oczywiście, że tak. Pasożyt to pasożyt.

1. To samo tylko inaczej napisane.
2. Nope. Tylko świadczenie zdrowotne plus ewentualne ubezpieczenia, które oferuje pracodawca. Żadnych 800+, dopłat do wynajmu itp, itd.

Opublikowano
33 minuty temu, Umpero napisał(a):

Kraje, które mają sensowną politykę imigracyjną wymagają znajomości podstawowej języka przed tym jak wpuszczą imigranta do siebie. Co zrobi taki imigrant bez znajomości polskiego/angielskiego? Będzie zagrożony bezrobociem itd U nas wpuszczają jak leci i może się kiedyś nauczy xD

31 minut temu, Camis napisał(a):

A dlaczego stawiasz interes innych krajów na równi z Polskim? Co mamy do stracenia jeżeli ktoś będzie za granicą "ciągnął socjał" do oporu? Jak na to pozwalają to ich sprawa. Nie widzę, powodu dlaczego Polak miałby się troszczyć o interes innego kraju.

17 minut temu, Umpero napisał(a):

2. Nope. Tylko świadczenie zdrowotne plus ewentualne ubezpieczenia, które oferuje pracodawca. Żadnych 800+, dopłat do wynajmu itp, itd.

Oczywiście, że nie. Te wizy pracownicze powinny być maksymalnie okrojne z praw i przywilejów dostępnych dla obywateli. Dopóki oczywiście są chętni na przyjazd do pracy. Jak chętnych nie będzie to wtedy dopiero można zacząć myśleć o poluzowaniu. 

Opublikowano
14 minut temu, Michaelred napisał(a):

Kraje, które mają sensowną politykę imigracyjną wymagają znajomości podstawowej języka przed tym jak wpuszczą imigranta do siebie. Co zrobi taki imigrant bez znajomości polskiego/angielskiego? Będzie zagrożony bezrobociem itd U nas wpuszczają jak leci i może się kiedyś nauczy

Bez przesady - do zamiatania ulicy albo pakowania na magazynie zgrzewek to i na migi można się dogadać :) Co oni niby są lekarzami albo naukowcami żeby musieli mówić po polsku? Po za tym starsze pokolenia w Polsce trochę panimaju po rosyjsku. Część UKR zna podstawowe zwroty angielskie. Do tych prac nie muszą znać polskiego. A na infolinię raczej żaden normalny pracodawca nie przyjmie UKR bez znajomości polskiego.

Opublikowano

Ciekawe co tam słychać u Rysia C. Przecież to on był głównym wałkarzem w Collegium Tumanum. Jakoś sprawa przycichła. Mam nadzieję, że po Sutryku pojawią się kolejne nazwiska. Tam dyplomy były masowo drukowane dla polityków ze wszystkich opcji (i nie tylko).

Opublikowano
4 godziny temu, Spl97 napisał(a):

Gość, który w dużej mierze sprawił wygraną Trumpowi, może w przyszłości zostać wykopanym z rządu xD.

https://geekweek.interia.pl/lifestyle/news-elon-musk-mial-podpasc-ludziom-trumpa-co-z-jego-rzadowa-posa,nId,7855350

"Wszystko przez to, że jak donoszą media… Elona Musku nie lubi wiele osób z otoczenia rządu prezydenta,"

tenor.gif

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Umpero napisał(a):

Ale to na Ukrainie idźcie sobie wybielać zbrodnie ukraińskie na Wołyniu.
Z drugiej strony co się dziwić... lewak zawsze będzie miał w czterech literach tożsamość narodową.

Jak ktoś z twoimi poglądami i poziomem znajomości historii własnego kraju wyzywa mnie od lewaków, to czuję się wręcz zaszczycony, szczególnie że twoja "tożsamość narodowa" działa na korzyść ruskich.

4 godziny temu, Mar_s napisał(a):

Nie ma i nie będzie akceptacji dla tego typu "teorii" że Polacy to w sumie sami sobie winni, bo dla ludobójstwa o tej skali i o takim stopniu okrucieństwa żadnego usprawiedliwienia być nie może, i nie wiem jak coś podobnego może przyjść do głowy Polakowi(?).

Jeszcze jeden antypolski wyskok i pożegnamy się na naprawdę długo, albo i na zawsze.

Ale myślę że odnajdziesz się na forach pod inną flagą, o ile opanujesz język.

Nikt niczego nie akceptuje, tym bardziej mordu na Polakach, nigdy nie dojdziemy z żadnym sąsiadem do zgody jeśli będziemy tylko wymagali przeprosin. Takie waśnie nie biorą się z powietrza, niech pierwszy rzuci kamieniem ten, kto jest bez winy.

2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

@SylwesterI. Nie masz co się sprzeczać, odpuść i zablokuj. Niech szuryzm zostanie w swoim sosie. Nic ciekawego i tak się nie dowiesz od tych użytkowników. 

Tu nie chodzi o zdobywanie wiedzy, tylko prostowanie prorosyjskiej propagandy, mamy trudną historię z KAŻDYM sąsiadem i wykorzystywane jest to przez ruska propagandę do szerzenia pomysłów, które są im na rękę, a nam szkodzą.

Powtarzam, nie wspieramy Ukrainy z miłości, tylko z wyrachowania, po to, żeby to oni się wykrwawiali, żeby to ich kraj był niszczony wojną, a nie Polska, my w tym czasie MUSIMY się przygotowywać. Jak zrobimy to dobrze, to nas Ruski nie ruszą, nie mogą sobie dać rady z Ukrami wspomaganymi przez inne kraje, to nie dadzą z PRZYGOTOWANĄ Polska, która też będzie wspierana

1 godzinę temu, Umpero napisał(a):

1. To samo tylko inaczej napisane.

2. no tak pracuje, odprowadza podatki, te sama albo i większe od ciebie, ale ma być obywatelem 2 kategorii i czemu potem nas nie lubią? Ciekawe

Edytowane przez SylwesterI.
  • Like 1
Opublikowano

Akurat o lewaku to pisałem do kogo innego. 

Moja tożsamość narodowa to działa na korzyść polskiej racji stanu. Nie ruskiej ani ukraińskiej. Rusek i ukrainiec to jeden pies. Masz gościu jakieś urojenia i ciągotki ukrofilskie. Gdyby ukry posiadały taką siłę militarną jak ruskie to dawno by już na polskiej ziemii żniwa zrobili.

Opublikowano
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

Akurat o lewaku to pisałem do kogo innego. 

Moja tożsamość narodowa to działa na korzyść polskiej racji stanu. Nie ruskiej ani ukraińskiej. Rusek i ukrainiec to jeden pies. Masz gościu jakieś urojenia i ciągotki ukrofilskie. Gdyby ukry posiadały taką siłę militarną jak ruskie to dawno by już na polskiej ziemii żniwa zrobili.

Tak, tak, Ukraina by zaatakowała państwo członkowskie NATO :smiech:

Dokładnie ta sama sytuacja, o której pisałem w kontekście synów sąsiadki, wpadli w kręgi "patriotów" z ONR, zero wiedzy i teorie z d...