Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A ty oglądasz każdy występ Nawrockiego?

A skąd ci do łba wpadło że na Nawrockiego chcę głosować? 

Właśnie co coś takiego mi chodzi, na tym polega fanatyzm: kto nie jest z nami, jest przeciwko nam.

Widzicie tylko 2 kolory, tak macie zryte banie.

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, ibizpl napisał(a):

O tym jak tęczowy Rafaello wczoraj spierdzielił koncertowo swój stand up nikt, nic?

Dajesz! :gordon:

17 minut temu, ibizpl napisał(a):

No bez jaj, nie wierzę że nie oglądaliście wystąpienia waszego kandydata

Niektórzy mają ważniejsze rzeczy na głowie niż oglądanie polityków w telewizorni :E Np. czas spędzony z rodziną.

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, ibizpl napisał(a):

A skąd ci do łba wpadło że na Nawrockiego chcę głosować? 

Właśnie co coś takiego mi chodzi, na tym polega fanatyzm: kto nie jest z nami, jest przeciwko nam.

Widzicie tylko 2 kolory, tak macie zryte banie.

Ja zagrałem w Twoją grę.

To ty nas tutaj oskarżyłeś o oglądanie Trzaska. Tymczasem wychodzi na to, że tylko ty fanatycznie oglądasz te materiały, a jednocześnie nie masz nic ciekawego do napisania w temacie ;)

No więc - co zrobił?

Bo ja tego nie śledzę dopóki nie maj jakiegoś fakapu ;)

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 3
Opublikowano
2 godziny temu, Fatality napisał(a):

Wystarczy znać j. polski na poziomie A2 żeby z cytatu powyżej zrozumieć, zę dotyczy to osób którzy przedostali się do USA nielegalnie i nie posiadają amerykańskiego paszportu.

Myślałem, że dotyczy również tych co przypłynęli na pontonach okrętach, zabili lub przepędzili do lasów rdzennych mieszkańców i zajęli ich ziemie.

Opublikowano (edytowane)

@GordonLameman

Ano w takim, że polski być trudny język. Dzieci / młodzież coraz bardziej leniwe, niemal nic nie czytają, każda treść dłuższa niż 10 sek film na tik toku jest dla niech nie do przyswojenia. Potem są efekty... nie rozumieją wydawałoby się oczywistych słów, nie są w stanie sklecić dwóch zdań złożonych z jakimkolwiek sensem.

Wysztko jest w artykule opisane. Wystarczy przeczytać, no chyba że dla Ciebie za długi 😋

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 1
Opublikowano

W głowie mi się nie mieści to szambo z pedofilią syna kurskiego.
@GordonLameman Czy taki artykuł w prasie może otworzyć drzwi to prześwietlenia całej sprawy raz jeszcze? Co więcej, żeby po łapach dostały też prokutorzy i wszyscy inni w tym kurski, którzy ukręcali łeb sprawie?

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Ano w takim, że polski być trudny język. Dzieci / młodzież coraz bardziej leniwe, niemal nic nie czytają, każda treść dłuższa niż 10 sek film na tik toku jest dla niech nie do przyswojenia. Potem są efekty... nie rozumieją wydawałoby się oczywistych słów, nie są w stanie sklecić dwóch zdań złożonych z jakimkolwiek sensem.

Wysztko jest w artykule opisane. Wystarczy przeczytać, no chyba że dla Ciebie za długi 😋

Mam na to sposób: mniej prac domowych, mniej zadań i okrojenie podstawy programowej + najlepiej nieobowiązkowa matma na maturze. Przecież każdy ma pod ręką telefon gdzie jest wikipedia i kalkulator. Po co obciążać mózg? A nie czekaj, już to wprowadzają :E

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
10 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

@GordonLameman

Artykuł przeczytałem, bardziej mnie ciekawiło pod jakim kątem ten brak zaskoczenia. Kogo chcesz za to obwinić? :)

Media społecznościowe/tiktoki są problemem i ja kompletnie nie rozumiem dlaczego ludzie oglądają zamiast czytać. 

Ale to nei jest problem tylko młodych ludzi. Kto ogląda Stanowskiego? Ciągle tutaj lądują jego materiały jako "argument". 
To kolejne generacje zastępują czytanie oglądaniem. Nie ma co zrzucać na młodych. 

No i jeszcze raz - kogo chcesz za to obwinić? :)

9 minut temu, different napisał(a):

W głowie mi się nie mieści to szambo z pedofilią syna kurskiego.
@GordonLameman Czy taki artykuł w prasie może otworzyć drzwi to prześwietlenia całej sprawy raz jeszcze? Co więcej, żeby po łapach dostały też prokutorzy i wszyscy inni w tym kurski, którzy ukręcali łeb sprawie?

Przedawnione z tego co pamiętam. Ta sprawa śmierdziała mocno jeszcze za PiS. Ale teraz da się co najwyżej ukarać winnych ukręcenia sprawy.

Teraz, Fatality napisał(a):

Mam na to sposób: mniej prac domowych, mniej zadań i okrojenie podstawy programowej + najlepiej nieobowiązkowa matma na maturze. Przecież każdy ma pod ręką telefon gdzie jest wikipedia i kalkulator. Po co obciążać mózg?

A może:

ograniczenie prac domowych, podstawa programowa dostosowana do XXI wieku.

Ja nie miałem obowiązkowej matury z matematyki, tak jak wiele osób przede mną. I nic to nie zmienia. 

Szkoła musi być zreformowana, a nie przywracana do norm z XIX wieku.

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, trepek napisał(a):

Skoro wiadomo kto będzie prezydentem to po co w takim sensie organizować wybory? Można by pieniądze zaoszczędzić.

Konstytucja ;)

No i warto wykorzystać czas kampanii do przeorania pisowców i konfederuskich xD

@Fatality Masz sporo racji! ;)

Bez prac domowych i po okrojeniu lektur powinno być lepiej.

Teraz jest tego tyle, że młodzież czyta najwyżej streszczenie i opracowanie.

Tu widać ministerstwo nieźle ogarnia i dostosowuje program do potrzeb i realiów dzisiejszego świata.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano
4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

A może:

ograniczenie prac domowych, podstawa programowa dostosowana do XXI wieku

Też za tym jestem ale obecny rząd ma inne zdanie

4 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Media społecznościowe/tiktoki są problemem i ja kompletnie nie rozumiem dlaczego ludzie oglądają zamiast czytać. 

Jeśli miałbym być jakimś zwolennikiem centralnej kontroli to w tym wypadku. Zakaz mediów społecznościowych do 16 roku życia i odpowienią kontrolą i weryfikacją wieku

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Też za tym jestem ale obecny rząd ma inne zdanie

Prace domowe ograniczył, podstawę programową też zmienia.

Ale pełna zgoda - potrzebna jest kompleksowa reforma, a nie tylko pudrowanie. 

Edytowane przez GordonLameman