Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
35 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Właśnie o tym pisałem. 

Niestety lokalni forumowicze kompletnie nie wiedzą jak działa taki duży biznes ;) 

Wiedzą ;) 

Firmy się przygotowują na wypadek najgorszego scenariusza.

Ale nie zaczęły ściągać z dnia na dzień ludzi, za Ukraińców którzy normalnie pracują i prawie na pewno pracować będą nadal. Nie ma realnej wymiany kadry ukraińskiej ani planów takiej, nie w związku z vetem w każdym razie.

Będzie jakaś ustawa tylko w tym celu na szybko. Czy działanie rozporządzeniami.

Jest dużo niepotrzebnej paniki medialnej w temacie.

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, voltq napisał(a):

Wychodzi na to że Ukraina dokonała więcej wrogich działań przeciwko Polsce niż Rosja która jest rzekomo zagrożeniem :D

Przestań łżeć, łgarzu. 

Co to za dron wybuchł ostatnio niedaleko Warszawy?

1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Wiedzą ;) 

Ale nie zaczęły ściągać z dnia na dzień ludzi, za Ukraińców którzy normalnie pracują i prawie na pewno pracować będą nadal. Nie ma realnej wymiany kadry ukraińskiej ani planów takiej, nie w związku z vetem w każdym razie.

Nie można ustawy zmienić rozporządzeniem. Muszą mieć ustawę - w przeciwnym wypadku wszystko będzie podszyte naruszeniem zasady legalności.

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 3
Opublikowano
1 minutę temu, Badalamann napisał(a):

Wiedzą ;) 

Zamiast marnować czas na pisanie postów na forum kolego , powinieneś ruszyć bronić banderowskiej Ukrainy , sfinansuje ci bilet w jedną stronę, kiedy wyjeżdżasz?

2 godziny temu, Kris194 napisał(a):

Kolejny ruski przygłup. Rozumiem, że Polakom pracującym w Niemczech należy zabrać Kindergeld? :Up_to_s:

Wszystkim trzeba zabrać wszystkie zasiłki socjalne, wyłączając osoby niepełnosprawne-inwalidów 

Opublikowano
1 godzinę temu, KiloKush napisał(a):

Mam takiego jednego "lekarza". Nawet jak przychodzisz do niego z anginą to pyta się chatagpt co zrobić. Po polsku ledwo gada. Trafiłem na niego jak miałem "atak" przepukliny. Na szczęście pielęgniarka była i ogarnęła temat bo on nie wiedział co robić. Mogłem się przez niego przekręcić. 

Chcesz nam powiedzieć, że w trakcie wizyty lekarz wyjął telefon i zaczął tam wpisywać objawy twojej choroby w chat gpt? :E

3 minuty temu, voltq napisał(a):

Wszystkim trzeba zabrać wszystkie zasiłki socjalne, wyłączając osoby niepełnosprawne-inwalidów 

Co z emerytami? 13 i 14 emerytura? Babciowe? 

• Upvote 1
Opublikowano

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/co-dalej-ze-starlinkami-reakcja-ukrainy-po-wecie-prezydenta-nawrockiego/bm91gey

Ministerstwo Transformacji Cyfrowej Ukrainy prowadzi rozmowy z polskimi władzami w sprawie dalszego finansowania internetu satelitarnego Starlink. 

My mamy finansować Ukrainie wszystko za nic :D , wreszcie normalny prezydent który to przerwał 

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Przestań łżeć, łgarzu. 

Nie można ustawy zmienić rozporządzeniem. Muszą mieć ustawę - w przeciwnym wypadku wszystko będzie podszyte naruszeniem zasady legalności.

Pamiętasz może jaka rakieta zabiła dwie osoby w Przewodowie, śledztwo zawieszone bo brak współpracy ze stroną ukraińska, kłamstwa i manipulacje ze strony zełeńskiego.

Edytowane przez matakujce
  • Like 2
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Może nie zmienią a dadzą nowe przepisy, po wygaśnięciu tego co wynika z ustawy.

A jak nie to "naruszą legalność".  Bo nie oszukujmy się, do wyborów parlamentarnych będzie takich sytuacji cała masa. Batyr z otoczeniem będzie walczył dla pisowców i siebie samego, przeciwko koalicji 15X.

To już jest w pełni jasne. Choć moim zdaniem było od dawna.

Jest też możliwe że zrobią i przeprowadzą na szybko ustawę tylko w tym celu.

W każdym razie zobaczysz za miesiąc że nic się nie zmieniło w zatrudnieniu Ukraińców.

Edytowane przez Badalamann
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Co to za argument? Nie leciał tam celowo, z drugiej strony każdy wie, że jakby Rosja nie doprowadziła do wojny to tej sytuacji by nie było. Chociaż idąc Twoją logiką to zadam pytanie:

Jakiego kraju pocisk/dron/OPL zabił więcej Polaków na terenie Polski? Rosji czy Ukrainy? Tutaj jak na razie Ukraina 2, Rosja 0. To też argument z dupy bo wiadomo, że idąc po sznurku do celu, ogólna wina jest rosyjska

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
Opublikowano
16 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Co jak co ale chyba nic mnie tak nie irytuje obecnie w polityce jak to "jojczenie" K15X. Kiedy do nich w końcu dotrze, że rządzą i wyjdą mentalnie z roli opozycji?

Po wynikach w 2027 jak będzie pikachu.jpg :rotfl2:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, matakujce napisał(a):

Pamiętasz może jaka rakieta zabiła dwie osoby w Przewodowie, śledztwo zawieszone bo brak współpracy ze stroną ukraińska, kłamstwa i manipulacje ze strony zełeńskiego.

Prześledź wpisy Medwiediewa. 

I to co ruscy publucyści mówią o Polsce i jak nam grożą atomem.

Nie. Ukraina nie zagraża nam bardziej - to bzdurna teoria wymyślona przez onuce na russkiej smyczy. 

33 minuty temu, Badalamann napisał(a):

Może nie zmienią a dadzą nowe przepisy, po wygaśnięciu tego co wynika z ustawy.

Widzę, że Ziobro w tobie silny.

33 minuty temu, Badalamann napisał(a):

W każdym razie zobaczysz za miesiąc że nic się nie zmieniło w zatrudnieniu Ukraińców.

Zmieni się. Części już tu nie będzie, a firmy naściągają Kolumbijczyków i innych FIlipińczyków. 

• Upvote 2
Opublikowano
34 minuty temu, huudyy napisał(a):

Chcesz nam powiedzieć, że w trakcie wizyty lekarz wyjął telefon i zaczął tam wpisywać objawy twojej choroby w chat gpt? :E

Co z emerytami? 13 i 14 emerytura? Babciowe? 

Nie śmiej się, miałem 2 takich rodzinnych lekarzy, którzy nie wiedzieli jak rozwiązać moją przypadłość :D Sprawdzali w google przy mnie jaka choroba może dawać takie objawy. Polacy. Jeden z UA za to stwierdził, że mam iść do dentysty szybko bo mam giga próchnicę...tak, panie doktorze, mam w 4 zębach plomby amalgatowe jeszcze (wziął je za próchnicę), bo pod koniec lat 90' dziadek stomatolog je założył i nadal trzymają bardzo dobrze - 2 x do roku zaliczam stomatologa ;) 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, huudyy napisał(a):

już o tym kiedyś dyskutowaliśmy i wnioski po przeczytaniu międzynarodowego raportu były ustalone przez nich czyli nie wiadomo kto to zrobił , nie można jednoznacznie wskazać winnego bo tam są zawarte tylko podejrzenia

a gdzie jest @Zhao przypominam ze ja dostałem bana bo napisałem żeby inny użytkownik oblał się wodą , tu jest mocniejszy tekst , gdzie reakcja ?

i jeszcze użytkownik @GordonLameman również mocno łamie regulamin

1.png

Edytowane przez voltq
Opublikowano
24 minuty temu, Fatality napisał(a):

Co to za argument? Nie leciał tam celowo, z drugiej strony każdy wie, że jakby Rosja nie doprowadziła do wojny to tej sytuacji by nie było. Chociaż idąc Twoją logiką to zadam pytanie:

Jakiego kraju pocisk/dron/OPL zabił więcej Polaków na terenie Polski? Rosji czy Ukrainy? Tutaj jak na razie Ukraina 2, Rosja 0. To też argument z dupy bo wiadomo, że idąc po sznurku do celu, ogólna wina jest rosyjska

Taki, że teza o tym, że Ukraina zagraza nam bardziej jest bzdurą wymyśloną przez onuce na ruskiej smyczy. 

Każdy kto mówi, że Rosja nie jest dla Polski zagrożeniem jest albo totalnym kretynem, albo agentem russkiego wpływu. 

7 minut temu, huudyy napisał(a):

On od dawna cuchnie onucą. A Buczę wyjaśniano mu wielokrotnie - łącznie z raportami ONZ. 

Dla niego tekst nienapisany cyrylicą jest jednak trudny do zrozumienia :) 

• Upvote 6
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Nie. Ukraina nie zagraża nam bardziej - to bzdurna teoria wymyślona przez onuce na russkiej smyczy. 

Nie zagraża bo nie ma czym aktualnie, jedynie mogą gadać. Nie ma kraju na świecie, który by pluł tak bardzo na sąsiada, który uratował ich przed unicestwieniem (blokada pomocy militarnej przez Jasionkę de facto była by końcem ukr)

2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Każdy kto mówi, że Rosja nie jest dla Polski zagrożeniem jest albo totalnym kretynem, albo agentem russkiego wpływu. 

Kto powiedział, że nie?

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

już o tym kiedyś dyskutowaliśmy i wnioski po przeczytaniu międzynarodowego raportu były ustalone przez nich czyli nie wiadomo kto to zrobił , nie można jednoznacznie wskazać winnego bo tam są zawarte tylko podejrzenia

Brednie i kłamstwa, russki łgarzu.

https://www.osw.waw.pl/pl/publikacje/komentarze-osw/2022-04-15/terror-pacyfikacja-okupacja-dzialania-rosji-na-zajetych

2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Kto powiedział, że nie?

Russki agent voltq :) 

• Upvote 5
Opublikowano
1 godzinę temu, Dimazz napisał(a):

A Polska tylko na tym traci. 

Prawicowe głąby same załatwią ten kraj. Nie potrzebne są do tego ruskie

Spokojnie. Donaldu Tusku przez półtora roku doprowadził ten kraj do takiego rozkwitu, że prawicowym głąbom zajmie dekady zniszczenie tego. A kto wie, za kilka dekad może moda na lewactwo powróci.

• Like 1
Opublikowano

@Winter

Chciałeś wracać do Polski i zastanawiałeś się nad biznesem. Masz teraz idealny okres na wstrzelenie się i założenie agencji pracy. Z Holandii masz już doświadczenie z imigrantami z całego świata i kontakty, więc pójdzie jak z płatka. Czysta kasa.

• Haha 2
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, adashi napisał(a):

Wow, już w kilka godzin po wecie. No spójrz jakie to korpo dynamiczne. :D

Analiza ryzyka. Decyzja nie z Polski a z zagranicy. Ciągłość działania musi być zapewniona i dla korpo nie jest ważne, czy będzie pracował Ukrainiec, czy inny cudzoziemiec.

No ale co on po tym IPN wie, wetować wszystko po linii politycznej. Zabranie 800+ to tylko dla poklasku bo to żadna decyzja strategiczna, za to strategicznie destabilizuje sytuację przynajmniej miliona Ukraińców i zmusza przedsiębiorców do szukania szybkich rozwiązań w przypadku odpływu pracowników i podwykonawców.

Może i Batyr szybko czyta ale z myśleniem nie nadąża :D 

Edytowane przez Norrberrto
  • Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, Badalamann napisał(a):

Batyr z otoczeniem będzie walczył dla pisowców i siebie samego, przeciwko koalicji 15X.

To już jest w pełni jasne. Choć moim zdaniem było od dawna.

Niestety to prawda. Przeciwko koalicji 15X oraz przeciwko narodowi.

Dla naszego wspólnego dobra rząd Tusku racjonalizuje podatki, rozstawia wiatraki, dba o dobre relacje z Ukrainu, w ten troglodyta Batyr wszystko psuje.

Opublikowano
Cytat

Rankiem 26 sierpnia w Warszawie odbyła się niezwykle istotna dla rodzimych sportów zimowych ceremonia - prezydent Karol Nawrocki nadał pochodzącemu z Rosji Władimirowi Semirunniemu obywatelstwo polskie. Fakt ten sprawia, że 22-letni łyżwiarz szybki, srebrny i brązowy medalista niedawnych mistrzostw świata na dystansach, będzie mógł reprezentować biało-czerwone barwy na zbliżających się zimowych igrzyskach olimpijskich.

https://sport.interia.pl/zimowe/news-karol-nawrocki-nadal-obywatelstwo-rosjaninowi-wicemistrz-swi,nId,22178070

Opublikowano
28 minut temu, voltq napisał(a):

a gdzie jest @Zhao przypominam ze ja dostałem bana bo napisałem żeby inny użytkownik oblał się wodą , tu jest mocniejszy tekst , gdzie reakcja ?

i jeszcze użytkownik @GordonLameman również mocno łamie regulamin

1.png

nawet jak dostanę ZP/Bana, i tak będę mieć w głowie że dostałem za słuszne nazwanie Ciebie śmierdzącą, ruską onucą, którą bym nawet nie wytarł podłogi. Ha tfu na takich co wstydu nie mają łżeć na temat ofiar masakry.

@tomcug 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, TheMr. napisał(a):

Czekaj czekaj, ktoś bierze ten raport serio? :E Powiesz, że lgbt jest złe - ruski szpieg, szczepionki na covida są złe - ruski szpieg, 5G szkodliwe - ruski szpieg. To, że ktoś ma jakiś światopogląd (albo odklejenie, jak kto uważa) nie oznacza, że propaguje ruską propagadę 

A najciekawsze: "w wojnie w Ukrainie Rosja wygrywa" - czyli trzeba mówić, że Ukraina wygrywa wojnę, mimo że jest zupełnie odwrotnie przez ostatnie miesiące? Co to za brednie? Najgorsze, że ci ludzie biorą kasę za napisanie kilku oczywistości + całą resztę losowych głupot

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Confused 1