Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
24 minuty temu, kubikolos napisał(a):

to jak klamiesz dowodzi jak powazny to problem

z czym on niby kłamie? To wcześniejsi dyskutanci raczej nie mają pojęcia, na czym polega procedura przyznawania obywatelstwa RP i tylko pierniczą kocopoły co zaczytali w necie.

24 minuty temu, kubikolos napisał(a):

ale obrzydliwy post, to chyba od tego usmiechania XD

welp, mnie nie dziwi oburzenie na rolasów, którzy jak zwykle atakują tych, o których usłyszą w swoich mediach, zamiast tych, na których wisi realna odpowiedzialność (vide zielony ład). 

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

z czym on niby kłamie? To wcześniejsi dyskutanci raczej nie mają pojęcia, na czym polega procedura przyznawania obywatelstwa RP i tylko pierniczą kocopoły co zaczytali w necie.

Cytat

Polskie obywatelstwo jest jednym z najtrudniejszych do zdobycia nie tylko w Europie, ale i na świecie

daleko szukać? już pierwsze stwierdzenie jest kłamstwem, bo Polska jest w standardzie europejskim i jest podobnie jak w innych krajach europejskich, czyli dość łatwo

No nie umywa się do takiej Szwajcarii w żadnym stopniu, gdzie uzyskanie obywatelstwa jest trzy albo czteroetapowe, a każde przewinienie (choćby trzaskanie mandatów drogowych) to prosta droga do dyskwalifikacji. Nawet jak chlejesz za dużo to mogą Ci odroczyć na wiele lat. 

Oglądałem teraz jak Ziobro się wypowiadał. Jasno zadeklarował, że Tusk wraz z kompanami od razu pójdzie siedzieć w momencie gdy straci władze. Stwierdził, że nie dadzą mu żadnego pola do manewru i możliwości wyłgania się oraz ucieczki do Brukseli. Pewnie zostanie oskarżony o zdradę w trybie przyśpieszonym i skazany na dożywocie. 

bill-hader-eating-popcorn.gif

Opublikowano (edytowane)

w calej tej sytuacji najbardziej nie moge sie doczekac tego wycia na forum po wyborach

:dj:

ale zanim odpalimy wycie to najpierw wszyscy razem de-mo-kra-cja, wolne sondy :sex:

Cytat

Milion dla sędziego złodzieja! Podatnicy sponsorują skandaliczne nagrody

Kradł głośniki, pendrivey i kable warte 3,8 tysiąca złotych. W zamian za zasługi dla wymiaru sprawiedliwości otrzymał ponad 1mln zł

https://www.salon24.pl/u/bhb/1418387,milion-dla-sedziego-zlodzieja-podatnicy-sponsoruja-skandaliczne-nagrody

Edytowane przez kubikolos
Opublikowano (edytowane)

bo sprawiedliwość jest jak pis rządzi innej nie ma. To jest rozumienie tych debili skorumpowanych. I pieprzenie o reżimie.

Reżim jest teraz w Iranie i jak mordują protestujących.  Ale głupi elektorat pisowski i tak to łyka. 

Edytowane przez Crew 900
Opublikowano
Cytat

Polacy cofają się w rozwoju. Dane są bezlitosne

Niedawno pojawiły się statystyki pokazujące zatrważające dane w temacie Amerykanów i ich umiejętności czytania ze zrozumieniem. Tymczasem ten sam raport ujawnił również dane o Polsce. Są zatrważające.
Prawie 40 proc. Polek i Polaków to analfabeci funkcjonalni
OECD, czyli Organizacja Współpracy Gospodarczej i Rozwoju, opublikowała właśnie raport "Czy dorośli mają umiejętności wymagane do radzenia sobie z życiem w zmieniającym się świecie?" (znany krócej jako Survey of Adult Skills), który kompiluje dane z lat 2017-2023. Badanie miało na celu sprawdzenie umiejętności czytania ze zrozumieniem, liczenia oraz adaptacyjnego rozwiązywania problemów.

https://www.telepolis.pl/tech/nauka/polacy-cofaja-sie-w-rozwoju-dane-sa-bezlitosne

image.png.ecf48e33bb585d740004f2a58e5db3f4.png

f4dc32da4634a4adcbb1d499403387e4993c2ffe

Opublikowano
5 godzin temu, kubikolos napisał(a):

chetni i masowy naplyw ludnosci dopiero sie pojawia, skutki w obywatelstwach zobaczymy dopiero w najblizszych latach, dlatego tacy jak ty wyja juz teraz zeby tylko niczego nie zmieniac, jest to 1:1 sciezka z zachodu, wlacznie z migracja, obywatelstwami i probami obrony zeby bylo jak bylo, obrzydliwe

Nie, nie zobaczymy. Jeśli nawet repatriantom ze wschodu kilkanaście lat zajmuje ponowne uzyskanie obywatelstwa to obecna imigracja zarobkowa ma na to jeszcze mniejsze szanse. Absolutnie nie grozi nam ścieżka zachodu, idziemy zupełnie inną drogą.

Opublikowano

Przestaję płacić ZUS... :rotfl2: Patrzcie jak nas raj czeka... ;D

https://www.money.pl/emerytury/musk-przewiduje-koniec-emerytur-i-bezsens-oszczedzania-pieniadze-bez-znaczenia-7242674356632064a.html

5 godzin temu, nozownikzberlina napisał(a):

Oglądałem teraz jak Ziobro się wypowiadał. Jasno zadeklarował, że Tusk wraz z kompanami od razu pójdzie siedzieć w momencie gdy straci władze. Stwierdził, że nie dadzą mu żadnego pola do manewru i możliwości wyłgania się oraz ucieczki do Brukseli. Pewnie zostanie oskarżony o zdradę w trybie przyśpieszonym i skazany na dożywocie. 

bill-hader-eating-popcorn.gif

Tak - z Berlina możesz sobie to oglądać jak film, ale ja jakoś nie chcę aby wybuchła wojna domowa, a może do tego dojść. Bo jak PiS z konfą wrócą do władzy to nie będzie "miziania" jak przez 8 lat tylko aresztują połowę zarządu krajowego PO razem z Tuskiem... Na zasadzie, którą już poznaliśmy wcześniej: PiS robi to co PO ale 100 razy gorzej... Więc jak teraz mamy do czynienia z naruszeniem procedur itp ze strony władzy to PiS to zrobi 100 razy mocniej. Ergo - dojdzie do zamieszek... A jeszcze pewno oliwy do ognia mocno doleją ruskie służby...

Opublikowano (edytowane)

Ta baba mogła nie ogarniać, nie wychodzić z domu i żyć w świecie istniejącym tylko we własnej głowie. Moja babcia miło wspominała czasy wojny i mówiła, że w telewizji to chyba przesadzają z tym oczernianiem Niemców, bo dla niej byli spoko i częstowali cukierkami (babcia była wtedy dzieckiem a wiocha bez TV i pewnie nawet radia dość dobrze ją izolowała od wydarzeń)

Żeby nie zauważyć całej komuny w Polsce jako reżimu to trzeba naprawdę być tytan.. tytankietką? :E intelektu

Edytowane przez VRman
Opublikowano

Cały X ma polewę z tych dzbanów :rotfl2:

Cytat

Trzeba anulować bo przegramy

Cytat

Błędy techniczne, brak możliwości oddania głosu, wysyłanie linków nieuprawnionym osobom — takie nieprawidłowości pojawiły się w trakcie głosowania na nowego przewodniczącego Polski 2050. Wybory następcy Szymona Hołowni miały być pokazem nowoczesnej demokracji, a stały się źródłem wewnętrznego kryzysu. Część działaczy mówi wprost — doszło do kompromitacji i wybory powinny być unieważnione. W ostatecznym starciu zmierzą się Katarzyna Pełczyńska-Nałęcz oraz Paulina Hennig-Kloska.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wybory-nowego-szefa-w-polsce-2050-szereg-nieprawidlowosci-w-glosowaniu/ssk4rex

Jak tam Brauniarze?, róbcie za miskę ryżu. 

?auto=webp&fit=bounds&format=pjgp&height

Cytat

Karnety do parków narodowych.

Kiedyś

Obecnie

https://www.skyscrapercity.com/threads/estados-unidos-de-banana-polityka-ekonomia-i-stosunki-polsko-amerykańskie.1476941/post-196135860

Ale to Biden był odklejony :boink:

G-f71wVWYAAbTIP?format=jpg&name=900x900

:dj:

Opublikowano (edytowane)
Cytat

Sędzia Sądu Okręgowego w Szczecinie, który miał prowadzić sprawę Funduszu Sprawiedliwości, w której jednym z oskarżonych jest poseł PiS Dariusz Matecki, złożył wniosek do Sądu Najwyższego o przeniesienie sprawy do innego sądu.

https://wiadomosci.onet.pl/szczecin/dariusz-matecki-przed-sadem-w-tle-miliony-z-funduszu-sprawiedliwosci-nagly-zwrot-w/85t0d2c

No to by było na tyle ze sprawami Mateckiego. 
Koalicja coraz bardziej grzęźnie ale z własnej winy albo celowo

Edytowane przez Dimazz
Opublikowano

Pewnie ten sędzia zdaje sobie sprawę, że za ok. 2 lata będzie zmiana władzy. A Matecki pewnie wszystko załatwiał na gębę, pod papierami podpisywali się inni. Przecież on był posłem, a nie urzędnikiem z ministerstwa czy urzędu. Tak samo z jego robotą. Co mu zrobią, że brał kasę a kadrowa i przełożony nie wymagali od niego stawiania się w pracy i wykonywania czynności z zakresu obowiązków :D

Opublikowano

Sędzia oddał do SN a tam wiadomo kto siedzi.  Teraz SN musi się zapoznać i podjąć decyzję gdzie to przekazać a później w następnym sądzie, następny sędzia będzie musiał zapoznać się ze sprawą.
W tym tempie to przed wyborami parlamentarnymi w 2027 może coś ruszy.