Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Fatality napisał(a):

a czyli teraz w tym wypadku pokazywanie twarzy tego ukrainskeigo dziecka w kazdym miejscu w necie i TV już ok?

O tym, że pozniej pojawily sie doniesienia, że ta druga ziewczyna ktorej nie bylo widaćtwarzy, a tylko włosy - zainicjował całą sytuację. A dopiero pozniej do gry wkroczyła kamera. Tak jak napisałem - sprawę wyjaśni policja bo świadków było mnóstwo. Zresztą kilka osób o tym pisało już

Sama to udostępniła, poza tym gdzie tu widzisz ofiarę gwałtu? Ja osobiście bym nie chciał, żeby moja córka była gwiazdą internetu aczkolwiek rozumiem, że sama mogła chcieć to opublikować. Czy dobrze się stało, czas pokaże. 

Jakie doniesienia? Kto pisał? Masz jakieś źródło poza już usuniętym postem z Facebooka na którym było rosyjskie wyrażenie slangowe (propozycja remisu) I to przetłumaczone 1:1 przez translator? Tamten post był bez wątpienia pisany przez Rosjanina :)

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie wiadomo czy zwycięsko, i czy była tylko ofiarą. Załóżmy że tak. To i tak pokazywanei wszędzie w TV i internecie na profilach polityków jej twarzy jest złe. Osoby antyukraińskie, prawdziwe oszołomy tylko czekają na szkalowanie takiego dziecka pozniej. To że sama wstawiła to do internetu nie oznacza, że wizerunek należy rozdmuchiwać.

Ale o wysokie IQ rządu nie podejrzewam, choćby patrząc na to:

wg nich niższy eksport to sukces

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
1 minutę temu, Fatality napisał(a):

Jeszcze nie wiadomo czy zwycięsko, i czy była tylko ofiarą. Załóżmy że tak. To i tak pokazywanei wszędzie w TV i internecie na profilach polityków jej twarzy jest złe. Osoby antyukraińskie, prawdziwe oszołomy tylko czekają na szkalowanie takiego dziecka pozniej.

Przecież MZK już wywaliło tego naziola z pracy, policja już jest w posiadaniu nagrań. Gdyby tam było coś obciążającego dziecko to już by to wypłynęło. 

Poza tym nawet jeśli te dzieci coś mu powiedziały, to i tak wyszły z tego zwycięsko. 

Tak jak wczoraj pisałem - nie ma rzeczy które dziecko w tym wieku by mogło powiedzieć, żeby mnie tak podpalić. Z tego faceta wyszło wszystko co najgorsze a język jakim się posługiwał wobec dziecka stawia go na przegranej pozycji. 

A co do tego co dalej napisałeś, wciąż nijak się nie da tego porównać do rozdmuchiwania gwałtu na dziecku.

Co do oszołomów - dlatego muszą wiedzieć, że jeśli coś zrobią to poniosą surowe konsekwencje. 

Opublikowano
1 minutę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Przecież MZK już wywaliło tego naziola z pracy, policja już jest w posiadaniu nagrań. Gdyby tam było coś obciążającego dziecko to już by to wypłynęło. 

Poza tym nawet jeśli te dzieci coś mu powiedziały, to i tak wyszły z tego zwycięsko. 

Tak jak wczoraj pisałem - nie ma rzeczy które dziecko w tym wieku by mogło powiedzieć, żeby mnie tak podpalić. Z tego faceta wyszło wszystko co najgorsze a język jakim się posługiwał wobec dziecka stawia go na przegranej pozycji. 

A co do tego co dalej napisałeś, wciąż nijak się nie da tego porównać do rozdmuchiwania gwałtu na dziecku.

Co do oszołomów - dlatego muszą wiedzieć, że jeśli coś zrobią to poniosą surowe konsekwencje. 

Wg tego co teraz wiadomo to trzymaly nogi na fotelach, ktoś kulturalnie zwrócił uwagę, one zaczęły pyskować i ostatecznie skończyło się na tym - na czym skończyło.

Takich przypadków jest codziennie kilka w autobusach miejskich. Ale najlepiej rozdmuchać to bo to ukraińskie dzieci. Z drugej strony - kolejny news gdzie zatrzymali ukrainskich nastolatkow za pobicie - i cisza

Opublikowano
8 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jakie doniesienia? Kto pisał? Masz jakieś źródło poza już usuniętym postem z Facebooka na którym było rosyjskie wyrażenie slangowe (propozycja remisu) I to przetłumaczone 1:1 przez translator? Tamten post był bez wątpienia pisany przez Rosjanina :)

Wiadomo jak jest XD 

aae869a63c269eb7c8384deca809b0909f5653907427ce60b7a82e14b9183f4c.jpg

9 minut temu, Fatality napisał(a):

Osoby antyukraińskie, prawdziwe oszołomy tylko czekają na szkalowanie takiego dziecka pozniej. To że sama wstawiła to do internetu nie oznacza, że wizerunek należy rozdmuchiwać

No cóż, mleko się wylało, a tych wszystkich oszołomów należy zidentyfikować, znaleźć I osadzić ¯\_(ツ)_/¯ 

10 minut temu, Fatality napisał(a):

Jeśli to oznacza koniec rabunkowego ogałacania lasów, to jest to sukces. 

Opublikowano
9 minut temu, Fatality napisał(a):

Jeszcze nie wiadomo czy zwycięsko, i czy była tylko ofiarą. Załóżmy że tak. 

Zalozmy nawet ze nie. Zalozmy ze to bedzie klapa dla rzadu, bo okaze sie, ze mloda sprowokowala typa, albo lepiej - ze targetowala go od tygodni. Jak to ma nadal odniesienie do tego co napisales i porownales do zgwalcenia dziecka? 

Jak racjonalnie i logicznie jestes w stanie to ze soba polaczyc? Rzucasz temat a potem go ignorujesz. 

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Takich przypadków jest codziennie kilka w autobusach miejskich

Gdzie ty mieszkasz, że się codziennie  spotykasz z atakowaniem dzieci w autobusach? W dziczy jakiejś?

Gdyby była sytuacja odwrotna, tzn Ukrainiec zwyzywał polke, to też nie chciałbyś rozdmuchiwać sprawy? 

Edytowane przez huudyy
Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Wg tego co teraz wiadomo to trzymaly nogi na fotelach, ktoś kulturalnie zwrócił uwagę, one zaczęły pyskować i ostatecznie skończyło się na tym - na czym skończyło.

Takich przypadków jest codziennie kilka w autobusach miejskich. Ale najlepiej rozdmuchać to bo to ukraińskie dzieci. Z drugej strony - kolejny news gdzie zatrzymali ukrainskich nastolatkow za pobicie - i cisza

Skąd informacja, że zaczęły pyskowac? Źródło proszę. Nie post z x z naziolskiego czy proruskiego konta tylko realne źródło proszę. O nogach wiadomo, normalna sprawa u dzieci. Zresztą nawet jeśli dziecko by pyskowalo to nie wyzywa się go od ku&$w. Dla ciebie to normalne? 

Pisałem wyżej dlaczego takie coś się rozdmuchuje. Trzeba to robić żeby zapobiec szybkiej eskalacji. 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Skąd informacja, że zaczęły pyskowac? Źródło proszę. Nie post z x z naziolskiego czy proruskiego konta tylko realne źródło proszę. O nogach wiadomo, normalna sprawa u dzieci. Zresztą nawet jeśli dziecko by pyskowalo to nie wyzywa się go od ku&$w. Dla ciebie to normalne? 

post na fb z oficjalnego konta ZKM

6 minut temu, huudyy napisał(a):

Gdzie ty mieszkasz, że się codziennie  spotykasz z atakowaniem dzieci w autobusach? W dziczy jakiejś?

Gdyby była sytuacja odwrotna, tzn Ukrainiec zwyzywał polke, to też nie chciałbyś rozdmuchiwać sprawy? 

Wrocław :E no takich przypadków, że napici albo naćpani ukraińcy krzyczą na ludzi albo zaczepiają w autobusach/tramwajach widzę raz na 3 miesiące. Tylko taki szczegół - jeżdzę komunikacją raz w miesiącu (w dzień, a nie wieczorami)

oczywiście nie tylko ukraińcy, Polacy też. Powiedziałbym że 50/50. 2 tygodnie temu w ciągu dnia facet zaczął walić głową w szklane drzwi gdzie siedział keirowca i krzyczał że go zabije, Dzień jak co dzień.

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
3 minuty temu, huudyy napisał(a):

Nie spotyka się z tym. Tak napisał bo tak mu się wydaje albo przeczytal to w jakimś wysrywie z kacapskiego konta na X i bezrefleksyjnie powtarza. Zbyt wiele od niego wymagasz. 

Teraz, Fatality napisał(a):

Wrocław :E no takich przypadków, że napici albo naćpani ukraińcy krzyczą na ludzi albo zaczepiają w autobusach/tramwajach widzę raz na 3 miesiące. Tylko taki szczegół - jeżdzę komunikacją raz w miesiącu.

Możesz zacytować fragment który mówi o tym, że pyskowały? 

A co do reszty - to dziwne, bo ja nigdy niczego takiego nie widziałem, ani w wykonaniu Ukraińców ani w wykonaniu Polaków. 

4 minuty temu, Fatality napisał(a):

Wrocław :E no takich przypadków, że napici albo naćpani ukraińcy krzyczą na ludzi albo zaczepiają w autobusach/tramwajach widzę raz na 3 miesiące. Tylko taki szczegół - jeżdzę komunikacją raz w miesiącu.

Ten post?

https://www.facebook.com/share/p/1CiarUgZSC/

Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

Wrocław :E no takich przypadków, że napici albo naćpani ukraińcy krzyczą na ludzi albo zaczepiają w autobusach/tramwajach widzę raz na 3 miesiące. Tylko taki szczegół - jeżdzę komunikacją raz w miesiącu (w dzień, a nie wieczorami)

oczywiście nie tylko ukraińcy, Polacy też. Powiedziałbym że 50/50. 2 tygodnie temu w ciągu dnia facet zaczął walić głową w szklane drzwi gdzie siedział keirowca i krzyczał że go zabije, Dzień jak co dzień.

Ja pieprze, co za hołota mieszka w tym Wrocławiu... :E

mieszkam w niby patologicznej Łodzi, z komunikacji korzystam regularnie (kilkanaście razy w miesiącu!), raz w życiu  spotkałem się z taką sytuacją - tyle że to był rok 2013, powrót z Juwenalii I bardzo późna godzina. 

Teraz tylko mnie zastanawia, czy Łódź to dwa poziomy wyżej od Wrocławia, czy ty zwyczajnie fantazjujesz i dorabiasz dzikie historie do swojej tezy. 

4 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Nie spotyka się z tym. Tak napisał bo tak mu się wydaje albo przeczytal to w jakimś wysrywie z kacapskiego konta na X i bezrefleksyjnie powtarza. Zbyt wiele od niego wymagasz

Weeeelp :E

Opublikowano
Teraz, huudyy napisał(a):

(...)

Teraz tylko mnie zastanawia, czy Łódź to dwa poziomy wyżej od Wrocławia, czy ty zwyczajnie fantazjujesz i dorabiasz dzikie historie do swojej tezy. 

Weeeelp :E

Jasne, że kłamie. Mieszkam w Poznaniu i nigdy czegoś takiego nie widziałem, Ty mieszkasz w Łodzi i coś tam się wydarzyło 13 lat temu a on jeździ raz na miesiąc ale widuje naćpanych Ukraińców🤣

Taka sama ściema jak to, że w poście z oficjalnego konta MZK jest napisane, że one pyskowały. Niczego takiego nie ma, każdy może sam sprawdzić co MZK publikuje ale na Facebooku ale on musiał skłamać bo po prostu taki jest, zakłamany. 

Opublikowano
Teraz, oldfashioned napisał(a):

Tez nie popadajcie w druga strone - takie sytuacje sie zdarzaja, to ze Wy ich nie doswiadczacie to nie jest dowod, ze ich nie ma ;)

No dobra, ale on twierdzi że co 3 jego przejażdżka MPK ma w sobie element ryzyka XD albo ma wybitne szczęście do takich akcji, albo zwyczajnie pieprzy głupoty - odpowiedź niech każdy dam wybierze. 

Nie twierdzę też że takie sytuacje się nie zdarzają, a po prostu z publicznym darciem ryja po pijaku dużo częściej spotykałem się na takiej Piotrkowskiej*, niż w komunikacji miejskiej. 

*taka imprezowa ulica w Łodzi 

Opublikowano
35 minut temu, Fatality napisał(a):

Ale o wysokie IQ rządu nie podejrzewam, choćby patrząc na to:

:lol2: 

Ty tak na poważnie?

Tak, niższy eksport drewna do Chin to fajna sprawa, bo Polska jest dużym przetwórcą drewna na potrzeby rynku meblowego. I wywalony w kosmos eksport do Chin spowodował braki surowcowe na polskim rynku oraz wzrost cen.

No, ale to trzeba myśleć, a nie być prawakiem. 

Opublikowano

Nie no oczywiscie, ze to sa banialuki. Jakby mial takiego 'farta' to by gral w totka. ;)

Po prostu nie ma co bagatelizowac problemu - bo faktycznie jest: coraz wiecej agresji w miejscach publiczncych, no ale nie ma co popadac w paranoje i pisac ze teraz nie da sie ztm/zkm przejechac w danym miescie. Bo sie da ;) Miliony ludzi dziennie do tej roboty dojezdza, nie kazdy jest patusem. 

Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Tez nie popadajcie w druga strone - takie sytuacje sie zdarzaja, to ze Wy ich nie doswiadczacie to nie jest dowod, ze ich nie ma ;)

Jasne, że się zdarzają. Mi chodzi o częstotliwości, wg tego co pisał średnio 1 na 3 przejazdy :E

https://www.o2.pl/informacje/trzymala-nogi-na-siedzeniu-nowe-fakty-po-skandalu-w-bielsku-bialej-7307334175185344a

"54-latek zwrócił uwagę nastolatkami, "co spowodowało natychmiastowe przełożenie nóg na podłogę, a jednaz poszkodowanych przesiadła się na siedzenie obok koleżanki". Mężczyzna miał przyglądać się Ukrainkom, a po dłuższej chwili jego reakcja eskalowała."

@Fatalityczekam na to info o pyskowaniu. Pisałeś, że MZK publikiwalo to z oficjalnego konta na FB, niczego takiego tam nie ma, w żadnym innym miejscu poza postami od ruskich onuc typu coolfon nie znalazłem takiej informacji. Podasz link albo jakiś cytat czy po prostu kłamałeś?

Edytowane przez Henryk Nowak
Opublikowano
Godzinę temu, Fatality napisał(a):

O tym, że pozniej pojawily sie doniesienia, że ta druga ziewczyna ktorej nie bylo widaćtwarzy, a tylko włosy - zainicjował całą sytuację.

Sprawa prosta - w autobusie jest monitoring, ten jest bezstronny.

Godzinę temu, Fatality napisał(a):

Lasów już za dużo wyciętych. W moich stronach wszystko poszatkowane w kwadraty, dzika zwierzyna coraz bardziej pcha się na pola uprawne.

59 minut temu, oldfashioned napisał(a):

Rzucasz temat a potem go ignorujesz. 

Typowe zachowanie TACO.

49 minut temu, huudyy napisał(a):

Ja pieprze, co za hołota mieszka w tym Wrocławiu... :E

Przesiedleńcy z Kresów Wschodnich.

Opublikowano
46 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Jasne, że się zdarzają. Mi chodzi o częstotliwości, wg tego co pisał średnio 1 na 3 przejazdy :E

https://www.o2.pl/informacje/trzymala-nogi-na-siedzeniu-nowe-fakty-po-skandalu-w-bielsku-bialej-7307334175185344a

"54-latek zwrócił uwagę nastolatkami, "co spowodowało natychmiastowe przełożenie nóg na podłogę, a jednaz poszkodowanych przesiadła się na siedzenie obok koleżanki". Mężczyzna miał przyglądać się Ukrainkom, a po dłuższej chwili jego reakcja eskalowała."

@Fatalityczekam na to info o pyskowaniu. Pisałeś, że MZK publikiwalo to z oficjalnego konta na FB, niczego takiego tam nie ma, w żadnym innym miejscu poza postami od ruskich onuc typu coolfon nie znalazłem takiej informacji. Podasz link albo jakiś cytat czy po prostu kłamałeś?

Napisali w komenatarzach ze wywiązała się sprzeczka. Konkretnych komenatrzy nie da się forwardować więc jak masz ochotę to trzeba się przekopać

Opublikowano

Komentarz został napisany z oficjalnego konta ZKM. Prędzej niedoprezycowanie niż kręcenie. A dokładniej napisali, że dziewczyny wystawiły nogi na siedzenia i wywiązała się sprzeczka. Krótko i bez rozpisywania się. Co mimo wszystko podtrzymuje wersje, że facet nie jest totalnym świrem tylko oszołomem.

Opublikowano

Zmieniając lekko temat - były szef KRRITV pan Świrski został zatrzymany przez CBA 

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/maciej-swirski-zostal-zatrzymany-byly-szef-krritv-w-rekach-cba/c3zn1z5?utm_source=wiadomosci.onet.pl_viasg_wiadomosci&utm_medium=referal&utm_campaign=leo_automatic&srcc=undefined&utm_v=2

Dodatkowo policja weszła do domów byłych doradców pani Szydło, również w związku ze sprawą.