Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

https://dzienniklodzki.pl/31-letnia-karolina-lasota-wygrala-w-naczelnym-sadzie-administracyjnym-z-prezesem-nfz-wyrok-jest-prawomocny/ar/c1p2-29167751

w kraju z dykty lekarz może pracować 70 godzin dziennie ale spróbuj przez chwilę nie mieć składki i trafić do szpitala (nie dotyczy islamistów którzy spadną z płotu na granicy - oni jeszcze dostają odszkodowania) 

Opublikowano
18 godzin temu, ibizpl napisał(a):

Patrzcie lepiej co się teraz dzieje.

No nic się nie dzieje... Jak zawsze w peło... Leci ciepła woda z kranu, a pinidzy (dla ludzi) ni ma i ni będzie..... ;D

I dlatego przepie.......ą z kretesem kolejne wybory....

Opublikowano

Tak dla przykładu z rok powinien dostać i mega syfu w papierach. Powinno się nieść że nie opłaca się wyzywać. Za wyzwiska powinno się również dostać bajzlu w papierach żeby trudniej było znaleźć pracę. Nie dla patologii. 

Opublikowano
W dniu 9.07.2026 o 15:17, nozownikzberlina napisał(a):

To nie jest żadna nienawiść

Jest i doskonale to widać jak się spojrzy z boku ile i jakich informacji idzie.

W dniu 9.07.2026 o 20:53, hubio napisał(a):

trzeba jeszcze pamiętać o jednym. Tą spiralę ze strony Ukraińców mogą nakręcać ruskie służby. To mogą być nie Ukraińcy a "Ukraińcy" albo Ukraińcy na usługach moskwy... Im gorszą rzecz zrobią tym będzie głośniej co nakręci spiralę z Polski. Nie mamy pojęcia jak obecnie Polska jest inwigilowana przez rosyjskie służby specjalne do różnych zadań. Możemy się tylko domyślać. Jedni opłacają Ukraińców do robienie zadym a inni środowiska braunowskie do nagłaśniania tego...

To więcej niż oczywiste, z zastrzeżeniem, że nie trzeba nikogo opłacać do prowokacji, wystarczy nagłaśniać odpowiednio wybrane informacje i z czegoś marginalnego zrobić główny nurt.

W dniu 9.07.2026 o 15:17, ibizpl napisał(a):

Trzeba też pamiętać że wiele wypowiedzi po naszej stronie to są reakcje na prowokacje z ich strony.

Z czego wynikają potem ostrzejsze wypowiedzi z drugiej strony i mamy klasyczne nakręcanie.

Po prostu głupota, żeby sprawami historycznymi psuć teraźniejsze relacje. Nie służy to nam, nie służy Ukrainie.

Jeżeli głupcy nas prowokują, to kim jesteśmy jeżeli dajemy się prowokować?

W dniu 11.07.2026 o 08:19, Barosz napisał(a):

Dzisiaj jest rocznica ludobójstwa na Wołyniu. Niech im wszystkim ziemia lekką będzie tragedia straszna co tam się wydarzyło. 

Ale naszło mnie trochę na myślenie, że dlaczego dopiero od kilku lat wyrosła taka świadomość w ludziach, że taka tragedia się wydarzyła ? Mając ponad 30 na karku nie pamiętam, aby w szkole mówili o tym (może coś było nie pamiętam na prawdę) ale nie kojarzę żadnych uroczystości na poziomie państwowym. Zawsze był Katyń i ruscy wspominani a wołyń nie kojarzę niczego. W Polsce lokalnej nie było żadnych marszów pamięci przynajmniej u mnie itp. skoro życie straciło ponad 100 tysięcy ludzi, dlaczego kiedyś to nie było wspominane a teraz to jest na prawie każdych ustach ? Wiem, że to chwytliwy temat teraz i może być wykorzystany, ale powtórzę skoro życie straciło 100 tysięcy ludzi to nie było to warte 20-30 lat temu aby ustanowić dniem pamięci o tych wydarzeniach?

Bo zwykle nauka historii kończyła się na IIWŚ, bo albo nie było materiału albo czasu.

Bo dopiero od kilku (małych nastu?) lat temat zaczął się opłacać politycznie? Bot googlowy coś tam jeszcze podpowiada o filmie Smarzowskiego z 2016, gdzie temat miał szansę zaistnieć w społeczeństwie.

Po wybuchu wojny na Ukrainie nie dziwne, że temat wypłynął na nowo, w końcu rosyjska narracja od początku przekazywały walkę z nazizmem, a to wprost przenosi się na Wołyń. Znamienne, że jakoś prawa strona milczy w sprawie mordów sowieckich, stalinowskich ale o ukraińskie bój w zaparte.

W dniu 11.07.2026 o 20:43, ibizpl napisał(a):

Znowu widzę jest zamulanie aktualnego syfu tematami PiS to czy  tamto 4 lata temu albo 8.

Patrzcie lepiej co się teraz dzieje.

A przy wyborach znowu na pis, bo pamięć złotej rybki i byle nie platformersi.

Opublikowano

@GordonLameman no i o czym to świadczy? Lewackie ameby grzeją te dziewuchy z autobusu od rana, na końcu okaże się że zaczepiały tego gościa zanim wybuchnął, tylko że to już nikogo nie obejdzie bo wyrok wykonano.

Facet od placu zabaw odpowiada z wolnej stopy, od wydarzeń minął rok, a mogli go deportować jak tego od suma albo Morskiego Oka, taki gieroj by ruskich kopami mógł obdzielać i już by wygrali wojnę.

I nie wiem po co mnie wywołujesz.

Opublikowano (edytowane)

@Mar_s z całym szacunkiem, ale naprawdę? 12 latki zaczepiające dorosłego mężczyznę???? I ten w odpowiedzi je zwyzywał na tle narodowościowym? ;D 

O ile w ogóle w jakikolwiek sposób go zaczepiały w co bardzo wątpię.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
20 minut temu, Mar_s napisał(a):

@GordonLameman no i o czym to świadczy? Lewackie ameby grzeją te dziewuchy z autobusu od rana, na końcu okaże się że zaczepiały tego gościa zanim wybuchnął, tylko że to już nikogo nie obejdzie bo wyrok wykonano.

Facet od placu zabaw odpowiada z wolnej stopy, od wydarzeń minął rok, a mogli go deportować jak tego od suma albo Morskiego Oka, taki gieroj by ruskich kopami mógł obdzielać i już by wygrali wojnę.

I nie wiem po co mnie wywołujesz.

Świadczy o tym, że posługujesz się taką sama retoryką jak Dariusz Matecki. Wspaniały wzór postępowania. :) 

To co piszesz jest tak głupie, że gardzę tobą w tym momencie na równi z tym jak gardzę mateckim. 

Opublikowano
26 minut temu, hubio napisał(a):

@Mar_s z całym szacunkiem, ale naprawdę? 12 latki zaczepiające dorosłego mężczyznę????

Napisałem to bo ja bym chętnie posłuchał świadków zanim na faceta wydam wyrok i go wykonam, a to ile one mają lat nie ma znaczenia, przypominam że w Poznaniu kilku gówniarzy z Ukrainy, gdzie niektórzy byli nawet młodsi, podpalało ostatnio samochody. Dzieci potrafią być paskudne, nastolatki szczególnie.

https://vehis.pl/moto/artykul/pozar-samochodow-w-poznaniu-policja-ustalila-ze-to-bylo-celowe-podpalenie-sprawcami-dzieci

No i ogólnie to Bielsko-Biała chyba obfituje w ciekawe wydarzenia w wykonaniu gierojów co spierdzielili przed wojną

https://bielsko.biala.pl/aktualnosci/61477/przeprosili-a-po-chwili-zaatakowali-i-kopali-po-calym-ciele-jeden-z-podejrzanych-uciekl-na-ukraine

A w internecie już latały teorie że bidulka przed wojną uciekła, tatko na wojnie zginął, lewactwo to stan umysłu, skuteczni niszczy komórki mózgowe. Nic nie wiedzą ale już całą historię wymyślili żeby pasowało do tezy "Polacy źli, Ukraińce mnóstwo dobre". No chyba że to za hrywienki z Kijowa.

I dajcie mi spokój, ja skończyłem dyskusję.

Opublikowano

Przecież jeden husarz co ewidentnie wiadomo jaki ma problem do ukraińców nie jest stricte tematem na ten wątek... 

To już tak! Nie megalomania tylko z nieba z cpk startujemy do boju z najbogatszymi ludźmi na świecie przy próbie podbijania gwiazd! Jego pierwszego zapakujemy do naszego "Husarza" :lol2:

Chyba temat horec'a i loży honorowej w szpitalach ostro daje we znaki :E

Wywalić to (konflikty obyczajowe z uchodźcami wojennymi)z konfliktów zbrojnych i z polityki przez jakiś oszołomów wrzucane nie tam gdzie trzeba.

Opublikowano (edytowane)

Gość w Szpitalu Południowym w toalecie zmarł to go 4 godziny później znaleźli i sekcja a nie prokuratura co by syfu nie było. Wycie lekarzy że nie będą leczyć na NFZ bo się nie będzie opłacać też fajne. Ja się zastanawiam czy nie lepiej by było gdyby ten NFZ walnął w tym momencie bo to już chyba nie reformy potrzebne a twardy reset. 

Edytowane przez Asag
Opublikowano
20 minut temu, TheMr. napisał(a):

Damage control ze strony MZK :E

Niestety - właśnie takie osoby, pełne frustracji, żalu, a czasami być może z jakimiś zaburzeniami realizują na "swój sposób" niby grzeczne teorie brauna i jemu podobnych... Dokładnie tak samo było w czasach niewolnictwa w USA jak biali sfrustrowani z marginesu wprost stosowali "nauki intelektualistów z południa"... A najlepsze było np. to, że tak ci intelektualiści tłumaczyli biblię, że czarna rasa ma służyć białej... 

Dzisiaj braun mówi "jedynie" o ukrainizacji itp, ale zaburzony gościu zwymyśla dzieci i oby nie było jeszcze gorszych przypadków wobec dzieci. Bo na razie są pobicia Ukraińców, ale nie dzieci. I oczywiście - też są przypadki Ukraińców co robią zadymy, ale wg mnie skala jest minimalna w stosunku do tego co jest ze strony części Polaków.

Oby tylko to nie szło w jeszcze gorszą stronę i ta agresja nie zakończyła się tragedią.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Mar_s napisał(a):

Napisałem to bo ja bym chętnie posłuchał świadków zanim na faceta wydam wyrok i go wykonam, a to ile one mają lat nie ma znaczenia, przypominam że w Poznaniu kilku gówniarzy z Ukrainy, gdzie niektórzy byli nawet młodsi, podpalało ostatnio samochody. Dzieci potrafią być paskudne, nastolatki szczególnie.

https://vehis.pl/moto/artykul/pozar-samochodow-w-poznaniu-policja-ustalila-ze-to-bylo-celowe-podpalenie-sprawcami-dzieci

No i ogólnie to Bielsko-Biała chyba obfituje w ciekawe wydarzenia w wykonaniu gierojów co spierdzielili przed wojną

https://bielsko.biala.pl/aktualnosci/61477/przeprosili-a-po-chwili-zaatakowali-i-kopali-po-calym-ciele-jeden-z-podejrzanych-uciekl-na-ukraine

A w internecie już latały teorie że bidulka przed wojną uciekła, tatko na wojnie zginął, lewactwo to stan umysłu, skuteczni niszczy komórki mózgowe. Nic nie wiedzą ale już całą historię wymyślili żeby pasowało do tezy "Polacy źli, Ukraińce mnóstwo dobre". No chyba że to za hrywienki z Kijowa.

I dajcie mi spokój, ja skończyłem dyskusję.

Lewactwo to stan umysłu, bo przynajmniej tego umysłu używa. Prawactwo jak widać nie. 

Prawactwo jest takie jak widać na filmie:

- agresywne

- tępe

- oszukuje pracodawcę i państwo na fikcyjne L4

- nienawidzi wszystkiego co jest inne niż prawactwo. 

Edytowane przez GordonLameman