Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, Fatality napisał(a):

Jakby odrzucili to kolejne nagłówki onetu "Pozew Nawrockiego upadł po 1 dni!!!" Chyba kalkulowali co się bardziej opłaca.

Takie wlasnie opinie pojawialy sie w mediach, ze wniosek zostanie odrzucony z powodow formalnych, a zostanie to wykorzystane w kontekscie ze Nawrocki przegral odwolanie. 

I przyznam ze to co widze na onecie to juz jest jawna przesada, przeciez tam cala strona o Nawrockim...

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
7 minut temu, crush napisał(a):

Mistrzu. Ty o składkę płakałeś przez kilkadziesiąt postów.

To pijak, leń czy nieudacznik?

Zawiedziony wyborca :)

Mnie ta składka to osobiście wali, ale już niedotrzymana obietnica bardziej bo jak pamiętasz niemal co 2 dni w czasie kampanii parlamentarnej KO zapewniała o cofnięciu polskiego ładu. Ale dlatego trzeba wybrać Trzaska, żeby jak Duda i Karolek nie zawetował. Przeprosiny Tuska przyjąłem.

Opublikowano (edytowane)
Teraz, Element Wojny napisał(a):

I przyznam ze to co widze na onecie to juz jest jawna przesada, przeciez tam cala strona o Nawrockim...

Miałem o tym napisać :E Tam zawsze jest ściek, ale teraz do już się rzygać chce, nawet jeśli ktoś nawet życzy Nawrockiemu najgorszego. Kogoś to nie obrzydza już? Jeszcze te clickbaity za paywallem

Edytowane przez Fatality
Opublikowano
3 minuty temu, hubio napisał(a):

Zawiedziony wyborca :)

Mnie ta składka to osobiście wali, ale już niedotrzymana obietnica bardziej bo jak pamiętasz niemal co 2 dni w czasie kampanii parlamentarnej KO zapewniała o cofnięciu polskiego ładu. Ale dlatego trzeba wybrać Trzaska, żeby jak Duda i Karolek nie zawetował. Przeprosiny Tuska przyjąłem.

Czyli zagłosowałeś na populistów.

To ponawiam pytanie - pijak, leń czy nieudacznik?

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Fatality napisał(a):

Miałem o tym napisać :E Tam zawsze jest ściek, ale teraz do już się rzygać chce, nawet jeśli ktoś nawet życzy Nawrockiemu najgorszego. Kogoś to nie obrzydza już?

Mnie bardziej martwi co bedzie, jesli po takiej kampanii Nawrocki wygra. Bedzie bardzo poobijany, i bardzo wkurwiony. Jak wyobrazasz sobie wspolprace takiego prezydenta z premierem, ktory przez ostatni tydzien spuszcza na niego psy wojny, i na wszystkie mozliwe sposoby probuje zniszczyc jego reputacje pod kazdym mozliwym wzgledem? 

Duda vs Tusk to bedzie zabawa w piaskownicy porownujac do tego, jak bedzie to wygladac w kontekscie Nawrocki vs Tusk. 

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano

Aaa zapomniałem jeszcze o tym, że:

- Nawrocki skłamał w Akcie Notarialnym, że zapłacił 120k, a nie zapłacił... i on sam mówi, że tak można.

Teraz ostatecznie nie wiem czy można czy nie mozna?

Opublikowano

W ogóle nie będzie współpracy na linii Prezydent Premier, tak jak nie było Duda- Tusk, tak nie będzie Nawrocki Tusk, po to PiS chce wygrać by uniemożliwić "rządzenie" rządu, jak i ułaskawienie swoich jako gratis.

• Haha 1
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

W ogóle nie będzie współpracy na linii Prezydent Premier, tak jak nie było Duda- Tusk, tak nie będzie Nawrocki Tusk, po to PiS chce wygrać by uniemożliwić "rządzenie" rządu, jak i ułaskawienie swoich jako gratis.

Jakas wspolpraca byla. W ostatnim tygodniu ktos tutaj zamiescil dane, ktore pokazywaly ze wiekszosc ustaw Duda podpisal, zawetowal mniej niz 10. Ale z Nawrockiem nawet tego nie bedzie. 

"Od momentu objęcia władzy przez koalicję rządową złożoną z Koalicji Obywatelskiej (KO), Trzeciej Drogi i Lewicy w grudniu 2023 roku, prezydent Andrzej Duda podpisał łącznie 107 ustaw, a zawetował 4. Warto dodać, że w okresie od grudnia 2023 roku do stycznia 2025 roku prezydent skierował do Trybunału Konstytucyjnego 10 ustaw w ramach kontroli następczej oraz 4 ustawy w ramach kontroli prewencyjnej."

Opublikowano
Teraz, Reddzik napisał(a):

I jak wygra Trzaskowski, a w następnych wyborach PIS to będzie to samo. Obecny system polityczny to patologia w momencie gdy jest duopol jak teraz.

Opublikowano

Ale jakby wygrał Metzen to byłoby to samo, tak jest jak Prezydent może wetować, wysyłać do "TK" itd. "Pilnuje" żeby pewne rzeczy nie weszły do życia, ale zazwyczaj wszystko się wetuje gdy nie jest się z tej samej partii.

Opublikowano
3 minuty temu, Fatality napisał(a):

I jak wygra Trzaskowski, a w następnych wyborach PIS to będzie to samo. Obecny system polityczny to patologia w momencie gdy jest duopol jak teraz.

Kaczynski ma 75 lat, a nic nie trwa wiecznie. On juz powoli nie jest w stanie dalej ciagnac tego wozka. 

Teraz, Reddzik napisał(a):

Ale jakby wygrał Metzen to byłoby to samo, tak jest jak Prezydent może wetować, wysyłać do "TK" itd. "Pilnuje" żeby pewne rzeczy nie weszły do życia, ale zazwyczaj wszystko się wetuje gdy nie jest się z tej samej partii.

A to normalne, gdyby rzadzil PiS a prezydentem byl Trzaskowski to tez najwazniejszych dla nich ustaw by im zapewne nie podpisal. 

Opublikowano (edytowane)

Sropol nie duopol. Masz przykład rozbicia w koalicji i tego jak nic nie da się zrobić.

Z drugiej strony PiS miał wszystko i robił co chciał.

Mentzen zostałby prezydentem i też dogadałby się z jedną stroną.

Ja wiem, że wiara w konfederację jako mesjasza tego kraju silna, ale to są mrzonki.

Jak nie ma dobrych ludzi, to nie ma dobrych rozwiązań.

Edytowane przez crush
Opublikowano
4 minuty temu, Fatality napisał(a):

Nic się nie zmieni w tym temacie... ale nie ma się co przejmować... przyszłe wybory wygra PIS i będzie Monowładztwo takie jak było.

Wychodzi, że większość Polaków tak chce. Albo w TV tak im powiedzieli.

• Sad 1
  • Upvote 1
Opublikowano
4 minuty temu, Reddzik napisał(a):

po to PiS chce wygrać by uniemożliwić "rządzenie" rządu, jak i ułaskawienie swoich jako gratis.

A to jest jeden z argumentów, dla których nie warto oddać głosu dla kandydata popieranego przez PiS. Konfiarze, którzy powinni logicznie pomyśleć w dłuższej perspektywie, to jeszcze chcą w większości tego szemranego gościa poprzeć i na niego zagłosować :E.

• Upvote 1
Opublikowano
33 minuty temu, Fatality napisał(a):

Trochę przypadkiem zobaczyłem jakieś wypowiedzi prawników i wg nich pozew onetu przez Nawrockiego w trybie wyborczym został by oddalony ze względu na wcześniejsze orzeczenia SN w takich sprawach dziennikarskich. Myślę, że niektórym ekspertom tutaj starczy już tej kampanii i może czas sobie zrobić przerwę od internetu bo przez bite kilkanaście stron był spam "Dlaczego ni złoży w trybie wyborczym pozwu?! Bo wie że by przegrał huehue".  

Są też orzeczenia w drugą stronę - takie, w których sądy odnosiły się merytorycznie do zarzutów. Ale o tym Ci pisowscy prawnicy nie wspomnieli :) 

• Upvote 3
Opublikowano
Teraz, GordonLameman napisał(a):

Są też orzeczenia w drugą stronę - takie, w których sądy odnosiły się merytorycznie do zarzutów. Ale o tym Ci pisowscy prawnicy nie wspomnieli :) 

My już mamy dwa alternatywne wszechświaty.

Nie ma już prawdy/fałszu... jest tylko linia partyjna.

• Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Dlaczego? Właśnie prezydent z poza POPISU byłby jakąś gwarancją obiektywizmu o ile o takim można mówić