Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Kaczynski ma 75 lat, a nic nie trwa wiecznie. On juz powoli nie jest w stanie dalej ciagnac tego wozka. 

Lepiej żeby pożył bo inaczej jeśli Pinokio się dorwie do władzy to kaplica

1 minutę temu, GordonLameman napisał(a):

pisowscy prawnicy

:pajac:

Teraz, Spl97 napisał(a):

W PiS desperacja, wiewiórki mówią, że szukają czegokolwiek na Trzaskowskiego i odpalić w ostatnim dniu kampanii.

Myślę, że będzie zamach stanu pod fałszywą flagą. A tak serio to takie filmiki mają efekt odwrotny od zamierzonego

Opublikowano
3 minuty temu, Reddzik napisał(a):

Ale jakby wygrał Metzen to byłoby to samo, tak jest jak Prezydent może wetować, wysyłać do "TK" itd. "Pilnuje" żeby pewne rzeczy nie weszły do życia, ale zazwyczaj wszystko się wetuje gdy nie jest się z tej samej partii.

To jest bajka dla naiwnych lemingów, realnie większość prezydentów robi to co powinna czyli wetuje tylko ustawy niezgodne z wolą swoich wyborców. i

i3ak9ktTURBXy9lYTI0ZDFkZC00NjFjLTRjY2ItODVmOS00YWFkMzQ4NTI3OTkucG5nkpUCzQOsAMLDlQIAzQJLwsPeAAOhMAWhMQGhM8M.webp.3b1ab826467a13b39b702da6deb5ecdc.webp

Opublikowano
2 minuty temu, Fatality napisał(a):

Lepiej żeby pożył bo inaczej jeśli Pinokio się dorwie do władzy to kaplica

Moze zabrzmi kontrowersyjnie, ale od dawna mam poglad, ze bez tak silnych liderow jak Tusk czy Kaczynski ich partie sie zwyczajnie rozleca, to oni silna reka trzymaja tych wszystkich ludzi (czesto zwalczajacych sie wewnetrznie) razem. 

Zniknie Kaczynski, PiS sie podzieli, rozdrobni, az w koncu zniknie. 

Opublikowano (edytowane)
50 minut temu, crush napisał(a):

Ta upośledzona umysłowo wolność słowa lewych...

Przytoczyć statystyki przestępstw? Rasizm. Powiedzieć, ze facet nie jest i nigdy nie będzie kobietą? Transfobia.

Za to wpuścić ludzkich śmieci protestujących pro-terrorystom i krzyczących "śmierć Ameryce"? Wolność słowa.

No i co? To już nie wolno wspomnieć, że Trump, który uważa się za prawicowca i krzyczy o zagrożeniu wolności słowa w EU sam ją ogranicza? Szukasz symetrii, a zapominasz, że jest jeszcze całe centrum i mnóstwo normalnych wyborców, którym przeszkadza kretynizm zarówno jednej jak i drugiej strony. Masz bardzo prowokacyjny i zaczepny ton wypowiedzi, nic dziwnego, że ludzie ciebie blokują. Nie chodzi o poglądy, a o sposób wypowiedzi. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Braun miał ponad 6% i jego poparcie rośnie. Polacy się radykalizują, nie zdziwię się jak za jakiś czas będzie mieć poparcie w okolicach 8-10%. 

Wg mnie Braun był na swoim maksimum w tych wyborach. On nie tyle jedzie na zwolennikach swoich poglądów, tylko na tym, że PiS to służebnice USA, a PO to służebnice Unii. Liczę na to, że te partie się porozpadają lub co najmniej zreorganizują. A Braun jako takiego programu własnego, to nie posiada. No oprócz zwalczania chemtrails oraz Żydów.

I koronacji Jezusicka.

Opublikowano

A w miejsce PiS-u wejdzie Konfederacja, jeśli Mentzen dobrze to rozegra i nie będzie słuchał tych Bosaków, Wiplerów itp. którym bliżej jest do PiS-u.

• Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

No i co? To już nie wolno wspomnieć, że Trump, który uważa się za prawicowca i krzyczy o zagrożeniu wolności słowa w EU sam ją ogranicza? Szukasz symetrii, a zapominasz, że jest jeszcze całe centrum i mnóstwo normalnych wyborców, którym przeszkadza kretynizm zarówno jednej jak i drugiej strony. Masz bardzo prowokacyjny i zaczepny ton wypowiedzi, nic dziwnego, że ludzie ciebie blokują. Nie chodzi o poglądy, a o sposób wypowiedzi. 

Ok. Pytanie. Czy pro-rosyjscy protestanci w polsce powinni podpadać pod wolność słowa?

Opublikowano
Teraz, adashi napisał(a):

Wg mnie Braun był na swoim maksimum w tych wyborach. On nie tyle jedzie na zwolennikach swoich poglądów, tylko na tym, że PiS to służebnice USA, a PO to służebnice Unii. Liczę na to, że te partie się porozpadają lub co najmniej zreorganizują. A Braun jako takiego programu własnego, to nie posiada. No oprócz zwalczania chemtrails oraz Żydów.

Być może masz rację. Mi się jednak wydaje, że on konsekwentnie zbiera szurów, antyszczepów, antyukraińców, antysemitów, starych mizoginów i jeszcze trochę szaleńców o których nawet nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że w naszym kraju takich dziwaków, którzy nienawidzą niczego i nikogo jest trochę więcej no ale zobaczymy. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

A w miejsce PiS-u wejdzie Konfederacja, jeśli Mentzen dobrze to rozegra i nie będzie słuchał tych Bosaków, Wiplerów itp. którym bliżej jest do PiS-u.

Tak, o tym on wlasnie mowil ostatnio. Jesli wygra Trzaskowski, PiS moze tego nie wytrzymac, szczegolnie jesli w gre wejdzie wiek, jakies choroby albo inne zwiazane z Kaczynskiem, bo bez takiego przywodztwa oni zwyczajnie sie rozpadna, a Mentzen bedzie mial szanse zgarnac ten elektorat.

Mam jednak obawy, czy on naprawde ich przyciagnie. PiS to jednak w duzej czesci ludzie starsi, a Mentzen celuje w mlodych. 

Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Ok. Pytanie. Czy pro-rosyjscy protestanci w polsce powinni podpadać pod wolność słowa?

Jeśli nie głoszą żadnych szkodliwych bzdur to nie. Zadajesz pytanie, to załącz proszę materiał pomocniczy i zapoznaj mnie z treściami które głoszą, bo nigdy się z nimi nie spotkałem. 

Teraz, Element Wojny napisał(a):

Tak, o tym on wlasnie mowil ostatnio. Jesli wygra Trzaskowski, PiS moze tego nie wytrzymac, szczegolnie jesli w gre wejdzie wiek, jakies choroby albo inne zwiazane z Kaczynskiem, bo bez takiego przywodztwa oni zwyczajnie sie rozpadna, a Mentzen bedzie mial szanse zgarnac ten elektorat.

Mam jednak obawy, czy on naprawde ich przyciagnie. PiS to jednak w duzej czesci ludzie starsi, a Mentzen celuje w mlodych. 

Oni się nie rozpadną. To jest jednak grupa wyborców, która musi być skupiona wokół czegoś dość radykalnego, ale nie aż tak jak Braun. Starsi za przeproszeniem nasrają na Mentzena, oni mają swoich idoli w pisie. Dla nich kościół jest ważniejszy niż dla mentzena, oni chcą głosować na takich ludzi jak czarnek, który klepie bzdury o tym jak niszczą nas niemcy a potem śpiewa piesni religijne w kościele z rydzykiem. 

Mentzen zapewne zabierze pisowi część młodych wyborców, ale szurów, bo te pójdą za braunem (szuria max) i za bosakiem (szuria). 

Ja to widzę tak, że PiS będzie partią geriatryczną, Mentzen skupi radykałów w wersji light i centrum lekko wysunięte na prawo, reszta konfy bierze szurię. Mentzen by musiał iść mocno w kierunku środka żeby przeciągnąć więcej młodych. 

• Confused 1
Opublikowano
7 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dla nich kościół jest ważniejszy niż dla mentzena, oni chcą głosować na takich ludzi jak czarnek, który klepie bzdury o tym jak niszczą nas niemcy a potem śpiewa piesni religijne w kościele z rydzykiem. 

I sadzisz ze ktos taki jak Czarnek utrzyma tych wszystkich Blaszczakow i Morawieckich w jednym szeregu? Na ten moment tylko Kaczynski ich trzyma razem, a jak go nie bedzie to tam zrobi sie Gra o Tron. 

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Takie wlasnie opinie pojawialy sie w mediach, ze wniosek zostanie odrzucony z powodow formalnych, a zostanie to wykorzystane w kontekscie ze Nawrocki przegral odwolanie. 

I przyznam ze to co widze na onecie to juz jest jawna przesada, przeciez tam cala strona o Nawrockim...

I widzisz jaki jest płacz ze strony pisowców, a republika wali w ten sposób w tuska, koalicję i trzaska od zawsze. Jak zabito lekarza w szpitalu, to tam pojawił się artykuł, że to są skutki polityki migracyjnej tuska, skasowali to dopiero jak się okazało, że morderca to polski kibol. Nie szukam symetrii, chodzi mi o to, że to jest kolejny pokaz hipokryzji ze strony pisowskich polityków. 

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Ale tam jest odklejka, nawet Lecha Kaczyńskiego "przywrócili do życia". Ciekawe co tylko śp. Lech ma wspólnego z alfonsem Nawrockim. Przy okazji zostali oczywiście za to zmieszani z gnojem nawet przez tych co są za Trzaskowskim.

Edytowane przez Kris194
  • Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

I sadzisz ze ktos taki jak Czarnek utrzyma tych wszystkich Blaszczakow i Morawieckich w jednym szeregu? Na ten moment tylko Kaczynski ich trzyma razem, a jak go nie bedzie to tam zrobi sie Gra o Tron. 

Myślę, że wyłoni się nowy lider, który chwyci ich za buzię. Może powstanie jakaś nowa partia albo dwie, ale to ze szkodą dla prawicy jeśli zaczną się rozdrabniać. Dla ich portfeli będzie najlepiej, jeśli się zbiorą i nie pozwolą pisowi się rozlecieć, a przecież o portfel w tym wszystkim chodzi. 

1 minutę temu, Kris194 napisał(a):

Ale tam jest odklejka, nawet Lecha Kaczyńskiego "przywrócili do życia". Ciekawe co tylko śp. Lech ma wspólnego z alfonsem Nawrockim. Przy okazji zostali oczywiście za to zamieszani z gnojem nawet przez tych co są za Trzaskowskim.

Ale ohyda. 

Edytowane przez Henryk Nowak
  • Upvote 4
Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Myślę, że wyłoni się nowy lider, który chwyci ich za buzię. Może powstanie jakaś nowa partia albo dwie, ale to ze szkodą dla prawicy jeśli zaczną się rozdrabniać. Dla ich portfeli będzie najlepiej, jeśli się zbiorą i nie pozwolą pisowi się rozlecieć, a przecież o portfel w tym wszystkim chodzi. 

Swego czasu mowili, ze Duda do takiej roli aspiruje.

Opublikowano
41 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Mnie bardziej martwi co bedzie, jesli po takiej kampanii Nawrocki wygra. Bedzie bardzo poobijany, i bardzo wkurwiony. Jak wyobrazasz sobie wspolprace takiego prezydenta z premierem, ktory przez ostatni tydzien spuszcza na niego psy wojny,

Pozycja Tuska będzie tak słaba, że myślę, iż Nawrocki będzie miał to w dupie. A w KO sami się pozagryzają.

Opublikowano
4 minuty temu, Kris194 napisał(a):

Ale tam jest odklejka, nawet Lecha Kaczyńskiego "przywrócili do życia". Ciekawe co tylko śp. Lech ma wspólnego z alfonsem Nawrockim. Przy okazji zostali oczywiście za to zamieszani z gnojem nawet przez tych co są za Trzaskowskim.

Lechu to w ogóle od dłuższego czasu przewraca się w grobie na to, co PiS wyprawia. Gdy żył, to PiS wyglądał zupełnie inaczej, bardziej dojrzale, kontrolował brata odnośnie jego zapędów.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
32 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Moze zabrzmi kontrowersyjnie, ale od dawna mam poglad, ze bez tak silnych liderow jak Tusk czy Kaczynski ich partie sie zwyczajnie rozleca, to oni silna reka trzymaja tych wszystkich ludzi (czesto zwalczajacych sie wewnetrznie) razem. 

Koniec POPISu? :pijaczyna:

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano
28 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Być może masz rację. Mi się jednak wydaje, że on konsekwentnie zbiera szurów, antyszczepów, antyukraińców, antysemitów, starych mizoginów i jeszcze trochę szaleńców o których nawet nie mam pojęcia. Wydaje mi się, że w naszym kraju takich dziwaków, którzy nienawidzą niczego i nikogo jest trochę więcej no ale zobaczymy. 

Czyli ciebie musi zebrać 

• Confused 1