Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Mam nadzieje że emigranci nie dotrą do Warszawy bo z domu nie wyjdę.Mnie już wszystko jedno.

twoj pis ich sprowadzil najwiecej , kilkaset tys :E 

• Haha 1
  • Upvote 4
Opublikowano
5 minut temu, AUTO napisał(a):

Nie popadajcie w panikę jak spłyną pierwsze podliczone głosy z komisji i Nawrocki będzie prowadził. Tego należy się spodziewać, najpierw są podliczane małe miejscowości, na koniec duże miasta i zagranica. Pytanie po ilu procentach podliczonych głosów będzie mijanka i Trzaskowski wyjdzie na prowadzenie - 70, 80, może nawet 90 procent.

Wiadome, najpierw wyniki wpadną z wiosek, dopiero później z miast oraz zagranicy.

• Confused 1
Opublikowano
5 minut temu, Voodoo2 napisał(a):

To się matematycznie nie pokrywa jesli wezmiemy wynik I tury i wynik exit pool, chyba że znacząca większość co poszła na II turę zagłosowała na RT

4 minuty temu, Element Wojny napisał(a):

Też mi się tak wydaje. Jakby to zliczyć dokładnie to chyba raczej Nawrocki by tu wygrał, i to z całkiem sporą przewagą. 

Trzeba też wziąć pod uwagę wyższą frekwencje w drugiej turze. 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Spl97 napisał(a):

Pytanie po ilu procentach podliczonych głosów będzie mijanka i Trzaskowski wyjdzie na prowadzenie - 70, 80, może nawet 90 procent.

Jeśli przy 80-90 będzie w miarę równo to Trzaskowski raczej. Dobrym znakiem będzie choć minimalny wzrost Rafałą w late-pollach.

Edytowane przez kalderon
Opublikowano
3 minuty temu, lukadd napisał(a):

Jak tak to Trzaskowskiemu dojdzie z 1-2% z zagranicy.

Raczej tak. Pół procenta na pewno. Drugi late poll da odpowiedź. O ile Nawrocki nie będzie miał plus pół procenta to Trzaskowski wygra.

Opublikowano
15 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Tak czy siak, połowa Polski będzie się cieszyć, a połowa płakać. I to dosłownie POŁOWA.

Idealnie podsumowane. W tym kraju zawsze tak mamy, że 1/2 wybiera prezydenta a druga połowa musi płakać. :E 

No nic... osobiście mam nadzieję, że Trzask dostanie tą fuchę i ten zawszony rząd w końcu zacznie coś robić, a nie za frajer kasę brać...

• Upvote 3
Opublikowano

Chciałbym złożyć kondolencje z powodu wybrania kandydata, który ma nas w d... i będzie mocno szkodził Polsce.

Niezależnie który wygra.

PS. Myślę, że jednak niestety wygra Nowogrodzki.

Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Właśnie ludzie piszą, że IPSOS bierze pod uwagę zagranicę, co do OGB to nie wiadomo.

Ludzie mogą sobie pisać. 

Jak respondent odmawia wzięcia udziału w badaniu, to się go w analizie pomija i losuje kolejnego respondenta.

Opublikowano (edytowane)

Wyborcy Zandberg, Biejat, Hołowni ogromna lepa powinna się należeć żeby nie dowieźć 95%. Żeby przejść z Zandberga do Nawrockiego trzeba mieć poważne problemy logiczne. 

Edytowane przez TheMr.
  • Upvote 3
Opublikowano

5 lat temu różnica między exit pollem a wynikami końcowymi wynosiła 1,2%, także na spokojnie.

Bez względu na to kto wygra, dostanie moje gratulacje, i trzeba będzie mieć nadzieję, że będzie prezydentem dbającym w sprawy Polski, bo to najważniejsze. 

:) 

• Like 2
Opublikowano
14 minut temu, Camis napisał(a):

Zfałszowali!!11

1748805417603-png.9346324

Przeciez to nie sa wybory parlamentarne, zeby miejsce glosowania mialo znaczenie jakiekolwiek :E Podwojne glosowanie jest nielegalne, ale samo celowe oddanie glosu grupowo w innym miejscu nie ma sensu.