Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wg mnie KO znalazła się w pułapce Zostania Pośmiewiskiem. Z czegoś takiego może się być trudniej wydostać niż z ośmiorniczek itp.

Zaczął pracowicie Roman angażując silniczki, teraz widzę dołączyli Bodnar i chyba także Tusku został wkręcony. Na koniec, jak to wszystko wyjdzie, tego Kontka to chyba znienawidzą. A być może nawet go obwinią. Czy oni tam nie mają nikogo, kto by im wytłumaczył, jakiej manipulacji się dopuścił ten gościu??

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, kubikolos napisał(a):

no i slusznie, czym wiecej danych tym lepiej do oceny ludzi ktorzy wjezdzaja

bardziej o to chodzi że na takich portalach nie sposób udowodnić że osoba, która założyła konto jest tą osobą za którą się podaje. powinniście to wiedzieć, a jeszcze przyklepujecie że to słuszna decyzja. ja bym powiedział wręcz że to będzie doskonałe narzędzie do nadużyć. zakładasz fejkowe konto, podajesz imię i nazwisko, jakieś foty wygenerowane w AI i fejkowa osoba gotowa do weryfikacji. 

Edytowane przez sabaru128
Opublikowano
5 godzin temu, Kris194 napisał(a):

Niesąd

"Niesąd" to czemu Bodnar wysyła tam w ogóle jakieś pisma?.

To jest w końcu sądem czy nie jest?, jak nie jest to po co wysyłać do nich wnioski i pisma?. 

PFSV9zn.png

4 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Zakład że jakby po przeliczeniu tych 14XX komisji okazało się, że różnica wynosi już nie +/- 380 tysięcy, a 100-150 tysięcy, to Giertychy i inne będą żądać ponownego liczenia WSZYSTKICH głosów? 

No i prawidłowo, jesli byłaby taka skala nieprawidłowości. 

• Upvote 2
Opublikowano
5 minut temu, Camis napisał(a):

"Niesąd" to czemu Bodnar wysyła tam w ogóle jakieś pisma?.

Bo to jest organ Schrödingera. Jest akceptowalny jak orzeka na naszą korzyść i nielegalnie ustanowiony bandyckimi metodami jak orzeka przeciw. 🤗

• Haha 3
Opublikowano
31 minut temu, Kris194 napisał(a):

A nie mówiłem? Co prawda się znalazł ale już nic nie powie.

Nie ma żadnego podobieństwa. Nie wyleciał przecież przez okno.

Kolejny szyfrant Zielonka, ale w przyspieszonej wersji.

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, indexinfio napisał(a):

Nie ma żadnego podobieństwa. Nie wyleciał przecież przez okno.

U nas samobójcy mają jeszcze wenę: Lepper, Blida, Zielonka, Kostecki, Michał z ABW - każdy w inny/trochę inny sposób.

GuUAD-UXEAAd9_4?format=jpg&name=small

Edytowane przez Kris194
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kris194 napisał(a):

U nas samobójcy mają jeszcze wenę: Lepper, Blida, Zielonka, Kostecki, Michał z ABW - każdy w inny/trochę inny sposób.

GuUAD-UXEAAd9_4?format=jpg&name=small

Czyli co segregujesz? Jak pasuje do narracji to jednak w Polsce grasuje seryjny samobójca?? 🤣

7 godzin temu, crush napisał(a):

3 z PO. W tym ten wytatuowany pajac.

No i 4% komuch. A jakże.

Teraz trzeba liczyć, że szybciutko cały pas graniczny z Rosją i Białorusią zostanie dokładnie zabezpieczony. Będzie to rozwiązanie problemów zarówno przyszłych jak i teraźniejszych %-)

Proponuję to uważnie każdemu przeczytać bo lepszego podsumowanie tego co się wyrabia po wyborach już chyba nikt nie popełni :) / @Kris194 - ty lepiej nie bo możesz na zdrowiu podupaść.

"Ukradzione wybory to zamach smoleński"

Sam bym tego lepiej nie ujął :)

https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,32053388,ukradzione-wybory-to-zamach-smolenski-platformy-oto-dlaczego.html#s=BoxMMtImg1

"

Polski obóz liberalny nie chce się zmierzyć z trudną powyborczą rzeczywistością, woli się narkotyzować teoriami spiskowymi. Platforma Obywatelska, partia europejskiego konserwatywnego rozsądnego środka, która obiecywała własnemu elektoratowi nie tylko "100 konkretów", ale też że będzie chronić kraj przed pisowskim awanturnictwem i tupolewizmem, teraz wsiadła do "własnego tupolewa" i rozpętała foliarską awanturę." 

Nic dodać nic ująć :) 

Edytowane przez Klakier1984
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

@Klakier1984

Ciekawe porównanie. Zapomniałeś tylko o pewnym drobnym szczególe.

To, że teza o zamachu była dęta nie przeszkadzało w tym, żeby przeprowadzić śledztwo i sprawdzić dokładnie przyczyny, przebieg i skutki zdarzenia.

Natomiast to co wyrabia prawica ma na celu ucięcie jakiegokolwiek sprawdzenia czy w trakcie wyborów doszło do nieprawidłowości i (co jest sprawdzane w drugiej kolejności) czy mogły one mieć wpływ na wynik.

Zatem - nie przeszkadzajcie w śledztwach. Bo nieprawidłowości trzeba wyjaśnić, winnych ukarać. Nawet jeśli nie miały one wpływu na wynik (co jest dla mnei w 90% pewne). 

ALe pełna zgoda, że "Giertych is the new Macierewicz" :E 

Edytowane przez GordonLameman
  • Upvote 5
Opublikowano (edytowane)

Typowe dla betonu. Choć to już chyba pod szura podpada.

28 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Bo nieprawidłowości trzeba wyjaśnić, winnych ukarać. Nawet jeśli nie miały one wpływu na wynik

Pełna zgoda. Wszystkie sensowne/prawidłowe/merytoryczne protesty należy sprawdzić. Jakieś wysrywy w stylu "protestuję bo nie wygrał mój kandydat" od razu do niszczarki powinny lecieć. Protest doktorka od magicznego algorytmu w ogóle przemilczę. Sąd miałby rozpatrywać zgłoszenie "anomalii" ?? xD Bądźmy poważni.

Ja w tym momencie mogę stworzyć mój algorytm na przyszłe wybory parlamentarne. Każda komisja wyborcza, w której teraz zwyciężył Nawrocki, a w następnych wyborach wygra przedstawiciel KO lub jej koalicjant jest wysoce podejrzaną anomalią :) 

Żeby nie było takiego chlewu w przyszłości to proponuję członkom komisji przychodzić do pracy wyspanym i patrzeć sobie wzajemnie na ręce. Tylko tyle i aż tyle.

Jeszcze pozwolę sobie na taki cytacik - to tak odnośnie tego nie spania w pracy :)

Cytat

W Skarżysku Kamiennej, gdzie 90 głosów z kupki Trzaskowskiego powędrowało na kupkę Nawrockiego (i trzeba sprawdzić, dlaczego), przewodniczący był od Biejat, wice od Hołowni, do tego dwóch przedstawicieli miał Trzaskowski. Coś to daje do pomyślunku naszym heroldom foliarstwa?

Opublikowano
3 minuty temu, Klakier1984 napisał(a):

Typowe dla betonu.

Nie o beton tu chodzi a o to, że to po prostu symetrysta

https://www.rp.pl/opinie-polityczno-spoleczne/art38998951-mariusz-cieslik-symetrysci-nie-istnieja

Takie artykuły w "rzepie", która ciągnęła kasę z Funduszu Solidarności bawią szczególnie :E

https://www.press.pl/tresc/82607,_niebywale__-ponad-100-redakcji-bralo-pieniadze-z-funduszu-sprawiedliwosci-----a-teraz-milcza

Opublikowano
26 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Ja w tym momencie mogę stworzyć mój algorytm na przyszłe wybory parlamentarne. Każda komisja wyborcza, w której teraz zwyciężył Nawrocki, a w następnych wyborach wygra przedstawiciel KO lub jej koalicjant jest wysoce podejrzaną anomalią :) 

To fajnie że przyznajesz się do tego iż nie masz pojęcia jak działa ten algorytm i czym są te „anomalie” :) 

Opublikowano (edytowane)

@Kris194 symetrysta i co z tego ?? Elegancko punktuje wszystkie bzdury, które szury twojego pokroju kolportują. 

W tv ostatnio się ekscytują, że mamy drugiego Polaka w kosmosie. Ja po tym temacie widzę, że sporo więcej rodaków odleciało :E

17 minut temu, TheMr. napisał(a):

To fajnie że przyznajesz się do tego iż nie masz pojęcia jak działa ten algorytm i czym są te „anomalie” :) 

Szukaniem pasujących komuś prawie pod tezę cyferek się nie zajmuje. Inni analitycy już to wystarczająco obśmiali swoimi analizami- i tyle to jest wszystko warte. Każdy znajdzie swój pasujący schemacik.  Liczą się KONKRETY.

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Klakier1984 napisał(a):

Żeby nie było takiego chlewu w przyszłości to proponuję członkom komisji przychodzić do pracy wyspanym i patrzeć sobie wzajemnie na ręce. Tylko tyle i aż tyle.

Nie, w tych niedawnych wyborach patrzenie wzajemne na ręce nie zadziałało, jeśli kwestia fałszerstw nie zostanie całkowicie rozwiązana nie wspominając już o tym, że gdyby było to patrzenie wszystkim na ręce, to do fałszerstw na poziomie obwodowych komisji wyborczych nie doszłoby, to ludzie w przyszłości nabiorą podejrzeń, przestaną wierzyć w to patrzenie wzajemne na ręce podczas liczenia głosów i będzie społeczne przyzwolenie na coraz większe fałszerstwa wyborcze. Tego chcesz? Z PiS-em pójdziemy drogą Węgier bądź nawet Białorusi. Do tych standardów nie chcemy się poniżać.

Od siebie proponuję w kwestii członków komisji wyborczych, likwidację możliwości rekrutowania członków komisji wyborczych przez komitety wyborcze partii/kandydata, w tym także tych fikcyjnych komitetów, których nie mają szans na wystawienie kandydatur czy list wyborczych oraz zabronić powoływać do komisji wyborczych ludzi, którzy mają jakiekolwiek powiązania z wszystkimi obecnymi partiami politycznymi w kraju. W komisjach wyborczych powinni pracować tylko i wyłącznie ludzie, którzy są całkowicie apolityczni i nie mają żadnych politycznych powiązań.

Również proponuję zmianę przepisów dot. przeliczania głosów tak, żeby była możliwość ponownego przeliczenia głosów przez PKW bez konieczności zaangażowania do tego Sądu Najwyższego.

Popatrz na to co się stało, dowiadujemy się również, że w tych wyborach było wystawionych mnóstwo komitetów wyborczych, które nie miały nawet najmniejszych szans na uczciwe zebranie 100 tys. podpisów tylko po to, żeby obsadzić swoich ludzi do obwodowych komisji wyborczych, a w tym się znalazło tysiące ludzi, którzy jednak mają jakiekolwiek powiązania z PiS. W ten sposób PiS wykorzystało luki prawne i zmianę przepisów, których wprowadzili z kilka lat temu.

Tak samo odpowiedz na to, dlaczego głównie prawica nie chce doprowadzić do ponownego przeliczenia głosów ze wszystkich komisji wyborczych o które ubiega się druga strona, choć to powinno być w interesie wszystkich? Gdyby ja byłbym wybrany na Prezydenta RP i po czasie okazałoby, że mogło dojść choćby do częściowego sfałszowania wyników wyborów, to dążyłbym na miejscu Nawrockiego, żeby jednak przeliczyć ponownie wszystkie głosy, nawet jeśli po przeliczeniu ponownym głosów dojdzie do zmiany zwycięzcy, osobiście nie miałbym nic do ukrycia. A jeśli po przeliczeniu ponownym głosów zwycięzca pozostanie taki sam, to tylko i wyłącznie wzmocni mandat społeczny zwycięzcy.

W tym roku doprowadziliśmy się do sytuacji, w której uj wie kto wygrał tak naprawdę II turę wyborów prezydenckich, co samo w sobie jest absurdalną sytuacją.

Edytowane przez Spl97
Opublikowano
1 minutę temu, Spl97 napisał(a):

W komisjach wyborczych powinni pracować tylko i wyłącznie ludzie, którzy są całkowicie apolityczni i nie mają żadnych politycznych powiązań.

Według mnie niemożliwe. Przykład pierwszy z brzegu, ja, TY czy też 99% ludzi z tego wątku nie należy raczej do żadne partii. O ilu z tych osób jesteś w stanie powiedzieć, że są apolityczni ?? :> Prędzej w drugą stronę. Obowiązkowo przedstawiciel wszystkich zainteresowanych w każdym punkcie. Choć nie wiem czy poza PIS i KO było by to wykonalne. Zresztą koalicja sumarycznie miała najwięcej członków w komisjach, a i tak pozwolili na "zorganizowane fałszerstwo":E  i jak to logicznie wytłumaczyć?

Opublikowano

Jak się chce, to będzie wykonalne. Jak również Twoja propozycja o przedstawicieli wszystkich zainteresowanych w każdej komisji wyborczej, tyle, że nie wiem czy na to się zgodzą PiS i wszystkie partie prawicowe, gdyż trzeba także spojrzeć na wschód tego kraju, zdominowany przez PiS, w tych niedawnych wyborach, wiele komisji wyborczych na wschodzie kraju nie miało ani jednego członka od kandydatów obecnej koalicji rządzącej niezależnie czy to jako członka obwodowej komisji wyborczej czy jako męża zaufania.

Opublikowano

Hmm...

NwDFF5n.png

Cytat

"Izba Kontroli Nadzwyczajnej i Spraw Publicznych Sądu Najwyższego nie jest sądem, co wynika z orzeczeń Sądu Najwyższego oraz orzeczeń trybunałów międzynarodowych (np. wyroki SN: z 24 kwietnia 2024 r., II PSKP 21/23; z 15 stycznia 2025 r., III PSKP 25/23; postanowienia SN: z 10 stycznia 2024 r., II PUO 2/24; z 8 maja 2024 r., I KO 25/24; z 8 maja 2024 r., I KO 38/24; wyrok TSUE z dnia 21 grudnia 2023 r., C-718/21; postanowienie TSUE z dnia 9 kwietnia 2024 r., C-22/22; wyrok ETPC z dnia 8 listopada 2021 r., Dolińska-Ficek i Ozimek przeciwko Polsce, skargi nr 49868/19 i 57511/19; wyrok ETPC z dnia 23 listopada 2023 r. Wałęsa przeciwko Polsce, skarga nr 50849/21)" — podkreślają sędziowie.

"Z uwagi na to, że Izba ta nie jest sądem, nie może także realizować wskazanych powyżej czynności w procesie wyborczym przynależnych wyłącznie Sądowi Najwyższemu" — podsumowują sędziowie w stanowczym oświadczeniu.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/protesty-wyborcze-sedziowie-sadu-najwyzszego-wydali-ostre-oswiadczenie/cct214d

Robi się coraz grubiej, niech już przeliczą wszystkie głosy żeby później nie było grzane o ukradzionych wyborach. Nie wiem może niech KO za liczenie jakoś zapłaci?, ciekawe czy jest taka możliwość prawna. Chociaż jeden argument na temat kosztów odpadnie...