Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Spl97 napisał(a):

Nie raz piłem whiskacza z colą, dopóki się nie dowiedziałem, że picie whiskacza z colą to profanacja. Od tej pory przestałem :E.

Niektórych whisky nie da się inaczej pić, ci puryści od single malts to życia nie znają.

Opublikowano (edytowane)

Witajcie
W końcu się zarejestrowałem

PClab RIP

Oho..widzę niektórzy dostali belkę moderatora lub administratora z Laba :E
I szczerbol jest :D

ps.
Czemu @
Kelam się ulotnił ?

I @GordonLameman jest nasz prawnik forumowy(pozdro i szacun za wiedzę) :D

Edytowane przez Killer85
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Teoretycznie nie, bo to "utwory" do których prawa autorskie majątkowe ma wydawca (Ringer Axel), ale jest też tzw. dozwolony użytek osobisty. Co oznaczałoby, że możesz to udostępniać w swoim gronie towarzyskim. Uważam, że udostępnienie forumowym znajomym jest OK. 

Ale też, kto by się tym przejął? :)

Ja to tak średnio z whisky. Dostaje ją jako prezenty od ludzi, przez co mam ciągle ze 20-30 butelek, ale nawet potem nie mam co z tym zrobić. Raz w roku robię imprezę dla młodszych prawników w kancy i liczę, że wypiją większość :E

Poza jegerem ostatnio nieco posmakował mi rum w wersji ze spritem i limonką :)

Czyli tak jak myślałem, podchodzi pod "fair use"... dzięki Gordąkó :)

A realia są takie, że wklei się formułkę "fair use" i sztum na pewno nam nie grozi :thumbup:

4 godziny temu, Killer85 napisał(a):

Witajcie
W końcu się zarejestrowałem

PClab RIP

Oho..widzę niektórzy dostali belkę moderatora lub administratora z Laba :E
I szczerbol jest :D

ps.
Czemu @
Kelam się ulotnił ?

I @GordonLameman jest nasz prawnik forumowy(pozdro i szacun za wiedzę) :D

No nareszcie! A PW jeszcze w październiku poszło :E

:piwko:

Edytowane przez Filip454
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, tomcug napisał(a):

PCLaba już nie nie ma (w sensie forum), więc pozwoliłem sobie na mały wpis odnośnie tego, co się zmieniło tutaj:

https://ithardware.pl/artykuly/forum_ithardware_co_sie_zmienilo-36950.html

O, dzięki @tomcug za wspomnienie o mnie, miło się zaskoczyłem czytając newsa. To niemały zaszczyt i w sumie nie spodziewałem się. Miłe było, że mogłem przyczynić się do tego wspólnego sukcesu przenosin.

To duża nagroda, ale największą jest dla mnie (i dla nas wszystkich powinna być) zawsze to, że upór się opłacił i wszyscy daliśmy radę z przenosinami.

To jest dla mnie coś naprawdę niezwykłego, jak zwarta jest labowa społeczność i jak trudno ją pofragmentować :)

Można jeszcze wielu użytkowników i moderatorów dodać, takich jak np.: @azgan (bardzo przyczynił się do naszej gładkiej transformacji). @Camis, @Dermi, @Michaelred oraz @WebCM (wysłał mi swoje całe archiwum) dołożyli cegiełki w temacie o archiwizacji zgliszczy, a @RyszardGTS poprawiał wszystkim muchomor podczas tego trudnego okresu przejścia.

No i mówcie co chcecie, ale @tomcug to jest jakiś wyjątkowy przypadek normalnej władzy. Na PCLab.pl w życiu nie widziałem takiego podejścia do tego wszystkiego. To prawdziwy ewenement... czapki z głów :thumbup:

19 minut temu, crush napisał(a):

No właśnie, co się stało?

Ciekawe czemu Kelam zniknął?!

Edytowane przez Filip454