Sidr 123 Opublikowano Sobota o 20:56 Opublikowano Sobota o 20:56 Co włączyć, żeby ten banding najlepiej zobaczyc? Sprawdziłbym na lg c4. Jasno szare tło? Są jakieś plansze testowe w necie?
Gret 550 Opublikowano Sobota o 20:57 Autor Opublikowano Sobota o 20:57 jak tego nie widzisz w codziennym użytkowaniu to lepiej nie sprawdzać Bo jak zobaczysz to już nieodzobaczysz 1
Sidr 123 Opublikowano Sobota o 21:42 Opublikowano Sobota o 21:42 No to póki co, jeszcze nic takiego nie mam. Ja księ wpatrzyć, to może przy 10% coś tam widac.
Doamdor 1 778 Opublikowano Niedziela o 00:13 Opublikowano Niedziela o 00:13 9 godzin temu, Nex1M napisał(a): Troszkę irytuje mnie banding na MO27Q28G, zastanawiam się nad testem GIGABYTE Aorus FO27Q5P, może na black frajer cena będzie lepsza. 244 Godzin już ma i wcale nie jest lepiej Pytanie czy w ogóle jestem w stanie sprzedać ten monitor Foty Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość Nie ma dramatu, a mogło być gorzej. 5 1 1
MarcoSimone 665 Opublikowano Niedziela o 00:41 Opublikowano Niedziela o 00:41 @Doamdor takie rzeczy się zdarzają na OLED? Ale . Myślałem nad 34" 21:9 1440p ale jak widzę takie rzeczy to mnie odrzuca od OLED. Bo kwestię wypalania już przegryzłem 1
Sidr 123 Opublikowano Niedziela o 00:54 Opublikowano Niedziela o 00:54 @Doamdor niezapomniane wrażenia z czymś takim. U mnie nic takiego nie widać. Same odbicia. Za to przy zapalonym mocnym świetle mam totalne lustro:
Doamdor 1 778 Opublikowano Niedziela o 04:29 Opublikowano Niedziela o 04:29 3 godziny temu, MarcoSimone napisał(a): @Doamdor takie rzeczy się zdarzają na OLED? Ale . Myślałem nad 34" 21:9 1440p ale jak widzę takie rzeczy to mnie odrzuca od OLED. Bo kwestię wypalania już przegryzłem Nie na byle jakim OLED, bo to model LG Ultragear 45GX950A-B za ponad 7 kafelków. 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano Niedziela o 09:28 Opublikowano Niedziela o 09:28 (edytowane) 12 godzin temu, sideband napisał(a): Patrz i płacz U siebie na zadnej planszy nie widze bandingu. 9 godzin temu, Doamdor napisał(a): Nie ma dramatu, a mogło być gorzej. Wyglada jak peknieta matryca Edytowane Niedziela o 09:28 przez Phoenix. 1
Phoenix. 4 711 Opublikowano Niedziela o 09:37 Opublikowano Niedziela o 09:37 To juz wina aparatu w tel bo nie jest tak na zywo jak na zdjeciu rozjasnione., Lepiej
ODIN85 3 500 Opublikowano Niedziela o 09:52 Opublikowano Niedziela o 09:52 18 minut temu, some1 napisał(a): Za to jaki ładny fiolet I róż na białym
Brolly 758 Opublikowano Niedziela o 09:57 Opublikowano Niedziela o 09:57 9 godzin temu, Doamdor napisał(a): Nie ma dramatu, a mogło być gorzej.
Kyle 200 Opublikowano Niedziela o 10:16 Opublikowano Niedziela o 10:16 40 minut temu, some1 napisał(a): Za to jaki ładny fiolet Pewnie kwestia złapania balansu bieli przez aparat. 23 minuty temu, ODIN85 napisał(a): I róż na białym Masz na myśli zjawisko wywołane efektem mory, na skutek nałożenia się siatki pikseli matrycy światłoczułej aparatu, z siatką pikseli matrycy monitora?
ODIN85 3 500 Opublikowano Niedziela o 10:20 Opublikowano Niedziela o 10:20 3 minuty temu, Kyle napisał(a): Pewnie kwestia złapania balansu bieli przez aparat. Masz na myśli zjawisko wywołane efektem mory, na skutek nałożenia się siatki pikseli matrycy światłoczułej aparatu, z siatką pikseli matrycy monitora? Normalny typowy różowy.
Phoenix. 4 711 Opublikowano Niedziela o 10:22 Opublikowano Niedziela o 10:22 5 minut temu, Kyle napisał(a): Pewnie kwestia złapania balansu bieli przez aparat. Wystarczy spojrzec na roznice koloru sciany 6 minut temu, Kyle napisał(a): Masz na myśli zjawisko wywołane efektem mory, na skutek nałożenia się siatki pikseli matrycy światłoczułej aparatu, z siatką pikseli matrycy monitora? Jemu juz nawet okulista nie pomoze
Kyle 200 Opublikowano Niedziela o 10:45 Opublikowano Niedziela o 10:45 (edytowane) 28 minut temu, ODIN85 napisał(a): Normalny typowy różowy. Z białego bez problemu zrobisz na zdjęciu różowy, odpowiednio zmieniając balans bieli, lub może się to stać automatycznie jeśli automat sam "zabłądzi". Natomiast na skutek samego efektu mory (w połączeniu z wiedzą, jak zbudowane są matryce) też można się domyślić co jest powodem powstania różowego na białym. Edytowane Niedziela o 10:49 przez Kyle 1
galakty 3 305 Opublikowano Niedziela o 11:13 Opublikowano Niedziela o 11:13 1 godzinę temu, some1 napisał(a): Za to jaki ładny fiolet To ja wolę banding...
maxmaster027 875 Opublikowano Niedziela o 11:18 Opublikowano Niedziela o 11:18 Godzinę temu, Brolly napisał(a): Czaisz sie czaisz, promki leca, promki mijaja i dalej nie kupiles nic 1
Brolly 758 Opublikowano Niedziela o 11:28 Opublikowano Niedziela o 11:28 10 minut temu, maxmaster027 napisał(a): Czaisz sie czaisz, promki leca, promki mijaja i dalej nie kupiles nic Bo nie mam zdolności na raty Może po nowym roku albo przed samymi świętami. 2 1
some1 536 Opublikowano Niedziela o 11:31 Opublikowano Niedziela o 11:31 15 minut temu, galakty napisał(a): To ja wolę banding... Jeden i drugi efekt jest trochę wyolbrzymiany na zdjęciach. Ale też jeden i drugi efekt widać w realu w pewnych syutacjach. Jak to mówią, pick your poison. 1
galakty 3 305 Opublikowano Niedziela o 11:34 Opublikowano Niedziela o 11:34 Rzadziej widzę banding niż fioletową czerń, prosta sprawa u mnie 1
ODIN85 3 500 Opublikowano Niedziela o 11:55 Opublikowano Niedziela o 11:55 25 minut temu, Brolly napisał(a): Bo nie mam zdolności na raty Może po nowym roku albo przed samymi świętami. To nie możesz naściemniać
Kyle 200 Opublikowano Niedziela o 11:57 Opublikowano Niedziela o 11:57 (edytowane) 25 minut temu, galakty napisał(a): Rzadziej widzę banding niż fioletową czerń, prosta sprawa u mnie Jednak tutaj kwestia jest taka, że tam nie ma/może nie być "fioletowej czerni" w rzeczywistości, tylko to efekt "błędu" sprzętu fotografującego (tutaj @Phoenix. może tylko powiedzieć, co widać na żywo). Edytowane Niedziela o 12:00 przez Kyle
Rekomendowane odpowiedzi