VRman 2 848 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): @Send1N Jaki telefon, jakie święta Prawdziwy PCMR korzysta tylko swojego mocarnego PC. A teraz do tablicy bierz kredę i pisz. "Forum ITH przeglądamy tylko na PC" i powtórz tak 100 razy. I nie pójdzie do domu jak nie wykona zadania! 2
Dimazz 623 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 8 minut temu, jankooo napisał(a): Tymczasem podczas normalnego użytkowania treści sdr a nie ukazywania wad IPS pełną gębą Różnice owszem są i to niepodważalne ale te screeny @DżonyBi to marketingowa papka a nie realne różnice w użytkowaniu. zgadzam się pokazywanie że ips w dzień jest prześwietlony to marketingowa papka. 1 godzinę temu, maxmaster027 napisał(a): Pany nie kłoćta SiĘ. Opłatkiem, a nie frazesem. Najgorsze jest to ich promowanie GF NOW. Az mnie szlak trafia, ile oni pieniedzy przeznaczaja na piar. Linus potem inni, ostatnio nawet w PL robią reklamy...to jest tak niski standard gamingu na tym, ze szkoda gadac. No ale chcącemu nie dzieje sie krzywda, jak ktos chce niech próbuje. Wolałbym jednak zeby sie bardziej przykładali do sterownikow, a nie do GF NOW które fajnie, że jest, ale nie powinno byc priorytetem. te pieniądze przeznaczane na piar to jakieś zeskrobane spod buta bo się walały na ziemi. To najbardziej wartościowa firma na maerykańskiej giełdzie. Dla nich to tyle co nic
Send1N 4 661 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 14 minut temu, Kadajo napisał(a): @Send1N Jaki telefon, jakie święta Prawdziwy PCMR korzysta tylko swojego mocarnego PC. A teraz do tablicy bierz kredę i pisz. "Forum ITH przeglądamy tylko na PC" i powtórz tak 100 razy. Oczywiście ja tylko na pc, nie wyobrażam sobie przeglądać tym bardziej odpisywać na telefonie jak ja mam problem odpisać na krótką wiadomość na messengerze korzystając z ekranu dotykowego myślałem że wy na tylefonach 1
Dimazz 623 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu @jankoooa jak Gigabyte M27Q2? Lepszy od poprzedniego ipsa? Kąty widzenia, kolory, czerń i takie tam
Wu70 757 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 12 minut temu, jankooo napisał(a): Tymczasem podczas normalnego użytkowania treści sdr a nie ukazywania wad IPS pełną gębą A co w patrzeniu na tapetę jest z "normalnego użytkowania"? Otwórz sobie forum na ciemnym motywie albo edytor kodu i oczy cierpią jak czarny ma wylew
lukadd 3 037 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) Wystarczy jakaś mroczniejsza gierka, CP w nocy, resident etc. niebo, a ziemia. Ale kto nie widział na oczy na własne oczy i nie porównywał to nie będzie tego wiedział. Edytowane 2 godziny temu przez lukadd 2
DżonyBi 2 011 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu (edytowane) 25 minut temu, jankooo napisał(a): to marketingowa papka a nie realne różnice w użytkowaniu Miałem w życiu nie jednego IPSa i VA, i nigdy nie byłem do końca zadowolony z obrazu. Na IPS szczególnie brakowało mi kontrastu, to widać na żywo jak diabli, a o HDR nawet nie wspominam, bo nie ma o czym. Od 2020 siedzie na oledach. Zacząłem od CX, a obecnie w domu mam ich 4. Ostał się jeden IPS w domu sezonowym na Mazurach. Jak wymienię LG42C3 na coś nowszego to i ten IPS poleci.. na śmietnik. Edytowane 2 godziny temu przez DżonyBi
Kadajo 7 710 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Są tylko dwa rodzaje, prawdziwych użytkowników PCMR. Ci co mają OLED'a. Ci co za chwilę kupią OLED'a. 1 1
Kyle 244 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 58 minut temu, Jedi88 napisał(a): Ale po 4 latach LED wciąż żwawy, a OLED na śmietnik za drugie tyle Jaki OLED był na śmietnik z tych które miałeś? ... ew. Twój znajomy miał? Jak był użytkowany? Bo wiesz ... OLED w telefonie też wg. niektórych "nie wytrzymuje roku" a w moim telefonie po 8 latach (Nokia 808 PureView) wszystko było OK, a w obecnym telefonie po 4,5r też nie widać oznak zużycia.
jankooo 310 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 3 minuty temu, Dimazz napisał(a): @jankoooa jak Gigabyte M27Q2? Lepszy od poprzedniego ipsa? Kąty widzenia, kolory, czerń i takie tam Poziom czerni gorszy tzn. bardziej świeci ale ogólnie to lepszy monitor z super żywymi kolorami i szybszą matrycą. Dodatkowo matryca nie ma zauważalnych wylewów światła także dobra sztuka mi się trafiła. 1k bym za niego nie dał ale za 700zł zadowolony jestem i na przeczekanie mam nowa zabawkę. 10 minut temu, Wu70 napisał(a): A co w patrzeniu na tapetę jest z "normalnego użytkowania"? Otwórz sobie forum na ciemnym motywie albo edytor kodu i oczy cierpią jak czarny ma wylew akurat nasze forum z szarym motywem wygląda lepiej na IPS. Tak oled ma zdecydowanie lepszą czerń bo inaczej być nie może + ta klarowność czystego ruchu robi wrażenie dlatego docelowo chce oleda
Jedi88 198 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Kyle napisał(a): Jaki OLED był na śmietnik z tych które miałeś? ... ew. Twój znajomy miał? Jak był użytkowany? Bo wiesz ... OLED w telefonie też wg. niektórych "nie wytrzymuje roku" a w moim telefonie po 8 latach (Nokia 808 PureView) wszystko było OK, a w obecnym telefonie po 4,5r też nie widać oznak zużycia. Nie mailem, dlatego też próbuje zaczerpnąć opinii na forum. Nie mniej jednak nie da się zaprzeczyć zjawisku wypalania. To jest fakt, że w porównaniu do LCD trzeba chuchać i dmuchać. Z resztą jak już wspomniałem tylko tandem WOLED 4 generacji spełnia moje wymagania i byłbym to w stanie kupić, no to jeb w mordę verical banding. Także sprawa nie jest taka prosta. Zamierzam porównać oba Gigabyte OLED i IPS z kropką kwantową, czy jak mu tam. Opiszę wrażenia.
VRman 2 848 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Jak to wyglądało w poprzednich latach? Jeśli teraz mamy zapowiedzi monitorów 600 (1000Hz) ale tylko LCD i Samsung nawet nie wspomina o 480Hz to już mam się wk...ć że z mojego optymizmu na rok 2026 gówno wyszło, czy jeszcze na CES coś będzie? Nawet nie wiem czy Samsung robi sam jeszcze panele do monitorów, czy tylko LG już został. W każdym razie: 240Hz dla OLEDa a 600 dla LCD IPS
Phoenix. 4 997 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 8 minut temu, Kadajo napisał(a): Są tylko dwa rodzaje, prawdziwych użytkowników PCMR. Ci co mają OLED'a. Ci co za chwilę kupią OLED'a. Po prostu ludzie maja bol dupy jak ktos majacy oleda krytykuje teraz ips/va i wchodzi moj ulubiony argument " bo masz oleda to go chwalisz" A k... przed oledem to czlowiek na czym siedzial jak nie ips va i o tym juz takie ludki zapominaja
maxmaster027 951 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 33 minuty temu, lukadd napisał(a): Wystarczy jakaś mroczniejsza gierka, CP w nocy, resident etc. niebo, a ziemia. Ale kto nie widział na oczy na własne oczy i nie porównywał to nie będzie tego wiedział. No tak, ale oglądają video z porównania OLED vs IPS czy VA, na swoim VA czy IPS, gdzies na youtube, po czym stwierdzaja, ze nia ma takiej roznicy mimo iz osoba to recenzujaca mowi ze jest. 1
Jedi88 198 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Gość na prawdę myśli, że ludzie żyją w jego wymiarze świadomości dualizmu, w którym ktoś musi się nieustająco napier.... kto ma AMD, NVIDIA, OLEDA nie OLEDa . To jest forum do wymieniania informacji o spostrzeżeń. Potrzebuje kupić monitor, bo stary jest z 2017 roku i szukam co tu najlepszego ustrzelić na ten moment. Miałem brać bez zastanowienia Gigabyte MO27Q28G, a tu taki problem z bandingiem. Nie mniej jednak przetestować mogę.
DżonyBi 2 011 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu Bierz QD-OLEDa. Wybierz sobie jakiegoś do 2k.
Jedi88 198 Opublikowano 55 minut temu Opublikowano 55 minut temu 4 minuty temu, DżonyBi napisał(a): Bierz QD-OLEDa. Wybierz sobie jakiegoś do 2k. Za chwilę jadę samochodem na kolejny projekt i muszę zabrać ze sobą monitor. Myślę, że QD-Oled nie przeżyje tej podróży. Poza tym w moim przypadku tylko mat, bo zawsze światło mi w du..
Rekomendowane odpowiedzi