Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, oldfashioned napisał(a):

To nie ma, czy ma taki ktorego nie widzisz? 
To jest cecha produktu, a moze nawet lepiej to ujac, ze to jest cecha 'produkcji' tego produktu. Przy obecnym rozwoju technologi i procesie produkcyjnym nie da sie uzyskac masowo egzemplarza 'idealnego', ktory bylby w 100% wolny od bandingu.

Nie ma takiego, który jest widoczny i przeszkadza w użytkowaniu zgodnie z przeznaczeniem. Nie interesuje mnie produkt idealny bo nie jestem profesjonalistą a to jest produkt do rozrywki. Interesuje mnie taki, który dobrze działa zgodnie z jego przeznaczeniem. Ludzie trafiają też dobre matryce pod tym kątem ale ogólnie problem jest powszechny. Pod tym kątem tandem to regres i o tym piszę.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, VRman napisał(a):

A Ferrari nie dorówna traktorowi Ursus z roku 1985r. jeśli patrzeć tylko na to jak sobie radzi z wyrywaniem drzew na polu.

Także LCD miniled w czymśtam dorówna OLEDom, ale też w czymś kompletnie, ale to zupełnie nie będzie miało do OLEDa startu.

PS. A ja i tak chyba wyląduję na Pulsarze, tylko nadal nie ma cen

Możemy sobie tak dywagować całymi dniami, ale przecież wiadomo o co chodzi. Jak postawić jakiego kolwiek IPS, VA obok OLEDA, to nie da się nijak obronić wyższości zwykłych ledowych monitorów. Natomiast najnowsze mini-LEDy z quantum dot choćby z Chin mają już bardzo dobrą jakość obrazu, która choć dalej nie dorównuje OLED-om, jest mocno zbliżona na tyle, że użytkownikom szukającym czegoś innego, czegoś bardziej trwałego wystarczy i tylko o to w tym chodzi.

Ja mam GPU od AMD więc jeśli chodzi o g-sync pulsar jak to mówią kij mi w pupę.

Znając AMD za rok wypuszczą coś podobnego, ale nie tak dobrego pod nazwą "AMD Fulsar" :smiech:

Edytowane przez Jedi88