Skocz do zawartości

Monitory OLED - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo trzeba brać i grać a nie czekać na obniżki. Tanio to już było. Półtora roku temu wziąłem jeden z tańszych modeli i to był  świetny  zakup.

Obecnie trzeba dać pięć stówek więcej za ten model :blant:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, galakty napisał(a):

3300 a 4700 to sroga różnica, poza tym ten format monitorów nie jest jakiś mega popularny, cena pewnie nigdy nie zleci mocniej.

Tak mnie ciśnie na oled już ale szkoda mi znowu 1440p a 4k to nie ma chyba sensu na 27 cali? tym bardziej że takie gierki jak D4 na UW to sztos :P

Ten dell był w grudniu przez chwilę za 2500 na ME chyba ale niestety nie miałem okazji go wtedy kupić :blant:

Edytowane przez Mistrz zakonu Paladynów
Opublikowano
Teraz, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Ale to chyba wtedy DLSS balanced? bo quality to nawet taka 5080 średnio czasem da rade xd 

Może nawet na Performance. Zależy od gry. W Shadow Of The Tomb Raider w 3840x2160 przy DLSS Quality K, na wysokich detalach (bez RT) nie ma spadków poniżej 60 fps na ... RTX 4060Ti 16GB :]

Opublikowano
21 minut temu, Kyle napisał(a):

Dało się kupić taniej OLED 26,5" 2560x1440 niż za rejony 1500zł? (obecnie widzę jakiś model za 1549zł w np. X-KOM)

Raz pamiętam, że była jakaś promka ze sklepu MSI i dało się zbić coś powyżej 1400zł. Piękne czasy... pamiętam jak za minileda dawałem 1679zł i wydawało się relatywnie tanio.
Teraz najnowsze Tandemy od 2200zł, a starsze QDki w okolicy 1500zł. Piękny czas na zakup monitora.

Opublikowano (edytowane)

Zależy moim zdaniem od wymagań (np. takie rzeczy jak liniowość gammy - na ile komuś zależy). Albo ktoś może nie tolerować totalnie fringingu, który na 2560x1440 (@26,5") i typowym QD-OLED (nie RGB stripe) mały nie będzie.

Edytowane przez Kyle
Opublikowano
Godzinę temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Jaki jest według was najlepszy QD OLED ~~27" 1440p 240/360hz? w stosunku cena/jakość?

Taki absolute peak cinema święty gral 8:E

Ten z najlepszą ceną na pepperze.

• Like 2
Opublikowano
8 godzin temu, Mistrz zakonu Paladynów napisał(a):

Jaki jest według was najlepszy QD OLED ~~27" 1440p 240/360hz? w stosunku cena/jakość?

Taki absolute peak cinema święty gral 8:E

MSI na przecenach. 360 z ładowaniem 90W i dużą ilością opcji był ostatnio za 2200, to już jest mega cena. 

Opublikowano
W dniu 24.04.2026 o 19:09, Wuadator napisał(a):

Ja też zaczynam się już denerwować na siebie, że w proshopie nie kupiłem xD

Wrócił do proshopa jakbyś chciał kupić

https://www.proshop.pl/Monitor/34-ASUS-ROG-Swift-OLED-PG34WCDN-3440x1440-360Hz-RGB-QD-OLED/3450362

Dalej 5500, szkoda tego roku gwarancji skróconego ale zamówiłem, impulsywność wzięła górę :boink:

btw niepokojąca dla mnie jest troche ilość komentarzy ludzi pod recenzjami na yt którzy mają jakieś kreski na matrycy albo to, że padł im całkowicie w przeciągu kilku tygodni.

Mam nadzieję, że to boty kupione przez MSI a nie faktyczne problemy :E 

• Thanks 1