Skocz do zawartości

Dragon Age: Straż Zasłony (Dragon Age: The Veilguard)

Recommended Posts

1 godzinę temu, userKAMIL napisał:

W sumie z tymi ocenami wczoraj tak świętowaliście a dziś na steamie 80% już. :fuck: Na ten moment recenzje na plus. Opinie graczy na steamie na plus

Tam jest tylko 3.316 pozytywnych ocen, z czego część to np. trolle, chwalące grę za trumnę Bioware, wystawiąc pozytyw ;) Inne wyglądają na boty, bo są odklejone od gry, ale to tylko jakiś tam %.
Część to aktywiści, którzy w ocenie plusują grę za dogryzienie prawakom. Wklejałem tu oceny, wystarczy przejrzeć sobie steam.
W komentarzach pod opinią ktoś pisał, że usunął swojego negatywa, ponieważ wystawia tylko pozytywne oceny i nie chce robić wyjątku dla swojej zasady.
Od 4-20 godzin gry posypie się w ciul negatywów, a normalni ludzie raczej nie mieli czasu zagrać dłużej niż parę godzin, tym bardziej że dziś wszystkich świętych. 

Suicide Squad, który był gniotem ma prawie 7 tys pozytywnych ocen i 67.42%

Edytowano przez musichunter1x
  • Upvote 1

1 godzinę temu, userKAMIL napisał:

Dla Ciebie może i tak ale dla 80% na steamie na dzień dzisiejszy jednak nie.

80% pozytywnych ocen, a gra jest ledwie w pierwszej 30 największej ilości graczy. W tym momencie w Veilguard gra mniej ludzi niż w niszowe gry z przed prawie 10 lat, jak Hearts of Iron 4 czy Don't Starve Together. Nawet Left 4 Dead 2 z 2009 roku ma więcej graczy, w Stardew Valley w tym momencie gra więcej ludzi niż wynosi 24-godzinny peak dla Veilguard.

70 tysięcy graczy dzień po premierze - jak na grę AAA od Bioware to jest całkowita katastrofa sprzedażowa i żadne zaklinanie rzeczywistości tego nie zmieni.

Edytowano przez mag_zbc

EA/Bioware doskonale przygotowalo sie na ta premiere. Moze sa odklejeni, ale umieja liczyc - wiedzieli ze jesli odpowiednio nie zareaguja, to gracze zrobia im drugiego Concorda.

Wpierw zrobili przesiew recenzentow po ograniu przez nich 6-godzinnego dema 2 miesiace temu - kazdy kto mial chocby najmniejsze zastrzezenia lecial z listy - wiemy juz, ze tyczylo sie to recenzentow ktorzy sa na Meta, wszyscy inni nie maja dla nich znaczenia, to ze jakis polski CD-Action dal im 6/10 nie ma znaczenia, bo nie zanizaja im sredniej.

Jak juz sie upewnili ze wpadna oczekiwane recki, powysylali wszystkim innym tworcom na YT DMCA, zeby czasem czegos nie wrzucili, a 3/4 z nich dali na blackliste, zeby czasem czegos od nich nie kopiowali czy nie cytowali. Na Steamie wypadaja skrajne recki, ale tylko te negatywne. 

Dziwi mnie jednak ta ilosc pozytywnych recek, ktore niewiele mowia ale robia wysoka srednia. Po Ubisofcie i numerze z botami chwalacymi ich wlasna gre, po prostu nie ufam juz wydawcom i tyle. 

Edytowano przez Element Wojny
  • Upvote 2

4 minuty temu, Vulc napisał:

Ja bym na Twoim miejscu jednak uważał, moderacja patrzy. A nie, czekaj...

Spokojnie - mam to obgadane z tomcugiem:E. Możemy tutaj do woli śmieszkować z tęczowych, woke, dei i nie tylko tego. Tak samo lewaki z prawaków czy normalsów. Byle nie bluzgać specjalnie i nie robić za mocnych personalnych wjazdów;)

• Like 7

1 minutę temu, Kelam napisał:

Spokojnie - mam to obgadane z tomcugiem:E. Możemy tutaj do woli śmieszkować z tęczowych, woke, dei i nie tylko tego. Tak samo lewaki z prawaków czy normalsów. Byle nie bluzgać specjalnie i nie robić za mocnych personalnych wjazdów;)

Wiem, wiem. I szanuję. Zwłaszcza że tutaj sprawa jest raczej prosta - nie najeżdża się nikogo personalnie, tylko śmieje z całej otoczki. Nadal sporo ludzi tego nie potrafi rozróżnić, ale to tak troszkę już nie nasz problem.

3 godziny temu, Element Wojny napisał:

Tyle ze to sie odwraca dosc szybko po ukonczeniu prologu, a 2-3 godziny pozniej to juz jest zupelnie inna gra i zupelnie inny poziom dialogow. Zastanawiam sie, czy ten prolog nie jest w duzej czesci efektem prac poprzedniej ekipy, poprzednich pisarzy i scenarzystow, z momentow kiedy gra byla jeszcze Dreadwolfem.

Stawiam że jest to zrobione specjalnie, aby nie można było zwrócić w 2 godzinnym oknie ;) Dlatego muszę szukać dema dla siostry, bo tak to nawet nie zwróci. Na szczęście dopiero w niedzielę wraca do siebie, więc jeszcze nie nabija godzin. Jeśli po 6 godzinach stwierdzi, że chce dalej czuć ten ból, by móc pełnoprawnie narzekać to niech dysponuje swoimi środkami wedle woli. 
Możliwe że odpadnie na kreatorze, bo siedziała tam długo w poprzednich częściach.

Edytowano przez musichunter1x

+ Satysfakcjonujące domknięcie wątku z Inkwizycji
+ Błyskotliwie i wiarygodnie napisana postać Solasa
+ Mocny finał z kilkoma alternatywnymi ścieżkami
+ Bogactwo nowej wiedzy o lore uniwersum
+ Rozbudowane wątki fabularne towarzyszy
+ Trzy znacząco różniące się od siebie klasy
+ Świetna wydajność w obu trybach grafiki (PS5)

Ale zobaczcie za co ta gra dostaje plusy w recenzjach.Świetna wydajność na PS5,albo wiarygodna postać Solasa.No i 3 klasy postaci,Diablo 1 już miało 3 klasy w 1997 roku.

• Haha 1

5 minut temu, musichunter1x napisał:

Stawiam że jest to zrobione specjalnie, aby nie można było zwrócić w 2 godzinnym oknie ;) Dlatego muszę szukać dema dla siostry, bo tak to nawet nie zwróci. Na szczęście dopiero w niedzielę wraca do siebie, więc jeszcze nie nabija godzin. Jeśli po 6 godzinach stwierdzi, że chce dalej czuć ten ból, by móc pełnoprawnie narzekać to niech dysponuje swoimi środkami wedle woli. 

I to jest madre podejscie, jak jej sie spodoba niech kupi i gra do konca. 2h naprawde tutaj nic nie dadza, bo 2h to jest wlasnie ta najlepsza czesc, czyli prolog. 

24 minuty temu, Element Wojny napisał:

Moderacja topka w takim razie. Dzialasz kiedy sytuacja tego wymaga, a nie kiedy po prostu nie podobaja Ci sie komentarze osoby, ktora niespecjalnie lubisz.

Mam nadzieję, że tak będzie ogólnie. Ale odpowiadam za siebie;).

e:

@musichunter1xNo potencjał memiczny jest w tym szajsie spory:E.

On jest mega rozbudowany, opcji jest w cholere i jeszcze wiecej, ale presety i suwaki sa bardzo specyficzne, ustylizowane na jedna modle, 30 minut siedzialem nad sama tylko twarza probujac odtworzyc ladna dziewczyne, ale nie udalo mi sie -  moja V w CP2077 zrobilem cala w 15 minut, moja Sare w BG3 zrobilem w max. 20 minut. 

Z cialem jest jeszcze gorzej, bo sylwetka kobiety jest stylizowana bardziej na faceta, sposob budowy, rozstaw rak i nog, do tego kobiece atrybuty tylko w rozmiarze ultra mini. Ostatecznie nie ma to znaczenia, bo ubrania w tej grze to kolejne babochlopstwo, doslownie zadnego fragmentu ciala nie mozna odslonic, zapomnij o jakichs bardziej damskich wersjach ubioru, seksownej czlonkini lozy magow tutaj nie bedzie. 

Edytowano przez Element Wojny
  • Upvote 1

1 godzinę temu, JeRRyF3D napisał:

Robimy czelendż? ;)
Jestem hardcorowym graczem!
Próbuję grać w DA4! ;)

Dawaj będę trzymał kciuki, który dłużej wytrzyma, albo który ma większą flaszkę w zamrażalniku.
Kawał czasu Pana nie słyszałem :D

Widziałem jakieś wideo, że na Reddit gry bany lecą za samą subskrypcję innych subreditów, których nie lubi tam moderacja. Właśnie tego się spodziewałem.

• Thanks 1

Utwórz konto lub zaloguj się, aby skomentować

Musisz być użytkownikiem, aby dodać komentarz

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto na forum. To jest łatwe!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Masz już konto? Zaloguj się.

Zaloguj się
  • Utwórz nowe...