Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też prawda, ogólnie z tego co pamiętam to taki 3700x zachowywał się przy identycznym napięciu tak samo temperaturowo jak np 3900x mimo że ten drugi miał 4 rdzenie więcej ale posiadał 2 chiplety  z sześcioma rdzeniami na jeden zamiast jeden z ośmioma i transfer ciepła był lepszy ;) 

Opublikowano

Ja i tak między jakimiś grami aaa które mnie wessają co jakiś czas niezmiennie od 13 lat ets2...on i na ziemniaku pójdzie :E 

A teraz właśnie przyszedł czas ets :E 

Nie no w D4 jeszcze pykam, ale ono na 7800xt śmiga ładnie bez rt.

Opublikowano

Niedługo chiński czarny piątek i chodź lepszego procesora w ogóle nie potrzebuje, to jak będzie dobra okazja to pewnie się złamie. Mój mroczny pasażer szepczący "kup tego X3D" znowu wygra. :)

• Haha 1
Opublikowano

AMD potwierdza sekretne zmiany w procesorach Ryzen 7000. To nie defekt!

https://ithardware.pl/aktualnosci/procesory_amd_ryzen_zmiana-44329.html

Niektóre procesory z serii Ryzen 7000, w tym Ryzen 7 7800X3D, przeszły zmiany w konstrukcji, w szczególności na płytce PCB. Zauważono usunięcie niektórych elementów SMD, takich jak kondensatory, z górnej części rdzenia procesora.

• Like 2
Opublikowano

CO leci spokojnie -20 co mniej więcej pokrywa się z All Cores VID przy najgorszym rdzeniu 1.185V dla 5225MHz.

W grze BF2042 po rozgrzaniu cieczy chłodzącej mam około 55-60°C + w loopie schładza się GPU.

Opublikowano
18 godzin temu, PaVLo napisał(a):

U mnie Cyberpunk zweryfikował ustawienia CO, zmuszając cofnięcie o 2 punkty, bo gra wypłaszczała się co kilka minut. Wszystko inne śmigało 🤔

Obecnie CO -25

Normalka od lat przy zabawie w ujemny offset ;) czasem nawet każda gra potrafi śmigać i testy syntetyczne a procek wywala się w bezczynności (idle), jak ktoś chce ustawiać za wszelką cenę na żyletki to "rzeźbienie" może być czasochłonne :E 

• Upvote 2