@wallec Człowieku, zejdź na ziemię. Po co mu dyktujesz na start timingi od czapy jak nie działa stock. A potem chodzisz i piszesz bzdury jakie to AMD jest słabe 🤦🏻🤦🏻🤦🏻🤦🏻
No i tu może być problem , że w simracingu wszystko widac , ale ku..... nie może tak być. Czemu jak na YT oglądam streamy , tam nic nie przycina , no tak bo YT leci na 60 kl/s , ale u mnie jak ustawie na 60 kl/s i tak dalej to jest.
ACC też jest na UE i tam ten cały ghosting jest dopiero dramatyczny , czasami wygląda to tak jak by się auto rozpływało 😁.
Tak, pytanie tylko ile to będzie "na nasze".
Bardzo dobrze, to w tym przedziale cenowym chyba niekwestionowany król. Szukałem w tym samym czasie 4070 Superki, ale że tego RX'a wyrwałem poniżej 2k (co jest fajną ceną za topową wersję), nie było nad czym się zastanawiać. Karta super cicha, fajne temperatury. Docelowo chcę jednak czegoś mocniejszego z myślą o kolejnych kilku latach, więc minimum 4070 Ti Super. Jeśli krzykną sobie za dużo za 5070Ti, mam nadzieję, że pozostały stock się jeszcze całkiem nie wyprzeda. Nie widzę sensu w zakupie karty z 12 gb vramu, zwłaszcza że jeden z monitorów zmieniam na 4K, więc zwykła 5070 odpada. Zresztą ona na papierze wygląda niezbyt "apetycznie".
W tych ustawieniach pamięci praktycznie nic się nie zgadza.
Wpisz tak:
tCL 30
tRCDWR 38
tRCDRD 38
tRP 38
tRAS 50
tRC 88
tRRDS 4
tRRDL 10
tFAW 16
tWTRS 8
tWTRL 20
tWR 48
tRFC 450
tRFC2 257
tREFI 65535
tRDRDSCL 8
tWRWRSCL 8
tCWL 28
tRTP 12
tRDWR 18
tWRRD 4
tRDRSC 1
tRDRSD 8
tRDRDD 8
tWRWRSC 1
tWRWRSD 8
tWRWRDD 8
tCKE 0
GDM Disabled
Menory context restore Disabled
Power down Disabled
Daj znać czy komp się odpali(może chwilę potrwac bo menory context restore na Disabled wymusza każdorazowo trenowanie pamięci ) i będziemy działać dalej.
Jak się nie odpali albo będzie walić blues screen przed windowsem to menory context restore na enabled i gdm na enabled.
Rekomendowane odpowiedzi