Lameismyname 2 869 Opublikowano Piątek o 19:19 Opublikowano Piątek o 19:19 17 minut temu, MarcoSimone napisał(a): Dlatego ja daily mam 5500/~1.19-1.21v. Chociaż stock 5225/1.09v nie odstaje wydajnością. No i ten aspekt jest dla mnie istotny. Koszt-efekt. A jak ktoś lubi poświęcać czas dla cyferek w syntetykach i sprawia mu to fun, to jego sprawa 1
Phoenix. 5 364 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu https://videocardz.com/newz/asrock-says-latest-amd-x870-and-x870e-beta-bios-fixes-boot-failures-on-certain-cpu-configurations
Pentium D 1 498 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Znowu mydło w oczy wciskają. 1
Doamdor 2 403 Opublikowano 9 godzin temu Opublikowano 9 godzin temu Chłodno i wydajnie przy 1348W. 1 1
Pentium D 1 498 Opublikowano 7 godzin temu Opublikowano 7 godzin temu Ciekawe, ale powyżej stock+pbo wydajność na Wat trochę kuleje. 700W dodatkowo aby uzyskać 31k pkt to trochę dużo
Send1N 5 392 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) Tak swoją drogą to ten grubszy koleś jest przezabawny chinole są ogólnie śmieszni ale ten to taki duży bobasek Edytowane 5 godzin temu przez Send1N 1
tomcug 3 054 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 2 godziny temu, Pentium D napisał(a): Ciekawe, ale powyżej stock+pbo wydajność na Wat trochę kuleje. 700W dodatkowo aby uzyskać 31k pkt to trochę dużo No co Ty nie powiesz 1 2
Phoenix. 5 364 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Udalo sie ostatecznie ustawic -25 curva na all core wiec jestem bardzo zadowolony, w Warzone pieknie trzyma zegary, a wsinglach AAA to nawet sie proc nie poci Ciekawe czy zen6 dojedzie do 6ghz 1
Kadajo 8 207 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu RAM ci się zaczyna gotować, w wakacje może być nieciekawie
Pentium D 1 498 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 1 minutę temu, Kadajo napisał(a): RAM ci się zaczyna gotować, w wakacje może być nieciekawie Może padną wcześniej i nie będzie takiego problemu Bieda airflow w obudowie widocznie. Niestety na taką małą płytę ciężko może być z dobraniem nawiewu na ram.
Kadajo 8 207 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Zamontuje na nie jakiś wentylator i problem z głowy.
Phoenix. 5 364 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 32 minuty temu, Kadajo napisał(a): RAM ci się zaczyna gotować, w wakacje może być nieciekawie Wszystko jest wporzadku i nic sie nie gotuje, to tylko wy macie jakies bledne wyobrazenie ze na kosciach musi byc 40st i latem tez zadnego problemu nie bedzie 32 minuty temu, Pentium D napisał(a): Bieda airflow w obudowie widocznie. Ale Ty bzdury opowiadasz.... Moja buda ma jeden z lepszych airflow to po pierwsze, po odrugie mowi to gosc co wsadza 9070xt do klitki 1
Fenrir_14 1 007 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu 38 minut temu, Kadajo napisał(a): RAM ci się zaczyna gotować, w wakacje może być nieciekawie Ustawił Trefi na 65535 to mu tam smaży te kości 😀 albo jakiś wentyl dać albo zejść na 50000 ale to pewnie ze 2 fps mogą zlecieć na niskich 🤣
Phoenix. 5 364 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Nie wiem czy 46st podczas grania na skreconych obrotach w budzie to duzo ale niech kazdy sobie odpowie sam zamiast wyciagac wnioski na szcztkowych informacjach wyciagnietych z kontekstu 8 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ustawił Trefi na 65535 to mu tam smaży te kości 😀 albo jakiś wentyl dać albo zejść na 50000 ale to pewnie ze 2 fps mogą zlecieć na niskich 🤣 Kolejny co opowiada bzdurki A wy zadnego pojecia nie macie w jakich temp te kosci moga pracowac i jesli dla was ok 50st to smazenie to powodzenia 1
lukadd 3 338 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Godzinę temu, Kadajo napisał(a): RAM ci się zaczyna gotować, w wakacje może być nieciekawie Przecież, albo Ty, albo Lama jak wrzucał wyniki w statykach to miał pod 60 stopni na tych goodramach i to na expo gdzie timingi luźne. Tam takie radiatory siedzą. Nie ma się co dziwić, że 55 stopni łapią w ponad godzinie grzania Aidy jak się nie da mocniejszego przedmuchu w budzie. W grach będzie mniej. Edytowane 1 godzinę temu przez lukadd
Phoenix. 5 364 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 6 minut temu, lukadd napisał(a): Nie ma się co dziwić, że 55 stopni łapią w ponad godzinie grzania Aidy jak się nie da mocniejszego przedmuchu w budzie. No tutaj bylo 600rpm na budzie, a buda jest spora, tym bardziej ram sie grzeje bo mam plyte 2 slotowa wiec kosci sa blisko siebie co tez poteguje temp ale wrzucilem wyzej temp podczas grania w Warzone i to nawet nie dobija do 50st gdzie jeszcze podgrzewa gpu i to nadal na skreconych wentylatorach w budzie. Do testu ramu tez nie wlaczam wiekszego nawiewiu tylko leci minimalny bo jak przejdzie w gorszych warunkach to pozniej nie ma problemu np latem itp.
Fenrir_14 1 007 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Kolejny co opowiada bzdurki A wy zadnego pojecia nie macie w jakich temp te kosci moga pracowac i jesli dla was ok 50st to smazenie to powodzenia Na wcześniejszym obrazku masz tam tempy na poziomie 55 stopni więc to był punkt odniesienia do startowego komentarza by @Kadajo , dla jednych dużo dla innych mało, życie. Nie znamy też oczywiście temperatury otoczenia ale można podejrzewać że w okresie wakacyjnym będzie wyższa, chyba że masz klimę to nie ma tematu Co do mojego komentarza to akurat na podstawie własnych doświadczeń mogę z ręką na sercu przyznać że maksowanie wspomnianego parametru dosyć znacząco wpływa na temperatury pamięci i tak właśnie się dzieje na wszystkich moich setach (G Skill, Kingston i Corsair). Zresztą wystarczy że zrzucisz do tych 50000 i będziesz sam widział co się dzieje, nie musisz mi nawet zdawać raportu No i na koniec to mnie to oczywiście lata i "grzeje" co tam komu się wyprawia w jego domowym zaciszu więc bez spiny bo temperatury w Twoim setupie to nie mój problem a zwróciłem jedynie uwagę co prawdopodobnie je podbija. Jeśli Tobie wszystko się zgadza to co mi do tego ? Ja pilnuję swoich i lubie jak są niskie Także co, powodzenia w dalszysz optymalizacjach nowego procka i dobrej zabawy bo po to go chyba kupiłeś a nie żeby z termometrem chodzić i sprawdzać co godzinę.
Phoenix. 5 364 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 55st to nie jest duzo dla DDR5 i tyle, to nie sa samsungi na ddr4 gdzie przy 45st mi juz walilo bledami po OC No ale jak lubicie sobie sami tworzyc problem z czegos czego nie ma to ja nie bede was przekonywal ze jest innaczej Platforme DDR5 mam od startu AM5 i nawet w najwieksze upaly latem, w budzie z gorszym airflow nigdy nie mialem problemu z ramem pod czas obciazajacych testow, nie wspominajac juz o tym, ze w grach one sa sporo nizsze co pokazalem wyzej I tak masz racje dla jedngo to jest goraca, a dla innego chlodno Ale nie popadajmy po prostu w skrajnosc tez Edytowane 1 godzinę temu przez Phoenix. 1
Pentium D 1 498 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 26 minut temu, Phoenix. napisał(a): Ale Ty bzdury opowiadasz.... Moja buda ma jeden z lepszych airflow to po pierwsze, po odrugie mowi to gosc co wsadza 9070xt do klitki Zaktualizuj sobie w kajecie informacje bo to już z kilka miesięcy nieaktualne. Po zdjęciu filtra nylonowego nic się nie grzeje, ale przynajmniej bardziej się kurzy Jak się ram testuje to warto też GPU pomęczyć aby to miało warunki ekstremalne. 1
Phoenix. 5 364 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 6 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Zresztą wystarczy że zrzucisz do tych 50000 i będziesz sam widział co się dzieje, nie musisz mi nawet zdawać raportu Tak wiem jak trefi wplywa na temp i zawsze tak ustawiam jak wyzej 1 minutę temu, Pentium D napisał(a): Zaktualizuj sobie w kajecie informacje bo to już z kilka miesięcy nieaktualne. Zanotowane A gdybys sie zastanawial nad moja klitka to chyba taka mala nie jest tym bardziej, ze teraz Dual siedzi mniejszy od Prime I faktem jest ze na niskich rpm w budzie to co tam doleci do tego ramu to moze jakies skromne dmuchniecie jest ale w zupelnosci wystarczajace poki co bez wiekszania obrotow Edytowane 1 godzinę temu przez Phoenix.
lukadd 3 338 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Ja tam nie wiem dokładnie, ponoć dla stabilności po nastawach warto trzymać poniżej 60stopni te DDRy. Jak mocne OC to czym niższe tempy lepiej. A nawiew dla tych pamięci z kartonowymi radiatorami robi bardzo dużo, u mnie jak mam wentyle bardzo nisko w budzie też potrafią pamięci wskoczyć ~55, zwiększenie rpm wentyli w budzie i większy przelot powietrza wyraźnie obniża tempy. Edytowane 1 godzinę temu przez lukadd
Pentium D 1 498 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 9 minut temu, Phoenix. napisał(a): A gdybys sie zastanawial nad moja klitka to chyba taka mala nie jest Pamietałem z czasów Nitro+.
wallec 1 098 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 14 minut temu, lukadd napisał(a): Ja tam nie wiem dokładnie, ponoć dla stabilności po nastawach warto trzymać poniżej 60stopni te DDRy. Jak mocne OC to czym niższe tempy lepiej. A nawiew dla tych pamięci z kartonowymi radiatorami robi bardzo dużo, u mnie jak mam wentyle bardzo nisko w budzie też potrafią pamięci wskoczyć ~55, zwiększenie rpm wentyli w budzie i większy przelot powietrza wyraźnie obniża tempy. 6800cl32-7200cl34 trzymają u mnie stabilność tak do 58-62 stopni, powyżej od razu pojedyncze błędy w tm5 8000cl36 - 8400cl38 i wyżej to już musi być maks ~55 stopnie żeby nie sypało błędów
Phoenix. 5 364 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 16 minut temu, lukadd napisał(a): Ja tam nie wiem dokładnie, ponoć dla stabilności po nastawach warto trzymać poniżej 60stopni te DDRy. Jak mocne OC to czym niższe tempy lepiej. A nawiew dla tych pamięci z kartonowymi radiatorami robi bardzo dużo, u mnie jak mam wentyle bardzo nisko w budzie też potrafią pamięci wskoczyć ~55, zwiększenie rpm wentyli w budzie i większy przelot powietrza wyraźnie obniża tempy. Zdaje sobie z tego sprawe ale, jesli w tm5 anta mam ponizej 60st i nie wywala, a w grach mam ponizej 50st to po prostu nie zawracam sobie tym glowe Ktos lubi miec mniej? Szanuje, jego sprawa A jak bedzie sie codz dziac to wystarczy podkrece wentyle w budzie. 1
lukadd 3 338 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) Też mi się tak zdaje, jak nie ma jakiegoś hardcore OC i w jedynie peak w jakichś syntetykach i dłuższym grzaniu tempy skoczą w maxie do 55-59stopni(przy oczywiście zachowaniu stabilności), a w gierkach jest bliżej tych 50 stopni to nie ma co sobie tym głowy zawracać Edytowane 1 godzinę temu przez lukadd
Rekomendowane odpowiedzi