Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Ogider

Rekomendowane odpowiedzi

@SebastianFM gdzie jesteś mordeczko? Demony przeszłości wracają. Miałeś mi coś przypomnieć...

obraz_2024-11-07_190748854.thumb.png.9f9c5a24868a0addc305bc9f53026ab2.png

9 minut temu, Totek napisał(a):

Potem mamy takie kwiatki w stylu 2k przed premierą to świetna cena i ludzie kupują, dwa dni później za 1,5k nikt tego nie chce.

Przecież cena 9800X3D nie drgnie ani o zł z tych 2400 przez najbliższych kilka mięsiecy w normalnych sklepach. Ten procesor jest poza konkurencją. Intel nie ma odpowiednika, więc AMD nie będzie robic totalnie nic. Mają 7800X3D i sobie ustawią cene na 1800 zł i tyle.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1

@PiPoLiNiO, pisz normalnie, bez jakichś aluzji, insynuacji i głupich tekstów. ile razy ci trzeba zwracać uwagę? Jakie znowu demony przeszłości? Co ty wymyślasz? Ja cały czas śledzę ten temat, nie ukrywam się, kibicuję mocno AMD, cieszę się, że udało im się wyjść tak bardzo na prowadzenie, cieszę się też, że tobie udało się kupić w pierwszym rzucie super procka. Ty się wtedy przesadnie ekscytowałeś, wyciągałeś jakieś dziwne wnioski na podstawie szczątkowych danych. Nawet nie trafiłeś z tą różnicą w wydajności. Tak samo ja mógłbym ci to wypominać. Po co w ogóle jeszcze ciągniesz ten temat?

9 godzin temu, sniper76 napisał(a):

Wziąłem pastę Noctua NT-H2 której nie trzeba wygrzewać i od razu działa poprawnie :) po za tym Masz przynajmniej 3 lata z głowy.

Jak ktoś faktycznie nie będzie jakimś cudem ściągał chłodzenia przez te 3 lata w stacjonarce to można mieć 3x taniej od noctuy to https://proline.pl/gelid-heatphase-ultra-intel-ph-gc-02-i-40x30x0-2mm-p8120290 - ptm w innym opakowaniu z logiem gelida :E i spokój nawet na zawsze :E 

A czy roznica jest tak duza, ze rachunki wyskoczą pod sufit? :o

Ja bym sie bardziej bal o pobor pradu grafik obecnych i tych przyszłych :s

Moj z x-kom wysłany 

Komputronik:

Zamówienie zawiera pozycje wymagające uwagi Obsługi.
Za 2-4 dni robocze zamówienie będzie gotowe do odbioru, skontaktujemy się niezwłocznie po otrzymaniu dostawy uzupełniającej do tego zamówienia.

Zabrakło dla mnie?

Wiecej czasu na testy 1 cpu :s

@Krzysiak Ja jedynie przypomniałem mu, że miał mi przypomnieć :) Bo bardzo dużo wtedy pisał tych postów, a jak przyszło co do czego to jakoś zamilkł. Zresztą nie tylko on, ale już mi się nie chciało reszty szukać i screenów robić. 

I błagam, daruj sobie. Przecież wszyscy wiemy, że gdyby nie pyknął 9800X3D i bym się pomylił, to już tu wczoraj 20 postów atakujących mnie by było.

Ode mnie koniec tematu, honorowo przeprosiła tylko jedna osoba. Reszta pierwsza do nabijania, a potem cisza. 

42 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Przecież cena 9800X3D nie drgnie ani o zł z tych 2400 przez najbliższych kilka mięsiecy w normalnych sklepach. Ten procesor jest poza konkurencją. Intel nie ma odpowiednika, więc AMD nie będzie robic totalnie nic. Mają 7800X3D i sobie ustawią cene na 1800 zł i tyle.

Z forum overclockers co uk:

Wave 1 Stock: Due next week and sold out around 14:10 - 14:15 if you ordered before 14:15 you should have your CPU next week.
Wave 2 Stock: Due in about two weeks time, sold out around 14:45, if you ordered before 14:45 you should have your CPU this month.
Wave 3 Stock: Due in December, anyone who placed an order after 15:00 don't expect your CPU until December.

Sprzedali 1000 w 45 minut a dostają po 500 na tydzień a jemu się obniżki za 2 miesiace marzą :D

• Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 2

4 minuty temu, muszka napisał(a):

Z forum overclockers co uk:

Wave 1 Stock: Due next week and sold out around 14:10 - 14:15 if you ordered before 14:15 you should have your CPU next week.
Wave 2 Stock: Due in about two weeks time, sold out around 14:45, if you ordered before 14:45 you should have your CPU this month.
Wave 3 Stock: Due in December, anyone who placed an order after 15:00 don't expect your CPU until December.

Sprzedali 1000 w 45 minut a dostają po 500 na tydzień a jemu się obniżki za 2 miesiace marzą :D

Może chociaż stówke taniej na BF :sad:

Edytowane przez damyan123