Skocz do zawartości

AMD ZEN 5 (SERIA RYZEN 9xxx / SOCKET AM5) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, AudRob napisał(a):

To w końcu kup sobie chłopie coś porządnego , a nie wiecznie narzekasz że masz kapcia chłopie .:hihot:

On kupił przeciez go specjalnie żeby udowodnić Tworkom że to kapeć. I udowodnił. Często masz bana to może nie śledzisz na bieżąco.

Edytowane przez Grolshek
  • Upvote 3
Opublikowano
13 godzin temu, znaFca napisał(a):

To testy w necie już nie wystarczą? Nie trzeba kupować całej platformy żeby wiedzieć, że Intel ssie po całości :)

No to widze, ze nawet testów czytać nie potrafisz poprawnie.

W programach i niektórych grach wydajność jest porzadna, a jeszcze lepesza jak uwzglednisz cene.

No ale najwiecej mowia Ci, co czegoś nie mieli w reku i generalizują wszystko :cool:

Opublikowano (edytowane)

Oczywiscie nie mozna Intelowi odmowic formy w uzytkach no ale badzmy szczerzy, ile tu osob robi cos na cpu, ze nagle watki to jakis argument :hihot:  Wczoraj poszly obnizki 9800x3d i patrzac, ze jest to cena tylko 300zl-500zl wieksza od 270k to do gier wybor jest oczywisty, a malo tego nie trzeba sie bawic z ramem, mozna miec najtansza plyte glowna i mmay TOP1 proca do gier bez kompromisow.

Edytowane przez Phoenix.
  • Upvote 1
Opublikowano
6 minut temu, Phoenix. napisał(a):

ile tu osob robi cos na cpu,

Mnie to w ogóle zastanawia co jeszcze robi się na CPU. Edycja filmów to GPU. AI to GPU. To w czym Ci wszyscy prosi używają CPU?

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, znaFca napisał(a):

To testy w necie już nie wystarczą? Nie trzeba kupować całej platformy żeby wiedzieć, że Intel ssie po całości :)

Walcuś sugeruje że jak nie masz intela nie możesz komentować wydajności intela...więc mu wpuściliśmy konia trojańskiego w szeregi żeby to rozwalił od środka :hihot:

Edytowane przez Krzysiak
literówki
  • Haha 3
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, znaFca napisał(a):

Mnie to w ogóle zastanawia co jeszcze robi się na CPU. Edycja filmów to GPU. AI to GPU. To w czym Ci wszyscy prosi używają CPU?

Ja ostatnio pierwszy raz po 3 miesiącach od wsadzenia 14900k do kompa miałem coś do wyrenderowania. 

14900k - 45 sekund

Igpu quick sync - 35 sekund

GPU - 25 sekund

Może Nova lake z 52 rdzeniami dogoni GPU :E

Edytowane przez Pentium D