Co do RAM to sie zgadza, ten co dałem ma podświetlenie a poza tym to samo. Jak nie trzeba, to można śmiało brać ten tanszy.
NQ790 odpuść bo to budżetowiec na kościach QLC.
VP4300 Lite jest dobrym dyskiem, Fury to już najwyższa półka - można dopłacić jak jest kasa, ale jak weźmiesz 4300 Lite to też będzie ok.
@B166ER
Zgodzę się z Tobą , ale mam dwa zastrzeżenia:
Potrzebujemy jej , problemem jest że jakiś pajac chcę postawić jedną wielką siłownię zamiast kilku mniejszych , np. w razie awarii/sabotażu/zniszczenia samo OZE nie wystarczy i kto będzie nam sprzedawał paliwo (Niemcy czy Francja , tak czy inaczej będziemy zależni od nich , tak jak Europa ciągnąca ruski gaz).
Jeżeli nie atom to tylko i wyłącznie elektrownie gazowe , początkowo mieszanie z zmagazynowanym wodorem (z postępem technologicznym zmniejszanie dawki LNG) , a sam wodór pozyskiwany z nadwyżki OZE (w końcu stając się niezależni energetycznie - według mnie to najbezpieczniejsza opcja).
Gdyby nie tani ruski gaz który tak chętnie bierze UE od lat , byli by teraz pewnie w (Niemcy tylko czekają na koniec wojny - interes będzie się kręcił po staremu).
Priorytetem UE powinno być odcięcie się od ich zasobów , którym kontrolują i zastraszają.
Rekomendowane odpowiedzi