galakty 348 Opublikowano wczoraj o 07:46 Opublikowano wczoraj o 07:46 Tak sobie rano pomyślałem, że może bym zrealizował zyski na pewnej inwestycji i sobie zmienił na AM5 (7800X3D albo 9800X3D), po czym wszedłem na ceneo i mnie zatkało Nigdy więcej nie zrobię HODL jak jest dobra cena na rynku
aureumchaos 135 Opublikowano wczoraj o 07:46 Opublikowano wczoraj o 07:46 Ktos uzywa tego tworu? https://www.purepc.pl/amd-ryzen-master-pozwala-juz-zmieniac-profile-expo-pamieci-ram-bez-koniecznosci-restartowania-komputera
galakty 348 Opublikowano wczoraj o 08:13 Opublikowano wczoraj o 08:13 Ciekawe jak to ma działać, skoro DDR5 mają trenowanie itp, a tu w locie można się bawić bez konsekwencji i stabilnie?
Phoenix. 443 Opublikowano wczoraj o 08:27 Opublikowano wczoraj o 08:27 Trenowanie masz pod BIOS a nie pod windows I tak samo będziesz zmieniał jak parametry cpu w locie. Ale dla mnie osobiście nigdy tego nie wgram i nie używałem.
galakty 348 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Tak ale jak zmienisz RAM pod Windows to co przy restarcie platformy? Wystartuje ze starymi parametrami i dopiero w sofcie ładujesz profil na nowe OC? Ja tam tego Mastera używałem chwilę na Zen3 i szybko wyrzuciłem.
wrobel_krk 381 Opublikowano 23 godziny temu Opublikowano 23 godziny temu Master jest dobry do testów różnych ustawień procka, z tym ramem to też nie chce mi się wierzyć żeby to było takie super. Co jak Expo jest np 8000cl36;) Testujesz różne ustawienia wklepujesz potem w bios i wyłączasz/odinstalowujesz. 1
Phoenix. 443 Opublikowano 22 godziny temu Opublikowano 22 godziny temu Godzinę temu, galakty napisał(a): Wystartuje ze starymi parametrami i dopiero w sofcie ładujesz profil na nowe OC? Przrciez jak program ingeruje w bios pod windowsem to parametry zostaja, parametry nie zmieniaja sie tylko pod windowsem bo musza byc zaaplikowane w bios, zeby nastapila zmiana. Nawet gdyby tak nie bylo i ladowalo pod windowsem to co to za roznica
sniper76 54 Opublikowano 21 godzin temu Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) Trzeba będzie zainstalować to "nowe" cacko i przetestować Edytowane 21 godzin temu przez sniper76 1
Kakarotto 133 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Rzuciłem sobie dziś okiem na ceny 9800X3D... Nieźle się tam bawią. 3
DżonyBi 379 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Wczoraj pojawił się w Media Expert za 2499 minus rabat 50zł w aplikacji. Pokazywało ponad 400 osób obserwujacych.
sniper76 54 Opublikowano 18 godzin temu Opublikowano 18 godzin temu Dobrze zrobiłem kupując na premierę
ju-rek 116 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ustawienia codzienne. 5425 ( +200, CO -20 ) pamięci - 8000C34 1.50v 1
sniper76 54 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu @ju-rek Co to jest Ryzen STD 1.37 ?? Ryzen Master, czy jak ??
NoviAMG 39 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu @ju-rek Co teraz za ram masz ? Bin ciekawy. Dużo losowania było takiego binu, czy wpadł od "ręki" ?
ju-rek 116 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 20 minut temu, sniper76 napisał(a): Co to jest Ryzen STD 1.37 ?? Ryzen Master, czy jak ?? To taki programik, gdzie w locie możesz sobie np. CO zmieniać i testować Ale nie tylko. Teraz, NoviAMG napisał(a): Co teraz za ram masz ? Bin ciekawy. Dużo losowania było takiego binu, czy wpadł od "ręki" ? Na razie jadę na starym, ale niedługo testy Gskill-a
ju-rek 116 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu Tak - FF3D532G8000HC38DDC01 Macie najnowszą wersję, za uszkodzenia procesora NIE ODPOWIADAM - działacie sami na swoją odpowiedzialność. https://megawrzuta.pl/yzrmghg0 1 1
NoviAMG 39 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Do ilu max przyjmuje płyta ujemnego co ? Może zrobię test na zegarze -200 i max co ujemne, ciekawe o ile poprawi się sprawność energetyczna :).
ju-rek 116 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 16 minut temu, NoviAMG napisał(a): Do ilu max przyjmuje płyta ujemnego co ? Cholera wie. Sprawdź z - 40/50
sniper76 54 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) @ju-rek Na co szczególnie zwrócić uwagę przy dłubaniu w tej apce ?? P.S. Teraz podciągnij eCLK i 5.5GHz w zasięgu 🫣 tylko zegarek dla V-Cache pozostanie na poziomie 5.425GHz 🤔 Edytowane 12 godzin temu przez sniper76
ju-rek 116 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 3 minuty temu, sniper76 napisał(a): Teraz podciągnij eCLK i 5.5GHz w zasięgu Ja się już tak bawiłem 4 minuty temu, sniper76 napisał(a): Na co szczególnie zwrócić uwagę przy dłubaniu w tej apce ?? Na wszystko, zastanów się dwa razy zanim coś zmienisz. Zmiana CO w zakładce PBO raczej nie zabije. chyba że dasz na + 1
sniper76 54 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Chcąc się bawić ramkami jak Ty to trzeba posiadać fabryczne 8000 bo z tych co posiadam słabo to wygląda...
ju-rek 116 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 2 minuty temu, sniper76 napisał(a): Chcąc się bawić ramkami jak Ty to trzeba posiadać fabryczne 8000 bo z tych co posiadam słabo to wygląda Raczej mieć płytę główną albo na X870, lub Gene na X670 i jeszcze niektóre Gigabyte ( np. X670E AORUS MASTER )
ernorator 41 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 7 godzin temu, sniper76 napisał(a): Chcąc się bawić ramkami jak Ty to trzeba posiadać fabryczne 8000 bo z tych co posiadam słabo to wygląda... pffff najlepsze ramy do oc jakie posiadam to Lexary 6400, wstawały na 8000 z takimi napięciami, że inne ramy przy nich nawet nie chciały rozmawiać z BIOSem. @sniper76 zobacz czy nie mają na Twojej płycie ograniczenia napięcia VDD na 1.43v, czy da się więcej.
Rekomendowane odpowiedzi