aureumchaos 137 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu 15 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): Nie, nic nie działa. Pobrałem z 10 różnych sterowników pod MediaTeka i nie widzą po prostu urządzenia. Pewnie ze względu na WiFi 7. Bluta doinstalowałem ale WiFi nie ma jak W11 to chłam więc nie chce tego instalować. A czemu Win11 to chlam, uzywam go od momentu jak wyszedl i dziala normalnie. W pracy na wszystkih thinpadach tez mamy win11, w domu na obu PC tez i dziala ok. Klatki w grach mam te same co inni na win10... Wszystko smiga wlacznie z wifi... Gdyby win11 mial byc chlamem to tak duza korpo jak ta w ktorej pracuje w zyciu by go nie uzywala....
PiPoLiNiO 364 Opublikowano 6 godzin temu Opublikowano 6 godzin temu Tez nie kumam nagonki na Win11. 2
bourne2008 74 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 11 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a): Takie info jak ktoś ma Ryzen 9 jakiegoś i gra w Fortnite. Nowy tryb udający CS2, wymaga najnowszego bios na wszystkich płytach. Inaczej gra leci do pulpitu Także @Fenrir_14, od 10 min znowu jestem na 0706 EDIT: No nie, instaluje już 0606. Ten najnowszy u mnie jest totalnie niestabilny. Ta gra to wogóle Coś zjeb**** w sterownikach audio w tym nowym sezonie i jest straaasznie cicho. Nie mogę zainstalować sterów nowszych niż 561.09 bo gra wylatuje do pulpitu z powodu shaderów (ale to ogólnie znany problem na forach ze sterami NV) Edytowane 5 godzin temu przez bourne2008
Umpero 242 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu (edytowane) 20 godzin temu, Glonek napisał(a): Mam już od ładnych paru dni 9800x3d u siebie. Jest to mój drugi komputer w życiu i pierwszy raz zaczynam się bawić w coś bardziej zaawansowanego Na początek chce zrobić tylko undervolting, potem jak się troszkę podszkolę to może coś więcej. PBO włączone, CO -30 na wszystkie rdzenie. wczoraj OCCT na godzinkę bez błędu, dzisiaj znowu i jak narazie idzie chyba dobrze? Proszę dajcie znać czy dobrze to wygląda. Wczoraj jeszcze robiłem R23, tempy miałem jakoś 83, po UV spadło do 67. Odpal VT3 plus OCCT dla samego proca. Jak te dwa i CPU + RAM przejdą to można wstępnie powiedzieć, że jest stabilnie. Tak średnio mi się chce wierzyć, że masz golden sample i dla wszystkich rdzeni leci -30 stabilne Mi np spokojnie przechodził test CPU + RAM, a dla samego CPU już się wywalał na konkretnych rdzeniach 1 godzinę temu, krukkpl napisał(a): Czy to jest legitny poradnik podkręcania dla n00bów? SkatterBencher Dopadło mnie jakieś choróbsko to bym się trochę pobawił... Mi powiedziano, że to już dla prosów i żeby nie bazować na tym. Edytowane 5 godzin temu przez Umpero
krukkpl 31 Opublikowano 5 godzin temu Opublikowano 5 godzin temu 22 minuty temu, Umpero napisał(a): Odpal VT3 plus OCCT dla samego proca. Jaki konfig OCCT? Coś takiego? 36 minut temu, Umpero napisał(a): masz golden sample i dla wszystkich rdzeni leci -30 stabilne A nie jest tak, że "golden sample" to -40? Odpaliłem właśnie y-cruncher VT3 dla -35. -40 wywaliło w cinebenchu.
galakty 382 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Mała uwaga, Cinebench przejdzie bo obciąża wszystkie wątki, a potem będzie restart na pulpicie
NoviAMG 40 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu Hmm, porównywanie ile co zrobi dana sztuka jest trochę bez sensu. Bardziej trafnym według mnie porównaniem jest, zobaczyć na jakim realnie napięciu osiąga dane zegary. Jedna sztuka będzie miała zawyżony Vid i przyjmie te -40, druga ma niższy Vid , przyjmie -25, a docelowo obie sztuki mogą mieć identyczne napięcia przy tych samych zegarach. 1
krukkpl 31 Opublikowano 4 godziny temu Opublikowano 4 godziny temu 30 minut temu, galakty napisał(a): Mała uwaga, Cinebench przejdzie bo obciąża wszystkie wątki, a potem będzie restart na pulpicie Nie no jasne, stosuję to tylko do szybkiej weryfikacji negatywnej. W sensie: jeśli CB nie przejdzie to nie ma co dalej próbować, wiem, że do jakiejkolwiek stabilności długa droga... 1
bourne2008 74 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu (edytowane) Jak chcesz ustawiać na żyletki to może i długa. Ale myślę że 99% maksymalnej wydajności procka idzie ogarnąć w 1 dzień. Ten jeden 1% to strata czasu i prądu na wielogodzinne testy. Edytowane 3 godziny temu przez bourne2008
krukkpl 31 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu 5 minut temu, bourne2008 napisał(a): Jak chcesz ustawiać na żyletki to może i długa. Ale myślę że 99% maksymalnej wydajności procka idzie ogarnąć w 1 dzień. Ten jeden 1% to strata czasu i prądu na wielogodzinne testy. Nie chcę na żyletki... mam plan, żeby wytestować jakieś ustawienie CO, które będzie chodziło stabilnie w OCCT, y-cruncher VT3, TM5 (coś jeszcze?) i później dodać te +5 dla pewności.
Umpero 242 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu @krukkpl LoadType daj na Variable. CO -40 to już platinium sample
ernorator 44 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ja odpalając różne męczarki na cpu+ram opracowałem sobie jaki rdzeń jak sobie radzi. Im wyższe średnie taktowanie trzyma tym lepszy jest. Na tej podstawie mam rdzenie poustawiane, dwa najlepsze są na -35, kolejne 2 na -32, jeden na -30, 2 na -27 i jeden na -25. Przeszedł wszystkie męczarki więc zostawiam. Właściwie przeszedł na lekko niższych wartościach ale jeszcze odsunąłem od wartości granicznych o te ~1-2.
lukadd 461 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Ciekawe ile jeszcze miesięcy, aż będzie normalna dostępność i cena proca? Mam zamówionego w preorderze Mindfactory, ale kolejka powoli idzie Podobno pod koniec grudnia mają mieć więcej, więc może na styczeń się uda. Na amazonie bez turbo mega bota to chyba zero szans. Dzisiaj już miałem za 525euro i tak samo jak inni ludzie po dojściu do kolejnego kroku płatności już było 0 sztuk Na alternate był w czwartek za 529euro, ~14tej, ale sobie drzemkę wtedy walnąłem akurat A sporo osób dorwało bo było okienko, że szło zdążyć z zamówieniem.
Spychcio 359 Opublikowano 21 minut temu Opublikowano 21 minut temu Idealne do 9800 X3D ---> DDR5 6000Mhz CL26 Expo https://videocardz.com/newz/lexar-unveils-ultra-low-latency-ddr5-6000-cl26-expo-memory-ideal-for-9800x3d Szkoda, że na wstępie jest tylko opcja 2x16GB. 1
Rekomendowane odpowiedzi