Phoenix. 240 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Widać że to druga generacja kaszy bo zrobiła aż za dobre wyniki 😈
Krzysiak 200 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Nawet Oktaba nie był w stanie ogarnąć żeby intel się choć zbliżył 12 1
tomcug 358 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 3 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Widać że to druga generacja kaszy bo zrobiła aż za dobre wyniki 😈 Zegarki i ulepszenia Zen 5 robią robotę, wątpię, żeby kasza 3D pod rdzeniami była szybsza od tej nad nimi. To kwestia chłodzenia, że zrobili taką zmianę. 1
NoviAMG 21 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Uuu, jest bardzo dobrze. Cena też nie taka zła jak myślałem. Tylko szkoda że dolar drożeje, bo może zrobić się fajniejsza :E.
TheMr. 215 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Zmiana kaszy spowodowała ze cpu bierze bliżej limitu PPT. Albo mi się wydaje albo 7800 wygra FPS/W przez to że 9800 bierze prawie 2x więcej papu? 1
Doamdor 110 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 9800X3D Sprzedam tanio 7800X3D, zapraszam na PW. Wydajność, temperatury, UV robią wrażenie, jest to godny następca 7800X3D. 1
Isharoth 156 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Gdyby nie kwestia konieczności wymiany całej platformy na AM5, to też bym od razu poleciał do sklepu jak tylko się pojawi. 1
some1 40 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada (edytowane) 3 minuty temu, TheMr. napisał(a): Zmiana kaszy spowodowała ze cpu bierze bliżej limitu PPT. Albo mi się wydaje albo 7800 wygra FPS/W przez to że 9800 bierze prawie 2x więcej papu? Tak, pod kątem FPS/W 9800 nawet się nie zbliża do 7800. Ale jeszcze nie ma tragedii. https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-7-9800x3d/24.html Zyski z kręcenia i tak marginalne, więc może coś się jeszcze da obniżyć curvą/UV. Edytowane 6 Listopada przez some1
Godlike 75 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 2 minuty temu, Krzysiak napisał(a): Kurła... ...nie, najpierw gpu! Też tak mam, i w dodatku chyba poczekam na 9950X3D bo po co zmieniać dwa razy procek w przeciągu 3 miesięcy
Pavel87 81 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 2 minuty temu, Isharoth napisał(a): Gdyby nie kwestia konieczności wymiany całej platformy na AM5, to też bym od razu poleciał do sklepu jak tylko się pojawi. Identycznie u mnie, chociaż kusi Wcześniej sobie powiedziałem, że czekam do lutego-marca, ale nie wiem czy dam radę
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ale totalną głupotą jest brak ceny w pl oraz daty sprzedaży. Zidiociałe podejście AMD.
muszka 86 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ja czekam do okolic black friday bo wtedy bede mial czas by zlozyc i nie ma opcji, wchodzi 9800 x3D na pewno
GlaDOS 3 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada https://www.x-kom.pl/p/1292320-procesor-amd-ryzen-7-amd-ryzen-7-9800x3d.html?sm=JMB8RScF
Kadajo 394 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a): Ale totalną głupotą jest brak ceny w pl oraz daty sprzedaży. Zidiociałe podejście AMD. Jaki brak ceny. 2360zl 1
galakty 208 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 8 minut temu, TheMr. napisał(a): Zmiana kaszy spowodowała ze cpu bierze bliżej limitu PPT. Albo mi się wydaje albo 7800 wygra FPS/W przez to że 9800 bierze prawie 2x więcej papu? A to prawda, taki 5800X3D nigdy się od limitu nie odbije przez temperatury.
PiPoLiNiO 242 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada @Kadajo To jego przypuszczenia. Wszędzie mówią na yt, że amd nie podało ceny dla Polski.
tomcug 358 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 9 minut temu, TheMr. napisał(a): Zmiana kaszy spowodowała ze cpu bierze bliżej limitu PPT. Albo mi się wydaje albo 7800 wygra FPS/W przez to że 9800 bierze prawie 2x więcej papu? Curva + ograniczenie limitu mocy i będzie miał lepszą efektywność od 7800X3D. Oczywiście przy mniejszej przewadze wydajności, to oczywiste. 1
Ali 57 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada biore po 100zl od kazdej druzyny i slucham panstwa... ktos chce sprzedac 7800x3d?
Kelam 690 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada Ceo amd widzę nie cacka się z tematem . A memów w sieci przybywa . 5
Phoenix. 240 Opublikowano 6 Listopada Opublikowano 6 Listopada 10 minut temu, TheMr. napisał(a): Zmiana kaszy spowodowała ze cpu bierze bliżej limitu PPT. Albo mi się wydaje albo 7800 wygra FPS/W przez to że 9800 bierze prawie 2x więcej papu? roznica to 10-20w w grach iec odpowiedz sobie sam
Rekomendowane odpowiedzi