znaFca 195 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 6 minut temu, Zachy napisał(a): To w Funtach, policz dobrze... No ja policzyłem dobrze. Ty chyba nie. W UK masz wliczony podatek 20%. Dodaj sobie 2% żeby było jak w PL i wychodzi poniżej 4k na PLN. Niewiele, ale 4k nie przekracza.
Phoenix. 6 129 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu A czy to ma jakies znaczenia?? 4k za proca to jest i tak absurdalna kwota gdzie obecny top kosztuje ok 2800zl. 1
znaFca 195 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu (edytowane) @Phoenix. Znaczenie ma takie, że zapierałeś się że 4200 to minimum Jaki ma sens podawanie ceny obecnego topu czyli 9950X3D? Przecież on na premiere 3500-3600 zaczynał w sklepach. Więc różnica za drugi CCD 3D będzie wynosić w dniu premiery obu, 400-500 zł, a nie prawie 1000 jak niektórzy wieszczyli. A, że cena jest absurdalna to inna kwestia Edytowane 15 godzin temu przez znaFca
Phoenix. 6 129 Opublikowano 15 godzin temu Opublikowano 15 godzin temu 7 minut temu, znaFca napisał(a): Znaczenie ma takie, że zapierałeś się że 4200 to minimum No i nadal podtrzymuje ze tyle bedzie u nas kosztowac na podstawie ceny mrsp intela i tego jaka byla w sklepach. 4199zl 14 minut temu, znaFca napisał(a): Jaki ma sens podawanie ceny obecnego topu czyli 9950X3D? Taka ze jak 22kwietnia spojrze na te oba procki to bede widzial aktualne ceny i roznice, a nie to co bylo na premiere tego pierwszego I to nie bedzie 500zl roznicy Gdyby ten cpu wszedl za cene mrsp tego pierwszego 9950x3d i kosztowal 3500 na start to bylaby sensowna roznica na premiere a nie absurdalna. Intel jakos molg dac 24 rdzenie w nizszej cenie.
znaFca 195 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu 7 minut temu, Phoenix. napisał(a): Intel jakos molg dac 24 rdzenie w nizszej cenie. No ale i tak nikt tego nie chce No dobra, @wallec jest wyjątkiem...
SylwesterI. 1 200 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu (edytowane) 6 minut temu, znaFca napisał(a): @wallec jest wyjątkiem... Nie jest, nawet on, miał i oddał, nawet wynikami się nie pochwalił, pewnie za dobre wyszły i nie chciał innych dołować Edytowane 14 godzin temu przez SylwesterI. 1
Phoenix. 6 129 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu Ogolnie bardzo dziwny ruch cenowy, bylem przekonany, ze wejdzie w cene starego cpu premierowo, a oni jeszcze wywindowali w kosmos cene
znaFca 195 Opublikowano 14 godzin temu Opublikowano 14 godzin temu @Phoenix. A co im zależy? Mają top, w tej chwili nikt im nie podskoczy, zrobili 2x 3D jako pierwsi i jedyni, gdzie intel dalej 1x nie potrafi, więc szaleja z ceną Kto ma kupić i tak kupi. Ty zresztą pewnie też na jakieś testy weźmiesz
Zachy 775 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 1 godzinę temu, znaFca napisał(a): Niewiele, ale 4k nie przekracza. Godzinę temu, Phoenix. napisał(a): A czy to ma jakies znaczenia?? 4k za proca to jest i tak absurdalna kwota gdzie obecny top kosztuje ok 2800zl. Ano cena w okolicy 4K i tak jest bez sensu Teraz jak kupisz x3d2 to ile bedzie topka? Z 8-12miesiecy i nadejdzie zen6 ktory go zamiecie do szafy? Poza tym wg mnie przesyl danych miedzy 2-ccd bedzie nadal mial bolaczke w postaci magistrali IF i jej niskiej przepustowosci... Edytowane 13 godzin temu przez Zachy
Phoenix. 6 129 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 1 minutę temu, Zachy napisał(a): bedzie nadal mial bolaczke w postaci magistrali IF i jej niskiej przepustowosci... I co z tego ??? Jakie to ma znaczenia skoro to nadal bedzie najwydajniejszy cpu na rynku ?? A ty sie przejmujesz jakimis "mistycznymi" ograniczeniami 2 minuty temu, Zachy napisał(a): Teraz jak kupisz x3d2 to ile bedzie topka? Z 8-12miesiecy i nadejdzie zen6 ktory go zamiecie do szafy? Ale co mnie to obchodzi ile bedzie??
Zachy 775 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 3 minuty temu, Phoenix. napisał(a): A ty sie przejmujesz jakimis "mistycznymi" ograniczeniami Poczekaj na testy pelne. 4 minuty temu, Phoenix. napisał(a): Ale co mnie to obchodzi ile bedzie?? No moze Ciebie nie, ale mnie tak.
Phoenix. 6 129 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 6 minut temu, Zachy napisał(a): Poczekaj na testy pelne. Nie potrzeba mi zadnych testow zeby znac wydajnosc bo po prostu gorzej nie bedzie. 7 minut temu, Zachy napisał(a): No moze Ciebie nie, ale mnie tak. Jak kupujesz kompa dla sygnaturki to tak moze miec znaczenie https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-9-9950x3d2-upcoming-dual-3d-v-cache-sku-may-feature-250w-ppt
znaFca 195 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 250W nie ma tragedii. Zawsze to mniej niż 270W o których wspominał @tomcug. Zresztą, w 4k to i tak 200W na 9950X3D widziałem jak robił szejdery albo jak leciał Cinebench.
Zachy 775 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu (edytowane) 33 minuty temu, Phoenix. napisał(a): 40 minut temu, Zachy napisał(a): Poczekaj na testy pelne. Nie potrzeba mi zadnych testow zeby znac wydajnosc bo po prostu gorzej nie bedzie. 40 minut temu, Zachy napisał(a): No moze Ciebie nie, ale mnie tak. Jak kupujesz kompa dla sygnaturki to tak moze miec znaczenie Nie badz smieszny z tym kupowaniem kompa dla sygnaturki. Chyba ci się cos pomylilo i to srogo. To ze ci cos odpowiada, nie znaczy ze kazdemu musi, nie jestes wyznacznikiem tredow tu, czy gdziekolwiek. 29 minut temu, znaFca napisał(a): 250W nie ma tragedii. Zawsze to mniej niż 270W o których wspominał @tomcug. A co tam za chlodzenie masz, ze sie 250W nie boisz? Edytowane 13 godzin temu przez Zachy
Phoenix. 6 129 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 3 minuty temu, Zachy napisał(a): To ze ci cos odpowiada, nie znaczy ze kazdemu musi, nie jestes wyznacznikiem tredow tu, czy gdziekolwiek. Oj oj ale piana poszla Jak ktos potrzebuje sprzet to sie nie zastaanawia ile on bedzie "topem" bo to nie zadna inwestycja. Potrzebujesz tu i teraz to kupujesz, a predzej czy pozniej wyjdzie cos i tak szybszego. No ale jak widac ty bys wolal zeby sygnaturka wytrzymala jak najdluzej 40 minut temu, znaFca napisał(a): 250W nie ma tragedii. 250W na 2 ccd da sie spokojnie schlodzic AIO do smarka
znaFca 195 Opublikowano 13 godzin temu Opublikowano 13 godzin temu 11 minut temu, Zachy napisał(a): co tam za chlodzenie masz, ze sie 250W nie boisz? A czego tu się bać? Nic szczególnego. Zwykle aio od bequiet Gdyby to w grach brało 200W to można się bać, a tu pewnie będą okolice 100W w 4k tak jak na 9950X3D.
wallec 1 566 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu (edytowane) 2 godziny temu, znaFca napisał(a): No ale i tak nikt tego nie chce No dobra, @wallec jest wyjątkiem... To dlatego wywiało procki ze sklepów? W dwa tygodnie 61 sztuk. 9850x3d w tym samym sklepie od stycznia 160 sztuk…. Edytowane 12 godzin temu przez wallec
znaFca 195 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 11 minut temu, wallec napisał(a): W dwa tygodnie 61 sztuk I 60 zwrotów, w tym Twój 😎 2 1
SylwesterI. 1 200 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu 32 minuty temu, wallec napisał(a): To dlatego wywiało procki ze sklepów? W dwa tygodnie 61 sztuk. 9850x3d w tym samym sklepie od stycznia 160 sztuk…. Parówek w supermarkecie też więcej sprzedają jak dobrej wędliny
ju-rek 661 Opublikowano 12 godzin temu Opublikowano 12 godzin temu Wy tu piep..... jakieś głupoty, a się poważne rzeczy dzieją 4
ket_rab 320 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu (edytowane) @ju-rek skalp robisz przy sobocie 9950X3D ? Edytowane 11 godzin temu przez ket_rab
ju-rek 661 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 2 minuty temu, ket_rab napisał(a): skalp robisz 9950X3D ? Jest taki zamysł, na razie się oswajam z procedurą
ket_rab 320 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu @ju-rek masz jakiś blok do tego już ?
ju-rek 661 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu 15 minut temu, ket_rab napisał(a): masz jakiś blok do tego już ? Mam TG Pro V1 1 1
Krzysiak 2 617 Opublikowano 11 godzin temu Opublikowano 11 godzin temu Godzinę temu, SylwesterI. napisał(a): Parówek w supermarkecie też więcej sprzedają jak dobrej wędliny Walcuś zawsze podaje argumenty dobrane pod swoją narrację, na 9800x3d (OEM + BOX), który sprzedażą tego kapcia na morelkach zamiótł to już nie spojrzał 2
Rekomendowane odpowiedzi