Send1N 4 171 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) 16 minut temu, Doamdor napisał(a): Oczywiście, że istnieją takie karty i nie raz taką miałem. Raczej takie w których dzwięk cewek jest na tyle cichy że go nie słyszysz jak nie przystawisz do niej ucha przy dużej ilości fps wszystko zagra kwestia jak głośno. Edytowane 8 Stycznia przez Send1N 2
tomcug 2 440 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 8 minut temu, Element Wojny napisał(a): Miałem kiedyś Palita, bodajże GTX 660. No co tu wiele mówić - karta była do bani, jak już się wiatrak rozpędził to wyła jak szalona. Mało się wtedy znałem jeszcze (a może nawet w ogóle) na UV i ręcznych ustawieniach, i jakoś musiałem ją znosić, wtedy nauczyłem się żeby grać tylko w słuchawkach O, to był ten badziew: Takie jednowentylatorowe szroty z radiatorem jak BOX Intela ma każdy producent. O niczym to nie świadczy.
musichunter1x 1 315 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) 12 minut temu, Element Wojny napisał(a): Miałem kiedyś Palita, bodajże GTX 660. No co tu wiele mówić - karta była do bani O, to był ten badziew: Panieee, wiem że to dawno temu i teraz to wiesz, ale takich chłodzeń się nie kupuje, chyba że <100w Przecież to cieńki blok aluminium z może 2 ciepłowodami. Mam podobną konstrukcję na gtx1650super, ale tam jest ~100w oraz dwa wentylatory i nadal jest bieda. Na dodatek układ chłodzenia wypluwa ciepło na boki, a śledź ma przelot tylko na wyższym śledziu, przy czym radiator jest tak cieńki, że nie wystaje do tego punktu. Wali powietrzem w śledzia i potem dopiero wypycha na zewnątrz i po bokach. Edytowane 8 Stycznia przez musichunter1x
skunRace 797 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 3 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Miałem kiedyś Palita, bodajże GTX 660. No co tu wiele mówić - karta była do bani, jak już się wiatrak rozpędził to wyła jak szalona. Mało się wtedy znałem jeszcze (a może nawet w ogóle) na UV i ręcznych ustawieniach, i jakoś musiałem ją znosić, wtedy nauczyłem się żeby grać tylko w słuchawkach O, to był ten badziew: Niestety jednowentylatorowe pierdziawki zawsze takie będą jakiego producenta by nie były 1 minutę temu, Send1N napisał(a): Raczej takie w których dzwięk cewek jest na tyle cichy którego nie słyszysz jak nie przystawisz do niej ucha przy dużej ilości fps wszystko zagra kwestia jak głośno. Dokładnie jak w przedziale 60-120 klatek cewek nie słychać to jest dobrze i jestem zadowolony. Wystarczy to sprawdzić w menu niektórych gier w wyłączona synchronizacją pionową i jak poleci 500-800 klatek to choćby nie wiem co każda karta zagra mniej lub bardziej. Najgorzej jak w tym niskim przedziale słychać cewki 60-120, moja obecna znowu pod tym względem cisza, poprzedni MSi Gaming X Trio też. Najgorsza karta jaka mi się w życiu trafiła to był GTX 970 Asus Strix który grał jak świerszcze pod byle obciążeniem. 1
Element Wojny 4 775 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, musichunter1x napisał(a): Panieee, wiem że to dawno temu i teraz to wiesz, ale takich chłodzeń się nie kupuje, chyba że <100w Kolego drogi, to było w 2012 r.
skunRace 797 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 2 minuty temu, Element Wojny napisał(a): Kolego drogi, to było w 2012 r. Pamiętam jak dziś, miałem wtedy taką 670 2 3
Reddzik 2 768 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Co do głośności to jedyne co mnie wkurzało, a jak wiecie, mam wadę słuchu, to był to gtx 780Ti referent, dostałem go za x złoty od znajomego z Niemiec, bo pozbywał się dwóch takich gtx bo miał je w SLI, przechodził na gtx 1080. Taki jak tu- turbina. Spoiler Ja nie wymieniłem pasty, ładnie wył, bo się pocił, nie pamiętam szczegółów i pewnie mało ważne, ale jak dla mnie było to wkurzające, wtedy też miałem kompa na biurku, więc dosyć blisko, ale nawet pod biurkiem bywał wkurzajacy. Wymiana na RX 5070 8GB w grudniu 2018 dała kopa w nowych grach, bo gtx dostawał ładne manto w moich testach. A gpu sprzedałem na olx. Co do wymian GPU, nie robię tego zbyt często, obecna ma może kiepskawą wydajność albo inaczej jest w porządku ale ją "zabija" brak vram, a nie chcę aż tak bardzo ścinać do full niskich i jeszcze dlss performance, a tak bym sobie przesiedział być może do jakiś Superek, albo coś, a tak zacząłem się nerwowo rozglądać za nowym GPU. Ktoś wie, kiedy mogą podać specyfikację RTX 5060Ti? 2 minuty temu, skunRace napisał(a): Pamiętam jak dziś, miałem wtedy taką 670 Mam ją, ostatnio wrzucałem screena 1
GAZuOOT 192 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Poproszę takie cudo na 5090. 600W i GPU nawet nie dobija do 60 stopni.
areczek1987 907 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia No właśnie tak powinno wyglądać (i działać) chłodzenie 600W karty za 2k $! Czemu oni zawsze idą okrężną drogą?
skunRace 797 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Najpierw poczekajmy na testy, bo wątpię żeby bardzo przyzwoitych FE, nagle zrobili gorącego wyjca. Choć malutkie gabaryty 5090FE są zastanawiające, jeśli faktycznie ma 575W
areczek1987 907 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 5 godzin temu, lukadd napisał(a): Ja to wcześniej wrzuciłem i zero reakcji? Już na takie ignorowanie zasłużyłem 1 minutę temu, skunRace napisał(a): Najpierw poczekajmy na testy, bo wątpię żeby bardzo przyzwoitych FE, nagle zrobili gorącego wyjca. Choć malutkie gabaryty 5090FE są zastanawiające, jeśli faktycznie ma 575W Jeszcze się zdziwisz 1 1
skunRace 797 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) Mogę się zdziwić, bo wygląda jak jakiś 100W RTX 4060, a przecież ten ciekły metal aż takich cudów nie zdziała. Ale dlaczego nagle mieliby zrobić taką padakę z flagowej karty w wersji FE, jeśli chodzi o temperatury i kulturę pracy, skoro do tej pory robili to przyzwoicie, nie wiem. Edytowane 8 Stycznia przez skunRace
Doamdor 1 784 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) 30 minut temu, Send1N napisał(a): Raczej takie w których dzwięk cewek jest na tyle cichy że go nie słyszysz jak nie przystawisz do niej ucha przy dużej ilości fps wszystko zagra kwestia jak głośno. Nie muszę wkładać głowy do obudowy komputera, żeby usłyszeć cewki, mam bardzo cichy komputer. Nie słyszałem cewek podczas grania w kartach, które ostatnio miałem. 31 minut temu, ryba napisał(a): To chyba bedzie jak obecnie przy 40x0 bylo, ze x-kom realizuje zamowienia ze strony nV, a bezposrednio nie kupisz? Zapewne tak, z chęcią nabyłbym founders edition, może się uda. Edytowane 8 Stycznia przez Doamdor 1
bofff 127 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 godzinę temu, Voodoo2 napisał(a): Ale jazda na OLX. 4090 to jeszcze uczciwie wycenione, ale co druga 4080 po 4,5k eee? 5500 i 6000 najmniej znalazłem myślałem, że może coś między 4-5k?
skunRace 797 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) Władek pięknie poleciał z opisem https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-nvidia-rtx-4090-gamerock-24gb-gwarancja-2027r-CID99-ID13Oixr.html Masz przed sobą absolutną bestię: Palit GeForce RTX 4090 OC 24GB GDDR6X z zegarem aż 2610 MHz. Ta karta to nie tylko sprzęt – to Twoja przepustka do świata AAA gier w 4K z ray tracingiem tak realistycznym, że poczujesz się, jakbyś brał udział w grze osobiście. Twoja osobista machina do podboju Cyberpunka 2077 w maksymalnych ustawieniach (bez spadku FPS!), Maszyna do wydobywania sztuki z AI (generowanie grafik czy wideo na tej karcie to czysta przyjemność), Pewność, że przez wiele lat każda gra będzie działać w 4K z detalami na maxa. Nie czekaj – złap tę okazję, zanim ktoś inny zrobi to przed Tobą! RTX 4090 to karta, która zamiast pytać, "czy mogę to zrobić?", odpowiada: "zrobię to lepiej niż myślisz". Pamiętaj – życie jest za krótkie na średnie FPS-y. @edit Zły link wkleiłem. Edytowane 8 Stycznia przez skunRace 1 4
Send1N 4 171 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 4 minuty temu, Doamdor napisał(a): Nie muszę wkładać głowy do obudowy komputera, żeby usłyszeć cewki, mam bardzo cichy komputer. Nie słyszałem cewek podczas grania w kartach, które ostatnio miałem. Ja odpisywałem na twój post co do istnienia takich kart w których cewki nie wydają kompletnie żadnego dźwięku w każdych warunkach
Gret 555 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, skunRace napisał(a): Władek pięknie poleciał z opisem https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-inno3d-x3-geforce-rtx-4090-oc-24gb-dlss-3-CID99-ID129PBV.html Twoja osobista machina do podboju Cyberpunka 2077 w maksymalnych ustawieniach (bez spadku FPS!), Maszyna do wydobywania sztuki z AI (generowanie grafik czy wideo na tej karcie to czysta przyjemność), Pewność, że przez wiele lat każda gra będzie działać w 4K z detalami na maxa. Nie czekaj – złap tę okazję, zanim ktoś inny zrobi to przed Tobą! RTX 4090 to karta, która zamiast pytać, "czy mogę to zrobić?", odpowiada: "zrobię to lepiej niż myślisz". Pamiętaj – życie jest za krótkie na średnie FPS-y. chyba nie ten link, tam jest Damian i treningi edgowe no i sprzedaje kartę w cenie nowej z premiery
Send1N 4 171 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 21 minut temu, GAZuOOT napisał(a): Poproszę takie cudo na 5090. 600W i GPU nawet nie dobija do 60 stopni. Co z tego jak pokój zagotowany nawet zimą też mi cudo
skunRace 797 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 2 minuty temu, Gret napisał(a): chyba nie ten link, tam jest Damian i treningi edgowe no i sprzedaje kartę w cenie nowej z premiery Tak, tak już poprawiłem, bo miałem kilka zakładek otwartych i źle skopiowałem 1
areczek1987 907 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 1 minutę temu, Send1N napisał(a): Co z tego jak pokój zagotowany nawet zimą też mi cudo W tej nowej masz w gratisie zagłuszenie jęczenia żony jak dowie się ile to kosztowało i ile prądu twoje giercowanie wyniesie 12 minut temu, skunRace napisał(a): Mogę się zdziwić, bo wygląda jak jakiś 100W RTX 4060, a przecież ten ciekły metal aż takich cudów nie zdziała. Ale dlaczego nagle mieliby zrobić taką padakę z flagowej karty w wersji FE, jeśli chodzi o temperatury i kulturę pracy, skoro do tej pory robili to przyzwoicie, nie wiem. Ciekawe czemu nie wyszło. Pewnie rdzeń teraz większy. Oni nie chcieli aż tak gnieść i swoje kosztowało a nowszy jest tsńszy.
Gret 555 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia Teraz, skunRace napisał(a): Tak, tak już poprawiłem, bo miałem kilka zakładek otwartych i źle skopiowałem ale też był dobry typ 1
RTX4090 358 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 5 minut temu, Gret napisał(a): no i sprzedaje kartę w cenie nowej z premiery Ta kartą (bo ją mam) w dniu premiery kosztowała około 10 tys zł
Gret 555 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia (edytowane) 2 minuty temu, RTX5090 napisał(a): Ta kartą (bo ją mam) w dniu premiery kosztowała około 10 tys zł no patrz ja dałem 8700 sorry 8 799,00zł Edytowane 8 Stycznia przez Gret
RTX4090 358 Opublikowano 8 Stycznia Opublikowano 8 Stycznia 3 minuty temu, Gret napisał(a): no patrz ja dałem 8700 hmmm
Rekomendowane odpowiedzi