Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, maras2574 napisał(a):

Nie podoba mi się tylko, że wciskają nam te całe FG

Majac 4080 przez prawie 2 lata uzywlem tego  2 grach ;) Bardziej mnie cieszy poprawiony DLSS i to chyba najwieksza wygrana tej premiery dla kazdego.

• Upvote 1
Opublikowano
1 minutę temu, Totek napisał(a):

niż dać kopę siana za starego Passata :smiech:

Starego? Przecież ledwie 2 lata mu dopiero stuknęło. A dziadek tylko do kościoła w niedziele jeździł zrobić mszę w Roblox :E I jak za ~8k to chłopie masz 4k taniej niż nowy model po lekkim liftingu 8:E

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem czy było, bo w temacie sraczka jak u tureckiego kebaba :E 
Vram i wydajność z różnym DLSS:
RTX4090 coś tam zauważalnie stracił na wydajności, bo transformer ma na balance taką wydajność, jak na quality CNN.

image.png.1ae1236aa47fd93cb99816cfb8a4f03d.pngimage.png.184ccd1bd85a73ff2fd828f07d5a1141.png

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano

Ja ***.. Jak sobie zracjonalizować zakup 5090? Niby wszystko wiedział człowiek, testy nic nowego nie wniosły względem paplaniny, którą tu odstawialiśmy, ale jak człowiek zobaczył testy to znów zdrowy rozsądek mi ciągle trajkocze, że **** jestem

• Haha 4
Opublikowano
3 minuty temu, Umpero napisał(a):

Ja pieole... Jak sobie zracjonalizować zakup 5090? Niby wszystko wiedział człowiek, testy nic nowego nie wniosły względem paplaniny, którą tu odstawialiśmy, ale jak człowiek zobaczył testy to znów zdrowy rozsądek mi ciągle trajkocze, że pojebany jestem

Mam to samo. Zakładam też z góry, że testy 5080 wypadną fatalnie pod względem szybkości, a i w kwestii temperatur, kultury pracy i zużycia energii też nie wiem czego oczekiwać.

Powiem Ci że naprawdę widzę coraz mniejsze uzasadnienie wydania takiej kasy. 

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, DżonyBi napisał(a):

Pogadaj z @maxmaster027 Tam w Anglii po 3k mozna wyrwac. 

Maxmaster ma chyba RTX 4070Ti super.

Po dzisiejszych testach to mogę pomóc mu pozbyć się problemu za 1k pln wyjątkowo wezmę.

A on sobie kupi 5070Ti i podkręci tak, że będzie jak 5090 latać :E i wszyscy szczęśliwi.

• Haha 5

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Ja mam inne odczucia, gram dużo w gry z wysokim fps, jak bf. Przyzwyczaiłem się że wysoki fps=niski lag, potem zaczynam grać w grę z niskim fps i czuję niski fps=większy lag, potem włączam fg i zaczyna nie trybić bo dostaje wysoki fps, ale lag zostaje wysoki, nawet wyższy, potem dokładam fgx3,x4 fps rośnie, a lag dalej wysoki, a jeszcze dochodzą babole w obrazie z fg, niby płynnie bo dużo fps a sterowana postać jak by biegała pod wodą
    • To jest R750 - najwyższy model - wyżej są już tylko Signature (tylko, że to już inna bajka). Względem mojej V700 dołożyli jeszcze automatyczny dozownik.
    • https://ithardware.pl/aktualnosci/miliarder_cd_projekt_szaman_czechy_dochodzenie_smierc_polki-49247.html   Kiedy Wiedźmin wejdzie zbyt mocno
    • Dostając zadanie i nie mając znacznika na tak dużej mapie to coś słabo to wygląda. Nie mam zamiaru pół dnia szukać celu.
    • Od 2019r Mondeo MK5 wychodziło w wersji poliftowej ze zmienioną budą, osprzętem silnika i skrzynią.  Bardzo dobre jednostki 2.0TDCI (HDI) mianowano na EcoBlue czyli dołożyli AdBlue i wprowadzili mokry pasek rozrządu i przez te zmiany silniki nie były już takie dobre w ogólnym rozumieniu. Do tego zmienili skrzynie biegów z powershifta 2 gen na skrzynię A8, która jest trwalsza ale niestety wolniejsza przy zmianie biegów. Powershift 2 gen biegi zmienia płynniej ale do poprawnej pracy wymaga regularnej wymiany oleju i filtru. Na pewno po między Powershift gen 1 i gen2 jest wyraźna poprawa w trwałości pracy skrzyni. 1 generacja przysparzała problemów i zapisała się w historii jako awaryjna. 2 gen już takich problemów nie ma.  Ja miałem Mondeo MK5 z 2018r czyli tzw „między lift” dla wielu to najlepsza wersja ponieważ posiadała już budę poliftową a osprzęt stary czyli silnik 2.0TDCI (HDI) bez adblue i na zwykłym, suchym pasku. Do tego skrzynie Powerhift gen2, która była płynniejsza od A8.  Co by nie mówić to przy awarii skrzyni automatycznej czy to Powershift gen2, A8 czy innego rozwiązania naprawa idzie już pod naście tysięcy zł dlatego warto o nie dbać  Auto sprzedałem z przebiegiem 212tys km z perefekcyjnie działającą skrzynią. Przy 60, 120 i 180 tyś km wymiany oleju, filtrów w automacie  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...