Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Obejrzałem film NRGeek i nie mogłem się powstrzymać...

No raczej ze musiało podziałać siano od zielonych.. byś widział jego materiał nt geforce now tam to było dopiero włażenie w :dupa: :E 

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Bez kitu, połowa filmu to chwalenie x4 :D :D :D :D

Ee, daj mu spokój. To niekoniecznie przekupstwo, choć gość nie ma problemu z jeżdżeniem na sponsorowane eventy, jak zaprasza wydawca jakiejś gry, więc do końca tego typu mentalności wykluczyć nie mogę. Jednak strzelam, że nie.

On jest po prostu mylnie przekonany, że się zna wybitnie na wszystkim dotyczącym kompów, a już jak coś dotyka grafiki (a on jest z zawodu grafikiem!) to już całkiem.

Nie raz wali bzdurami.

Już wcześniej się brał za testy kart i podobnie się zbłaźnił.

Wchodzić na jego kanał, oglądać to co warto oglądać, bo niektóre rzeczy robi naprawdę świetnie i warto to oglądać. Ale jego wypowiedzi o sprzęcie, czy to o procach ("ja jednak wolę intela", bo tak") czy kartach, to są tak warte oglądania jak reklamy Viziru z Chajzerem.

A co do testów MFG, to może niedługo będę miał jakieś dobre wieści na temat porządnego testu/ów. O ile dobrze odczytałem to co mi napisał Mark na BB, bo napisał dość enigmatycznie. :)

Edytowane przez VRman
  • Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

obraz_2025-01-29_160120080.thumb.png.6251e063c99b7fbe5ddde007c0a80322.png

Bez kitu, połowa filmu to chwalenie x4 :D :D :D :D

on już się popisał raz przy składaniu kompa jednemu ze swoich widzów...xD

Edytowane przez JayDee016
Opublikowano
1 minutę temu, azgan napisał(a):

Nie sprzedają już wersji z dopiskiem OC na pudełku? To ile teraz mają 3%?

Naprawdę się zatrzymałeś na erze Pascala? %-) Teraz już referencyjne parametry są tak wyżyłowane, że zdarza się nawet tak, że fabrycznie podkręcony model potrafi przegrać z takim bez OC, bo się gorsza sztuka rdzenia trafiła :hihot: 2% do przodu to już jest dobry wynik.

• Upvote 3
Opublikowano
5 minut temu, tomcug napisał(a):

Naprawdę się zatrzymałeś na erze Pascala? %-) Teraz już referencyjne parametry są tak wyżyłowane, że zdarza się nawet tak, że fabrycznie podkręcony model potrafi przegrać z takim bez OC, bo się gorsza sztuka rdzenia trafiła :hihot: 2% do przodu to już jest dobry wynik.

Moja ostatnia karciocha do desktopa to było MSI GeForce GTX 1080 Ti GAMING X z TWIN FROZR VI a później przesiadłem się na lapki od MSI z serii Vector.

Tak czy siak to są wręcz śmieszne przyrosty wydajności - 2% czy 6 to jest żart 🙃

Opublikowano
6 minut temu, samsung70 napisał(a):

ewidentnie bedzie refresh na wersje super , na bank bedzie 5080 z wiekszs iloscia ram itd, przeciez tam jest miejsce na 3 karty jeszcze 

Miedzy 5080 a 5090 owszem, ale 4070S  nie pokonał 4070Ti, ani 4080TiS nie jest szybszy od 4080. A tutaj gdyby chcieli zmieścić Superki, to 5070TiS pokonałby 5080, 5080S oddaliby się za bardzo od 5080, a 5070S przegoniłby 5070Ti :E 

No i tak jak mówiłem, więcej RAMu nie pomoże im. Tutaj chociaż o cały lineup a nie tylko wypuszczenie 5080S.