Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, BarBar009 napisał(a):

Mam tego słynnego 5080 za 5199 zamówionego ale raczej anuluje. W recenzjach piszę, ze głośny i "plastikowy, a scalpelem nie jestem, żeby sprzedawać 400zł drożej.

A co takiego zamówiłeś?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Umpero napisał(a):

A co takiego zamówiłeś?

Gainward GeForce RTX 5080 Phoenix, jeszcze walcze ale 37 dB na otwartym test bench to suszara niemiłosierna

Edytowane przez BarBar009
Opublikowano (edytowane)

Dość żałosne, sprawdziłem kilka wariantów języcznych strony NV i tylko w PL nawet nie zaktualizowali opisu sklepu na 5000, nie mówiąc już o dodaniu ich na stan.

Nawet Dania załapała się na 5080 i 5090 FE, a tu jak zwykle ciemnogród. Do końca byłem przekonany, że będzie FE, w końcu do polskich Youtuberów ona dotarła tylko dlaczego nie do klientów? Co mi po recenzjach karty, której kupić się fizycznie nie dało XD

Edytowane przez ztx
  • Upvote 4
Opublikowano
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

Jak 9070 xt będzie za więcej niż 3 tyś zł już z vatem i marżą to niech spadają na drzewo, nikt tego nie kupi.

Najnowsze ploty mówią o cenie 650$ - przemnóż przez kurs euro i dodaj nasz VAT. Wyjdzie z 3600-700 jak nie więcej i to pewnie za referenta tylko 

• Sad 1
Opublikowano
1 minutę temu, Brolly napisał(a):

(...)nikt tego nie kupi.

Prześledź premiery kart w ciągu ostatnich 5 lat i jeszcze raz się zastanów, czy takie wyrażenie pokrywa się z wydarzeniami z przeszłości ;)

Opublikowano
Teraz, Starh napisał(a):

Najnowsze ploty mówią o cenie 650$ - przemnóż przez kurs euro i dodaj nasz VAT. Wyjdzie z 3600-700 jak nie więcej i to pewnie za referenta tylko 

Kurczaczki pieczone utknąłem w jakimś czśćcu z moją 3060 czy jak 8:E

Opublikowano
7 minut temu, Doamdor napisał(a):

Nie

f1f.thumb.jpg.d2849345ba99f13575814d1fee769be1.jpg

Tak. 

“Our apples-to-apples cooler comparison test reveals that the Vanguard cooler is actually the stronger cooling solution tested today, beating even the MSI Suprim and ASUS Astral. Good work, MSI”

IMG_3213.png

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Umpero napisał(a):

@x-kom a co z innymi kartami?
Pytałem się o karty Gigabyte i zrozumiałem, że będą dostępne w sprzedaży.
Jeśli źle zrozumiałem to kiedy spodziewacie się dostawy?

Druga kwestia to czy możecie zdradzić ile łącznie mieliście sztuk w ofercie wszystkich 5090?

Z wstępnych informacji dostawy mają pojawią się na bieżąco, już w przyszłym tygodniu spodziewamy się większej partii.
Będziemy tutaj o tym informować.

Zachęcamy do skorzystania z opcji "Powiadom o dostępności".

Nie możemy zdradzić takiej informacji, lecz było kilkadziesiąt sztuk.

9 minut temu, ket_rab napisał(a):

@x-kom Mieliście na stanie po kilka sztuk tylko Asusów ?

TUF 5090

TUF OC 5090

Astral OC 5090

Nie możemy zdradzić konkretnych ilości, lecz wszystkich dostępnych RTX5090 było kilkadziesiąt sztuk.

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Przeczytaj cały test. Zamiast patrzeć na tabelki.

IMG_3213.png

Praktycznie to samo bo roznica na GPU to 0.7C, ale za to out of the box lepszy Suprim i na pamieciach roznica ponad 2C.

Screenshot_20250130_160551_Chrome.jpg

Edytowane przez DżonyBi
Opublikowano
2 minuty temu, ztx napisał(a):

Dość żałosne, sprawdziłem kilka wariantów języcznych strony NV i tylko w PL nawet nie zaktualizowali opisu sklepu na 5000, nie mówiąc już o dodaniu ich na stan.

Nawet Dania załapała się na 5080 i 5090 FE, a tu jak zwykle ciemnogród. Do końca byłem przekonany, że będzie FE, w końcu do polskich Youtuberów ona dotarła tylko dlaczego nie do klientów? Co mi po recenzjach karty, której kupić się fizycznie nie dało XD

Ciekawi mnie czemu nas tak olali jak tu bez problemu Astrale za 14k schodzą :E 
Pewnie dla zasady tak jak większość amerykańskich firm nas lubi - często najdroższe ceny na Steam przez proponowany przelicznik walut Valve albo Apple przy premierze 14 Pro Max gdzie mieliśmy też prawie najdroższego iPhone na całym świecie a na pewno drożej było od całej Europy włącznie ze Szwajcarią :D 

Opublikowano
Teraz, x-kom napisał(a):

Z wstępnych informacji dostawy mają pojawią się na bieżąco, już w przyszłym tygodniu spodziewamy się większej partii.
Będziemy tutaj o tym informować.

Zachęcamy do skorzystania z opcji "Powiadom o dostępności".

Nie możemy zdradzić takiej informacji, lecz było kilkadziesiąt sztuk.

Tylko, ze przy tych kartach nie ma opcji "Powiadom o dostępności".
Jest już po premierze. Możecie przy pozostałych ofertach aktywować tą funkcjonalność?

Teraz, Fenrir_14 napisał(a):

5090 Gaming OC ktoś jakieś recki widział ?

Zamówiłeś taką?